Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20. do 27. januara 2014

Prošlo je vreme kada su zemljom Bogovi hodali (Sunce u Jarcu) i kada su misli o materiji i ovozemaljskim stvarima bile (Merkur u Jarcu). Dan je noć zamenila, a vetrovi (Vodolija) svoju pesmu zapevali. Glas Ganimeda se pronosi nebom, a u pozadini čuju se horovi Anđela. Sa Sirijusa Zevs ga lepo gleda (Jupiter na 13° Raka), prati ga i čuva, a on… najlepši među zemljanima beše i zato ga Bogovi sebi uzeše, vodu da nosi i mudrost da sipa.

Ovo je mit o Vodoliji i Suncu koje već prvog dana ulazi u ovaj znak i sa sobom nosi simboliku ovog mita. Ganimed je bio prvi smrtnik koji je besmrtan postao, jer ga je Zevs, zbog njegove lepote, uzeo da bude peharnik i donosilac vode života Bogovima. Po njemu je i Vodolija dobila ime „Vodonoša“ –  onaj koji vodu nosi. Ovo nije bila obična voda, već „nebeska voda“ - pehar mudrosti i istine koju on sipa sa Neba na Zemlju, spaja Nebo sa Zemljom i čini da kako je gore bude i dole. A sve on to čini tiho i neprimetno, samo se posebnima javljajući u momentima kad su spremni da prime taj nektar mudrosti, to piće Bogova.

Sada je vreme kada svi možemo pogledati u nebo, ali ono svoje nebo i u sebe same, te da na osnovu onoga što je u nama, znamo šta je pred nama. Merkur već uveliko šeta ovim znakom „istine“ (Merkur u Vodoliji) i ove će nedelje imati čak dva susreta - trigon sa Marsom, koji će mu dati snagu i podršku, dok će drugi biti pobuna protiv starih i konzervativnih stvari i ljudi (Merkur kvadrat Saturn), koji ga svojim stavom guše i sputavaju. Nema više granica, nema više ograničenja. Uran sad Suncem i Merkurom vlada (Uran je dispozitor Sunca i Merkura) i traži promene i nove početke (Uran u Ovnu).

U ovoj se nedelji budi naša svest, promena koju će mnogi vrlo burno osetiti. U nekima će izazvati stres i nervozu, napetost i osećaj da ništa ne mogu postići. Ovako će se posebno osećati zemljani tipovi i osobe kod kojih je izuzetno naglašen Saturn i znak Jarca. Ukoliko pokušate da sve držite pod kontrolom, ući ćete u još veću frustraciju koja će dalje izazvati strah i paniku (Saturn u Škorpionu). Promene su neminovne, a svaki početak ima svoju draž koja se zove stvaranje. U određenim momentima kada se osetite bespomoćno potrebno je samo prepuštanje toj nebeskoj vodi koju nekad zovemo život, a nekad i sudbina, jer to je jedini put koji vodi ka uspehu i pobedi.

Pojačana komunikacija, društvenost i potreba za druženjem u ovom periodu je izuzetno naglašena (Sunce i Merkur u Vodoliji). Iznenadni susreti, poznanstva i neobični obrti situacija (Vodolija), očekuju vas kako ove, tako i naredne sedmice. Bude se talenti – oni koji postoje, ali su negde zaspali, stara poznanstva se mogu obnoviti, a posebno možete očekivati neobične susrete sredinom nedelje, jer će ih Mesec posebno aktivirati svojim tranzitom kroz znak Vage. Tih dana Mesec će prvo napraviti trigon sa Suncem, što će dati određeni osećaj slobode i potrebu da se istupa za određena prava ili određene slobode. Iako je Mesec u Vagi, znaku koji vlada balansom i harmonijom, ovi dani baš neće biti previše mirni. Naprotiv, mogu se javiti određeni sukobi i nesuglasice sa okolinom. Važno je da, ma šta poželeli ili osetili u tom trenutku, dobro razmislite o načinu na koji iznosite svoja razmišljanja i svoje stavove. Mesec tih dana prelazi preko Marsa, pravi kvadrat sa Plutonom i Jupiterom, a ujedno i opoziciju sa Uranom. Određeni stres u kući ili čak banalni problem sa strujom, može da vam poremeti jedan dan, ali ne dozvolite da vam utiče na raspoloženje čitave nedelje. Sa Uranom i Vodolijom uvek morate biti spremni na iznenađenja. Nekad će biti prijatna i lepa, ali nekad i stresna.

Poslednjeg radnog dana u nedelji, Mesec će se malo pritajiti i primiriti (Mesec u Škorpionu), pa ćete poželeti i vi malo da se osamite. Četvrtak i petak su odlični dani za istraživanje. Trigon između Merkura i Marsa je itekako povoljan i nudi mnoštvo ideja, vešte i spretne ruke kao i dobru koordinaciju uma i tela. Ovih je dana intelekt izuzetno naglašen trigonom iz vazdušnih znakova, a kako je Mars u Vagi, a Merkur u Vodoliji – pruža se i mogućnost razvijanja dobrih odnosa i saradnje. Prihvatite neku pomoć ukoliko vam se ponudi ili je vi ponudite, ma koliko vam se u tom trenutku učinilo da niste u stanju da pomognete. Dobra zamisao, želja za pružanjem dobrote, pomoći i dobre volje, uvek se vrati istom merom, možda samo u nekom drugom obliku.

Krajem nedelje, dok još Mesec bude tranzitirao znakom Škorpiona, Merkur će napraviti i kvadrat sa Saturnom, pa će sve zamisli i akcije (Merkur trigon Mars) usmeriti u jednom smeru i samim tim uštedeti (Saturn) vreme i energiju. Merkur u Vodoliji daje izuzetne talente, sposobnosti i ideje, ali ponekad zbog dekoncentrisanosti i nedostatka fokusa, svoju energiju uludo troši na nevažne stvari i nebitne događaje. Ponekad je potreban Saturn da kroz igru slagalica i rešavanja zagoneki, usmeri Merkur na prave stvari i da im fokus. Nemate potrebu za negodovanjem, jer zna ovaj Merkur rešenje za svaku zagonetku.

Poslednjeg dana nedelje možete se prepustiti Mesecu u Strelcu i bar malo maštom otputovati na neko neobično putovanje. Sve ide u smeru budućnosti. Vodolija uveliko širi svoje talase, samo je još Venera ostala zarobljena u nekom vremenu (retrogradna Venera u Jarcu). Ali i njoj je sada dobro. Kad je u ljubavi, za nju vreme ne postoji, jedino ona prelazi sve granice i ruši sve barijere… ma u kom znaku se našla i ma u kom vremenu zatekla.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD