Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

17. - 24. II 2014

Mnoge svetske berze nastavile su naglo da rastu prošle nedelje, nakon što su prethodne nedelje pale na minimum osnovnih ciklusa (3. – 5. februara - većina indeksa). Ovo je normalno bikovsko ponašanje na početku novih primarnih ciklusa, i uvek su bikovske u prvoj fazi svakog ciklusa. Jedina razlika je u trajanju bikovske faze. To zavisi od faze sledećeg dugoročnijeg ciklusa posle primarnog. Ako su dugoročni ciklusi u svojim kasnijim fazama – njihova faza je medveđa - onda oporavak u prvoj fazi novog primarnog ciklusa može da traje samo nekoliko nedelja. Ali, ako oni nisu u svojim kasnijim fazama, oporavak može da potraje više od dva meseca - što nas dovodi do finansijske astrologije. Konkretno, mi ćemo se i dalje fokusirati na april mesec kada se dešava najimpresivnija od svih geokosmičkih konstelacija. U stvari, od 29. marta – 25. aprila dešava se verovatno najmoćnija planetarna konstelacija još od leta 2010, kada je Odbor Federalnih rezervi prkosio svim očekivanjima i agresivno obnovio program kvantitativnih olakšica, i jasno stavio do znanja da će štampati onoliko novca koliko je potrebno da bi se sprečila globalna depresija. Ova neočekivana politika je najavljena ubrzo posle prvog spasavanja Grčke, koja je i sama zapanjila evropsku bankarsku zajednicu i poslala talas šoka kroz ceo globalni finansijski sistem. Predsedavajući Fed-a Ben Bernanke je izjavio, u februaru 2011, u komitetu za budžet na Kapitol Hilu: "Mnogo smo bliže potpunom uništenju nego što mislite".

Sada smo ovde, tri godine kasnije, sa novim predsedavajućim Fed-a Dženetom Jejlenom, a poruka je upravo suprotna: ekonomija je sve jača i Federalne rezerve će ostati na svom trenutnom kursu. Naravno ova optimistična procena je data pod retrogradnim Merkurom. Finansijski astrolozi se verovatno pitaju šta će biti plasirano investicionim fondovima u aprilu 2014. Hoće li to odgovarati značaju politike FED-a u leto 2010? Astrološki gledano, moglo bi. Naravno, kao što znaju svi dobro obučeni i iskusni profesionalni astrolozi, manifestacija ovih aprilskih aspekata može se primeniti i na druga područja osim svetskih finansija i bankarstva. Oni mogu uticati na svetsku politiku, ili čak prirodne nepogode. Nikada ne znamo za sigurno. Mi samo znamo da se u nekom kontekstu ljudskih i/ili prirodnih aktivnosti, razvija nešto veliko i da će verovatno, vrlo duboko promeniti tok tih aktivnosti. To direktno ili indirektno može da utiče – da promeni - trend na svetskim berzama ili drugim finansijskim tržištima, bilo da dolazi iz oblasti centralnih banaka, nacionalne ili međunarodne politike ili iz prirode.

U međuvremenu, kako je predsedavajući Fed-a Jejlen prošle nedelje ohrabrio investitore kako akcija, tako i plemenitih metala, i jedni i drugi su skočili. Možda najimpresivniji napredak je napravilo srebro, koje je u petak poraslo skoro do dolara po unci, čime se potvrđuje da se nalazi u novom bikovskom dugoročnom ciklusu. Ovo kretanje je upravo u skladu sa specijalnim MMA berzanskim izveštajem za zlato i srebro koji je izdat 1. januara i dostavljen svim pretplatnicima, samo jedan kalendarski dan pošto je, 31. decembra, testirano dno dugoročnog ciklusa. U okviru narednog mesečnog MMA izveštaja o berzanskim ciklusima koji će biti objavljeni za pretplatnike sledeće nedelje (24. februara), mi ćemo izdati još jednan specijalni berzanski izveštaj dugoročne perspektive za zlato. Za detaljnije informacije, molimo pogledajte: http://www.mmacycles.com/services/.

Finansijska astrologija je tako dragocena zbog određivanja tajminga.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnim berzanskim prognozama bila je za martovske ugovore za soju, za koje smo uzeli profit za dugoročno pre nedelju dana, a zatim prošle nedelje smo savetovali: "Hajde da ponovo kupimo za 1315 ili bolje sa zaustavljanjem kupovine blizu ispod 1260". Savršeno. Minimum prošle nedelje je bio u utorak 1312 - 1/2. Do četvrtka, testirana je cena od 1350.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim prognozama bila je za plemenite metale, akcije i kratkoročne državne obveznice. U dnevnom izveštaju od utorka, 11. februara, za zlato smo savetovali: "Brzi brokeri takođe mogu ići u dugoročno iznad 1281". Tog dana se kupovalo za 1290.60. U petak je testirana cena 1320, što je najviši nivo u poslednja tri meseca. Istog dana, trgovcima srebrom smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su na nuli i ako cene padnu na nivo dnevne potpore (1990 - 1992), idite u dugoročno po 2011 sa zaustavljanjem kupovine ispod dnevnog minimuma. Brzi brokeri... mogu pratiti ista uputstva kao i pozicionirani". Dnevni minimum je bio 1991.50, upravo kao i potpora, a prodavalo se po 2022. Do petka, srebro se prodavalo iznad 2140 (svakih 100 bodova iznosi 5000 dolara po COMEX ugovoru). Dvanaestog februara, naš savet za kratkoročne obveznice je bio: "Brzi brokeri su na nuli i mogu kupovati za 125/08 - 125/12 ukoliko imaju ponudu, sa zaustavljanjem kupovine ispod 125/00". Minimum tog dana je bio 125/03. Do sledećeg dana, martovske dugoročne obveznice su testirale 126. Dana 13. februara, u dnevnom izveštaju smo za DJIA savetovali: "Brzi brokeri su u kratkoročnom (od maksimuma prethodnog dana)... hajde da (prodate) i nadalje idite u dugoročno po ceni dnevne potpore (15,908 - 15,914) sa zaustavljanjem kupovine ispod 15.700". U petak, DJIA je bio iznad 16.150. Minimum je bio 15.863, a prodavalo se za 16.027. Sličnu trgovinu smo savetovali za mini martovske NASDAQ ugovore, po ceni od 3613. Oni su se toga dana prodavali za 3651.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Merkur nastavlja svoj retrogradan hod (od 6. - 28. februara). Od velikog značaja za finansijske astrologe je, da je u ponedeljak, 17. februara sredina retrogradnog perioda. Sve berze koje se nisu preokrenule kada je Merkur krenuo retrogradno (6. februara +/- 2 berzanska dana) su osetljive na oštra kretanja kontra-trenda u okviru jednog berzanskog dana u odnosu na sredinu retrogradnog perioda. Berze su zatvorene u SAD u ponedeljak, 17. februara. Sutradan, 18. februara, Sunce napušta neujednačen i nepredvidiv znak Vodolije i ulazi u mek ali veoma osetljiv (i pomalo iracionalan) znaka Riba. Za berze, to može predstavljati vreme naglih promena, ali one mogu biti kratkog daha. Kao što je rečeno u prethodnim berzanskim izveštajima, smatramo da će svi padovi na berzama, sada biti ograničeni zbog ugovora koji su sklopljeni u februaru i martu. Trebalo bi da se zabeleži rast ove godine, jer se mnogo više ljudi vratilo na posao u poslednjih godinu dana i plate rastu. Berze mogu naglo padati tokom narednih 1 - 2 meseci, kao što je ranije pomenuto, ali očekujemo da pad bude kratak - možda do kosmičkog cunamija u aprilu.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Lična napomena: Prošle nedelje je Market Timing Digest iz Amsterdama, Holandija, proglasio g. Merimena za najboljeg berzanskog analitičara po "Market Tajming Digest", koji je u većini slučajeva precizno prognozirao datume preokreta na berzama u 2013. Nagrada se dodeljuje za prognozu najvažnijih preokreta svake godine na Dow Jones Industrial Average, a zatim se određuje koji berzanski analitičar (berzanski tajmeri koje oni prate) precizno prognozira većinu značajnih berzanskih preokreta. Oni su kao kriterijum dali osam velikih preokreta u 2013. G. Merimen je u svojim berzanskim izveštajima za pretplatnike dao tačne prognoze za svih osam, i to unapred. Druga tri berzanska analitičara berzanskog tajminga su imala 5 tačnih prognoza. Kompletnu priču možete pročitati na http://www.markettiming.nl/en/market-timing-digest

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD