Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Aktuelnosti

Čovjek od Marsa – Ariel Sharon

Ariel Sharon – vojnik i političar rođen je 26.02.1928.g. u mjestu Kafr Kanna u današnjem centralnom Izraelu kao Ariel Scheineman. Njegovi roditelji bili su litvanski Židovi koji su se osnivanjem hebrejskih naselja na Bliskom istoku doselili u Palestinu.

Već u dobi od 10 godina Sharon je pristupio cionističkom pokretu Hassadeh («Polje»). Četiri godine kasnije pridružuje se ilegalnoj paravojnoj formaciji Gadna (koja će se kasnije preimenovati u Haganah). Ujedinjeni narodi podjelili su Palestinu na Arapski i Židovski dio 1948.g. a Haganah postaje regularna izraelska vojska nazvana Izraelske odbranbene snage, a ovo je bio i povod za izbijanje rata. Sharona rat zatječe na mjestu zapovjednika pješadijske čete u brigadi Alexandroni. I od tada počinje njegova vojna karijera. Čin pukovnika dobija 1958. a 1967. čin general-majora. Njegov uspon u vojnoj karijeri se nastavlja, te 1973.g. postaje zapovjednik oružanih snaga.

Vojni uspon

U ovom horoskopu, sve od stupnja Ascendenta, preko pozicije Marsa, pa do samog imena natusa – govori o retko snažnom Marsu – što već sliči priči o Perseju... Ascendent je na 8º Škorpiona, a kako je sam Škorpion veliki ratnik – tada je 8º osmog znaka mesto izuzetno snažne energije i naglašene borbe. Asc je dodatno u trigonu sa vladarem 8. kuće (Merkurom) – što još jednom pojačava snagu horoskopa u Škorpionskom i Marsovskm smislu te rječi. Stoga i ne čudi što je već u dobi od 10 godina pristupio cionističkom pokretu!

Da je ovdje u pitanju izuzetan čovjek od Marsa, govori nam i pozicija njegovog vladara Ascendenta – Marsa – točno na stupnju svoje egzaltacije (28º Jarca), i to baš u trećem polju, pa je i njegovo ime (treće polje) upravo ono kje odražava snagu Marsa – Ariel (Aries). Pozicija Marsa u 10. znaku (profesija) već naglašava i njegovu karijeru, a vladar MC-a (Sunce) u snažnoj konjunkciji sa vladarem 8. kuće (rat, borbe) i u trigonu sa Ascendentom – svakako ovo potvrđuje. Ovaj Mars je i u trigonu sa Mjescom i sekstilu sa Uranom koji je i vladar 4. kuće, pa je kroz ovu simboliku opisana borba i ratovanje za teritorij njegove domovine Izrael.

Mars kao vladar ASC-a je i u konjunkciji sa Venerom koja će nam i najbolje opisati njegovu misiju i misiju njegovog naroda. Venera se nalazi na fiksnoj zvjezdi „BOS“ iz sazviježđa Kaprikornus. U zvjezdama ovog sazviježđa žive slike strašne pretnje i nezamislivog terora, bježanja, skrivanja i maskiranja. U ovoj zvjezdi leži pobjeda ali i strah da će se stari neprijatelj pojaviti i to strah koji nejenjava, već se kroz genetiku provlaći i tako živi vječno. Ovo sazvježđe nosi samo "Zamrzavanje" manjeg ili većeg straha,koji će se prije ili kasnije odmrznuti i ponovo oživiti kao strašni mit koji progoni generacije (više o ovome vidjeti u knjizi Aleksandra Imširagića "Stubovi Sudbine").

Da je bio veliki borac za svoj narod vidimo još i iz drugog vladara ASC-a Plutona koji je na 15º Raka – stupnju egzaltacije Jupitera (Izrael) i u sekstilu sa Mjesecom i trigonu sa Suncem u 4. kući, a vladar je 10. kuće. Mjesec Šarona je i u konjukciji sa Suncem Izraelske države.

Politička karijera

Iz znaka Ariesa, Ariel ima i Jupitera koji gradi trigon ka MC-u (profesija), što ga je načinilo veoma uspješnim u mnogim vojnim operacijama. Ipak, ka MC-u on gradi i trigon od Saturna, što nije uvek samo vojna karijera, već može biti i politička, a naročito ako je u to umješan i Neptun – što je kod njega upravo bio slučaj. Tako on godine 1973. daje ostavku na vojnu dužnost i posvećuje se političkoj karijeri pristupajući liberalnoj stranci Likud, ali kasnije napušta ovu stranku i prelazi u drugu.

I tako, političku karijeru vidimo kroz Neptuna (politika) koji je u 10 . kući u konjunkciji sa Fortunom i na fiksnoj zvjezdi „REGULUS“, koja donosi pobjede i uspjeh. Regulus daje uspjeh i u vojnoj i u državnoj hijerarhiji. Neptun je i u trigonu sa Saturnom (aspekt politike). Promjenu političke stranke možemo vidjeti kroz, Merkura (RX vladara 11. kuće – stranke) u opoziciji sa Neptunom.

Predsjednikom izraelske vlade postao je 2001.g nakon pobjede na izborima , s najvećom većinom u povjesti Izraela, dobivši 25% više glasova od suparnika.

Poznat je i po tome što je predstavio svoj plan za postizanje mira na Bliskom Istoku, a kako bi dokazao da misli ozbiljno povukao je Izraelske snage iz Gaze, zadržavajući samo nadzor nad obalom i zračnim prostorom. Ovu simboliku možemo vidjeti iz vladara ASC-a Marsa koji je u konjukciji sa Venerom na fiksnoj zvjezdi „BOS“ koja govori i o „Zamrzavanju“ i pokušaju uspostave mira.

Odlazak kroz tunel kome

Zdravlje mu se pogoršalo 18.12.2005g. zbog srčanog udara a posljedice udara bile su teške – otežan govor i poremećej motoričkih sposobnosti. Osma kuća opasnosti je u Blizancima, a vladar 8 je retrogradni Merkur u 4. kući u konjukciji sa Suncem i opoziciji sa Neptunom gdje je ostao bez svijesti. Uskoro je usljedio još jedan srčani udar 2006g. Merkur RX izvršene su dvije operacije tjekom kojih je pao u komu, a prema tvrdnjama liječnika šanse da se probudi iz kome bile su vrlo male. Naime, o tome upravo priča njegov vladar 8. kuće (smrt) što je retro Merkur u Ribama (uspavano u bolnici) u konjunkcji sa Suncem (svest) u opoziciji sa Neptunom, jer je ovako najdirektnije napadnuta svest (Sunce), pa on ostaje bez svjesti i u komi je sve do kraja života.

Slava poslije smrti

Sharon je tokom svog života bio heroj za svoj narod , a u povjesti Izraela ostati će zapamćen i nakon svoje smrti. Sunce vladar 10. kuće u kome živi Neptun nalazi se u 4. kući (slava poslije smrti). Sunce, kao vladar 10 je u 4. kući na zvezdi „SKAT“ daje slavu i da ljudi budu trajno zapamćeni po svojim djelima. Sunce je i u aplikacionom trigonu sa Plutonom (drugim vladarem ASC-a) koji se nalazi na egzaltaciji Jupitera (Izrael), pa je ovo slika njega koji nakon smrti ostaje zapamćen kao heroj čitave nacije.

Čovjek kao što je bio Ariel Šaron za svoj narod Izrael nosi simboliku heroja ili Perseja – onog koji je mitološki oslobodio čovječanstvo od Gorgone Meduze, ali da bi to učinio potrebno je bilo da jednoj nevinoj duši odreže glavu. I tako ovaj mit ide dalje sve dok se jednog dana ne pojavi Herkul, potomak Perseja koji će pomiriti ove dvije strane...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD