Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20. do 27. januara 2014

Prošlo je vreme kada su zemljom Bogovi hodali (Sunce u Jarcu) i kada su misli o materiji i ovozemaljskim stvarima bile (Merkur u Jarcu). Dan je noć zamenila, a vetrovi (Vodolija) svoju pesmu zapevali. Glas Ganimeda se pronosi nebom, a u pozadini čuju se horovi Anđela. Sa Sirijusa Zevs ga lepo gleda (Jupiter na 13° Raka), prati ga i čuva, a on… najlepši među zemljanima beše i zato ga Bogovi sebi uzeše, vodu da nosi i mudrost da sipa.

Ovo je mit o Vodoliji i Suncu koje već prvog dana ulazi u ovaj znak i sa sobom nosi simboliku ovog mita. Ganimed je bio prvi smrtnik koji je besmrtan postao, jer ga je Zevs, zbog njegove lepote, uzeo da bude peharnik i donosilac vode života Bogovima. Po njemu je i Vodolija dobila ime „Vodonoša“ –  onaj koji vodu nosi. Ovo nije bila obična voda, već „nebeska voda“ - pehar mudrosti i istine koju on sipa sa Neba na Zemlju, spaja Nebo sa Zemljom i čini da kako je gore bude i dole. A sve on to čini tiho i neprimetno, samo se posebnima javljajući u momentima kad su spremni da prime taj nektar mudrosti, to piće Bogova.

Sada je vreme kada svi možemo pogledati u nebo, ali ono svoje nebo i u sebe same, te da na osnovu onoga što je u nama, znamo šta je pred nama. Merkur već uveliko šeta ovim znakom „istine“ (Merkur u Vodoliji) i ove će nedelje imati čak dva susreta - trigon sa Marsom, koji će mu dati snagu i podršku, dok će drugi biti pobuna protiv starih i konzervativnih stvari i ljudi (Merkur kvadrat Saturn), koji ga svojim stavom guše i sputavaju. Nema više granica, nema više ograničenja. Uran sad Suncem i Merkurom vlada (Uran je dispozitor Sunca i Merkura) i traži promene i nove početke (Uran u Ovnu).

U ovoj se nedelji budi naša svest, promena koju će mnogi vrlo burno osetiti. U nekima će izazvati stres i nervozu, napetost i osećaj da ništa ne mogu postići. Ovako će se posebno osećati zemljani tipovi i osobe kod kojih je izuzetno naglašen Saturn i znak Jarca. Ukoliko pokušate da sve držite pod kontrolom, ući ćete u još veću frustraciju koja će dalje izazvati strah i paniku (Saturn u Škorpionu). Promene su neminovne, a svaki početak ima svoju draž koja se zove stvaranje. U određenim momentima kada se osetite bespomoćno potrebno je samo prepuštanje toj nebeskoj vodi koju nekad zovemo život, a nekad i sudbina, jer to je jedini put koji vodi ka uspehu i pobedi.

Pojačana komunikacija, društvenost i potreba za druženjem u ovom periodu je izuzetno naglašena (Sunce i Merkur u Vodoliji). Iznenadni susreti, poznanstva i neobični obrti situacija (Vodolija), očekuju vas kako ove, tako i naredne sedmice. Bude se talenti – oni koji postoje, ali su negde zaspali, stara poznanstva se mogu obnoviti, a posebno možete očekivati neobične susrete sredinom nedelje, jer će ih Mesec posebno aktivirati svojim tranzitom kroz znak Vage. Tih dana Mesec će prvo napraviti trigon sa Suncem, što će dati određeni osećaj slobode i potrebu da se istupa za određena prava ili određene slobode. Iako je Mesec u Vagi, znaku koji vlada balansom i harmonijom, ovi dani baš neće biti previše mirni. Naprotiv, mogu se javiti određeni sukobi i nesuglasice sa okolinom. Važno je da, ma šta poželeli ili osetili u tom trenutku, dobro razmislite o načinu na koji iznosite svoja razmišljanja i svoje stavove. Mesec tih dana prelazi preko Marsa, pravi kvadrat sa Plutonom i Jupiterom, a ujedno i opoziciju sa Uranom. Određeni stres u kući ili čak banalni problem sa strujom, može da vam poremeti jedan dan, ali ne dozvolite da vam utiče na raspoloženje čitave nedelje. Sa Uranom i Vodolijom uvek morate biti spremni na iznenađenja. Nekad će biti prijatna i lepa, ali nekad i stresna.

Poslednjeg radnog dana u nedelji, Mesec će se malo pritajiti i primiriti (Mesec u Škorpionu), pa ćete poželeti i vi malo da se osamite. Četvrtak i petak su odlični dani za istraživanje. Trigon između Merkura i Marsa je itekako povoljan i nudi mnoštvo ideja, vešte i spretne ruke kao i dobru koordinaciju uma i tela. Ovih je dana intelekt izuzetno naglašen trigonom iz vazdušnih znakova, a kako je Mars u Vagi, a Merkur u Vodoliji – pruža se i mogućnost razvijanja dobrih odnosa i saradnje. Prihvatite neku pomoć ukoliko vam se ponudi ili je vi ponudite, ma koliko vam se u tom trenutku učinilo da niste u stanju da pomognete. Dobra zamisao, želja za pružanjem dobrote, pomoći i dobre volje, uvek se vrati istom merom, možda samo u nekom drugom obliku.

Krajem nedelje, dok još Mesec bude tranzitirao znakom Škorpiona, Merkur će napraviti i kvadrat sa Saturnom, pa će sve zamisli i akcije (Merkur trigon Mars) usmeriti u jednom smeru i samim tim uštedeti (Saturn) vreme i energiju. Merkur u Vodoliji daje izuzetne talente, sposobnosti i ideje, ali ponekad zbog dekoncentrisanosti i nedostatka fokusa, svoju energiju uludo troši na nevažne stvari i nebitne događaje. Ponekad je potreban Saturn da kroz igru slagalica i rešavanja zagoneki, usmeri Merkur na prave stvari i da im fokus. Nemate potrebu za negodovanjem, jer zna ovaj Merkur rešenje za svaku zagonetku.

Poslednjeg dana nedelje možete se prepustiti Mesecu u Strelcu i bar malo maštom otputovati na neko neobično putovanje. Sve ide u smeru budućnosti. Vodolija uveliko širi svoje talase, samo je još Venera ostala zarobljena u nekom vremenu (retrogradna Venera u Jarcu). Ali i njoj je sada dobro. Kad je u ljubavi, za nju vreme ne postoji, jedino ona prelazi sve granice i ruši sve barijere… ma u kom znaku se našla i ma u kom vremenu zatekla.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD