Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon Project - Iskrenost Pozivamo vas na novu Full Moon project radionicu „Iskrenost“ koja će se održati 12.12.2019. s početkom od 18h. Ova radionica će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i možete je pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti.
» prikaži celu vest
Predavanje: Astro Vodič kroz 2020. godinu U četvrtak, 12.12.2019. godine, nakon Full Moon radionice, Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje povodom novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu. Predavanje će se održati u hotelu Tulip Inn Putnik i trajaće od 20h do 21:30h. Ovo predavanje ima za cilj da vas informiše o prirodi i kvalitetu 2020. godine uz predstavljanje novog Astrološkog Kalendara za 2020. godinu.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Direkcija Od 18. decembra na Kepler Institutu počinje jednomesečni kurs iz oblasti Astroloških Tehnika Direkcija. Direkcije predstavljaju tehniku koja spada u grupu simboličnih prognostičkih metoda zato što ne predstavljaju realno pomeranje planeta u vremenu (kao što su to tranziti), već se u direkcijama planete pomeraju u određenoj simbolici po kojoj se za jednu godinu života sve planete pomeraju za po jedan stepen.
» prikaži celu vest
Webinar: Poverenje i ljubav Pozivamo vas na online webinar Poverenje i Ljubav, koji će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 08. decembra od 14h. Ovaj webinar će nas naučiti kako da na praktičan način materijalizujemo svoje vizije i ideje pomoću meridijanskih tehnika.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Sunca Da li želite da naučite kako da u svakom trenutku budete u skladu sa svim događajima koji se odigravaju oko vas? Seminar “Tehnologija svesti Sunca” je namenjen svima koji žele da: aktiviraju centar svoje unutrašnje moći; nauče kako da se jasno zauzmu za sebe i svoje potrebe; da osveste i probude svoje skrivene potencijale. Ovaj seminar će se održati 07. decembra na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

27.01 - 03.02. 2014

Pre manje od dve nedelje, mnogi berzanski analitičari su se prepirali oko pitanja koliko svetske berze mogu da rastu u 2014. godini. Bili su gotovo jednoglasni da će biti bikovske. Sada se sve to promenilo. Pojavljuju se članci u kojima se govori da ovaj novi pad može da bude početak "Velikog pada" berze (http://www.cnbc.com/id/101360306).

Nakon dostizanja novih maksimuma svih vremena 31. decembra, od 16.588 Dow Jones Industrial Average i 1846.50 S & P martovski ugovori za fjučerse, sada su pali ispod 16.000 i 1.800. Nisu samo u SAD berze oštro pale krajem prošle nedelje. U Evropi, nemački DAX je dostigao novi maksimum svih vremena od 9794 - 21. januara, upravo u zoni ciljane cene koja je data u našem mesečnom MMA evropskom berzanskom izveštaju. Do petka, pao je preko 200 poena - ispod 9400. Slična kretanja u odnosu na višegodišnje maksimume zabeležili su holandski AEX i švajcarski SMI. Londonski FTSE se u utorak 21. januara, oporavio na 6867 - stidljivo u odnosu na svoj višegodišnji maksim od 6875 zabeležen 22. maja, odmah posle trećeg kvadrata Urana i Plutona. Do petka, 24. januara, na FTSE se trgovalo za manje od 6663. U Evropi, sada, to postaje slučaj međutržišnog odstupanja medveda. Berzanske aktivnosti prošle nedelje nisu bile toliko izražene u Aziji i Pojasu Pacifika.

Zlato i srebro su imali konstruktivnu nedelju. U petak, 24. januara, zlato se oporavilo na 1273.20, više od 90 dolara po unci u odnosu na svoj dvostruki minimum od 1181.40 na koji je palo 31. decembra, a najviši nivo od 20. novembra. Naš specijalni izveštaj za zlato koji smo uputili našim pretplatnicima 31. decembra, sve više se ostvaruje. Ipak, pravi test će biti u naredne dve nedelje.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju bila je za martovske Mini S&P ugovore: "... mi (brzi brokeri) smo u dugoročnom po ceni nedeljnog minimuma. Međutim, želimo da preokrenemo situaciju i dobijemo kratkoročno obzirom na međutržišno odstupanje medveda sve dok DJIA i ESH ne dostignu nove maksimume. Dakle, uzmite sada profit na dugoročnom i gledajte da prodate kratkoročno po bilo kojoj ceni iznad 1840, sa zaustavljanjem kupovine iznad nedeljnog otpora (1852.25), ako se u isto vreme na DJIA bude trgovalo u toku dana iznad 16.588". S&P se oporavio u utorak i u četvrtak na 1844, a zatim se, u ​​petak 24. januara, rasprodavao ispod 1790. Pozicionirani brokeri su kupili kratkoročno na DJIA i S&P krajem prošle nedelje.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom berzanskom izveštaju bila je za zlato. Brokeri su bili u dugoročnom od 1190 zone, kako nedelja odmiče, i u utorak, 21. januara, smo savetovali: "Hajde da zatvorite sve (dugoročno) na 1260 - 1265 ako imate ponudu". Maksimum toga dana je bio 1262. Od srede do četvrtka, 22. – 23. januara, brokerima smo savetovali: "...kupite danas po 1230 +/- 5, sa zaustavljanjem kupovine ispod 1225". Minimum je bio 1230.80, a od petka, 24. januara, zlato se prodavalo iznad 1270.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Krajem ove nedelje postaje još zanimljivije. Dana 31. januara, Venera će završiti svoje retrogradno kretanje i krenuti direktno. Svi kontra-trend oporavci koji su započeli u roku od nekoliko dana kada je Venera krenula retrogradno - 21. decembra, verovatno će okončati taj kontra-trend i vratiti se u prvobitni trend za manje od deset berzanskih dana počev od 31. januara. To je, u svakom slučaju, teorija, i ako je tačna, odnosi se na akcije, obveznice i plemenite metale, koji će svi preokrenuti svoje dugoročne trendove u okviru 10 berzanskih dana od 31. decembra, i ove kontra-trendove nastaviti do petka 24. januara, što je u okviru pet berzanskih dana od kada Venera kreće direktno.

Jupiter će takođe, istog datuma, 31. januara, započeti svoju drugu (od tri) egzaktne opozicije sa Plutonom. Ovo će samo pojačati mogućnost mini panike ako cene akcija i dalje budu padale na kraju ove naredne sedmice. Jupiter predstavlja preterivanje. Ako je pozitivno, to je iracionalno bujanje. Ako je negativno, to je histerija i preterani strahovi. Kada koristite finansijsku astrologiju, jednako je važno da razumete "kvalitativni" karakter geokosmičkih konstelacija kao i "kvantitativne" rezultate iz prethodnih slučajeva. Pluton vlada dugom i "tajnim stvarima" (kao špijuniranje i špijunaža), dok Jupiter vlada "preterivanjem" i precenjivanjem drugih (ili sebe). U novijoj prošlosti, aspekti Jupitera i Plutona utiču na vrhove dugoročnih ciklusa i euforije na berzama. Međutim, nema razloga zašto ove konstelacija ne mogu takođe da utiču na dna dugoročnog ciklusa kada se kolektivno raspoloženje pretvara u histeriju.

Postoji još jedan geokosmički faktor koji treba razmotriti u narednom periodu. Tranzitni Mars ulazi u konjunkciju sa konjunkcijom Jupitera i Neptuna u Batonvudovom horoskopu - horoskop početka trgovine na Vol stritu (17. maja 1792.). To je još veći uticaj Jupitera sa još iracionalnijom i histeričnijom prirodom Neptuna, koje je pokrenuo agresivni ratnik Mars. Ovo počinje oko mladog Meseca u Vodoliji 30. januara (31. januara na Dalekom istoku), i traje do 21. februara. Tokom ovog perioda, Mars će takođe biti u opoziciji sa Saturnom u horoskopu NYSE. Šta to znači? To znači da iznenada počinju (i završavaju) velika kretanja na berzama u oba smera. Kao što smo naveli prošle nedelje: "Ove nedelje će biti značajno to što Sunce ulazi u Vodoliju i tu će ostati mesec dana. Ovaj period je veoma sličan retrogradnom Merkuru. To znači da mnoge berze imaju tendenciju da slome zone potpore i otpora. Mnoge berze pokazuju vrlo oštre, ali kratke padove ili oporavke koji dolaze iznenada, i čini se, bez razloga. Ovo može postati posebno izazovan berzanski period kada je tokom tranzita Sunca Vodolije i Merkur retrogradan. Merkur će biti retrogradan od 6. – 28. Februara, a Sunce će izaći iz Vodolije 18. februara." Kao što smo bili svedoci prošle nedelje, ovakva tendencija je bila na mnogim bezrama, “oduvati” kroz nivo potpore ili otpora je već operativna stvar. Hvala finansijskoj astrologiji!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD