Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Sinastrija U četvrtak, 16. januara, počinje osmonedeljni kurs iz karmičke sinastrije. Karmički odnosi su jedna od najvažnijih stvari koje Duša prenosi iz svakog života. Na ovom kursu će se posebno govoriti o prirodi Karmičkih odnosa, odnosa Srodnih Duša, kao i Blizanačkih Duša. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Webinar: Tehnologija Svesti Merkura Merkurova ili peta čakra, jeste čakra čoveka. Ona predstavlja primarno težište rada na sebi. Sve što radimo kroz svaki energetski centar, manifestovaće se kroz kvalitet čoveka, kroz evoluciju koju čovek živi u petoj čakri. Webinar će održati Aleksandar Imširagić u nedelju, 19. januara, od 9h do 12h.
» prikaži celu vest
Webinar: Pronađi svoj glas Da li želite da naučite kako da otvorite svoj kreativni kanal putem kojeg ćete biti u mogućnosti da izrazite sebe na pravi način? Jedinstveni webinar „Pronađi svoj glas“ je namenjen svima koji žele da, putem praktičnog iskustva i znanja, nauče kako da otvore svoj kreativni kanal za originalne ideje i invetivnost, kao i svima koji žele da osveste, prihvate i izraze svoju autentičnu prirodu. Webinar će održati dr Lea Imširagić u nedelju, 19. januara, od 20:30h do 23:30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

09. - 16. XII 2013

"Nelson Mendela, koji se uzdigao iz militantnog anti-aparthejd pokreta i postao predsednik koji ujedinjuje demokrate u Južnoj Africi i globalni simbol rasnog pomirenja, umro je... u četvrtak, u 95 godini."

 - Piter Vonakot, "Nelson Mendela: 1918. – 2013." Vol strit žurnal, 6. novembar 2013.

Svet je u četvrtak, 5. decembra izgubio velikog čoveka - čoveka koji je predstavljao najviše kvalitete ciklusa Urana i Plutona i koji je u početku bio militantni aktivista (Uran), a zatim je postao jedan od najvećih svetskih snaga ujedinjenja u borbi za rasnu jednakost, građanska prava i, u pravom smislu reči - ljudska prava (takođe Uran). On je ova pitanja slobode i osnovna prava pretvorio u realnost, što je viša svrha Plutona u Jarcu. Takođe, sa simbolikom Plutona u Jarcu, u njegovoj najjačoj manifestaciji, njegovi napori su stvorili nasleđe koje će inspirisati velike ljude i žene, u mnogo, mnogo sledećih generacija. On nas ostavlja pod jednim od najsrećnijih planetarnih aspekata: trigonom Jupitera i Saturna. Nedostajaće nam, ali herojski napori njegovog života će živeti, i zbog toga možemo biti zahvalni.

U ekonomskim vestima, Odeljenje za zapošljavanje u SAD je objavilo povećanje na 203.000 novih radnih mesta prošlog meseca, dok je nezaposlenost naglo pala sa 7,3% na 7,0%. To je bila dobra vest, a kao reakcija, berze u SAD su se preokrenule i u petak su naglo skočile. Pošto je prošlog petka 29. novembra, dostigla maksimum svih vremena od 16.174, Dow Jones Industrial Average je u sredu, 4. decembra, pala na 15.791. Pre objavljivanja izveštaja o nezaposlenosti u petak, tavorila je na 15.900, a zatim je, skočila na 16.020, za skoro 200 poena, samo tog dana. S & P se takođe naglo oporavio, a NASDAQ je dostigao najviši nivo od septembra 2009. Sada sve berze izgledaju vrlo pozitivno. Međutim, ako DJIA i S & P vrlo uskoro ne pređu svoj maksimum svih vremena, dostignut 29. novembra, onda ćemo imati slučaj međutržišnog odstupanja medveda. Sa dve planete koje menjaju pravac - Uranom i Venerom (17. – 21. decembra), ovo bi mogao da postane problem za cene akcija. Ali budimo pozitivni: imaju vremena da ove nedelje probiju na viši nivo, pošto se približavamo drugom egzaktnom trigonu Jupitera i Saturna.

Zlato i srebro su bili najinteresantniji prošle nedelje, jer su oba metala pala na svoj najniži nivo od 28. juna kada se desio pad na godišnji minimum. Međutim, oni su takođe imali i snažan oporavak. Metali su spremni da naprave veliki pomak. Oni samo još uvek ne znaju na koju stranu žele da krenu. Pomislili biste, pošto je dolar pao, a evro se oporavio, da bi zlato moglo da se oporavi. Ali i Japan i Evropa žele da njihove valute padnu još niže, što bi, naravno ojačalo dolar, i ne bi bilo dobro za zlato... Osim kada bi se pažnja investitora iznenada usmerila sa prilagodljive monetarne politike centralnih banaka na sve političke nemire i društveni haos, koji takođe počinje da podiže svoju ružnu glavu iz poštovanja prema kardinalnom T-kvadratu Jupitera, Urana i Plutona, koji će trajati do aprila 2014. Jupiter kaže da će se desiti nešto veliko, ali Uran kaže da će se desiti nešto još veće. Pluton kaže da će verovatno biti u vezi sa dugom, zdravstvenim osiguranjem, kao i valutama.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja nedeljna trgovina bila je za akcije. Za Dow Jones Industrial Average, u nedeljnom berzanskom izveštaju smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 15.340. Možete sada uzeti profit za 1/3 tih dugoročnih ugovora, i ponovo kupiti kada bude testiranje cene od 15,850 - 15,900... Brzi brokeri su takođe u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine na 15.750. Takođe, sada možete da prodate 1/3 i ostvarite profit, i onda ponovo da kupite za 15,850 - 15,900." Prošle nedelje se prodavalo za 16.087. u sredu je cena pala na minimum od 15.791, a pre zatvaranja berzanske nedelje bila je 16.020.

Najbolja trgovina koju smo savetlovali u dnevnom berzanskom izveštaju je takođe na berzi. U sredu, 3. decembra, trgovcima sa S & P fjučersima smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 1765, nakon ostvarivanja profita za 1/3 u petak. Možete sada ponovo kupiti dugoročno po ceni dnevne potpore (1783.75 - 1784.50) ako imate ponudu... Brzi brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 1775, pošto su prošle nedelje prodali 1/3 i ostvarili profit. Sada možete ponovo kupiti ove pozicije po ceni dnevne potpore ako imate ponudu." Minimum toga dana, kao i nedeljni je bio 1777.75, a u petak se prodavalo za 1805. Za NASDAQ fjučerse (NQZ), istog dana smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 3420, pošto su prošle nedelje ostvarili profit za 1/3 tih pozicija. Sada možete ponovo kupiti te pozicije za 3465 +/- 5... Brzi brokeri su takođe u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 3450, pošto su prodali 2/3 i ostvarili profit prošle nedelje. Sada možete ponovo kupiti te pozicije za 3465 +/- 0,5." Minimum tog dana, kao i nedeljni je bio 3453.25. U petak se prodavalo za 3504.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ove nedelje će započeti serija od 10 važnih geokosmičkih konstelacija koje će trajati do 8. januara 2014. Prva je drugi egzaktan trigon Jupiter i Saturna koji se dešava u četvrtak, 12. decembra. Ovo je važan aspekt, koji ima uticaj na sporazume i dostignuća vladinih lidera. Imajte na umu da je u petak, Vol strit žurnal objavio da su senatori Peti Marej (demokrata iz Vašingtona) i Pol Rajan (republikanac iz Viskonsina) veoma blizu usaglašavanja dvogodišnjeg budžeta. To bi bilo dobrodošlo olakšanje dvostranačkog kompromisa ako oni uspeju da završe dogovor pod ovim aspektom, za šta mnogi misle da će se ostvariti. Međutim, zapovesti finansijske astrologije pokazuju da ukoliko oni ne završe ovaj posao ove nedelje, onda će druge stranke ući u arenu i verovatno ih izbaciti iz koloseka, pošto Uran kreće direktno 17. decembra, a zatim Venera retrogradno - 21. decembra. To bi bio opasan zaokret plime, i još jedna propuštena prilika izazvana nefunkcionisanjem vlade, jer naredni rok za krizu budžeta stiže sredinom decembra. Neuspeh da se ovaj posao vrlo brzo uradi - pre ovih promena pravca Urana i Venere - verovatno će dovesti do pada berzi krajem godine i posle toga, a možda i do vrlo ozbiljnog pada. Uostalom, u periodu između 25. decembra i 8. januara Sunce i Mars će tranzitirati T-kvadrat Jupitera, Urana i Plutona. Ovo je konstelacija potencijalno veoma velikih oscilacija cena na mnogim berzama. Hajde da vidimo da li Kongres i Bela kuća mogu Amerikancima - i investitorima širom sveta – dati lep praznični poklon tako što će usvojiti sporazum o budžetu, i ponovo povratiti poverenje javnosti u svoju sposobnost da im služe sa kompetencijom.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD