Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 30. decembra 2013. do 06. januara 2014

Došli smo do prelaza iz stare u novu godinu. Iako je Hronos još davno odredio vremensku granicu, ove će nedelje u samo jednoj noći napraviti presek događaja i odvojiti ih vremenskom razlikom koju “godinom” zovemo. Psihološko uverenje da sve mora da se završi do određenog dana i datuma, stvara vremensku ograničenost koja unosi nepotrebnu nervozu i nemir, umesto da se želje zamišljaju i simbolično poželi dobrodošlica novom periodu života ili Novoj godini. Ovog puta i aspekti na nebu će biti napeti. Nebo će goreti, što zbog vatrometa što zbog sukoba Bogova. Sunce sa Uranom će se pobuniti, jer Ego će biti nekom povređen, Mars će kvadrat sa Plutonom napraviti i rat najaviti. I Merkur će se javiti, tek da objavi koliko je moćan (Merkur konjunkcija Pluton), ali i problematičan, jer kvadrat sa Marsom (Merkur kvadrat Mars) izaziva svađu.

Prvog dana Nove godine, Sunce će se približiti Plutonu kao da želi da spoji noć i dan, život i smrt u jednu tačku i u jedan tren. Prelomni dan je sreda, jer ćemo se tada probuditi sa novim željama, novim planovima i utiscima. Na kraju nedelje, još jedan izazov će se javiti (Sunce kvadrat Mars), pa ma koliko Merkur želeo priču i beskrajne polemike (Merkur opozicija Jupiter) izbegavajte susrete sa osobama u čije poverenje niste sigurni, jer se lako možete razočarati (Sunce opozicija Jupiter).

Početak nedelje obeležiće Uran. Ratnik i vojnik (Uran u Ovnu) koji se sada svojim vođama suprostavlja (Sunce kvadrat Uran). Ograničenja on ne želi, a još manje naređenja. Ovo je aspekt revolucije, pobune protiv vlasti, štrajk radnika koji se bore i bune protiv starog režima (Sunce u Jarcu) i sistema koji ograničava. Kako je ove nedelje Sunce u konjunkciji sa Plutonom, kvadratu sa Marsom i opoziciji sa Jupiterom, to će izazvati mnoge događaje na mundanom nivou. Muške planete su aktivirane direktnim sukobom jedna protiv druge gradeći na nebu jednu prilično nezgodnu planetarnu konfiguraciju Velikog Krsta koju formiraju najmanje 4 planete, a čine je dve opozicije i 4 kvadrata. Ova konfiguracija se dešava preko kardinalnih znakova, pa će svaki događaj biti intenzivniji, jači i burniji. Blokirana energija koju stvara Mars koji je u kvadratu sa Suncem, povećava ego, jer je Mars u Vagi slab, a dostojanstvo izgona samo pojačava njegovu nesigurnost, te pokreće agresivnost kako bi prikrio nemoć muškosti. Ovde se javljaju želja i potreba za osamostaljenjem, nezavisnošću i slobodom, jer Mars u sebi nosi Urana (Uran u Ovnu). Mnogi će poželeti samostalnost i poželeti da izađu iz klasične partnerske priče, bilo da je bračni ili poslovni odnos u pitanju.

U noći kada se smenjuju godine, ispraća stara, a dočekuje Nova godina, Mesec ide ka Suncu i Plutonu, što baš i nije najsretnija pozicija za emocije i osećanja. Nedostajaće onaj lagani osećaj sreće i radosti. Ovaj Mesec traži status (Mesec konjunkcija Sunce), poziciju, titulu. Ambicija će rasti, a sa njom i želje i potreba da se ostvare. Mesec u Jarcu, ukoliko vam natalno nije povoljno povezan sa Saturnom, jeste jedan prilično tužan Mesec. Ni Sunce sada ne daje previše radosti. U trenutku kada Sunce bude napravilo konjunkciju sa Plutonom, odmah će ići i u kvadrat sa Marsom, a nakon toga i opoziciju sa Jupiterom. Mars iz Vage sa fiksne zvezde “Džinah” iz sazvežđa Corvus (Gavran) kvadrira stelijum iz Jarca. Mit o Gavranu nosi priču o prikrivanju, laži i iskušenju kojem se ne odoleva. U ovom trenutku Mars predstavlja to iskušenje ili izazov kojem treba odoleti. Dispozitor Marsa je Venera koja je u Jarcu, pa sva prikrivanja, sve neistine ili “bele laži” neće potrajati. Jarac je hladan i jednostavan znak u kome nema puno čarolije, nema magije, pa je čak i lepota oskudna, ali iskrenost i prihvatanje situacije baš onakvom kakva je, vrline su ovog znaka.

Neki će trenuci izgledati komplikovano, teško i bez rešenja, ali samo u tom trenutku. Dispozitor stelijuma (Mesec, Sunce, Pluton, Merkur i Venera u Jarcu) – Saturn – nalazi se u fiksnom znaku Škorpiona i pravi sekstil sa retogradnom Venerom. Ovo je lep aspekt i otvara mnoga setna ljubavna pitanja, ali i rešenja svakog afekta i svakog nesporazuma, samo za ljubav mora da se čeka. Ono što je jako i naglašeno u noći koja će na neki način obeležiti celu sledeću godinu, pored izazova kojih će biti, jeste i egzaktan sekstil Meseca sa Neptunom. Ovo je ženski aspekt i budi kreativnost, spiritualnost i intuitivnost. Jupiter je u svojoj egzaltaciji i dispozicijom preko Meseca ide u sekstil sa Neptunom, pa daje jednu posebnost i stvaranje nove vere, religije, novo buđenje i nadu.

Sa visokog neba, sa stepena same svoje egzaltacije Jupiter se spušta na 03°Jarca na stepenu gde se nalazi fiksna zvezda “Polis” iz sazvežđa Sagitarius (Strelac) i nosi priču o duhovnosti, o nekom ko je propoveda, ali i ko je živi. Ova je zvezda povezana sa traženjem istine, kao i sa dubokim i oštrim umom. Jupiter u kombinaciji sa zvezdom iz sazvežđa Sagitarius donosi daleka putovanja, prvenstveno duhovna putovanja i potragu za njom. Krenite i vi u potragu za svojom pričom, za svojom duhovnom srećom. A u noći, kada će celi svet biti budan, pustite neka vladaju vatre sa neba, zapalite najlepše šarene vatromete i radujte se njima. Neka se i Mars čuje sa neba, ali neka veselja bude. I jedan minut ostavite samo za sebe, jedan se tren utišajte i želju zamislite. Pošaljite nebu najlepšu misao iz srca i budite sretni, jer vas veliki Anđeo sa neba gleda (egzaltirani Jupiter blizu stepena svoje egzaltacije) i veseli se.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD