Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Magija sadašnjeg trenutka

Ako ste ne zadovoljni sobom, svojim životom, svojim partnerom ili svojim poslom – to znači samo jedno: da ne živite sada i ovde! Biti zadovoljan ne znači zadovoljiti se malim stvarima, strahom da je “dobro i ovako”. Na nebu ne postoje male i velike želje. “Ono što zračiš – to i privlačiš” (ono što iz Vodolije pošalješ kao zrak svetlosti u Lavu ima manifestaciju ljubavi i radosti).

Znak Vodolije nosi u sebi nebo i svakom od nas pokriva neku oblast života u kojoj možemo dosegnuti nebo. Lunacija u znaku Vodolije daje priliku da pošaljemo u nebo svoje nove želje i da dobijemo upravo odgovor sa neba onakav kakvo je i pitanje. Možda ne vidite da je tu na domak ruke sve ono što želite. A ja sam sigurna sam da je ljubav, ipak ono što u osnovi svi želimo. Pošaljite u nebo svoju želju, ali ne kao misao nego kao svetlo vašeg srca i tada stižu anđeli za vas sa porukama!

Vodolijanci su najoriginalniji ljudi, oni se najlakše privikavaju na nove promene, njima nikada dosta novoga. Kada je u pitanju emotivni život – e, tu nailazimo na “problem”. Sa Vodolijama planirati budućnost….to je Sizifov posao. Oni sada misle tako, a za pet minuta već drugačije. Ono što najviše smeta Vodolijanskim partnerima je njihova sklonost da sa bivšim partnerima postaju “prijatelji”!

Mlađi pripadnici znaka Vodolije u ovom periodu žive svoju istinu: sada i ovde. Stariji pripadnici znaka Vodolije neće baš uživati u harmoniji u ovom periodu ako nisu iskreni, pre svega prema sebi. Venera je Vodolijama iza leđa, pa je oni nose kao sećanje na ljubav. Kao što malo pre rekoh, nije im strano da sa bivšim partnerima postaju “prijatelji” jer to je novi izazov. Upravo ovo vreme pogoduje razvijanju tih starih veza na nov način.

Ribe su i dalje miljenici neba, pa će ići i dalje sve kako treba. Mnogi misle da su Ribe dezorganizovane i često ih smatraju neodgovornima samo zato što jedino pripadnici znaka Riba mogu sebi dozvoliti luksuz da se zaljube i da se ne osećaju krivi zbog toga. Vladar njihovog 5. polja (ljubavi) – Mesec jeste glavni učesnik svake lunacije (mlad Mesec). Obzirom na znak Vodolije, kao 12-ti od Riba, mogu se očekivati u narednom periodu vrle promene u ljubavnim raspoloženjima. Od 18. februara Sunce ulazi u znak Riba, pa je izvesno da će Ribe dobiti fokus kako u privatnim, tako i poslovnim odnosima. U ovom danu se treba uzdržati od naglih odluka jer mogu biti pogrešne. Mlađi pripadnici znaka Riba će zaista biti učesnici velikih promena koje mogu mnogo što šta porušiti zarad stvaranja “novog”.

Ovnovima se lunacija dešava u 11. polju, a dispozitor lunacije Uran se nalazi već izvesno vreme u znaku Ovna. Nije li ovo povoljno vreme da se Ovnovima ispuni njihova davnašnja želja? Nije lako ispuniti Ovnu želju, ali nije nemoguće. Biće ozbiljnih turbulencija do cilja. Avanture neće faliti. Ovnovi su se u svojoj “nevinosti” zaigrali baš oko partnerskih odnosa. Ma kako zvučalo nemogućim, Ovnovi ozbiljno usporavaju i spremaju se za svoju veliku introspekciju (pogled unutra u retrogradnosti). Sve je koliko toliko dobro dok je Venera u znaku Jarca (do 5 .marta), jer Ovnovi partneri imaju čelične živce da ih razumeju i još uvek ih egzaltiraju (Venera u Jarcu). Ipak, u ovoj lunaciji se uče prilično teške lekcije. Ovnova najteža lekcija je strpljenje! Pa, ko nauči biće “strpljen – spašen”.

Bikovi su još uvek u svojoj fazi zanosa i utiska velike ljubavi iz prošlosti. Tek su se okrenuli i žive u senci te velike ljubavi. Neki Bikovi će pod ovim utiskom napraviti ozbiljan korak i doneti veoma odgovornu odluku i potpisati se na “zavet ljubavi” –oko 25. februara. I mada kod Bikova nije uobičajeno brzo donošenje odluka, niti bilo kakve lake promene, oni ipak mogu biti navedeni. Za one Bikove koji su već u partnerskim, bračnim vodama ovo može biti vreme velikih provera. Ljubavna predomišljanja će krenuti već u prvoj nedelji februara. Ono što je najjače, često najlakše pukne!

Blizancima ova lunacija donosi podršku na nivou večih planova, koji se između ostalog mogu odnositi i na emotivni život. U svom veselju i razigranosti Blizanci tri puta godišnje uzimaju pauzu (retrogradost) da se malo odmore i priberu. To što su na pauzi uopšte ne znači da se ne kreću i da ne idu dalje. Upravo će vreme za pauzu biti prvih dana februara Meseca. Vreme je mira, tišine, kontemplacije. Kretanje je na unutra, u kome će Blizanci uživati ceo ovaj mesec. Sredinom meseca za Blizance je jako važan susret sa veoma bitnom osobom koja će ostaviti traga u njihovom životu. U ovom vremenu mira, možda će malo više profitirati na emotivnom planu stariji Blizanci.

Rakovi su na raspeću već izvesno vreme, ali jedno je sigurno. Sve što Rakovi budu radili za “največe dobro” biće podržano i u vremenu i u prostoru. Možda je ljubav Rakovima u ovom periodu na velikom ispitu, ali isplatiće se! Postoji uverenje da su Rakovi “kontrolori” pod izgovorom zaštite i brige. U ovom periodu Rakovi imaju svoju veliku misiju. Trebaju brzinom kretanja Meseca da prenose učenja najvećeg među najvećim, ali samo isijavanjem bez ijedne reči. Rakovsko zadovoljstvo se vidi na licu. U ovom periodu i sami Rakovi primaju važne lekcije. Najvažnija lekcija za Rakove u ovom periodu je da nauče da kažu sebi DA! Vreme velikog vodenog trigona podstiče na duboka emotivna pročišćavanja i otpuštanja prošlosti. Sredinom februara zauzeti Rakovi trebaju da se umire i da otpuste svoje “bivše” partnere sa blagoslovom da se posvete novim putevima.

Lavovi su u ovoj Lunaciji prozvani da dozvole i sebi i partneru “slobodu”. Lavovska potreba jeste da budu slobodni i da sijaju, a njihovi partneri bi trebalo da “isijavaju”. Vreme u kome smo je za Lavove veliki izazov kada se radi o tajnim ljubavima. Na pomolu su nekakvi partnerski nesporazumi. Sve dok Sunce bude u znaku Riba, Lavovi bi zaista trebali da iskoriste vreme za svoju regeneraciju. Mir, tišina i, iznad svega, svesnost uz povezivanje duha i tela su ključne smernice. Sredinom meseca februara se dešava pun Mesec u Lavu. Ovo je kuliminacija materijalnog i oslobađanje ega. Potom dolazi smiraj. Druga polovina meseca je povoljna za duhovni rast i posvećivanje pažnje svom telu.

Device se već izvesno vreme nalaze u ljubavnom čudu. Ovo je vreme velikih promena. Već duže vreme je Pluton u njihovom petom polju ljubavi. Od kada im je u ovo polje došla i Venera, strasti su duboko u Devicama. Device ne umeju da jednostavno saopšte šta je to što je njihova duša želi. Evo pred Devicama je vreme povlačenja (što im neće teško pasti). Zauzete Device će potražiti smiraj u partnerskom okrilju. Ideja ovog vremena za Device je da konačno slobodno saopšte svom partneru svoje stvarne potrebe. U prvoj nedelji ovog Meseca Device će se privijati uz partnera, ali samo na kratko jer one “misle” da ih niko ne razume. Možda su Device u pravu! Vreme je da same sebe razumeju.

Vagama je lunacija u njihovom prirodnom petom polju ljubavi. Ovo je za Vage vreme kreativnosti na onim poljima gde su nekada briljirali. Trebaju se podsetiti svojih starih veština. U partnerskom odnosu imaju istovremen “dvostruki osećaj” – potrebu za vezivanjem i potrebu za “slobodom”. Vreme velikih strasti je neophodno kontrolisati. Ipak, može biti da se odmerene Vage ne mogu baš iskontrolisati u ovom periodu jer im je Uran u polju partnera, a Mars u prvom polju i donosi zaista vrlo turbulentne odnose. Samo svest ovde može podići pozitivne vibracije na mnogo viši nivo.

Škorpionima lunacija pada u 4. polje gde mogu dobiti emotivnu podršku u primarnoj porodici. Mlađi Škorpioni će pod pritiskom “birati” preuzimanje odgovornosti kroz formalne partnerske odnose što uopšte neće biti lako. Strast koju nose u sebi u ovom vremenu treba usmeravati ka spolja kroz odnose sa drugima na jedan profinjen način. Nije teško biti fin. Oko 23. februara Škorpioni će imati priliku da osvetle svoju ljubavnu tajnu koja će u vremenu dobiti potpuni smisao.

Strelčevi su u svom veoma produktivnom vremenu. Ispred sebe imaju vreme egzaltacije (Jupiter u Raku) ali iza leđa imaju strogog i pravednog učitelja (Saturn u 12. polju). Strelčeve podržavaju okolnosti, ali svi imamo neke svoje lekcije koje bi bilo lepo da usvojimo u ovom periodu. Ono što Strelčevima treba je da “smanje doživljaje” i da ne preteruju. Njihov sistem vrednosti će pretrpeti ozbiljne transformacije, što bi u narednom periodu bilo vreme prilagođavanja. Ljubav traži pažnju, fokus na sebe, a to nekako Strelčevima ne ide. U ovoj lunaciji vredi naučiti neke apsolutno nove veštine za koje ne biste nikad pomislili da vam baš odgovaraju. Vredelo bi promeniti mišljenje i biti u emotivnom životu posvećen, ali samo jednoj osobi!

Jarčevi su u proteklom periodu počašćeni boravkom Venere u njihovom prvom polju. Ne samo boravkom Venere – nego i njenoj retrogradnosti. U ovom periodu Jarčevi imaju priliku da shvate da sve uspehe mogu ostvariti sa još jednom dodatnom komponentom – zadovoljstvom! Ipak, trebalo bi malo pažnje obratiti na psihičko zdravlje oko 19. februara upravo zbog ovog vrlo turbulentnog vremena kojem su Jarčevi već duže vreme izloženi. Veoma lep dan za ljubav je 24. februar i nadam se da će Jarčevi umeti da uživaju u ljubavi!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD