Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2023. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2023. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu Prelaza, isceljivanja i kreiranja novih načina razmišljanja i delovanja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 30. decembra 2013. do 06. januara 2014

Došli smo do prelaza iz stare u novu godinu. Iako je Hronos još davno odredio vremensku granicu, ove će nedelje u samo jednoj noći napraviti presek događaja i odvojiti ih vremenskom razlikom koju “godinom” zovemo. Psihološko uverenje da sve mora da se završi do određenog dana i datuma, stvara vremensku ograničenost koja unosi nepotrebnu nervozu i nemir, umesto da se želje zamišljaju i simbolično poželi dobrodošlica novom periodu života ili Novoj godini. Ovog puta i aspekti na nebu će biti napeti. Nebo će goreti, što zbog vatrometa što zbog sukoba Bogova. Sunce sa Uranom će se pobuniti, jer Ego će biti nekom povređen, Mars će kvadrat sa Plutonom napraviti i rat najaviti. I Merkur će se javiti, tek da objavi koliko je moćan (Merkur konjunkcija Pluton), ali i problematičan, jer kvadrat sa Marsom (Merkur kvadrat Mars) izaziva svađu.

Prvog dana Nove godine, Sunce će se približiti Plutonu kao da želi da spoji noć i dan, život i smrt u jednu tačku i u jedan tren. Prelomni dan je sreda, jer ćemo se tada probuditi sa novim željama, novim planovima i utiscima. Na kraju nedelje, još jedan izazov će se javiti (Sunce kvadrat Mars), pa ma koliko Merkur želeo priču i beskrajne polemike (Merkur opozicija Jupiter) izbegavajte susrete sa osobama u čije poverenje niste sigurni, jer se lako možete razočarati (Sunce opozicija Jupiter).

Početak nedelje obeležiće Uran. Ratnik i vojnik (Uran u Ovnu) koji se sada svojim vođama suprostavlja (Sunce kvadrat Uran). Ograničenja on ne želi, a još manje naređenja. Ovo je aspekt revolucije, pobune protiv vlasti, štrajk radnika koji se bore i bune protiv starog režima (Sunce u Jarcu) i sistema koji ograničava. Kako je ove nedelje Sunce u konjunkciji sa Plutonom, kvadratu sa Marsom i opoziciji sa Jupiterom, to će izazvati mnoge događaje na mundanom nivou. Muške planete su aktivirane direktnim sukobom jedna protiv druge gradeći na nebu jednu prilično nezgodnu planetarnu konfiguraciju Velikog Krsta koju formiraju najmanje 4 planete, a čine je dve opozicije i 4 kvadrata. Ova konfiguracija se dešava preko kardinalnih znakova, pa će svaki događaj biti intenzivniji, jači i burniji. Blokirana energija koju stvara Mars koji je u kvadratu sa Suncem, povećava ego, jer je Mars u Vagi slab, a dostojanstvo izgona samo pojačava njegovu nesigurnost, te pokreće agresivnost kako bi prikrio nemoć muškosti. Ovde se javljaju želja i potreba za osamostaljenjem, nezavisnošću i slobodom, jer Mars u sebi nosi Urana (Uran u Ovnu). Mnogi će poželeti samostalnost i poželeti da izađu iz klasične partnerske priče, bilo da je bračni ili poslovni odnos u pitanju.

U noći kada se smenjuju godine, ispraća stara, a dočekuje Nova godina, Mesec ide ka Suncu i Plutonu, što baš i nije najsretnija pozicija za emocije i osećanja. Nedostajaće onaj lagani osećaj sreće i radosti. Ovaj Mesec traži status (Mesec konjunkcija Sunce), poziciju, titulu. Ambicija će rasti, a sa njom i želje i potreba da se ostvare. Mesec u Jarcu, ukoliko vam natalno nije povoljno povezan sa Saturnom, jeste jedan prilično tužan Mesec. Ni Sunce sada ne daje previše radosti. U trenutku kada Sunce bude napravilo konjunkciju sa Plutonom, odmah će ići i u kvadrat sa Marsom, a nakon toga i opoziciju sa Jupiterom. Mars iz Vage sa fiksne zvezde “Džinah” iz sazvežđa Corvus (Gavran) kvadrira stelijum iz Jarca. Mit o Gavranu nosi priču o prikrivanju, laži i iskušenju kojem se ne odoleva. U ovom trenutku Mars predstavlja to iskušenje ili izazov kojem treba odoleti. Dispozitor Marsa je Venera koja je u Jarcu, pa sva prikrivanja, sve neistine ili “bele laži” neće potrajati. Jarac je hladan i jednostavan znak u kome nema puno čarolije, nema magije, pa je čak i lepota oskudna, ali iskrenost i prihvatanje situacije baš onakvom kakva je, vrline su ovog znaka.

Neki će trenuci izgledati komplikovano, teško i bez rešenja, ali samo u tom trenutku. Dispozitor stelijuma (Mesec, Sunce, Pluton, Merkur i Venera u Jarcu) – Saturn – nalazi se u fiksnom znaku Škorpiona i pravi sekstil sa retogradnom Venerom. Ovo je lep aspekt i otvara mnoga setna ljubavna pitanja, ali i rešenja svakog afekta i svakog nesporazuma, samo za ljubav mora da se čeka. Ono što je jako i naglašeno u noći koja će na neki način obeležiti celu sledeću godinu, pored izazova kojih će biti, jeste i egzaktan sekstil Meseca sa Neptunom. Ovo je ženski aspekt i budi kreativnost, spiritualnost i intuitivnost. Jupiter je u svojoj egzaltaciji i dispozicijom preko Meseca ide u sekstil sa Neptunom, pa daje jednu posebnost i stvaranje nove vere, religije, novo buđenje i nadu.

Sa visokog neba, sa stepena same svoje egzaltacije Jupiter se spušta na 03°Jarca na stepenu gde se nalazi fiksna zvezda “Polis” iz sazvežđa Sagitarius (Strelac) i nosi priču o duhovnosti, o nekom ko je propoveda, ali i ko je živi. Ova je zvezda povezana sa traženjem istine, kao i sa dubokim i oštrim umom. Jupiter u kombinaciji sa zvezdom iz sazvežđa Sagitarius donosi daleka putovanja, prvenstveno duhovna putovanja i potragu za njom. Krenite i vi u potragu za svojom pričom, za svojom duhovnom srećom. A u noći, kada će celi svet biti budan, pustite neka vladaju vatre sa neba, zapalite najlepše šarene vatromete i radujte se njima. Neka se i Mars čuje sa neba, ali neka veselja bude. I jedan minut ostavite samo za sebe, jedan se tren utišajte i želju zamislite. Pošaljite nebu najlepšu misao iz srca i budite sretni, jer vas veliki Anđeo sa neba gleda (egzaltirani Jupiter blizu stepena svoje egzaltacije) i veseli se.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD