Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Kod za astrologa

Astrolog - Marion March

Kada je u pitanju astrološka edukacija u regionu, kao i način na koji su se naši savremeni astrolozi obrazovali, nezaobilazno mesto svakako zauzima poznati astrolog Marion Marč (Marion March), koja je zajedno sa Džoan Mekevers (Joan McEvers) napisala ediciju od šest astroloških knjiga, ili bolje reći udžbenika, pod naslovom “Najbolji način da se nauči...astrologija“. Četiri knjige od ovih su prevedena na srpski jezik i izdata još devedesetih godina prošlog veka od strane izdavačke kuće „Dečje novine“ iz Gornjeg Milanovca. Njene knjige su do sada prodate u preko četvrt miliona primeraka, što je impozantan broj. Knjige Marion Marč verovatno su sastavni deo lične biblioteke svakog astrologa, zato što su one prvenstveno veoma praktične i prepune horoskopa poznatih ljudi, koji su „zgodni“ za učenje astrologije.

Kratka biografija

Život Marion Marč je bio veoma dinamičan i zanimljiv imajući u vidu grad (Nirnberg-Namačka) i epohu (između dva svetska rata) u kojoj je ona odabrala da se inkarnira u ovom životu. Nakon Hitlerovog „puča“ u njenom rodnom gradu, njena porodica se seli se u Berlin, i zatim u Švajcarsku, gde su živeli veoma lepo u kući na jezeru. Ona je tada morala da nauči italijanski i francuski jezik. U njenom domu su se okupljali politički disidenti, intelektualci kao i umetnici koji su se povukli u Švajcarsku pred olujom koja se spremala u Nemačkoj. I sama je rekla da je u tom periodu kao dete upijala razgovore svih tih zanimljivih ljudi, što je za nju (dok nije otišla u internat), bila svojevrsna životna škola, gde je naučila mnogo više nego u toku svog školovanja uopšte.

Porodica joj se zatim 1939. ponovo seli, ovaj put za Čile, pa je tada morala da nauči i španski, da bi konačno 1941. emigrirali u Ameriku i Njujork, te je konačno morala da nauči i engleski. Sa svojim ograničenim znanjem engleskog jezika radila je kao model, da bi preselivši se na zapad u Holivud konalno našla svoje mesto pod suncem. Tu je radila sekretarske poslove i pohađala školu glume, gde ju je u teatralne krugove uvela Marlena Ditrih (Marlene Ditrich). Marion je odigrala nekoliko manjih filmskih uloga, da bi ne prihvatajući Holivudske „igre“ shvatila da joj nema napretka u toj industriji. Uštedevši novac preselila se ponovo u Švajcarsku 1947., gde se srela sa Nikom, koji će joj postati suprug i sa kojim se naredne godine ponovo vratila u Ameriku.

Usledile su godine posvećene porodičnom životu, a kada su deca odrasla i nakon što joj je „gnezdo ostalo prazno“ okrenula se 1966. godinu svom dotadašnjem hobiju astrologiji, da bi četiri godine kasnije postala vrhunski profesionalac, a kasnije predavač i pisac. Maron Marč je jedna od osnivača škole „Akvarijus radionice“ (Aquarius Workshop) 1973, i urednik časopisa „Aspekti“ („Aspects“ journal) od 1973.-79. Takođe je jedan od inicijatora osnivanja jedne od danas najvećih astroloških konferencija u svetu UAC (United Astrology Conference), na čijem čelu je kao direktor bila više puta. Ona je bila međunarodno poznat i uvažen predavač i nastavnik, a takođe joj je dodeljeno i nekoliko astroloških nagrada uključujući PAI nagradu (PAI Award), nagradu „Akvarijus radionice“ (Aquarius Workshop), dok joj je Regulus nagrada dodeljena čak dva puta!

Kôd za astrologa

Po strukturi svog horoskopa, svaki astrolog bi trebao da ima povoljnu povezanost preko pozicije ili dispozicije serije 3 (vladara 3 kuće, Merkura i znaka Blizanaca), serije 11 (vladara 11. kuće, Urana, Saturna i znaka Vodolije) sa serijom 12 (vladarom 12. kuće, Jupiterom, Neptunom i znakom Riba). Pored povoljne povezanosti ove tri serije, veoma je uputno da one budu harmonično povezane i sa osom Mesečevih čvorova koji, kao delovi samog Meseca, ukazuju na astrologovu sposobnost da se ostvari kontakt sa prošlošću (južni Mesečev čvor) odnosno budućnošću (severni Mesečev čvor).

U horoskopima nekih astrologa evidentna je povezanost ovih serija i preko izazovnih aspekata, što svakako ne umanjuje njihov kvalitet, već to samo ukazuje na količinu i način trošenja tih energetski snažnih aspekata, koji bi se, da se nisu “trošili” kroz pomaganje drugima (a time i njima samima), verovatno pre odrazili na nekom planu fiziologije, uvukavši astrologa u problem.

Veliki broj astroloških konfiguracija

Natalna karta Marion Marč je veoma interesantna, zato što od 12 astrolokih kuća, samo u dve nema nijedne planete, a od astroloških aspekata ima tri opozicije, od kojih su dve deo planetarne konfiguracije Mističnog Četvorougla, jedan T-kvadrat, pored kojeg ima još tri samostalna kvadrata, skoro dva velika trigona (trigon između Jupitera i Plutona je malo veći od 8º), i pored svih ovih aspekata gotovo je neverovatno, ona ima i neaspektovanog Merkura na 29º Jarca!

Marion Marč je rođena u znaku Vodolije sa podznakom u znaku Strelca. Sa ovakvom astrološkom kombinacijom vidi sa da je u pitanju osoba koja je po strukturi svoje ličnosti originalna, da ide ispred svog vremena, da je zainteresovana za astrologiju, učenje, putovanja, kao i predavanja i prenošenje svog znanja.

Sunce se nalazi u uklještenom znaku Vodolije, i u ovom slučaju je to slika njenog relativno kasnog okretanja astrologiji kao svom pozivu u životu. Ono se nalazi u jednoj zanimljivoj planetarnoj konfiguraciji koja se zove Mistični Četvorougao ili Koverta, koja nosi uticaj nešto mekši nego veliki krst, i na prvi pogled deluje dosta harmonično, jer je sastavljena od dva paralelna trigona i dva paralelna sekstila. Međutim, ove četiri planete koje čine ovu konfiguraciju, grade istovremeno i dve opozicije što stvara određenu napetost.

Dakle, Sunce je kao natalni vladar uklještenog znaka Lava u 8. kući, i u sekstilu je sa Marsom koji je natalni vladar 11. i 12. kuće. Nadalje, Sunce je u trigonu i sa egzaltiranim Saturnom u 10. kući, koji je natalni vladar 2 , i u kom žive natalni Merkur, Venera vladar 10, 5. i 6., što je slika astroloških istraživanja, i zarađivanja novca kroz astrologiju, kao i profesionalne astrološke kerijere i podučavanja učenika, a kako je Merkur vladar 9. i 7., vide se i javna predavanja.

Njen vladar Asc je Jupiter u znaku Škorpiona u 11. kući, a imajući u vidu da je Jupiter takođe i njen vladar 3. kuće, odakle gradi trigon sa uranom u 3. kući – ovo je nesumnjivo snažan kôd za astrologa. Sa pozicijom vladara Asc u znaku Škorpiona prirodno je da je bila zainteresovana za okultno, psihologiju pa i samu astrologiju, jer je u ovom znaku Uran egzaltiran.

Autoriteti tradicionalne astrologije su konfiguraciju velikog trigona smatrali malefičnom, jer je ona natusa obično vodila u inerciju, ali ako bi ona bila u kombinaciju sa bar jednim T-kvadratom to bi bilo idealno, jer bi on “terao” natusa na borbu i težnju ka napredovanju.

Sam Asc je u snažnoj konjunkciji sa Mesecom koji pravi veliki vatreni trigon sa Neptunom suvladarom 3. kuće, i Marsom koji je natalni vladar 4., 11. i 12., što je veoma snažan kôd za astrologa i slika lakoće kojom je ona uspela da za kratko vreme postane profesionalni astrolog od momenta kada se posvetila tome.

U trećoj kući se nalazi Uran koji je esencijalni predstavnik serije 11., i u njemu živi Sunce natalni vladar uklještenog znaka Lava u 8., što je slika istraživanja, koja je dodatno pojačana Uranovim trigonom sa Plutonom, i Jupiterom koji je i natalni vladar Asc, i 3., a ujedno i dispozitor samog Urana.

Način izlaganja u njenim knjigama je veoma jednostavan i poučan, a u isto vreme veoma otvoren i neposredan. Ona na vrlo jednostavan način približava svakom prosečnom ljubitelju astrologije, ovu drevnu veštinu, kroz veliki broj primera horoskopa poznatih ljudi i sa njihovim veoma interesantnim biografijama. U predgovoru našem izdanju priređivač astrolog Slavica Živanović kaže:”Kada pročitate sve četiri knjige i proučite principe, možete da otvorite sopstvenu malu “astrološku radionicu” i sa sasvim skromnim talentom za astrologiju!”

Marion Marč i Džoan Mekevers su u njihovoj knjizi “Najbolji način da se nauči Astrologija knjiga IV, Proricanje budućnosti” napisale: ”Ako hoćete da “predvidite” bilo šta izuzev mogućih trendova i potencijalnih događaja, morate imati bar tri ili četiri dokaza za ista zbivanja, pa čak i tada budite veoma oprezni-slobodna volja pojedinca može da preomeni rezultat!”

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD