Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Počnimo ljubav ispočetka...

Koliko puta smo želeli čuti pohvalu od roditelja, ili nekih drugih ljudi? Koliko puta smo hteli čuti ono: “Bravo, super si”… Nismo čuli! Verovatno smo svi hiljadu puta očekivali nešto što se nije desilo. Onda iz tog očekivanja klijalo je uverenje: ”To meni ne pripada, nisam dovoljno dobar, to je nemoguće!”

Dolazi vreme u kome je sve moguće! Svaka želja koja je satkana od osećaja jednote sa njom samom će brže ugledati svet nego što možete zamisliti. ”Moć očekivanog” je snažno postavljena na nebu. Počnite očekivati lepe i dobre događaje, počnite očekivati od sebe.

Lunacija, mlad Mesec, sinonim je rađanja, sinonim novih stvari. Ona u sebi nosi povezivanje dve suprotnosti. Znak Jarca je sinonim za nešto staro, a rađanje je sinonim za nešto novo. Astrološki simboli povezuju ova dva pojma kao dve suprotnosti koje žude jedna za drugom. Rađanje, novo, prvo, je predstavljeno znakom Ovna, a njime vlada planeta Mars, koja je egzaltirana u znaku Jarca. Ovo je rađanje nas samih. Od onih starih usvojenih uverenja, rigidnih stavova, vreme je da porodimo sebe nove!

U samoj lunaciji imamo sve potrebne učesnike : Sunce i Mesec (svesno i podsvesno), Pluton (koren) koji nosi snagu, ne promene već suštinske transformacije – koji je u egzaktnom kvadratu sa Marsom što je slika upravo reza, porođaja, bola koji prati svu ovu transformaciju. Tu je i Merkur (Hermes Trismegistos) svemogući, koji će dati mudrost i strpljenje u narednom periodu. Sa njim je i Venera, koja samim svojim postojanjem može dati smisao i suptilnost celom dešavanju. Potrebno je samo trenutak zastati pre nego izgovorimo nešto oštro i nepromišljeno i dobićemo drugi tok misli.

Jarčevima će ova godina doneti mogućnosti suštinskih transformacija. Kako godina kreće upravo sa lunacijom u znaku Jarca, oni će nam predstaviti način na koji možemo dosegnuti svoj novi cilj. Novi početak će biti iz modeliranja starih, već postojećih navika. Jarčevi inače važe za vrlo ambiciozne ljude sa konkretnim ciljem. Sve do prve nedelje marta Venera će boraviti u znaku Jarca, pa će smekšati konzervativne Jarčeve. Zanimljivost ove godine će biti u još jednom događaju egzotična. Venera u svom retrogradnom hodu će ući u zagrljaj sa Suncem, 11. januara. Ljubav je Jarčevima u ovoj godini najambiciozniji plan. Samoostvarenje će se tražiti kroz ljubavne veze, društvene aktivnosti, lepotu i umetnost. Zadnji dan maja Venera će ući Jarčevima u prirodno 5. polje ljubavi – u znak Bika. Ova energija radosti, čulnosti može prerasti u konflikt. Ne bi bilo lepo tražiti krivca za neuspeh u nekom drugom. Možda u Jarčevima vaskrsne, oživi onaj stari osećaj “mere”. Sputanost je ta koja će blokirati protok emocija. Sredinom jula će Venera ušetati u 7. polje Jarčevima u znak Raka, invociraće potrebu za formalnim partnerskim odnosima. Do kraja jula doći će do značajnih promena baš u ovoj oblasti. Neki zaokruženi odnosi (karmički dovršeni) će se u toku leta i formalno završiti. Vladar Jarčeva, Saturn će od 21. jula krenuti u svoj direktni hod i dati mogućnost za jasnije sagledavanje vremena ispred. Potpuna promena atmosfere će doći u periodu zadnje nedelje decembra kada će Saturn promeniti znak i ući u Strelca (privremeno, jer će se ponovo vratiti u Škorpiona sredinom juna 2015). Boravak Saturna u vatrenom Strelcu (a preko dispozitora u vatrenom Lavu) doneće otopljavanje davno zaleđenih emocija. Naredni period će biti vreme prilagođavanja.

Vodolije će u Novu godinu ući sa lunacijom ili novim početkom u 12. polju. Potreba za slobodom, često je neprimereno shvaćena kao odbacivanje odgovornosti. Ova potreba za slobodom se najteže ispoljava u ljubavnim, partnerskim odnosima. Venera će u prvoj nedelji marta ušetati u znak Vodolije i doneti podeljen osećaj ljubavi. Stariji pripadnici znaka Vodolije će ozbiljno ući u završavanje (prekid) partnerskih odnosa. Mlađi pripadnici znaka Vodolije će se osmeliti za potpuno nove ljubavi. Krajem juna meseca Venera će ući u Vodolijansko polje ljubavi i ponudiće mogućnost za nekakve razgovore i pomirenja sa starim partnerima. Merkur, vladar Vodolijanskog 5. polja, će od 1.jula krenuti u svoj direktni hod i dati mogućnost za putovanja sa partnerom kao gest pomirenja. Veoma povoljan period za ljubav je baš prva nedelja jula. Vodolijansko promenjivo raspoloženje ima tendenciju da se nastavi i u toku cele godine. Prva nedelja avgusta može doneti tu nepresušnu potrebu traganja za novim originalnim izazovima. Ta promena od intenzivne zainteresovanosti do potpune promene stava prema partneru će kuliminirati na početku oktobra meseca kada će Merkur – vladar 5. polja (ljubavi) ponovo biti retrogradan. Dodatnu energiju Vodolije će dobiti u prvoj nedelji decembra kada Mars uđe u znak Vodolije. Nema smisla “vatrirati” niti ulaziti u tajnu vezu. Vreme je za emotivno odrastanje.

Ribe će svoju “Novu godinu” dočekati egzaltirane u svakom pogledu. Na prvi utisak se može učiniti da su nezainteresovane ili u opoziciji sa rađanjem novih stvari, događaja, okolnosti. Naprotiv duboko su zainteresovani pripadnici znaka Riba za promene, ali na malo suptilniji i finiji način. Mir je najuzvišeniji osećaj Riba i predstavlja im veoma važan Uvid. To je suštinska potreba koja ih preplavljuje i ne može se opisati rečima, te otuda često izvire nesporazum i nerazumevanje. Venera će u prvoj nedelji aprila ući u znak Riba. Vreme potpune harmonije, kreativnosti može biti narušeno sredinom aprila kada nesporazum može dobiti drugu dimenziju. Kardinalni krst koji će biti na nebu baš u tom periodu nosiće jedan deo svoje fizičke manifestacije upravo kroz Riblje 5. polje. Ovo nije povoljan period za začeće ili može doneti probleme oko trudnoće. Ovo je period potpuno novog izranjanja, apsolutno novih početaka. Riblji partneri su pod vladavinom planete Merkur koja će u toku ove godine imati tri puta retrogradnost u vodenim znacima. U ovim periodima (prva nedelja februara, prva nedelja juna i prva nedelja oktobra) može doneti mogučnost dobre konekcije na emotivnom nivou kroz intuiciju. Ovo će biti veoma naglašeno za starije pripadnike znaka Riba, u drugoj polovini jula meseca kada se mogu povezati sa veoma nežnim pripadnicima suprotnog pola. Dok će mlađi pripadnici znaka Riba značajno promeniti svoj način iskazivanja i ispoljavanja od 16. jula ove godine. Ova ljubavna priča “mlađih” Riba može biti ozbiljno narušena krajem oktobra kada će Venera boraviti u znaku Škorpiona. Istovremeno će ovaj period “starijim” Ribama doneti puno strasti.

Ovnovima se lunacija, mlad Mesec dešava u 10. polju. To je polje ka kome prirodno Ovan teži jer je njegov vladar Mars egzaltiran u 10. znaku, znaku Jarca. Zanimljivo je da će Ovnovi neobično dugo imati usmerenu, fokusiranu energiju baš na partnerski odnos. Praktično vladar Ovnova, Mars je još 8. decembra prošle godine ušao u znak Vage i tu će ostati sve do kraja jula ove godine. Dovoljno dug period da se može proceniti status: ostajem, idem dalje ili odustajem jer nemam snage. To predomišljanje će biti manifestovano u periodu marta, aprila i maja ove godine. U maju će i Venera ući u znak Ovna. Ceo maj će zaista biti odlična prilika da se partneri međusobno razumeju na neki neobičan, nevidljiv način. Ozbiljna kriza ili pucanje sigurnosnih sistema za Ovnove na emotivnom polju može biti sredina maja. Lekcija koja je u ovom periodu dodeljena Ovnovima je mogućnost kontinuiteta i istrajavanja. Ne bi bilo lepo ispoljavati tamnu stranu svog karaktera kroz surovost, rušilaštvo ili impulsivno reagovanje. Integrisanje i prožimanje energije Venere i Marsa je važno za uspostavljanje ravnoteže prirodnih nagona i energije u svima nama a naročito kod pripadnika znaka Ovna. Ovo vreme Ovnovima daje mogućnost da iskažu svoju hrabrost, da se suoče sa izazovima koje život postavlja. Zadnja nedelja avgusta meseca doneće priliku da Ovnovi iskažu svoju vitešku osobinu da prihvate odluku svojih partnera kada bude Venera boravila u znaku Lava što je Ovnovsko polje ljubavi. U protivnom ovo može biti vrlo destruktivan period za Ovnove.

Bikovima se lunacija dešava u devetom polju što između ostalih značenja nosi i značenje svrhe ili misije naših života. Takođe, osa čvorova se trenutno nalazi u znacima Bik – Škorpion. Sam aspekt opozicije primarno nosi simboliku odnosa. Planeta karme, Saturn, se nalazi u znaku Škorpiona, potom vladari ove osovine Mars i Venera imaju u ovom periodu svoj retrogradni hod. Zaista mnogo faktora skreće pažnju na ovaj deo zodijaka. Dok Venera boravi u znaku Jarca, Bikovi treba da iskažu zadovoljstvo sa malim stvarima i da nađu smisao života u ljubavi. Moglo bi u prvoj nedelji marta da dođe do emotivnog konflikta u kome neće pomoći prelazak ni na prijateljski nivo komunikacije. Bikovski partneri se osećaju umorno i nisu baš za nekakve strasti, više bi im prijalo malo reda i mira. Kroz ove aspekte možete naučiti važnu lekciju u ovoj godini a to je: razvijanje svesnosti da u saradnji sa drugim ljudima (partnerom) možete mnogo više doprineti sopstvenom napretku. Nemojte krajem marta odustati ili prekinuti odnos jer mi se čini da se i vaša kretivnost na emotivnom planu izgubila. Početkom septembra ćete zaista imati priliku da pokažete da ste se naučili skromnosti, kreativnosti i nesebičnom služenju samoj ljubavi.

Blizanci su direktni učesnici u ovoj lunaciji preko svog predstavnika Merkura. Sama lunacija im se dešava u njihovom prirodnom osmom polju. Izvesna je poruka ove lunacije: Blizanci trebaju da se konačno predstave u potpuno novom izdanju. Novo lice Blizanaca će se upravo transformisati kroz emotivni život i svoj odnos prema partneru. U toku ove godine vladar Blizanaca, Merkur će tri puta imati svoj retrogradni hod sa početkom u vodenim znacima. Voda kao element predstavlja naše nefizičko biće (eterično telo) a Merkur je u vodi u slabom dostojanstvu. Ovo je faktor transformacije. Reči ne moraju biti izgovorene sem ako nema nekog naročitog značaja. Blizancima će partneri mnogo da pomažu u uspostavljanju novog sistema vrednosti sve do sredine jula ove godine. Neophodno je da u oktobru mesecu obrate pažnju na svoje reproduktivne organe koji mogu da trpe uticaj upravo loše integrisane seksualne energije kao i emotivnih dešavanja. Krajem novembra Blizanci mogu da se smore jureći za partnerom i ljubavlju koju nikako ne mogu da stignu. Možda je vreme da pustite neke ljude iz svog života da odu sa blagoslovom i da im se zahvale na svakoj podršci i ljubavi koju su od njih primili. Krajem ove godine Saturn će ući u Blizanačko polje braka, ali na kratko – na samo šest meseci. Promislite malo i o formalnom ulasku u odnos (brak)!

Rakovi su uvek primarni nosači lunacije. Svo svetlo koje prime u ovoj lunaciji biće im inspiracija da osnuju svoj sistem (kao što je Sučev sistem). Za Rakove taj sistem čine porodica i brak. Optimizam i entuzijazam koji Rakovi nose u ovom periodu zaista ima potrebu za formalnim odnosom. Malo više pažnje i fokusiranosti je potrebno sredinom aprila, da se ne bi izgubili ovi divni benefiti od boravka Jupitera u znaku Raka. Otvorenost, iskrenost i optimizam su najveća blagodet Jupitera i treba ih koristiti kao najbolji lek protiv licemerja i lažnog sjaja. Ova lunacija takođe nosi potencijal da Rakovi konačno razreše svoje duboke konflikte u psihi, omogućavajući sebi put do svog suštinskog bića. Sve dok je Saturn (vladar 7. polja – braka) u Rakovskom petom polju, postoje prilike da se sretnu karmički partneri. Da li su to dužnici ili srodne duše – o tome će već govoriti lični horoskopi. Zanimljiv je sam 23. oktobar ove godine kada će se desiti Solarna eklipsa u Rakovskom prirodnom petom polju u kome će biti učesnik i Venera i to sve na nultom stepenu. Ovo je vreme kada će ljubav biti strast, kada se može izgubiti svest a samim tim Rakovi mogu izgubiti svoju opsesivnu misao da mogu sve ama baš sve kontrolisati.

Lavovi – da bi se ljubavlju koristili kao najmoćnijom silom svog života, morate voleti kao što nikad prije niste voleli! Lavovi zaljubite se u život! Koliko god ste voleli u svom životu, udvostručite taj osećaj. Umnožite ga deset puta, umnožite ga stotinu, milion puta, jer ste sposobni osetiti takav nivo ljubavi! Iza vaših leđa Anđeo vas grli svojim krilima, uliva vam veru i samopouzdanje. Svi nešto uče i dobijaju na dar sa ovom lunacijom. Lavice će 11. januara imati priliku da dosegnu nekakav status u visokom društvu, a tamo mogu naći svoju sudbinsku (karmičku) ljubav. Lavovi se oslobađaju ega, sujete, oholosti, dominacije upravo kroz partnera. Koliko ste dobro uradili svoj zadatak imaćete priliku da osetite od 17. jula ove godine kada će blagoslov sa neba, Jupiter, ući u znak Lava. Druga polovina augusta će biti izuzetna da proverite koliko ste sretni. Sretni ste onoliko koliko se ljudi oko vas smeju! U ovoj godini će se odigrati dve solarne eklipse (pomračenje Sunca) što je za Lavove vrlo značajno vreme. Prva će se desiti 29. aprila u znaku Bika, a druga će se desiti 23. oktobra u znaku Škorpiona. Obe ove eklipse su u napregnutom aspektu sa znakom Lava, i nalaze se u fiksnim znacima. Fiksne znake na nivou energetske astrologije vezujemo za emocije. Emotivni život (ljubav) jeste smisao i najveći pokretač života za Lavove. Najmanje što u ovoj godini (a i u buduće) Lavovi mogu učiniti za sebe je imati poverenje da mogu da se prepuste i posvete nekome u isto vreme!

Devica je preko svog predstavnika Merkura takođe direktan učesnik ove lunacije i novog početka. Lunacija se dešava u prirodnom petom polju ljubavi za Device. Vreme je da Device nauče da čuju svoje telo koje ih nikada prevarilo nije. Uz svo poštovanje sjajnog Devičanskog uma, vreme je da Device ukažu poštovanje u narednom periodu i svome telu. Sama ćelija i priroda života je u sinhronicitetu sa celim svemirom. Koliko Devica može bezuslovno voleti sada je vreme da se otkrije. Devica može voleti daleko više nego što je ikada pre volela i daleko više nego što je ikada zamišljala! Astrološki parovi otkrivaju suštinu onoga nasuprot drugog. Device uče sposobnost prepuštanja i poverenja koju njihov par – Ribe znaju! Kao što sam već napomenula, vladar Device i Blizanaca – Merkur – imaće svoja tri retrogradna hoda sa početkom u vodenim znacima. Na početku februara Merkur će u svojoj retrogradnosti doneti Devicama sumnju u partnera. Ovo vreme može doneti osećaj depresije. Spuštanje u tišinu misli doneće rasterećenje. Početkom juna retrogradnost će početi u znaku Raka i doneće Devicama mogućnost da sa malo aktivnosti dosegnu svoju duboku suštinsku potrebu. Početkom oktobra Device će biti u prilici suštinske zamene. Zadnja nedelja novembra će biti izazov za Device. Moguće je da će se javiti i problem izbora, jer Device misle da biraju između racionalnog i emotivnog rešenja, odnosno pitaće se da li da učine ono što im nalaže razum ili srce? Ponekad i ćutanje može biti odgovor.

Vagama se lunacija dešava u 4. polju koje je izvor njihovog postojanja. Vage su oličenje naših primarnih potreba. Primarna potreba čoveka jesu lepota i ljubav. A samo zato što duboko u sebi, u svom hologramu nosimo sećanje na lepotu i ljubav iz našeg primarnog korena, izvora odakle smo svi došli. Venera, vladarka Vage je takođe učesnik ove lunacije. Ljubav je osećanje koje ispunjava i inspiriše čoveka. Ako Vage ne nauče da nesebično vole i prihvate sebe neće biti u mogučnosti da pruže nesebičnu ljubav drugom ljudskom biću. Venera će se baš u ovom periodu svoje retrogradnosti u Jarcu sećati svog porekla i ljubavi. Već sredinom januara postojaće vrlo oštar aspekt koji može doneti nesporazum ili strast. Javlja se umor jer je Vagama balans potrebniji od bliskosti. U prvoj nedelji marta Vagini partneri će se povlačiti i to će prilično dugo trajati. U isto ovo vreme, Venera ulazi u Vagino peto polje (ljubavi). Biće ovo vreme nekakvih prijateljskih ljubavi. Zadnji dan septembra i skoro ceo oktobar Vagama donosi ispunjenje želje u partnerskom odnosu.

Škorpioni će nastaviti i u ovoj godini svoju misiju čišćenja i transformacije. Zanimljivo je baš sa ovom lunacijom kako se vidi Plutonovski duboki rad. Lunacija se dešava u Škorpionskom trećem polju (način razmišljanja). Škorpioni moraju ovaj “kamen pustiti niz reku”! Na prvi pogled reklo bi se sve je to u Jarcu, ali dispozicija vodi lunaciju baš u Škorpionove odaje. Mlađi pripadnici znaka Škorpiona, a naročito muškarci, će u narednom periodu, skoro pola godine biti usmereni baš na partnerske odnose. Zadnja nedelja aprila meseca doneće mogućnost naglih preokreta u Škorpionskoj ljubavi. Škorpioni nose u sebi najveću snagu, najveći fokus i samo treba odabrati pravu misao. Mislite na ono što želite da vam se dogodi, nemojte trošiti energiju na strah od onoga što ne želite da vam se dogodi. Stariji pripadnici znaka Škorpiona doživeće svoju ekstazu zabranjene ili tajne ljubavi sredinom aprila. Solarna eklipsa koja se dešava 23. oktobra u znaku Škorpiona će biti veliki emotivni ispit za one ljubavi koje su godinama bile tajne, strastvene a možda i zabranjene.

Strelac je u ovoj lunaciji prozvan na nivou provere svog sistema vrednosti. Dok je vladar, Jupiter egzaltiran mnogi Strelčevi će biti ubeđeni da su samo oni u pravu, da je njihova realnost jedina realnost. Ipak, oni su svesni svoje ispravnosti, jer se u krajnjem uvek ispostavi da su oni u pravu. Već izvesno vreme u ljubavnom životu Strelčeva nije uopšte dosadno. Zadnja nedelja aprila donosi veoma zgusnutu energiju kao veliki potencijal razrešenja dilema. Prelaskom Jupitera u znak Lava od 16. jula dolazi najveći blagoslov sa neba kao podrška. Već izvesno vreme Uran boravi u njihovom polju ljubavi, pravi pometnju i navodi na razigranost i paralelne neobavezne veze. Ovo nije u duši Strelčeva. Potpuno ovladavanje vremenom i prostorom za Strelčeve će krenuti kada i Saturn pređe u znak Strelca. Ovo će biti izuzetno plodan period velikog vatrenog trigona između Jupitera, Saturna i Urana. Ako ste nekada hteli odustati od svojih želja zato što nemate vremena, sada će te ga imati na pretek. Jedan deo vašeg života je zaokružen i završen, počinje novi i još bolji deo života!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD