Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. do 13. januara 2014

Prošli su dani slavlja, vatrometa i praznovanja. Sa prvim radnim danima počinju i prve radne obaveze. Dosta će se pričati, sređivati utisci, ali i obaviti prvi poslovni dogovori. Merkur će ove nedelje biti glavni, imaće on još mnogo što šta da dovrši što je ostalo iz stare godine. Pomoć Saturna će mu biti od velike koristi (Merkur sekstil Saturn), ali i Venerino društvo (Merkur konjunkcija Venera) tek toliko da se pričom malo prisete na stare događaje i lude provode. Mars će ove nedelje da se pobuni moralnom principu Jupitera (Mars kvadrat Jupiter), ali možda i s razlogom, jer će Venera biti jako aktivirana krajem nedelje. Ljubavni susreti, misli i događaji, obojiće sam kraj nedelje, jer će Venera pored sekstila sa Saturnom imati i konjunkciju sa Suncem, pa je ovo slika susreta starih - novih ljubavi, koji se dešavaju samo u periodu njene retrogradnosti. Svaki susret predstavlja sudbonosni trenutak i presek vremena ili možda vanvremenski momenat, koji predstavlja susret sa prošlošću, susret sa sobom i spoj svega što život čini.

Iako su aspekti prošle nedelje bili izazovni, sada je na nebu sasvim drugačija atmosfera. Prvog dana Merkur će sa Saturnom (Merkur sekstil Saturn) da vam vrati radne navike i pomoći da sa odgovornošću pristupite svim novim obavezama. Možda su ostale neke stare stvari da se završe tih dana pa kako je Merkur još uvek u znaku Jarca i pravi sekstil sa svojim dispozitororm ovo je idealan dan da završite sve što ste ranije započeli, a iz nekog razloga niste uspeli da privedete kraju. Drugog dana nedelje sada se Venera pridružuje Merkuru pa je udvoje sve lakše. Razne će se priče voditi, dosta o prošlim danima (Venera i Merkur u Jarcu), ali biće i po koja reč o novcu i narednim danima štednje (Venera u Jarcu).

Kako se polako pribiližava susret Venere i Sunca, sve će se za taj susret pripremati. Mars će se prvi oglasiti i kako je u znaku Vage, želeće da se suprotstavi Zevsovim principima i propovedima o moralu. Iako u ljubavi pravila nema, zbuunjeni Mars se uči onome što je Saturn svojom egzaltacijom ispisao kao pravila, ugovor koji se potpisuje svojevoljno, ali se zakonom štiti.

A nakon njegovog učenja o moralu, oglasiće se i Venera. Prvo će napraviti sekstil sa Saturnom, svojim dispozitorom, a odmah zatim će se spojiti sa Suncem. Poslednji njihov susret se desio na 15° Blizanacana kada je sve odisalo mladošću i Blizanačkom lakoćom. Tada je bilo puno prepreka i ograničenja koja su morali da savladaju, pa kao da je tek sada pravo vreme za taj susret. Za razgovore koji su se tada vodili, dogovori sklapali i planovi pravili – došlo je vreme i za njihovu realizaciju. U trenutku kada Venera bude napravila konjunkciju sa Suncem, istovremeno će i Saturn biti u egzaktnom sekstilu sa njima, a Merkur sa 29° Jarca biti u egzaktnom trigonu sa Mesecom. Sada kao da je sve spremno za ovaj susret, a sa 21° Jarca zasviraće i Orfejeva lira pesmu o ljubavi.

Zapravo konjunkcija Venere i Sunca dešava se na fiksnoj zvezdi “Sulafat” iz sazvežđa Lire. Ovo sazvežđe nosi mit o Orfeju i njegovom talentu u muzici, ali inspirisanu njegovom velikom ljubavlju prema svojoj ženi. Ipak, kako su najveće muze često nedostižne ljubavi, tako je to i u ovom slučaju. Iako je Euridika bila Orfejeva žena, rano ju je izgubio i dugo je patio za njom. U jednom od pokušaja da je vrati silazeći u podzemni svet, svojom nesmotrenošću ponovo je izgubio nakon čega se povukao i više nikada nije želeo da bude deo ženskog sveta. Celi njegov život posvećen je toj ljubavi i sećanjem na nju (Jarac). Ovo su slike starih ljubavi i njihovih ponovnih susreta. Jedan je put neuspešni, kada se Orfej vraća u podzenmi svet, a drugi je večni, kada je nakon smrti stavljen na nebo zajedno sa svojom voljenom Euridikom. Spajanje Sunca i Venere, opisuje drugi ili treći susret.

Ovo su stare veze i ljubavi, kao i susreti osoba iz prošlosti, obilasci starih mesta ili povratak ranijih pozicija koje ste imali, ali iz nekog razloga izbubili ili napusitli. Ovo je zrela ljubav. Vreme je otvorilo svoje kapije, jer je čekanje bilo dugo. Ova slika opisuje da su na pomolu trajne i ozbiljne veze. Neki će obnoviti stare zavete, neki će sresti nekog koga su davno voleli i više se neće rastajati, ali biće i onih koji će krenuti putem svojih ambicija i karijere. Mesec je ovde jako suptilan na poslednjem je stepenu Bika na mestu gde se nalazi roj od 7 zvezda iz sazvežđa Taurus, a poznate su kao „Čuvari Neba“. Čuva Mesec i nebo i tajnu koju samo Merkur zna (Merkur je na 29° Jarca u egzaktnom trigonu sa Mesecom). A sa Orfejeve lire, divne će se melodije i pesme čuti. Kao da će sve na trenutak utihnuti, jer je i Merkur sad tih, najtiši (na 29°). Ali već na kraju dana ući će on u novi znak Vodolije i tajnu zauvek ostaviti u vremenu u kojem se događaj zbio.

Ove nedelje posebno slavite susret Venere i Sunca. Ovo su stari odnosi, ovo su vam već poznati događaji i pravo je vreme da ih odživite ili im date neki novi smisao. Sledeći susret Venere i Sunca dešava se u znaku bez daljeg dispozitora – u znaku Lava, što će biti slika nekog novog života ili novog ciklusa. Zato je sada vreme da se prisetimo svega što je vredelo i da iz svega izvučemo najbolje, jer na kraju svega, samo se lepi trenuci pamte, jer samo su oni bili iskreni i pravi… Sve ostalo nestaje sa vetrom, briše se sa kišom, a zaboravlja datumom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD