Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 16. do 23. decembra 2013

U nedelji koja je pred nama nema egzaktnih planetarnih aspekata sem Mesečevih, ali sam kraj nedelje nudi ulazak u jedan sasvim drugi svet koji će potrajati i više od mesec dana (retrogradna Venera). Da biste bili spremni za predstojeće događaje, posvetite se malo tišini, sređivanju starih stvari, odnosa i nezavršenih poslova. Krajem nedelje Sunce menja znak i ulazi u znak Jarca, a Venera kreće svojim retrogradnim hodom. Potrajaće njeno retrogradno putovanje kroz znak Jarca sve do kraja januara. Naviraće sećanja, a sa njima i seta, neki će čak i neku suzu pustiti, ali biće i onih koji još uvek nisu zatvorili vrata svojoj prošlosti, pa će imati potrebu da je ponovo prožive. Da li će položiti lekcije ili će pasti na ispitu, teško je znati? Za Veneru je potrebno veliko znanje koje, na žalost, u knjigama ne možemo naći, koje se ne stiče ni godinama, ali ni iskustvom.

Tajna u znanju je poput leptira, na trenutak se sreća oseti i tada vidimo sve divne leptirove boje i uživamo u njegovom slobodnom letu, ali ukolio poželimo da zadržimo ili uhvatimo leptira, čarolija i sva lepota prirode nestaće. Neke se stvari jednostavno ne mogu uhvatiti u letu, za to su potrebni posebni osećaji i sve lepote tada dolaze same.

Prvog dana u nedelji Mesec iz Blizanaca raspredaće priču sa drugarima (Mesec sekstil Uran), te možda i pretera u tome, a možda malo bude i negodovao, jer ga neće baš svi razumeti (Mesec opozicija Merkur). Sve što želi da kaže, drugi to pogrešno tumače, pa se može desiti da se nađete u raskoraku između osećanja i razuma. Nemojte uzalud objašnjavati i pokušavati pričom da ispravite neke stvari – neće vam uspeti. Mesec se polako približava opoziciji sa Suncem, pa s obzirom da do punog Meseca dolazi – on stvara preterivanje. Kako je to u Blizancima, možete sebe uhvatiti kako pokušavate da se izborite sa gomilom papira i nesređenih računa, telefon vam može neprestano zvoniti, a informacija ćete imati i više nego što vam je potrebno. Ukoliko ste na putu, budite spremni da putovanje potraje malo duže od očekivanog, jer će se pojaviti neke nepredviđene stvari ili događaji.

Drugog dana Uran kreće svojim direktnim putem, pa će se i vaša kreativnost pojačati. Pojaviće se ideje kako da unesete novitete u dosadašnji stil života. Neki će želeti da unesu novine u dosadašnje poslovanje, neki će možda razmišljati o promeni stana, jer direktivnost Urana prati Mesec koji će biti u kvadratnom znaku i znaku Raka, pa ćete toga dana zamišljati kako pakujete svoje kofere i nekud odlazite. Ukoliko imate preaktivnog Urana, najbolje bi bilo da otputujete bar na dva dana nekud i to bez ikakvog plana i dogovora. Uran je energija koja se dešava u trenutku, iznenada i poput munje koja vas pokreće, prenaglo i neočekivano, ali jedino kao takav najbolje u svom obliku funkcioniše, pa ako poželi da vam se obrati, dopustite mu to, ne sputavajte tu divlju prirodu u sebi. Jednako je vredna poput drugih osobina u vama!

Sklapaće se poslovi i nova poznanstva preko raznih društvenih mreža (Uran) koji će omogućiti lakše i bolje kontakte.

Uran se probudio, ali Venera uveliko spava. Ona je cele nedelje stacionarna i strpljivo (Venera u Jarcu) čeka svoj povratak i susret sa Suncem (Sunce konjunkcija Venera) koji se događa samo jednom u godini i po dana, i to samo u njenom retrogradnom hodu. Dočekaće ona i to, ali pre toga moraće mnoge stvari da završi, obećanja davno data da ispuni, a priče neispričane dovede do kraja.

Sam kraj nedelje je u znaku Venere. U subotu, na Saturnov dan (subotom vlada Saturn) Venera kreće retrogradno. Da je sve u njenom znaku, pre trenutka njene retrogradnosti, Sunce će ući u znak Jarca, kao da želi da joj osvetli ovaj mračni put, da je nasmeje i usreći dok sama bude prolazila tom starom stazom života, zvanom Prošlost (Venera u Jarcu).

Ipak, od ove nedelje kreće jedan period ambicije, (Sunce u Jarcu) raznih ozbiljnih razgovora i misli, te će samo još poneka šala da se čuje od razigranog Merkura u Strelcu. Kad i on bude ušao u znak Jarca, vreme (Jarac) će biti da se suočimo sa svim onim što je bilo, što je sada i što će biti.

U trenutku kada Venera bude krenula retrogradno, Mesec će biti u egzaktnom kvadratu sa njenim dispozitorom Saturnom, što je prilično bolna slika. Mesec je u jakom znaku (Mesec u Lavu) iz kojeg se kreira, slavi život i radost, koji voli i koji voli da bude voljen i kao takav pokušaće da se suprotstavi tom „strašnom sudu“, donjem svetu i noći u kojem se slavi neki drugi život (Saturn u Škorpionu). Ovo je slika neke jake ambicije, pokušaja za dobit nekog statusa, ali putem koji može biti prilično trnovit. Ovo su neke žene koje su svoj status izgubile i za novi se moraju same boriti (dispozicijom Mesec ide u znak Jarca). A kada su ljubavi u pitanju, ovo su sećanja na stare ljubavi, na prošle, silom prekinute priče (Mesec kvadrat Saturn), a ukoliko su nove – ograničenja će biti velika da bi se lako ostvarila. Mesec ukazuje i na majku, na neki problem sa njom ili poreklo, pa i na porodicu kao prepreku za sreću (Mesec kvadrat Saturn).

Novac je nešto što vas, u ovom periodu, može jako zanimati i možete uhvatiti sebe kako sve proveravate, računate i premeravate. Sada je pored Venere koja je u Jarcu, i Sunce u ovom znaku, pa je svest usmerena na materijalizaciju, status i ambiciju. Sve ovo živi u jednoj Veneri i njena će retrogradnost ove stvari pokrenuti.

Zahtevan je period, ali strpljenjem i mirovanjem, sve će se stvari same rešiti. Sve što vam se bude dešavalo, predstavlja na nekom nivou već odživljene stvari (retrogradnost), pa zato nemojte biti akteri tog pređašnjeg događaja. Događaji su tu da se odigravaju, jer su bili i ponoviće se, kao što se uvek jutro rađa. Na nekom nivou jutra se vraćaju, datumi i dani u nedelji se ponavljaju, sat uvek iznova otkucava ponoć, ali jedan prošao dan više nikada u istinu neće biti isti. Iako se trudimo svim silama da ograničimo i izmerimo vreme raznim merilima i mehanizmima, jedno jutro nikada se više u istom obliku ne rađa. Zato pustite neka se nivoi prepliću, neka se preci malo raduju, neka se priče ponove i neka se događaju... A vi budite samo posmatrač i svedok jednog ciklusa, jednog puta i iskustva koji vam nosi ova retrogradna boginja Ljubavi – Venera. 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD