Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 10. do 17. februara 2014

U ovoj sedmici imamo tri egzaktna Sunčeva aspekta. S početka sedmice prvo ide kvadrat sa Saturnom, zatim trigon sa Marsom i konjunkcija sa Merkurom. Naglašeno Sunce govori da su aktivirani volja, snaga i ambicija. Ovi zimski dani možda su neke uspavali, neke ulenjili, a neki još uvek skupljaju hrabrost da se upuste u nove poduhvate. Sada je pravo vreme da krenete sa realizacijom. Saturn u kvadratu sa Suncem će probuditi ambiciju, Mars snagu (Mars trigon Sunce), a Merkur (...konjunkcija Sunce) će podsetiti (retrogradni Merkur) na davno zamišljenje želje i ideje čije je vreme za realizaciju.

Početak ove sedmice obeležava ulazak Meseca u znak Raka, a protočni aspekti sa Merkurom i Neptunom, upotpuniće taj dan mirom i harmonijom. Iskoristite te osećaje jer neće dugo potrajati. Već sledećeg dana Mesec nailazi na izazovne aspekte sa Uranom, Plutonom i Venerom, a i Sunce će dodatnu pometnju napraviti. Ovog je dana Mesec preosetljiv. Vaše emocije neće biti u skladu sa raciom. Sunce je u kvadratu sa Saturnom toga dana, pa se ovih dana pokreću i neki stari razgovori (retogradni Merkur) koji se tiču kuće, porodice i sličnih tema za koje ste jako emotivno vezani (Mesec u Raku). Sunce iz Vodolije kao da se buni protiv nekog starog sistema protiv nečega što ograničava njegovu slobodu (Sunce u Vodoliji), što može samo uneti nemir zbog nemoći i ograničenja.

Ukoliko ste od onih koji se sporo bude, teško pokreću onda vas ovaj aspekt može pokrenuti u organizaciju svojih ambicija (Sunce kvadrat Saturn). Nema toga što jedan izazvani ego ne može ostvariti, zato se u tom smeru treba fokusirati! Bez obzira koliko ste sposobni, samostalni i Sunce u Vodoliji vam posebno daje taj osećaj slobode, ipak određena pravila i sistemi moraju se poštivati. Budite vi ti koji će sami sebi odrediti zadatke, ograničenja i pravila. Iskoristite ovaj aspekt (Sunce kvadrat Saturn) dok je još Merkur u Ribama, jer će u četvrtak u svom retrogradnom kretanju ući u znak Vodolije i dodatno uneti pometnju i haos u vaš sistem. Sama energija retrogradnog Merkura može doneti konfuziju, a u komunikaciji nesporazume i nervozu.

Krajem nedelje Merkur će biti na 29° Vodolije, pa bi trebalo da povedete računa u vožnji. Jako je važna koncentracija jer, ma koliko pokušavali da održite, misli će vam stalno lutati. Sam 29° je vrlo specifičan budući da opisuje prelazak iz jednog u drugi znak, pa u svakodnevnom životu daje simboliku o nekom riziku, o nekoj granici ili hodanju na samoj ivici nečega. Stoga nemojte rizikovati toga dana i neka svaki vaš razgovor bude prijateljski i dobronameran (Vodolija). Mesec je tih dana u Lavu, pa je jako važno razlikovati stvarne emocije od emocija vođene egom (Lav). Sve u svemu, to su prolazni dani, a prava i stabilnija priča i događaji čekaju vas krajem nedelje.

Tranzitirajući Mesec kroz znak Lava će napraviti opoziciju sa Suncem, pa je mudro pozabaviti se održavanjem dobrog odnosa sa partnerom ili, ukoliko vam se to učini nemogućim, bar nemojte insistirati ni na kakvom razgovoru, već jednostavno prihvatite da i drugi imaju jedan od „onih“ dana kada nisu za susrete i razgovore sa svima.

Nakon opozicije sa Mesecom, kao da je Sunce savladalo zadatke koje je imalo s početka nedelje (Sunce kvadrat Saturn) i sada kreće u nove radne zadatke (Sunce trigon Mars). Trigonski aspekti iz vazdušnih znakova Vodolije i Vage vrlo će vam prijati. Čak će se i Merkur pridružiti Suncu (Sunce konjunkcija Merkur) i pokrenuti vaše mentalne sposobnosti u jednom kreativnom smeru. Ovo su trenuci kada možete imati vrlo konkretne ideje i zamisli, ali će vam za njihovo ostvarenje ovog puta biti potreban partner (Mars u Vagi) i društvo nekog dobrog prijatelja (Merkur u Vodoliji). Takođe, kada se Merkur bude pomerio sa 29° i približio Suncu u svom retrogradnom kretanju, možete očekivati vrlo neobične stvari. tako se u periodu retrogradnog Merkura može dogoditi da stare izgubljene stvari ponovo pronađete, kao i da se papiri koje ste uporno tražili sada konačno sami pojave pred vama niotkuda, kao da će ih Sunce osvetliti! Sve konfuzije koje su se desile prvih dana kada je Merkur kretao retrogradno, sada će se konačno rešiti.

Veseliće se ovaj Merkur posebno kada mu se Mars bude smešio na kraju sedmice (Merkur trigon Mars). Dosta je bilo spavanja, dosta ste maštali, sada je vreme da se probudite i krenete u akciju, sport ili neki društveno koristan rad (Merkur u Vodoliji trigon Mars). Možda ćete imati toliko energije da ćete više stvari istovremeno raditi i sve će vas to jako ispunjavati i činiti vrlo posebnim – a vi to zapravo i jeste samo će vas Merkur podsetiti na tu istinu kada tišina (Merkur u Ribama) probudi (Merkur u Vodoliji) tu posebnost u vama.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD