Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 20. do 27. januara 2014

Prošlo je vreme kada su zemljom Bogovi hodali (Sunce u Jarcu) i kada su misli o materiji i ovozemaljskim stvarima bile (Merkur u Jarcu). Dan je noć zamenila, a vetrovi (Vodolija) svoju pesmu zapevali. Glas Ganimeda se pronosi nebom, a u pozadini čuju se horovi Anđela. Sa Sirijusa Zevs ga lepo gleda (Jupiter na 13° Raka), prati ga i čuva, a on… najlepši među zemljanima beše i zato ga Bogovi sebi uzeše, vodu da nosi i mudrost da sipa.

Ovo je mit o Vodoliji i Suncu koje već prvog dana ulazi u ovaj znak i sa sobom nosi simboliku ovog mita. Ganimed je bio prvi smrtnik koji je besmrtan postao, jer ga je Zevs, zbog njegove lepote, uzeo da bude peharnik i donosilac vode života Bogovima. Po njemu je i Vodolija dobila ime „Vodonoša“ –  onaj koji vodu nosi. Ovo nije bila obična voda, već „nebeska voda“ - pehar mudrosti i istine koju on sipa sa Neba na Zemlju, spaja Nebo sa Zemljom i čini da kako je gore bude i dole. A sve on to čini tiho i neprimetno, samo se posebnima javljajući u momentima kad su spremni da prime taj nektar mudrosti, to piće Bogova.

Sada je vreme kada svi možemo pogledati u nebo, ali ono svoje nebo i u sebe same, te da na osnovu onoga što je u nama, znamo šta je pred nama. Merkur već uveliko šeta ovim znakom „istine“ (Merkur u Vodoliji) i ove će nedelje imati čak dva susreta - trigon sa Marsom, koji će mu dati snagu i podršku, dok će drugi biti pobuna protiv starih i konzervativnih stvari i ljudi (Merkur kvadrat Saturn), koji ga svojim stavom guše i sputavaju. Nema više granica, nema više ograničenja. Uran sad Suncem i Merkurom vlada (Uran je dispozitor Sunca i Merkura) i traži promene i nove početke (Uran u Ovnu).

U ovoj se nedelji budi naša svest, promena koju će mnogi vrlo burno osetiti. U nekima će izazvati stres i nervozu, napetost i osećaj da ništa ne mogu postići. Ovako će se posebno osećati zemljani tipovi i osobe kod kojih je izuzetno naglašen Saturn i znak Jarca. Ukoliko pokušate da sve držite pod kontrolom, ući ćete u još veću frustraciju koja će dalje izazvati strah i paniku (Saturn u Škorpionu). Promene su neminovne, a svaki početak ima svoju draž koja se zove stvaranje. U određenim momentima kada se osetite bespomoćno potrebno je samo prepuštanje toj nebeskoj vodi koju nekad zovemo život, a nekad i sudbina, jer to je jedini put koji vodi ka uspehu i pobedi.

Pojačana komunikacija, društvenost i potreba za druženjem u ovom periodu je izuzetno naglašena (Sunce i Merkur u Vodoliji). Iznenadni susreti, poznanstva i neobični obrti situacija (Vodolija), očekuju vas kako ove, tako i naredne sedmice. Bude se talenti – oni koji postoje, ali su negde zaspali, stara poznanstva se mogu obnoviti, a posebno možete očekivati neobične susrete sredinom nedelje, jer će ih Mesec posebno aktivirati svojim tranzitom kroz znak Vage. Tih dana Mesec će prvo napraviti trigon sa Suncem, što će dati određeni osećaj slobode i potrebu da se istupa za određena prava ili određene slobode. Iako je Mesec u Vagi, znaku koji vlada balansom i harmonijom, ovi dani baš neće biti previše mirni. Naprotiv, mogu se javiti određeni sukobi i nesuglasice sa okolinom. Važno je da, ma šta poželeli ili osetili u tom trenutku, dobro razmislite o načinu na koji iznosite svoja razmišljanja i svoje stavove. Mesec tih dana prelazi preko Marsa, pravi kvadrat sa Plutonom i Jupiterom, a ujedno i opoziciju sa Uranom. Određeni stres u kući ili čak banalni problem sa strujom, može da vam poremeti jedan dan, ali ne dozvolite da vam utiče na raspoloženje čitave nedelje. Sa Uranom i Vodolijom uvek morate biti spremni na iznenađenja. Nekad će biti prijatna i lepa, ali nekad i stresna.

Poslednjeg radnog dana u nedelji, Mesec će se malo pritajiti i primiriti (Mesec u Škorpionu), pa ćete poželeti i vi malo da se osamite. Četvrtak i petak su odlični dani za istraživanje. Trigon između Merkura i Marsa je itekako povoljan i nudi mnoštvo ideja, vešte i spretne ruke kao i dobru koordinaciju uma i tela. Ovih je dana intelekt izuzetno naglašen trigonom iz vazdušnih znakova, a kako je Mars u Vagi, a Merkur u Vodoliji – pruža se i mogućnost razvijanja dobrih odnosa i saradnje. Prihvatite neku pomoć ukoliko vam se ponudi ili je vi ponudite, ma koliko vam se u tom trenutku učinilo da niste u stanju da pomognete. Dobra zamisao, želja za pružanjem dobrote, pomoći i dobre volje, uvek se vrati istom merom, možda samo u nekom drugom obliku.

Krajem nedelje, dok još Mesec bude tranzitirao znakom Škorpiona, Merkur će napraviti i kvadrat sa Saturnom, pa će sve zamisli i akcije (Merkur trigon Mars) usmeriti u jednom smeru i samim tim uštedeti (Saturn) vreme i energiju. Merkur u Vodoliji daje izuzetne talente, sposobnosti i ideje, ali ponekad zbog dekoncentrisanosti i nedostatka fokusa, svoju energiju uludo troši na nevažne stvari i nebitne događaje. Ponekad je potreban Saturn da kroz igru slagalica i rešavanja zagoneki, usmeri Merkur na prave stvari i da im fokus. Nemate potrebu za negodovanjem, jer zna ovaj Merkur rešenje za svaku zagonetku.

Poslednjeg dana nedelje možete se prepustiti Mesecu u Strelcu i bar malo maštom otputovati na neko neobično putovanje. Sve ide u smeru budućnosti. Vodolija uveliko širi svoje talase, samo je još Venera ostala zarobljena u nekom vremenu (retrogradna Venera u Jarcu). Ali i njoj je sada dobro. Kad je u ljubavi, za nju vreme ne postoji, jedino ona prelazi sve granice i ruši sve barijere… ma u kom znaku se našla i ma u kom vremenu zatekla.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD