Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Mitologija, bajke i astrologija

Mitovi su utkani u živote svih nas od pamtiveka, ali su često vrlo komplikovani našem logičnom umu za razumevanje. Susreti sa mističnim, nemogućim situacijama, kao i za um nelogičnim, sprečavaju dublje razumevanje suštine date priče. Tako su na osnovu mitova nastale bajke i priče, i kao takve su lakše usvojene i prezentovane budućim naraštajima. Mnoge generacije su odrasle na ovim pričama. Mnoge bajke i priče su se tokom vremena modifikovale u skladu sa evolucijom ljudskog bića, kao i trenutnom kolektivnom svešću. Međutim, neke priče ne gube na svojoj snazi i ponavljaju se iz generacije u generaciju.

Čitjući svojoj deci priče, mnogi nisu nikada ni razmišljali o njihovom dubljem značenju. Takođe, svako od nas je kao mali imao neku priču koju je najviše voleo. Baš ta priča oslikava srodnost sa njegovim tipom ličnosti.

Ova paralela između priča, mitova sa horoskopskim znacima i sazvežđima, omogućava nam da bolje razumemo astrološke znake, fiksne zvezde, a i što je najvažnije – da bolje shvatimo sebe.

Priča o Ružnom pačetu

Majka patka pored svih ostalih jaja pod sobom nosi i jaje koje nije njeno. Potpuno je različito od svih, ali ona ga pazi kao i ostale i trudi se da ne primećuje razliku. Kada su se pačići izlegli, pače iz tog jajeta je i dalje štrčalo od svog okruženja. Patka pokušava da ga prihvati kao svoje, ali mu daje do znanja da je različito, od braće i sestara – jednom rečju "ružan". Kada patka uvodi svoju decu u kolektiv, svi primećuju da je to pače drugačije, ružno i da ne pripada zajednici. Pod uticajem kolektivnog mišljenja, mišljenja drugih, njegova najbliža porodica, braća, sestre i majka počinju da ga izbegavaju i bojkotuju.

Pače prihvata uverenje da je ružno, drugačije, povlači se u sebe i kada više ne može da izdrži pritisak – otuđuje se.

Doživljaj odbačenosti, neprihvaćenosti i nevoljenosti je u njemu toliko jak da i u narednom periodu u svoj život privlači takve situacije. Tek u trenutku kada spozna sebe (kada ugleda svoj odraz u vodi) on pronalazi grupu kojoj pripada.

Serija 11 i Mesec

Ovakvo unutrašnje stanje (mada ne mora uvek biti ovako ekstremno) je karakteristično za vodolijanske i uranske tipove ljudi. Oni se obično susreću sa nemogućnošću da razviju osećaj bliskosti i pripadnosti. Teško se pronalaze u porodici i svom okruženju, uopšte. Svi ih doživljavaju različitim ili, pak, oni imaju taj osećaj, te obično "štrče" u kolektivnom okruženju. Tek prepoznavanjem ličnog sopstva mogu pronaći sebe, kao i ulaskom u određene grupe ljudi, njima sličnim.

Na objektivnom planu tu baš imamo razne životne situacije:

  • Nepoznavanje svoje primarne porodice.

U porodici mogu živeti deca od različitih roditelja, bilo da su usvojena, pa im se nezna poreklo ili su, pak, „podmetnuta“ – sa lažnim identitetom.

  • Takođe tu je puno nedaća, nemogućnosti integracije u društvo, gubitak doma, kuće.
  • Odricanje od roditelja, braće, sestara.
  • Odlazak od kuće u ranoj mladosti.
  • Buđenje svoje suštine, svog sopstva, rad sa sebi sličnima.

Ljudi koji imaju taj osećaj, a ne prepoznaju ga u sebi već u osvojoj okolini, često rade za razne socijalne zajednice, humanitarne organizacije, volontiraju i na taj način pomažući drugima, pomažu ustvari samom sebi. Dosta astrologa ima ovu kombinaciju, jer se trude da probude svoju individualnost, kao i da tu individualnost probude kod klijenata.

Ako pogledamo kroz ovaj znak Vodolije se proteže i sazvežđe Labuda. Ono nosi sličnu problematiku, kada Leda donosi na svet decu od različitih očeva.Takođe ovo sazvežđe nosi priču o jednoj lepoti, bilo unutrašnjoj ili spoljašnjoj, baš kao i u priči o ružnom pačetu, koje postaje prelepi labud.

Vidimo osobu koja je i u znaku i na Ascendentu Vaga. Vladar je Venera koja je u 11. kući, a vladar 11. kuće je Sunce u 1. kući. Svakako se u ovom horoskopu prepoznaje značaj serije 11. U znaku Vodolije je Saturn i to na samom kraju. U 11. kući je još i Mars (vladar 7). A sam Uran kao predstavnik 11 je u njenoj 12. kući. Kakva je ovo potreba za različitošću i u kojoj oblasti će biti izražena?

Ako krenemo od početka, videćemo da joj položaj njenog vladara ASC (Venere) u 11. kući i znaku Lava donosi osećaj da je ona nešto posebno i to posebno uzvišeno. Takvo joj je i držanje, što bi se reklo sa visine, odajući utisak nedodirljivosti. Osoba u sebi nosi osećaj da pripada posebnoj društvenoj klasi. Mesec je u 10. u svom sedištu, pa se odatle ne bi reklo da ona oseća otuđenost od primarne porodice, već naprotiv – da ističe njenu važnost i posebnost.

Na drugi pogled – drugi predstavnik serije 4 je Saturn na 29º Vodolije u 5. kući, što će dati potrebu različitosti u načinu ispoljavanja svoje ljubavi kao i kreativnosti, ali i odvajanje od porodice zarad te ljubavi. Dakle, možemo pretpostaviti kako će natus, kao dupla Vaga sa vladarima 1. i 7. kuće u 11, da svoju potrebu za različitošću ispolji u partnerskim odnosima i svojim ljubavnim vezama (serija 5, Lav i Vodolija, koja je na vrhu 5. kuće).

Osoba se zaljubila u momka druge vere i nacionalnosti i zbog nemogućnosti života na ovom podneblju usled rata, koji je u to vreme harao na Balkanu, bili su prinuđeni da se odsele i odu u daleko inostranstvo. Ali kako je vladar 7 u 11 (a iz ugla 9 kuće inostranstva i sam vladar 7 i 11, taj isti Mars) osoba nije mogla da se skrasi, nego je opet imala potrebu i poriv za pronalaženjem novog partnera.

Nov partner je takođe bio stranac, ali je više odgovarao simbolici Lava (visoki položaj). Ovaj partner ima jako visoku poziciju u društvu i obavlja posao koji iziskuje često menjanje država, a samim tim i često menjanje doma. Ulaskom u ovaj brak osoba pronalazi svoju pripadnost u odnosu na društvo i u isto vreme ispunjava potrebe svoje nomadske prirode, za čestim menjanjem prostora.

Labud je pronašao svoje jato! Tako ovaj sindrom posebnosti, kada je skladno uklopljen u horoskopu, uistinu može oživeti neku od najlepših priča, koje su zmožda zapamćene kao bajke, a svakako žive duboko u tkanju kolektivnog nesvesnog ispletenog mitološkim kodovima. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD