Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 23. do 30. decembra 2013.

Zima je polako pokucala na naša vrata. Neki se raduju, neki negoduju, a neki je nisu ni primetili od obaveza i poslova. Došlo je vreme Caprikornusa (Jarca), Sunce je pustilo svoje korake u njemu i donelo odgovornost, marljivost i ambicioznost, a Venera – ona je krenula nekim svojim putem. Na samom izlasku iz znaka Jarca, predomislila se i krenula u svoj retrogradni hod. Biće još dugo ona tamo sve dok ne sredi stare odnose od kojih su ostala samo neke nedovršene priče i prazna sećanja, a biće i onih koji će se baviti računima.

U ovoj će nedelji i Merkur ući u znak Jarca, pa će nestati ona laka komunikacija i šala kojom je plenio i društvo zabavljao dok je tranzitirao Strelcem. Odmerenost, diplomatija i istrajnost, jedna su od glavnih njegovih osobina u znaku Jarca, pa će sada ovaj Merkur pomoći Veneri da samosvesno i racoinalno sredi sva pitanja koja se tiču kako ljubavi i finansija tako i sistema vrednosti. Merkur će nakon ulaska u znak Jarca napraviti još tri aspekta do kraja nedelje, pa će se mnoge stare teme ponovo otvoriti i neka neodgovorena pitanja ponovo postaviti. Sekstil sa Neptunom uticaće na kreativnost i maštovitost, konjunkcija sa Suncem nekom će osvetliti put (Merkur konjunkcija Sunce), ali nekome će doneti priličnu nejasnoću i konfuziju. Poslednjeg dana nedelje, kada se Merkur bude polako udaljavao od Sunca, dočekaće ga Uran jakim kvadratom što će kod mnogih izazvati stres, nervozu i neočekivane događaje na putu.

Merkur će veoma uticati da se uozbiljimo i mnoge stvari dovedemo u red. Jarac je sve što je staro, hladno, jednostavno, ali trajno. Tako će Merkur ovde uz malo reči puno reći. Mudar je on, a mudrost je spoznao dok je još u Strelcu bio, tajnu otrkrio prolazeći Škorpionovim podzemnim stazama, a da deli i poklanja – to je od Vage naučio. Mnogo je saznao, a sad se uči strpljenju i štednji. Možda će nekog uhvatiti praznična melanholija, jer je sklon tome ovaj znak. Vratiće se neka stara sećanja (Merkur u Jarcu), neke slike (Merkur sekstil Neptun) koje ste mislili da su davno negde izbrisane i da se više neće vratiti u vaš život. Ali Venera će uplesti svoje prste pa ćete ponoviti možda još neku grešku tek toliko da se prisetite svojih slabosti. Ovog puta iz te greške mogli biste puno toga da naučite, jer je Merkur svestan svakog svog postupka i svojom strogošću neće dozvoliti nikakve propuste. I Venera je sada prilično ozbiljna. Vratiće vas ona u „juče“, otvoriće vam vrata prošlosti i prizvati neke prošle događaje i bivše ljude. Uđite na vrata koja se otvaraju, prihvatite ljude koji se vraćaju i proživite događaje koji se ponavljaju. Ova je Venera ovog puta spremna da nauči nešto novo na stari poznati način (Venera u Jarcu).

Pored Merkura i Mars će ove nedelje biti u sukobu sa Uranom. U sredu će na nebu biti egzaktna opozicija Urana i Marsa, pa će situacija biti prilično napeta. Kako Mars ima sporije kretanje od Merkura, tako su i aspekti Marsa intenzivniji, jači i traju čak nekoliko dana. Mesec se takođe nalazi u znaku Vage, pa će se ova opozicija najviše osetiti u odnosima. Uran će biti uzrok nekog stresa, nekog nesporazuma, na šta će Mars „vatrom“ reagovati. Znak Vage uvek se bavi odnosima, ali želeći da ih izbalansira često sama upadne u problem i napravi ga tamo gde nije bio. Ljuta planeta Mars neće lako prihvatiti okolnosti u kojima će se naći tih dana, pa će burnom reakcijom možda i prebrzo odreagovati na taj događaj. Vodite računa u komunikaciji sa drugim ljudima, jer ćete lako biti izazvani i odreagovati prebrzo, zbog čega se kasnije možete kajati. Mogući su i problemi sa strujom, tehnikom i mrežama komunikacije. Šta god se tih dana bude događalo može u vama izazvati stres. Važno je samo setiti se Urana i njegovog delovanja. On brzinom munje dođe, donese događaj, ali istom brzinom i prođe. Stoga je bitno samo ne odreagovati i problem će se sam i rešiti. Merkur će mnogo pomoći svojim sekstilom sa Neptunom. Uzemljen (Merkur u Jarcu) samosvestan, racionalan, konkretan, ali ovog puta i prilično intuitivan i kreativan (Merkur sekstil Neptun) svojim diplomatskim govorom savladaće i najborbenijeg protivnika (Mars opozicija Uran).

Tek, ove sedmice Uran će se neki pobuniti i biće prilično bučan i glasan. Da li ćete to biti vi, vaš partner (Mars u Vagi) ili pak okolnosti, to je relativna stvar, važno je samo prepoznati tog pretka u sebi ili oko sebe. Sunce i Merkur će praviti sekstil sa Neptunom što će pojačati vašu intuiciju i pomoći da utonete u neki sasvim drugi svet, dok se bure i borbe vode (Uran opozicija Mars). Štedljiva Venera možda vam neće dati da trošite kao nekad, ali nekoliko šarenih svetiljki (Sunce sekstil Neptun) sveća ili ukrasa sa Neptunovom kreativnošću povešće vas u potpuno novi svet daleko od ratnika i briga.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD