Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 03. do 10. februara 2014

Ove sedmice će vas voditi emocije! Osim Mesečevih, drugih egzaktnih planetarnih aspekata neće biti. Samo će krajem nedelje Merkur krenuti retrogradnim hodom, čija će retrogradnost potrajati sve do kraja ovog meseca.

Sa retrogradnim Merkurom budi se i potreba za tišinom. Snovi će biti pojačani, te ih zato i sledite. Neka ovo bude nedelja buđenja kreativnost i inspiracije, pa neka oni nadvladaju sve ostale osećaje i okolnosti. Prepustimo se tišini, prepustimo se osećaju i budimo najlepši pesnik-kreator pesme koju životom zovemo.

Ipak, početak sedmice će biti dinamičan. Prvog dana Mesec ulazi u znak Ovna i istog dana pravi konjunkciju sa Uranom. Ovo može izgledati kao stresan dan, ali samo ako ste odlučili da tog dana prespavate. Energija koja će vas pratiti toga dana omogućiće vam da mnoge stvari započnete, kao i da u dosadašnje poslove uvedete neke novine. Bićete puni ideja, a neće vam ni kreativnost nedostajati. Međutim, kako je to konjunkcija Meseca i Urana – sam Uran može biti previše bučan i nadjačati one unutrašnje glasove, pa je jako važno da budete svesni svake situacije i ne dozvoliti da vas neka sitnica izbaci iz ravnoteže. Ukoliko vas dočekaju neka iznenađenja na poslu ili kod kuće, zbog čega ćete biti prinuđeni da niz planova promenite, nemojte se ljutiti, već uživajte u uzbudljivom i nepredvidivom putu. Uran daje jaku intuiciju i sposobnost da u svakoj situaciji pronađete – ne bolje – već najbolje rešenje koje pod običnim okolnostima ne biste uspeli. Nemojte se miriti sa dobrim, ni sa prosečnim, već iskoristite maksimum svojih sposobnosti. Rad vaših tehničkih uređaja (Uran...) isključivo će zavisiti od vašeg raspoloženja (…konjunkcija Mesec). Prejaka, a neiskorištena energija direktno utiče na tehniku koji su "presenzitivni", pa ukoliko vam kompjuter (Uran) daje neke signale ili vam svetlo (Mesec) pregori na sam dodir prekidača, shvatite da je vreme da malo prošetate i svoju energiju usmerite na neke druge aktivnosti. Sve su to sitne ili bar ne tako velike stvari, ali vas mogu koštati raspoloženja (Mesec kvadrat Jupiter) ali i novca (Mesec kvadrat Venera). Sve u svemu, balansiranjem svog svesnog (Sunce…) i podsvesnog (…sekstil Mesec) dela dolazite do savršene ravnoteže i balansa.

Kako dani budu polako prolazili, na nebu će se energije smenjivati i smirivati. Ulazak Meseca u znak Bika kao da je priprema za ono što vas čeka krajem nedelje. Merkur je sve sporiji pa mu nekako i prija Mesečev tranzit kroz ovaj zemljani znak. Sve što niste stigli da potpišete ili dogovorite, uradite to do četvrtka dok je još Merkur direktan. Dan pre i dan posle promene njegovog kretanja možete imati čitavu konfuziju misli, nesporazuma i gomilu nesređenih papira. Merkur utiče na misao, na govor, pisanu reč i saobraćaj. Može vas očekivati gomila tuđe pošte, pa pre nego što je otvorite uvek proverite na koga je adresirana jer može da zaluta neko tuđe pismo i napravi čitavu zbrku u vašem sistemu! Nije isključivo i da se poštar (Merkur…) uspava (…u Ribama), pa pošta izostane… ili neki sused (Merkur) „greškom“ vrati vašu pošiljku. Mogući su zastoji u saobraćaju (stacionarni Merkur) usled vlažnih puteva (Merkur u Ribama) i pospanih vozača. Naravno, tu je i tehnika, pa ukoliko kompjuter počne čudno da vam se ponaša, nemojte tražiti grešku ili uporno pokušavati da otklonite kvar, već polako pogasite svoje uređaje i krenite na spavanje (Merkur u Ribama) ili u laganu šetnju kraj vode.

Merkur kreće u svoj retrogradni hod sa 3°Riba gde se nalazi fiksna zvezda Sadalmelik iz sazvežđa Akvarius. Ovu zvezdu drugačije zovu i „Kraljeva srećica“ ili „Sreća kraljevstva“. Nije nimalo slučajno zašto baš sa ovog stepena kreće da se vraća. Merkur će svega nekoliko dana biti retrogradan u Ribama, a onda ulazi u znak Vodolije i energija će biti sasvim drugačija. Period od ovih nekoliko dana od nas traži posebnu tišinu, osamljivanje i mirovanje. Ova zvezda na kojoj se Merkur zaokreće, nije dužnička priča i ne nosi problem i nevolju, već sreću koju možemo spoznati prateći svoje snove, svoju tišinu i svoju intuiciju. Javljaće vam se određeni jasni znakovi kojim putem trebate ići i koje odluke treba ili ne treba sada doneti. Kod ovakvih momenata, kada nam se na neki način Anđeli javljaju, trebamo se utišati da bi ih čuli. Neki će utonuti u meditaciju, drugima je molitva milija, ali neki će se latiti dobrog starog druga – knjige – i to baš one koju su davno želeli ili počeli da čitaju, te će sada konačno naći vremena i uživati u tim posebnim trenucima mira.

Sve u svemu, u ovoj sedmici bi valjalo rešiti neka pitanja koja se tiču lično vas. Da li ste bili dovoljno iskreni ili otvoreni? Da li ste bili dovoljno pažljivi i milostivi? I da li ste bili dovoljno tihi da osetite i kad niko ne oseća, da čujete kad tišina vlada i osetite proljeće koje vetar nosi, iako vani snežne pahulje pokrivaju svaki trag?

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD