Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

20. - 27. I 2014

G. Merimen vas pozdravlja iz Ciriha, gde će održati predavanje o programu MMA Akademije za 2014. godinu, i radionicu MMA metoda berzanskog tajminga. Zbog ovih događaja, nedeljni berzanski izveštaj će biti veoma kratak.

Sledeće nedelje (u ponedeljak, 20. januara) u Americi je praznik Martina Lutera Kinga, pa će toga dana berze u SAD biti zatvorene.

Mnogi svetski berzanski indeksi koje pratimo su pali u utorak, 14. januara, ali su se onda do kraja nedelje naglo oporavili. Neki indeksi, kao što je švajcarski SMI, holandski AEX i američki NASDAQ Composite su dostigli nove godišnje ili višegodišnje maksimume. Nemački DAX je dostigao novi maksimum svih vremena, jer je bio iznad 9700, uprkos lošem izveštaju o nezaposlenosti u SAD za prethodnu nedelju.  

Slab izveštaj o nezaposlenosti je, međutim, pružio podršku zlatu, srebru i drugoj robi. Zlato se ponovo popelo iznad 1250, po prvi put za poslednjih mesec dana, kao što smo i rekli u našem specijalnom izveštaju za zlato od 1. januara (jedan dan posle minimuma od 1182).

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju bila je za martovske ugovore za mini S&P: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem trgovine zasnovanom situacijom na dan kada su i DJIA i ESH dostigli nove maksimume svih vremena i bili blizu gornje trećine opsega tog dana. Kupite i idite u dugoročno, ako cene padnu na 1800 - 1810 sa zaustavljanjem kupovine ispod 1770 ili 1785, u zavisnosti od toga koliki rizik hoćete da preuzemete". Ovo je veoma dobro ispalo, jer smo bili u kratkoročnom po 1845 (maksimum svih vremena je bio 1846.50), i dobili smo dugoročno skoro po ceni nedeljnog minimuma (1809.50), a do petka se prodavalo iznad 1840.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom berzanskom izveštaju za utorak, 14. januar, bila je za evro: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu prodati kratkoročno po 1,3700 +/- 0.0010, sa zaustavljanjem kupovine iznad 1.3850". Maksimum je bio tačno 1,3700 (kako mi ovo radimo?) a do petka, evro se prodavao ispod 1,3530.

Krajem prošle nedelje svi brokeri su i dalje bili u dugoročnom, kada su u pitanju zlato i srebro i njihov ETF, a ostvaren je i profit.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Venera nastavlja svoje retrogradno kretanje do 31. januara. Bilo bi korisno da se sada sagledaju sve berze koje su započele kontra-trend u okviru nekoliko berzanskih dana od 21. decembra, kada je krenula retrogradno. Osnovna ideja je da, ako berza padne na dno ili dostigne vrh primarnog ciklusa kada su Venera ili Mars retrogradni, doći će do kontra-trenda kada budu kretali direktno. Zlato, srebro i kratkoročne obveznice, na primer, su verovatno pale na dno primarnog ciklusa u okviru nekoliko berzanskih dana kada je Venera krenula retrogradno. Sirova nafta je tada dostigla vrh.

Ove nedelje će biti značajno to što Sunce ulazi u Vodoliju i tu će ostati mesec dana. Ovaj period je veoma sličan retrogradnom Merkuru. To znači da mnoge berze imaju tendenciju da slome zone potpore i otpora. Mnoge berze pokazuju vrlo oštre, ali kratke padove ili oporavke koji dolaze iznenada, i čini se, bez razloga. Ovo može postati posebno izazovan berzanski period kada je tokom tranzita Sunca Vodolije i Merkur retrogradan. Merkur će biti retrogradan od 6. – 28. Februara, a Sunce će izaći iz Vodolije 18. februara.

Činjenica da je Venera sada retrogradna (od 21. decembra – 31. januara), a uskoro će biti propraćena retrogradnim Merkurom (6. – 28. februara), posle čega će i Mars biti retrogradan (2. marta – 20. maja), ukazuje na konfuziju i/ili protivrečnosti mnogih svetskih lidera u prvih pet meseci ove godine. Ovo takođe ukazuje na mnoga iznenađenja i promene u mogućnostima ekonomskih i političkih lidera, kako se okolnosti iznenada menjaju (ili će iznenada promeniti svoje hirove).

Poenta je da stvari danas izgledaju na jedan način, ali će do 20. maja, vrlo verovatno izgledati potpuno drugačije. Na primer, berzansko osećanje je skoro univerzalno da je ekonomija jaka i da će svetske berze biti bikovske. To osećanje će se posle maja verovatno promeniti, a možda čak i ranije.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD