Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astro Mitologija

Mitologija, bajke i astrologija

Mitovi su utkani u živote svih nas od pamtiveka, ali su često vrlo komplikovani našem logičnom umu za razumevanje. Susreti sa mističnim, nemogućim situacijama, kao i za um nelogičnim, sprečavaju dublje razumevanje suštine date priče. Tako su na osnovu mitova nastale bajke i priče, i kao takve su lakše usvojene i prezentovane budućim naraštajima. Mnoge generacije su odrasle na ovim pričama. Mnoge bajke i priče su se tokom vremena modifikovale u skladu sa evolucijom ljudskog bića, kao i trenutnom kolektivnom svešću. Međutim, neke priče ne gube na svojoj snazi i ponavljaju se iz generacije u generaciju.

Čitjući svojoj deci priče, mnogi nisu nikada ni razmišljali o njihovom dubljem značenju. Takođe, svako od nas je kao mali imao neku priču koju je najviše voleo. Baš ta priča oslikava srodnost sa njegovim tipom ličnosti.

Ova paralela između priča, mitova sa horoskopskim znacima i sazvežđima, omogućava nam da bolje razumemo astrološke znake, fiksne zvezde, a i što je najvažnije – da bolje shvatimo sebe.

Priča o Ružnom pačetu

Majka patka pored svih ostalih jaja pod sobom nosi i jaje koje nije njeno. Potpuno je različito od svih, ali ona ga pazi kao i ostale i trudi se da ne primećuje razliku. Kada su se pačići izlegli, pače iz tog jajeta je i dalje štrčalo od svog okruženja. Patka pokušava da ga prihvati kao svoje, ali mu daje do znanja da je različito, od braće i sestara – jednom rečju "ružan". Kada patka uvodi svoju decu u kolektiv, svi primećuju da je to pače drugačije, ružno i da ne pripada zajednici. Pod uticajem kolektivnog mišljenja, mišljenja drugih, njegova najbliža porodica, braća, sestre i majka počinju da ga izbegavaju i bojkotuju.

Pače prihvata uverenje da je ružno, drugačije, povlači se u sebe i kada više ne može da izdrži pritisak – otuđuje se.

Doživljaj odbačenosti, neprihvaćenosti i nevoljenosti je u njemu toliko jak da i u narednom periodu u svoj život privlači takve situacije. Tek u trenutku kada spozna sebe (kada ugleda svoj odraz u vodi) on pronalazi grupu kojoj pripada.

Serija 11 i Mesec

Ovakvo unutrašnje stanje (mada ne mora uvek biti ovako ekstremno) je karakteristično za vodolijanske i uranske tipove ljudi. Oni se obično susreću sa nemogućnošću da razviju osećaj bliskosti i pripadnosti. Teško se pronalaze u porodici i svom okruženju, uopšte. Svi ih doživljavaju različitim ili, pak, oni imaju taj osećaj, te obično "štrče" u kolektivnom okruženju. Tek prepoznavanjem ličnog sopstva mogu pronaći sebe, kao i ulaskom u određene grupe ljudi, njima sličnim.

Na objektivnom planu tu baš imamo razne životne situacije:

  • Nepoznavanje svoje primarne porodice.

U porodici mogu živeti deca od različitih roditelja, bilo da su usvojena, pa im se nezna poreklo ili su, pak, „podmetnuta“ – sa lažnim identitetom.

  • Takođe tu je puno nedaća, nemogućnosti integracije u društvo, gubitak doma, kuće.
  • Odricanje od roditelja, braće, sestara.
  • Odlazak od kuće u ranoj mladosti.
  • Buđenje svoje suštine, svog sopstva, rad sa sebi sličnima.

Ljudi koji imaju taj osećaj, a ne prepoznaju ga u sebi već u osvojoj okolini, često rade za razne socijalne zajednice, humanitarne organizacije, volontiraju i na taj način pomažući drugima, pomažu ustvari samom sebi. Dosta astrologa ima ovu kombinaciju, jer se trude da probude svoju individualnost, kao i da tu individualnost probude kod klijenata.

Ako pogledamo kroz ovaj znak Vodolije se proteže i sazvežđe Labuda. Ono nosi sličnu problematiku, kada Leda donosi na svet decu od različitih očeva.Takođe ovo sazvežđe nosi priču o jednoj lepoti, bilo unutrašnjoj ili spoljašnjoj, baš kao i u priči o ružnom pačetu, koje postaje prelepi labud.

Vidimo osobu koja je i u znaku i na Ascendentu Vaga. Vladar je Venera koja je u 11. kući, a vladar 11. kuće je Sunce u 1. kući. Svakako se u ovom horoskopu prepoznaje značaj serije 11. U znaku Vodolije je Saturn i to na samom kraju. U 11. kući je još i Mars (vladar 7). A sam Uran kao predstavnik 11 je u njenoj 12. kući. Kakva je ovo potreba za različitošću i u kojoj oblasti će biti izražena?

Ako krenemo od početka, videćemo da joj položaj njenog vladara ASC (Venere) u 11. kući i znaku Lava donosi osećaj da je ona nešto posebno i to posebno uzvišeno. Takvo joj je i držanje, što bi se reklo sa visine, odajući utisak nedodirljivosti. Osoba u sebi nosi osećaj da pripada posebnoj društvenoj klasi. Mesec je u 10. u svom sedištu, pa se odatle ne bi reklo da ona oseća otuđenost od primarne porodice, već naprotiv – da ističe njenu važnost i posebnost.

Na drugi pogled – drugi predstavnik serije 4 je Saturn na 29º Vodolije u 5. kući, što će dati potrebu različitosti u načinu ispoljavanja svoje ljubavi kao i kreativnosti, ali i odvajanje od porodice zarad te ljubavi. Dakle, možemo pretpostaviti kako će natus, kao dupla Vaga sa vladarima 1. i 7. kuće u 11, da svoju potrebu za različitošću ispolji u partnerskim odnosima i svojim ljubavnim vezama (serija 5, Lav i Vodolija, koja je na vrhu 5. kuće).

Osoba se zaljubila u momka druge vere i nacionalnosti i zbog nemogućnosti života na ovom podneblju usled rata, koji je u to vreme harao na Balkanu, bili su prinuđeni da se odsele i odu u daleko inostranstvo. Ali kako je vladar 7 u 11 (a iz ugla 9 kuće inostranstva i sam vladar 7 i 11, taj isti Mars) osoba nije mogla da se skrasi, nego je opet imala potrebu i poriv za pronalaženjem novog partnera.

Nov partner je takođe bio stranac, ali je više odgovarao simbolici Lava (visoki položaj). Ovaj partner ima jako visoku poziciju u društvu i obavlja posao koji iziskuje često menjanje država, a samim tim i često menjanje doma. Ulaskom u ovaj brak osoba pronalazi svoju pripadnost u odnosu na društvo i u isto vreme ispunjava potrebe svoje nomadske prirode, za čestim menjanjem prostora.

Labud je pronašao svoje jato! Tako ovaj sindrom posebnosti, kada je skladno uklopljen u horoskopu, uistinu može oživeti neku od najlepših priča, koje su zmožda zapamćene kao bajke, a svakako žive duboko u tkanju kolektivnog nesvesnog ispletenog mitološkim kodovima. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD