Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Inicijacije Venere 2023 Pozivamo te na webinar koji će održati Ivana Šaljić 17. decembra u 18h, u okviru kojeg će biti predstavljena njena NOVA knjiga „Inicijacije Venere 2023“.​
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o obilju“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o obilju“, koja će se održati 8. decembra. Sa punim Mesecom u decembru otvaramo se ka razvoju uverenja o obilju, kao konačnom načinu pretvaranja energije u materiju.
» prikaži celu vest
Predavanje Astro vodič za 2023 U petak, 02. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje “Astro vodič za 2023” od 19 do 20.30h UŽIVO, u hotelu Putnik Inn kao i ONLINE. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2023. godinu!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Dečak, devojčica ili treći pol

Krajem oktobra meseca protekle godine, medijske kuće su objavile vest da će 1. novembra 2013. godine, na snagu stupiti promene zakona o personalnim podacima u Nemačkoj, a koje otvaraju mogućnost za uvođenje „trećeg pola“ u matične knjige rođenih u budućnosti. Ovom novinom u nemačkom zakonu, matičaru se odobrava da bebama, „čiji se pol ne može bezuslovno i nesumnjivo definisati“ ne upiše pol u knjigu rođenih, kako bi se dala mogućnost da se osoba tokom sazrevanja definiše i opredeli za pol kome pripada ne po rođenju, već po ličnoj pripadnosti. Ovime se takođe omogućava roditeljima da prate razvoj svoga deteta, a samim tim i da lakše i otvorenije prihvate njegove prirodne afinitete i predispozicije prema određenom polu, čime bi se ublažile patnje ovakve dece, na putu pronalaženja sopstvenog polnog identiteta. Za jednu državu koja je samo pre nešto više od pola veka veličala svoju nacionalnu superiornost kroz jasno, pa čak i ekstremno definisane muško – ženske društvene uloge, ovo bi moglo biti veliko iznenađenje, da ispod čitave ove priče ne postoji i ona, o snažnom arhetipu Atine Palade, koja kroz svoju dominantnu zemaljsku predstavnicu – Angelu Merkel, predvodi ovu germansku zemlju, kao i čitavu Evropu ka Novom Dobu.

U karti ulaska zvezde Regulus (zvezdanog predvodnika kolektivne svesti čovečanstva), u ljudski, ženski znak Device, od 21. 12. 2011. godine u 14:05:40 po GMT, svojom pozicijom na nultom stepenu ovog ženskog znaka, ova kraljevska zvezda nije počela da budi samo uspavani arhetip Demetre preko njenog predstavnika patuljaste planete Ceres koja zajedno sa Merkurom vlada znakom Device, već ujedno i arhetip Atine Palade, čija se uloga u toj karti dominantno očituje kroz egzaktan trigon – sekstil asteroida Palas (13º Vodolije), koji on ostvaruje sa osom čvorova (13º Strelca – 13º Blizanaca), ističući time i Atininu arhetipsku ulogu tokom sledećih 2160 godina, koju će imati tokom sledeće etape evolucije na buđenje naše kolektivne svesti.

Da će njena uloga biti podjednako važna za sazrevanje naše kolektivne svesti, baš kao i uloga same Ceres, ukazuje i sve dominantnija slika na nivou čitavog sveta, kako jačanja homoseksualnog pokreta, tako i sve učestalije potrebe ljudi da promene svoj pol. A, sve je ovo priča o Atini Paladi, Zevsovoj najdražoj kćeri, koja se zarad svoje ravnopravne uloge koju je sa muškim predstavnicima Olimpa ostvarivala, odrekla i svoje ženske prirode, pa i seksualnosti. Kako bismo razumeli i sagledali kuda nas sve to vodi, i za kakve nas to promene na nivou kolektivne svesti čovečanstva pripremaju Regulus, Ceres i Palas, podsetićemo se još jednom uloge planete Merkur, koja vlada dvoma ljudskim znacima – Blizancima i Devicom u koju je Regulus zakoračio. Ova planeta razuma, ima i svog „vodiča“, rekli bismo - dispozitora, palentu koja ga vodi u sopstvenu budućnost i ujedno predstavlja Merkurovu višu oktavu, a to je Uran, planeta probuđene – kosmičke Svesti, koja vlada trećim ljudskim znakom – Vodolijom!

Dok Regulus bude koračao znakom Device, Prolećna tačka će nas 2378. godine uvesti u Eru Vodolije, Eru Merkurove više oktave – Urana, čime će čovečanstvo dobiti nesvakidašnju priliku da uzdigne svoju kolektivnu Svest i preispita i poruši mnoge paradigme, od naučnih, religijskih, filozofskih i dogmatskih, kako bi se konačno zagledalo u svoje sopstveno biće i otkrilo ko i šta je čovek zapravo!

A u samoj prirodi trećeg ljudskog znaka - Vodolije, leži ključ ovog otkrovenja o ljudskoj prirodi - deteta Neba i Zemlje, čije poreklo nije majmunsko, već božansko! Ova suštinska spoznaja o Duhu (deliću Stvaraoca) utelovljenog u materiju, nosi u sebi i priču o našoj celini, odnosno celovitosti kako one koju posedujemo sa Stvaraocem, pa samim tim i celokupnim Univerzumom, tako i celovitosti muškog i ženskog principa stvaranja od koga je sazdano čitavo postojanje, pa i sam Stvaraoc (Stvoriteljka). A upravo treći zodijački ljudski znak – Vodolija, u korenu svog antičkog grčkog mita u sebi skriva priču o ovoj sintezi ženskog i muškog stvaralačkog principa, kroz dva peharnika bogova Olimpa – Zevsovu kćer Hebu (prvu peharnicu) i smrtnog Ganimeda (drugog peharnika), po kojima je zodijački znak Vodolija i dobio ime (Vodolija predstavalja peharnika bogova koji sipa božanski nektar (znanje) sa Neba na Zemlju).

Stoga, priča o Vodoliji kao znaku transcendiranja ljudske svesti, razotkriva naš pravi identitet – identitet Bića Svetlosti, čija se suštinska androgina bespolnost ogleda u jedinstvu ženskog i muškog principa stvaranja, što ujedno i jeste slika božanske dihotomije, koja se ogleda i u nama samima.

Odvajanjem čovečanstva od njegove prvobitne veze sa Geom kroz slavljenje ženskog stvaralačkog principa u liku velike Boginje Majke tokom drevne vladavine matrijarhata, iznedrene su patrijarhalne religije koje su za zadatak imale ustoličenje muške dominacije na ovoj planeti, koje su samim tim i Stvaraoca proglasile za Boga Oca. Tako je ljudska svest kroz čitavu svoju istoriju oblikovala i Stvoritelja po trendovima i evolutivnom stepenu razvoja ljudske svesti i shvatanja, pripisujući njemu (njoj) i ljudske karakterne osobine poput osvetoljubivosti, pohlepe, želje za kažnjavanjem i svega onoga što leži u korenu ograničenih ljudskih poimanja božanstvenosti i božankse moći. Kao što su antički narodi svojim bogovima pripisivali svoje ljudske osobine, tako su i kreatori modernijih religija nastavili sa ovim trendom, podsmevajući se pri tom drevnima i njihovom naivnom verovanju u humanizovane bogove, nazivajući stoga njihova verovanja primitivnima.

Pa da li će se ta ljudska borba polova – zemaljska i nebeska, okončati kada budemo razumeli prirodu Boga Oca – Majke, od koje su sazdani i svi njegovi (njeni) delovi utelovljeni u materiju? Da, to Doba suštinskog razumevanja je na obzorju naše budućnosti, kome koračamo u susret, a znakovi na tom putu su već pred nama! Stoga je ovaj nemački zakon, upravo jedan od tih znakova koji nas vodi ka novoj svesnosti i kolektivnom buđenju, a koji je snažno potpomognut sve dominantnijim i probuđenijim arhetipom na nivou kolektivne svesti, arhetipom Atine Palade – muške boginje u ženskom telu. Ako razumemo da je planeta Uran – jedan od dva vladara trećeg ljudskog zodijačkog znaka, ne samo viša oktava čoveka – Merkura, već i znak u kome se spajaju suprotnosti (što je viša priroda samog Urana, odnosno njegova viša oktava), onda ćemo razumeti da se u ovom znaku upravo spajaju vekovima suprotstavljeni polovi, a doba Vodolije ka kome koračamo će nas uvesti u dublje razumevanje naših razlika koje konačno treba da pomirimo i ucelovimo kako bismo uzdigli svest čovečanstva!

U članku pod naslovom “Atina Palada i Angela Merkel”, opisala sam uticaj arhetipa Atine Palade na političku karijeru nemačke kancelarke Angele Merkel, koja u kriznim vremenima nepokolebljivo predvodi nemačku naciju, kao i samu Evropu. Ovaga puta ćemo razmotriti u kojoj meri je ovaj antički arhetip uticao i na donošenje ovog zakona koji predstavlja predhodnicu promena na nivou naše kolektivne svesti, a koje se tiču našeg jasnijeg razumevanja polnih odrednica koje zadiru i u same temelje identiteta ličnosti.

Karta Nemačke sa Suncem na stepenu egzaltacije militantnog i egzaltiranog Marsa, a koje tvori i snažnu konjunkciju sa vladarem Asc – Merkurom, opisuje ovu zemlju kao ratničku, ali i snažnu i dominantnu, koja je usled ovakve svoje prirode započela čak dva Svetska rata u 20. Veku. Takođe, u ovoj karti vidimo i veoma interesantnu sliku koju nam otkriva Neptun na stepenu egzaltacije Sunca. Svih ovih decenija od završetka 2. Svetskog rata, svet pokušava da odgonetne svu enigmu neverovatnog ludila koje je zahvatilo desetine miliona Nemaca i povelo svet u najkrvaviji sukob svih vremena. Upravo nam slika Neptuna na ovom stepenu znaka Ovna govori o istorijskoj potrebi ovog naroda da stvori mit o svojoj superiornosti, u koji veruje čak i po cenu iluzije koja će ga odvesti u propast. Ako se setimo opijenosti Nemačke mitovima o nepobedivosti i superiornosti njihove “arijevske” rase koja je mase povela u histeriju mržnje, kao i neverovatno snažne iluzije ovog naroda koji je Hitlera pretvorio u mitsko biće, uviđamo svu snagu ovog Neptuna na stepenu egzaltacije Sunca.

Ipak, ono što je za nas interesantno u slučaju donošenja ovog zakona na nivou Nemačke je svakako trigonski odnos koji u ovoj karti ostvaruju Mars i Venera kao predstavnici muškog i ženskog principa, pri čemu je Mars – muški princip u znaku svoga izgona, dok ga njegova vladarka Venera vodi u znak promene i revolucije – znak Vodolije. Svakako da je pozicija Marsovog dispozitora uticala i na neslavni deo nemačke ratničke istorije, usled koje je zemlja, takoreći pobunom protiv nametnutih pravila igre od strane članica pobednica iz 1. Svetskog rata, povukla čovečanstvo u još strašniji i razorniji 2. Svetski rat, ali ova Venera u Vodoliji govori i o promeni svesti ove nacije, kao i o mogućnosti samog Marsa da se menja i transformiše.

Ipak, u ovoj slici Marsovog dispozitora vidimo i odraz Atine Palade – žene ratnice, koja sebe nije doživljavala kao biće sa ženskim atributima, već kao mudru i androginu boginju kojoj seksualnost nije predstavljala nikakvu stavku u doživljavanju i predstavljanju njene ličnosti.

Sunčeva karta koja je nastala u zori tog 1. novembra 2013. godine, kada je ovaj zakon i stupio na snagu, pruža interesantnu astrološku sliku ovog događaja. Ascendent ove karte sa Suncem na sebi, boravi na gotovo 9º Škorpiona (1 lučni minut ga deli od ovog stepena), odakle obrazuje egzaktan trigon – sekstil sa osom čvorova natalne karte Nemačke, dok i Mars iz karte novog zakona, a kao vladar Asc ove karte, takođe tvori egzaktan trigon – sekstil sa osom čvorova natalne karte Nemačke. Ovime vidimo da je ovaj zakon, iako se to na prvi pogled možda ne čini tako, veoma važan za budućnost kao i za transformaciju ove zemlje iz jedne militantne države u mnogo tolerantnije i otvorenije društvo, koje ovim zakonom, počinje da predvodi i druge narode u tom pravcu.

Planeta Jupiter, koja je i glavni predstavnik zakona, nalazi se u 9. kući zakona u znaku porodice i domovine – znaku Raka. Možda deluje veoma egzotično, ali iz tercijarne regresije natalne karte Nemačke za datum otkrića asteroida Palas dobijamo nekoliko veoma zanimljivih i upečatljivih slika koje govore u prilog tome koliko je dominantan uticaj ovog asteroida i samog arhetipa Atine Palade bio na donošenje i pokretanje ovog zakona. Ono što je u jednoj od tih slika zanimljivo je položaj Sunca u tercijarnoj regresiji natalne karte Nemačke, rađene za datum otkrića asteroida Palas, u kojoj se ono nalazi upravo na 20º znaka Raka, dakle u egzaktnoj konjunkciji sa Jupiterom karte novog zakona. Upravo je ovo jedan od pokazatelja u kojoj meri je ovaj starogrčki arhetip uticao na donošenje ovog zakona, koga je iznedrila kolektivna svest nemačke nacije koja je počela da se transformiše i budi. U karti novog zakona, vladar Jupitera (zakona) je Mesec (narod i predstavnik ženskog principa), koji se nalazi u opoziciji sa Uranom, a koji boravi na poziciji Venere u karti otkrića asteroida Palas. Ova Venera u karti otkrića predstavnika Atine Palade, u potpunosti predstavlja i samu Palas koja boravi u militantnom znaku Ovna (bila je boginja rata), a na 9º svoga oca Jupitera, stepenu koji ujedno govori i o zakonu. Ipak, cela ova slika postaje potpuna tek sa egzaktnim Velikim krstom, koju opozicija Meseca i Urana tvori sa osom čvorova u natalnoj karti Nemačke. Ovo je pokazatelj velike energije, koja će biti potrebna da ovaj revolucionarni zakon napravi dubinsku transformaciju na nivou kolektivne svesti i omogući svesnu i široku toleranciju prema onima koji se osećaju drugačijima i svojima u svetu krutih pravila i standarda. Ipak, sobzirom da je Nemačka do samo pre šezdesetak godina bila više nego isključiva i netolerantna prema “drugačijem” ispoljavanju seksualnog identiteta, ovaj zakon predstavlja veliki pomak za kolektivnu svest nemačke nacije, ali takođe i za buđenje kolektivne svesti čitavog čovečanstva.

U kojoj meri je ovaj zakon snažno potpomognut od strane arhetipa boginje Atine Palade (možemo reći i androgine boginje), koji se ispoljava kroz asteroid Palas, uočavamo i pozicijom ovog asteroida u Sunčevoj karti ovog zakona na 26. stepnu znaka Lava, odakle obrazuje kako egzaktnu konjunkciju sa Jupiterom (predstavnikom zakona) iz karte otkrića Palas, tako i egzaktan trigon sa natalnim Marsom u Strelcu Angele Merkel (vladarem njene 4. kuće – domovine) a koja se dominantno ispoljava kroz ovaj arhetip na svetskoj političkoj sceni.

Veoma je zanimljivo da i tercijarna pozicija Palas natalne karte Nemačke, a regresirane za dan otkrića ovog asteroida (28. 3. 1802.), svojim boravkom na 9º Vodolije, obrazuje egzaktan trigon – sekstil sa Mesecom i Uranom u opoziciji, u karti stupanja na snagu novog zakona, čime se ponovo uočava njena dominantna uloga u ovom događaju. Takođe, izuzetno snažnu sliku u prilog ovome pruža i ova pozicija regresirano tercijarne Palas na Mc-u natalne karte Nemačke, kao i njena egzaktna konjunkcija koju obrazuje sa direktivno regresiranim Neptunom Nemačke, planetom koja, kao što smo videli iz slike natala, ima veoma važan uticaj na kolektivnu svest nemačke nacije. Upravo ove slike govore u prilog veoma značajnim promenama na kolektivnom nivou, koje možda predstavljaju mali korak danas za nemačku naciju, ali veliki za čovečanstvo u budućnosti.

U karti direkcije Solarnog luka Nemačke za 1. novembar 2013. godine, vidimo Jupitera koji obrazuje egzaktnu konjunckiju sa Suncem na Ascendentu Sunčeve karte novog zakona, što nam ukazuje da je toga dana ovaj zakon stupio na snagu. Takođe i direktivni Merkur karte novog zakona boravi na natalnom Jupiteru Nemačke u 1. kući, što je još jedna slika izglasavanja i potpisivanja ovog zakona tokom protekle godine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD