Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Iz dnevnika astrologa

U određenim vremenskim intervalima napravim presek vremena. Pregledam zanimljivosti na nebu, pogledam aspekte i pišem svoj astrološki dnevnik. Pre nekoliko meseci sam napravila tako jedan rutinski presek planetarnih kretanja. Na nebu je zaista bila zanimljiva situacija u svakom pogledu, ali meni se dah zaustavio na jednom aspektu: konjunkcija retrogradne Venere sa Suncem u Jarcu! Svu me obuzeo nekakav osećaj za taj aspekt. Imala sam neki doživljaj bliskosti i povezanosti. Delovao mi je poznato. Mislila sam - dešava se u blizini mog Meseca i to je taj osećaj prepoznavanja. U meni je živeo taj film. Ovako sam zapisala u svom dnevniku: „Susret starih ljubavnika, ljubav za ceo život, zagrljaj večnosti, tišina ljubavi, jedno u ljubavi“. Danima sam živela taj aspekt koji me je jako inspirisao na večnu ljubav. Sigurna sam da svi sanjamo večnu ljubav, neko budan, a neko u snovima! Osluškivala sam, tražila znakove kraj puta, ali ničeg opipljivog nije bilo. U jednom trenutku sam zaboravila na svoju „fantaziju“ i svakodnevnica je preplavila moju maštu...

Kada talas postane čestica

„Talas“- energetski tokovi dobijaju svoju fizičku manifestaciju – „česticu“ upravo u trenutku kada se sjedine Vatra (želja) i Voda (eterično telo). Taj divni alhemijski proces deluje preteško ali veoma je moguć. Kada nam se dešavaju takve stvari skloni smo to nazvati „slučajnošću“. Slučajnosti nema, sve je već tu, samo je pitanje kolika je naša moć privlačenja događaja.

Početkom decembra prošle godine pozvala me gospođa Ivana. Htela je da zakaže konsultaciju. Govorila je mirno i sigurno. Rekla mi je da već izvesno vreme prati moj rad i da misli da sam ja astrolog koji je njoj potreban. Zaista mi je kalendar bio popunjen i nisam nikako mogla baš tih dana da se organizujem. Ponudila sam joj termin posle Novogodišnjih praznika. Ona je to veoma lepo primila bez ikakvog daljeg insistiranja na nekom bližem terminu. Baš smo se nekako, jednostavno dogovorile, sve je teklo. Uzela sam podatke. Bila sam radoznala da vidim astrološki kod ove žene koja je tako mirno, tiho i jednostavno govorila.

Ivana je dupla Vaga, Venera u 12. polju (retrogradnost) u konjunkciji sa Suncem... stao mi je dah. Film je ponovo krenuo munjevitom brzinom. Imala sam već urađenu kartu za 11. januar ove godine kada se dešava konjunkcija retrogradne Venere i Sunca u Jarcu. Gledala sam, a slike su se smenjivale kao ubrzani film. Videla sam ljubav te žene. Ljubav koja je starija od nje same. Ljubav koja je apsolutna tajna. Zapamtila sam Ivaninu natalnu kartu i često mi se vrtila u glavi. Znala sam da ima nešto posebno u životu ove zrele žene.

Život piše romane kroz ključne tačke

Ivana je devojka iz provincije koja je došla da studira u Beogradu. Na trećoj godini studija se upoznala sa svojim budućim suprugom i odlučili su da se venčaju u januaru 1986. godine. Bili su vršnjaci, ali on je bio dosta ambiciozniji i pre nje je završio studije. Život je imao prilično povoljne tokove za njih. Ivanini roditelji su ih finansijski podržali i tako su napravili lepu porodičnu kuću. U leto 1989. Ivana je rodila sina. Sve je bilo onako kako treba. Dok mi je pričala Ivana je povremeno zastajala. Pomno sam je osećala dok govori. Mislila sam da će zaplakati. Zapravo, Ivana ima krupne plave oči, pa se stiče utisak kao da joj je suza zastala u oku (Mesec trigon Neptun).

Kada je Ivana pomislila da je sve super i da je vreme za drugo dete, život je okrenuo sve naglavačke. Ivanin suprug je u aprilu 1992. na nekakav neobičan način nastradao u saobračajnoj nesreći. Tu je zastala. Malo je ćutala, kao da je u toj tišini dala sebi pravo da ide do kraja. Rekla mi je da do sada nikome nije ispričala svoju priču. Odabrala je mene!?

Prvo što sam Ivani ispričala je bila priča o ključnim tačkama života. To su periodi u kojima se srećemo sa sobom i život proverava da li smo na sopstvenoj frekvenciji.

Ivana je završila farmaciju, radila je u državnoj firmi. Vrlo je teško primila novonastalu situaciju. U toku našeg razgovora me je upitala: ”Da li je moguće da je moja duša odabrala ovakve okolnosti, zar je ovoliko bola bilo potrebno meni i mom sinu?” Pokušala sam joj objasniti značaj pozicije njenog Meseca u znaku Riba koji je u konjunkciji sa Hironom, kao odgovor na njeno pitanje. Šta je plan duše, ili potreba duše davno smo zaboravili. Jedno je sasvim sigurno i neophodno: Prihvatanje i zahvalnost nose mogućnost da vreme bola bude kraće, da se lakše prilagođavamo okolnostima koje na neki način mi sami stvaramo.

Život je krenuo svojim tokom dalje. Ivanina majka je došla da živi sa kćerkom da joj pomogne oko sina. Posao je bio neizvestan. Prijatelji su se razišli. Ivana je proživljavala gorke trenutke svog života. Svaki dan je bio isti, ništa se nije dešavalo imala je utisak da tone. Prvi Saturnov ciklus (oko 30. godine) za Ivanu je bio vrlo dramatičan.

Novi život

Početkom 1997. godine Ivana je prisustvovala poslovnom sastanku gde je upoznala kolegu Darka iz jedne ex Yugoslovenske države. Razvoj poslovne situacije je bio jako loš. Darko je pozvao Ivanu da ručaju zajedno. Ivana je bila uzdržana ali je osećala (sada to zna) nekakvu posebnu bliskost prema njemu. Uz poslovne razgovore promicali su i delovi privatnih priča.

Posle samo mesec dana ponovo su se videli i sada su već razgovarali kao stari znanci. Ivana je posle godina tuge imala motiv, nadu i poverenje u nekog naspram sebe. Napravili su poslovni plan. Ivana je dobila otkaz u postoječoj firmi i zajedno sa Darkom počela sopstveni biznis. Godinu dana su podizali njezin biznis ali je išlo teško i sporo. Darko ju je ubeđivao da ne odustaje, da istrajava. Osećala je mnogo više za Darka od poslovnog saradnika, ali nije smela i nije htela da pokvari ni u mislima odnos sa njim.

Kada su “kola krenula niz brdo” Darko je došao u Beograd. Sankcije, politički nemiri i ekonomska kriza Ivanu su razorili. Darko je stišavao i govorio da će ovo sve proći i da je samo potrebno strpljenje.

“U jednom trenutku ruke su nam se preplele, obmotale oko naših tela. Od tog dana reči su prestale da govore, govorila su naša tela. Darko me je ispunjavao svojim prisustvom, svojim dodirom. Znala sam da je on u drugom braku, znala sam da nemam pravo ništa tražiti od njega. Znala sam iznad svega da ga volim i da on voli mene. Bilo mi je dobro baš tako. I kada nismo bili zajedno ja sam znala kako se on oseća, i on je znao kako se ja osećam. Mi nismo pravili nikakave planove za budućnost. Mislila sam da smo ostali dužni jedno drugom još u prošlosti. Za mene je sve prestajalo da postoji. Sve smo mi bili jedno drugom!”

Posle ovog monologa, Ivana je izvadila iz svoje torbe jednu fasciklu, otvorila je i rekla: “Pogledajte!” Zastala sam, uzela u ruke tu ljubičastu fasciklu gde su se nalazile njihove fotografije, vaučeri sa putovanja, avionske karte, pisma…

U mojim rukama je ponovo proradila ona čarolija koju sam davno radeći analizu aspekata osetila. Pitala sam se da li me ovo rade Bahove kapi ili je u pitanju tako jak osećaj prepoznavanja. Što god da je, bila sam ispunjena ljubavlju koju mi je ova žena prenosila.

Neverovatan osećaj sam imala kada sam pročitala nekoliko redova pisma koje je on njoj pisao: “Mila moja, sve je tako lijepo i sve apsolutno ima smisla. Volim te. Čekaj me!”

Pa onda na sledećem papiru: “Ljubavi moja, zahvalan sam Bogu, anđelima i životu što te imam!” a onda na drugom papiru: “Dušo moja, znam da si dobro, jer i ja sam dobro. Volim te.”

Gledala sam u Ivanine plave oči, uspravljeno telo žene pedesetih godina koja je bila toliko smirena i sigurna u sebe. Ona je jednostavno prenosila taj mir, širila je tu ljubav koja nije bila uslovljena fizičkim manifestacijama.

Ta ljubav i danas traje, živi. Oni žive u dve države i ne viđaju se ni svakog meseca, a kamoli svakodnevno. Ivana je potpuno ispunjena. Više nije pričala ni o biznisu (a veoma je uspešna), ni o sinu (koji je odličan mladić), ni o majci (koja je prilično ostarila). Pričala je o Darku. Pitala me: “Da li verujem u ljubav, da li sam nekada čula za takvu ljubav i šta ja o ljubavi mislim?

“Naravno da verujem u ljubav. Istina, nisam nikada čula za sličnu priču (sem ako je nekada davno u nekom životu nisam i sama proživela – a mislim da jesam!)”

“Naprosto sam morala i ja nju nešto da pitam, bar da mi kaže koje je glavno pitanje u njenoj glavi bilo za astrologa?” Bila sam prilično iznenađena njenim pitanjem.

“Htela sam vas pitati… zapravo ja sam htela napisati knjigu, ljubavnu knjigu. Ja nemam ideju da ta knjiga bude nekakav hit, ili velika zarada. Htela bih da opišem našu ljubav, htela bih da ispričam kako me je ljubav iscelila i vratila mi veru u život i ljude. Htela bih da ljubav koju imamo nastavi da živi i posle nas!”

Bilo mi je jasno da Ivana sa svojim astrološkim predispozicijama života u 12. polju (tajni, sećanja) vidi izlaz kroz knjigu. Njeno 3. polje ima na početku znak Strelaca, vladar Jupiter se nalazi u kardinalnom krstu sa Venerom i osom čvorova. Potom u 3. polju uklješteni znak Jarca, i tu se nalazi Južni Mesečev čvor. Vladar Južnog Mesečevog čvora je Saturn koji je u egzaktnom trigonu sa Venerom. Inače Venera je u egzaktnom kvadratu sa osom čvorova. Ovo je takođe jedan od pokazatelja koji govori o njenoj ljubavnoj problematici, ili onome što je ostalo kao grč u njenom telu.

Jupiter je vladar i njenog 5. polja ljubavi i nosi u sebi Mesec, te gradi trigon sa Neptunom (čarolija) i Marsom (vladar 7. polja). Međutim, pozicija Marsa koji je u konjunkciji sa Neptunom i kvadratu sa Saturnom opisuje sliku stradanja njenog muža (tada je imala Saturnov povratak). To je bila bol koja je Ivani otvorila živu ranu.

Postoje ključni periodi u životu. Danas se Ivana nalazi u jednom od ključnih perioda. Taj period je povratka Hirona (oko 52. godine života). Mitološka priča kaže da je Hiron bio besmrtan i da je imao moć isceljivanja. On je imao ranu koja nije mogla da se zaceli. Vreme Hironovog povratka je vreme u kome dolazimo u situaciju da prevaziđemo dotadašnje strahove i zaceljujemo rane iz detinjstva, rane mladosti, kako bismo u potpunosti mogli da prihvatimo sebe. To je prilika da, isceljujući druge ljude, pomognemo sebi i rešimo vlastiti problem. U vreme Hironovog povratka tranzitni Saturn pravi i kvadrat sa natalnom pozicijom Saturna. Veliki učitelj, Saturn, uvek donosi lekcije vezane za vreme, te je u njenom životu sada vreme da prihvati darove koje donosi srednje doba.

Ivana je pokazala potpunu svest o sebi, o Darku o svojoj teškoj sudbini i rani koju je zaceljujući naučila da poštuje i tako isceljuje i duge ljude. Pozicija Hirona u polju ljubavi je obeležila oblast u kojoj će Ivana imati priliku za isceli svoju ranu!

Napravile smo astrološke proračune za povoljne periode za aktiviranje vremena pisanja. Ivana je pokazala interesovanje za učenje energetskih tehnika isceljivanja na Kepler institutu.

Pronaći sebe u sopstvenom životu je največa magija. Pronalaskom sebe povezujemo se sa izvorom ljubavi, svrhom rođenja i misijom postojanja!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD