Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 06. do 13. januara 2014

Prošli su dani slavlja, vatrometa i praznovanja. Sa prvim radnim danima počinju i prve radne obaveze. Dosta će se pričati, sređivati utisci, ali i obaviti prvi poslovni dogovori. Merkur će ove nedelje biti glavni, imaće on još mnogo što šta da dovrši što je ostalo iz stare godine. Pomoć Saturna će mu biti od velike koristi (Merkur sekstil Saturn), ali i Venerino društvo (Merkur konjunkcija Venera) tek toliko da se pričom malo prisete na stare događaje i lude provode. Mars će ove nedelje da se pobuni moralnom principu Jupitera (Mars kvadrat Jupiter), ali možda i s razlogom, jer će Venera biti jako aktivirana krajem nedelje. Ljubavni susreti, misli i događaji, obojiće sam kraj nedelje, jer će Venera pored sekstila sa Saturnom imati i konjunkciju sa Suncem, pa je ovo slika susreta starih - novih ljubavi, koji se dešavaju samo u periodu njene retrogradnosti. Svaki susret predstavlja sudbonosni trenutak i presek vremena ili možda vanvremenski momenat, koji predstavlja susret sa prošlošću, susret sa sobom i spoj svega što život čini.

Iako su aspekti prošle nedelje bili izazovni, sada je na nebu sasvim drugačija atmosfera. Prvog dana Merkur će sa Saturnom (Merkur sekstil Saturn) da vam vrati radne navike i pomoći da sa odgovornošću pristupite svim novim obavezama. Možda su ostale neke stare stvari da se završe tih dana pa kako je Merkur još uvek u znaku Jarca i pravi sekstil sa svojim dispozitororm ovo je idealan dan da završite sve što ste ranije započeli, a iz nekog razloga niste uspeli da privedete kraju. Drugog dana nedelje sada se Venera pridružuje Merkuru pa je udvoje sve lakše. Razne će se priče voditi, dosta o prošlim danima (Venera i Merkur u Jarcu), ali biće i po koja reč o novcu i narednim danima štednje (Venera u Jarcu).

Kako se polako pribiližava susret Venere i Sunca, sve će se za taj susret pripremati. Mars će se prvi oglasiti i kako je u znaku Vage, želeće da se suprotstavi Zevsovim principima i propovedima o moralu. Iako u ljubavi pravila nema, zbuunjeni Mars se uči onome što je Saturn svojom egzaltacijom ispisao kao pravila, ugovor koji se potpisuje svojevoljno, ali se zakonom štiti.

A nakon njegovog učenja o moralu, oglasiće se i Venera. Prvo će napraviti sekstil sa Saturnom, svojim dispozitorom, a odmah zatim će se spojiti sa Suncem. Poslednji njihov susret se desio na 15° Blizanacana kada je sve odisalo mladošću i Blizanačkom lakoćom. Tada je bilo puno prepreka i ograničenja koja su morali da savladaju, pa kao da je tek sada pravo vreme za taj susret. Za razgovore koji su se tada vodili, dogovori sklapali i planovi pravili – došlo je vreme i za njihovu realizaciju. U trenutku kada Venera bude napravila konjunkciju sa Suncem, istovremeno će i Saturn biti u egzaktnom sekstilu sa njima, a Merkur sa 29° Jarca biti u egzaktnom trigonu sa Mesecom. Sada kao da je sve spremno za ovaj susret, a sa 21° Jarca zasviraće i Orfejeva lira pesmu o ljubavi.

Zapravo konjunkcija Venere i Sunca dešava se na fiksnoj zvezdi “Sulafat” iz sazvežđa Lire. Ovo sazvežđe nosi mit o Orfeju i njegovom talentu u muzici, ali inspirisanu njegovom velikom ljubavlju prema svojoj ženi. Ipak, kako su najveće muze često nedostižne ljubavi, tako je to i u ovom slučaju. Iako je Euridika bila Orfejeva žena, rano ju je izgubio i dugo je patio za njom. U jednom od pokušaja da je vrati silazeći u podzemni svet, svojom nesmotrenošću ponovo je izgubio nakon čega se povukao i više nikada nije želeo da bude deo ženskog sveta. Celi njegov život posvećen je toj ljubavi i sećanjem na nju (Jarac). Ovo su slike starih ljubavi i njihovih ponovnih susreta. Jedan je put neuspešni, kada se Orfej vraća u podzenmi svet, a drugi je večni, kada je nakon smrti stavljen na nebo zajedno sa svojom voljenom Euridikom. Spajanje Sunca i Venere, opisuje drugi ili treći susret.

Ovo su stare veze i ljubavi, kao i susreti osoba iz prošlosti, obilasci starih mesta ili povratak ranijih pozicija koje ste imali, ali iz nekog razloga izbubili ili napusitli. Ovo je zrela ljubav. Vreme je otvorilo svoje kapije, jer je čekanje bilo dugo. Ova slika opisuje da su na pomolu trajne i ozbiljne veze. Neki će obnoviti stare zavete, neki će sresti nekog koga su davno voleli i više se neće rastajati, ali biće i onih koji će krenuti putem svojih ambicija i karijere. Mesec je ovde jako suptilan na poslednjem je stepenu Bika na mestu gde se nalazi roj od 7 zvezda iz sazvežđa Taurus, a poznate su kao „Čuvari Neba“. Čuva Mesec i nebo i tajnu koju samo Merkur zna (Merkur je na 29° Jarca u egzaktnom trigonu sa Mesecom). A sa Orfejeve lire, divne će se melodije i pesme čuti. Kao da će sve na trenutak utihnuti, jer je i Merkur sad tih, najtiši (na 29°). Ali već na kraju dana ući će on u novi znak Vodolije i tajnu zauvek ostaviti u vremenu u kojem se događaj zbio.

Ove nedelje posebno slavite susret Venere i Sunca. Ovo su stari odnosi, ovo su vam već poznati događaji i pravo je vreme da ih odživite ili im date neki novi smisao. Sledeći susret Venere i Sunca dešava se u znaku bez daljeg dispozitora – u znaku Lava, što će biti slika nekog novog života ili novog ciklusa. Zato je sada vreme da se prisetimo svega što je vredelo i da iz svega izvučemo najbolje, jer na kraju svega, samo se lepi trenuci pamte, jer samo su oni bili iskreni i pravi… Sve ostalo nestaje sa vetrom, briše se sa kišom, a zaboravlja datumom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD