Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Dete Strelac: mali avanturista

Ova deca čiji je vladar Jupiter su najveći entuzijasti u Zodijaku koji će kroz život ići sa velikim oduševljenjem i radošću i uvek biti spremni za razne nestašluke. Vatreni element ovog znaka ukazuje da je njihov temperament jako dinamičan i neophodne su im razne aktivnosti i kretanje, da bi zadovoljili svoj avanturistički i ekspanzivan duh. Generalno, to su jako srećne i slatke bebe kojima još od prvih dana prijaju sva dešavanja, kretanja i razgovori oko njih. Nikako neće voleti da budu same, one vole društvo, čak će i spavati bolje ako čuju poznate glasove. Prvih meseci ove bebe su razigrane, vesele, radoznale i nemirne, pa kako još ne hodaju, najviše će voleti dugačke šetnje u parku i stalan kontakt sa prirodom, sa drugom decom i drugim ljudima. Ovo su jako radoznala i maštovita deca, vole da slušaju priče i jako rano će ih interesovati da uče razne stvari i stiču određene veštine. Gotovo od samog rodjenja će se primetiti da su uporedo i fizički i mentalno jako aktivne bebe, tako da će roditeljima trebati prilično kondicije i strpljenja, kako bi ispratili sve njihove prirodne potrebe. To su deca koja ne vole nikakva ograničenja i čim prohodaju, prosto će biti neuhvatljiva. Tada će se primetiti i njihova velika potreba za slobodom, a mali Strelčevi će sve učiniti da je dobiju, jer u stalnoj potrazi za vazduhom i prostorom, teško će moći da se dugo zadrže na jednom mestu ili u jednoj prostoriji i ako na bilo koji način budu sprečeni u jurcanju i zabavljanju, biće jako nesrećni.

Čim progovore i nauče da vode i najosnovniju konverzaciju, odmah će se uočiti da će imati lični stav u odnosu na sve. To su mali intelektualci koji jako rano počinju da tragaju za istinom i pravdom, biće jako plemeniti, širokogrudi i puni ljubavi prema svima, a to isto očekuju i od drugih. Jupiter kao njihov vladar je planeta koja im daje potrebu za spoznajom svih stvari, oni će voleti da uče i tokom života će steći određenu mudrost. Zbog uticaja Jupitera, ova deca su jako pozitivna, optimistična, idealistična i imaju nepokolebivu veru u dobro, pa samim tim imaju i veliku zaštitu na svim nivoima.

To su uglavnom dobro raspoložena i nasmejana deca, koja otvoreno pokazuju oduševljenje i ljubav, prilično su neformalna, a takva, uglavnom ostaju i tokom celog života. Mali Strelčevi su optimisti koji trče za idealom i kao i svi vatreni znaci vole da sanjare i fantaziraju, streme savršenstvu i na neki način teže sami sebe da prevaziđu. Poseduju intuitivnu i veoma imaginativnu inteligenciju, uvek su okrenuti budućnosti i stalno su u pokretu bežeći od monotonije, dosade, navike i svega onoga što ih ograničava. Zbog toga će još od malena da dolaze u sukob sa realnošću, jer veliki entuzijazam, želja i upornost, navodiće ih na određene rizike, ali im neće uklanjati sve prepreke sa puta. Ovo je promenljiv znak, te ova deca nemaju doslednost i istrajnost, a preveliki entuzijazam i impulsivnost daju im veliku dozu nesmotrenosti i određenog rizika u koji se nekada upuštaju zbog egzaltiranih želja.

Jako rano će biti vrlo socijalna, ona vole ljude, naročito društvo druge dece, a zbog svoje prirodne otvorenosti, impulsivnosti, iskrenosti, neposrednosti i duhovitosti, jako lepo će i sama biti prihvaćena od drugih. Za njih je prijateljstvo jako važno, biće iskreni i pošteni prijatelji spremni sve da učine za drugove, tako da će ponekad biti i jako naivni. Kako su vrlo plemeniti i darežljivi, neće se nikada dvoumiti da drugima daju bukvalno sve što im potraže i zbog toga mogu ostati bez igračaka, delova odeće, kasnije u školi i bez užine, novca i sl, jer to može da bude zloupotrebljeno od drugih na neki način.

Isto tako, oni su jako iskreni,što ponekad može biti prilično netaktično i direktno, naravno, bez njihove zadnje namere da nekoga povrede, nego samo zato što vole istinu. Takođe, velika impulsivnost može ih nagnati da zaštite prijatelje i da se pokažu kao pobednici, zaštitnici ili vođe, kako bi stekli naklonost drugih. Roditelji će morati na vreme da kanališu ove njihove potrebe i da ih nauče da moraju sve da rade svrsishodno, sa određenim planom i ciljem, bez na to da nečim ugrožavaju sami sebe. Ova deca mnogo očekuju od života, veliki su sanjari, lako se oduševe i zagreju za nešto, ali nisu realisti, nisu spremni da podnesu veće napore i istrajnost da bi ostvarili svoj cilj, jer je ovo znak promenljivog kvaliteta. Jako malo će ih interesovati svakodnevne obaveze i aktivnosti i suštinski, njima će biti jako dosadne sve banalne i rutinske stvari tipa sređivanja sobe, nameštanje kreveta, pomaganje oko nečega, pa čak i preterano bavljenje ličnom higijenom. Na sve načine će gledati kako da te stvari odlože ili prolongiraju, a često će se dešavati da ih ne završavaju do kraja, tako da ih od malena treba učiti o bitnosti svih tih stvari za normalan život i odgovornosti prema tome. Njih treba usmeravati na lakše ciljeve, kako bi postepeno učili da savladavaju sve veće i veće napore kako bi nešto realno postigli, jer mogu biti stalno u oblacima. Oni imaju visoke moralne vrednosti, pa će najbolje rezultate davati otvoreni i iskreni razgovori po svim pitanjima. Njihova potreba za idealima, filozofskom spoznajom i duhovnim vrednostima iziskuju veoma veliku širinu roditelja, koji treba da poseduju pravu meru stvari. U suprotnom, preterana strogost i dogmatski stavovi mogu ih samo nagnati da se povuku i zatvore u sebe i u svoj svet ideala i mašte, što može da dovede do preterane pasivnosti i frustriranosti. Takođe, kada je u pitanju strogo vaspitanje, mali Strelčevi ponekad mogu biti i jako buntovni, jer oni znaju šta žele i neće prestati sve dok to ne ostvare, ne toliko zbog istrajnosti, koliko zbog preduzimljivosti i izuzetno velike energije.

Znak Strelca je pola ljudski znak, pola životinjski, predstavljen je kentaurom koji je polučovek – polukonj, što utiče na razne kontradiktornosti koje će se primetiti kod ove dece, jer ona treba u sebi da usklade svet fantazije i svet realnosti. To će se primetiti i kroz njihovo promenljivo raspoloženje koje u toku dana može da varira od velikog oduševljenja i velike euforije do tuge, zatim će se smenjivati neobična mudrost za ovako malo stvorenje i prilična lakomislenost, kao i period pričljivosti i ćutljivosti. Suštinski su veliki sanjari i biće skloni da stalno budu u nekom svom svetu i da se kreću – putuju, ili realno, ili u mašti i da doživljavaju nove avanture. Ako se tome doda i sama promenljivost ovog znaka i element vatre, to objašnjava njihovu stalnu potrebu za uzbuđenjima, a svet fantazije im pomaže da pobegnu od dosade, monotonije i svega što ograničava njihovo polje interesovanja. U toku igre skloni su da izmišljaju razne događaje i da se poistovećuju sa različitim junacima, vitezovima, avanturistima iz literature ili filmova. To su deca koja su prilično hrabra, neukrotiva, slobodoljubiva, potrebno im je mnogo prostora za igru i svakako će imati više povreda i modrica od ostale dece. Mora se imati na umu da će mnogi Strelčevi i kada odrastu u srcu da ostanu večita deca.

Mali Strelčevi su uglavnom krupniji i viši od svojih vršnjaka, što im je takođe podario njihov vladar Jupiter. Inače, Jupiter im daruje puno pozitivnih osobina, ali ponekad i sklonost preterivanja u raznim stvarima. Jedna od njih je da su po prirodi gurmani, tako da se njihova ishrana mora kontrolisati, naročito konzumiranje slatkiša, jer su jako podložni gojenju. Imaju i veliku potrebu za snom, jer kao i kod ostalih vatrenih znakova, preterana energičnost ponekad ih nagna da se previše iscrpljuju. Njihova priroda svakako ih navodi da se fizički troše i u tome ih ne treba sputavati, ali ni tu ne treba biti velikih preterivanja, jer od načina života zavisiće njihovo zdravlje. Posebna pažnja kod njih treba da se obrati na oblačenje, njima je uglavnom uvek vrućina i stalno imaju tendenciju da se razgolićujuju i svlače, pa će zbog toga biti sklonija prehladama i povišenim temperaturama (vatreni element). Ali, zbog svog temperamenta koji ih ne drži nikako na jednom mestu, biće jako nervozni kada se razbole i ako moraju da ostanu u krevetu. Emotivnost i nežna priroda takođe utiču da se neki njihovi problemi manifestuju određenim promenama na koži, pa će bavljenje sportom i fizička aktivnost da drže u ravnoteži njihovu koleričnu, ali nežnu prirodu. Inače, što se zdravlja tiče, slaba tačka znaka Strelca su bedra, butine, slabine i jetra.

Strelčevi će svojom energijom i entuzijazmom prilično da se izdvajaju među svojim vršnjacima, pa mogu da pokažu veliku atletsku sposobnost i strast za sport i razne hobije. Njima pored svih vrsta atletskih disciplina odgovaraju i svi sportovi tipa streljaštva, jahanja, biciklizma, reli vožnje, ili borilačkih veština. Takođe, odgovaraće im i mnogi takmičarski timski sportovi sa loptom, u kojima su uglavnom na poziciji centarfora. Uvek će biti ferplej sportisti i igrači, a mnogi će vremenom da postanu vatreni treneri i uglavnom, prave uspehe će imati u inostranstvu.

Radoznala priroda, komunikativnost, istraživački duh i potreba za raznim znanjima, ukazuju da će uglavnom kasnije biti dobri učenici. Ova deca u principu vole zabavište i školu, zbog okruženosti drugom decom, a zbog svoje ljubaznosti, velikodušnosti i sklonosti ka socijalnoj pravdi, jako će biti popularni i kod svojih drugova, i kod vaspitača i nastavnika. Urođena inteligencija i oštroumnost će im pomoći da mnogo šta savladaju i nauče pre svojih vršnjaka. No, kada su radne navike u pitanju, tu je malo teže. Kod njih problem može nastati zbog kratke pažnje ili potpune odsutnosti ako ih nešto uopšte ne interesuje. Isto tako, mogu biti sklona da istovremeno rade više stvari od jednom i na kraju da ni jednu ne dovrše do kraja, jer se pojavilo nešto interesantnije. Takođe, po prirodi su prilično neuredni, tako da se od malena moraju usmeravati da steknu radne navike i da budu istrajniji u svemu što rade i uče. Talentovani su za jezike i geografiju, jer je to iz sfere njihovog vladara Jupitera, a najzanimljivije je što još od malih nogu imaju jako veliko interesovanje za veru, religiju i određena metafizička pitanja. Dešavaće se da zbog svojih preteranih fantazija i držanja glave iznad oblaka, ne vide realnu sliku stvari i realne mogućnosti ostvarenja nekog cilja ili zamisli. Njih je potrebno naučiti da bez poznavanja realnosti nije moguće ništa uraditi, koliko god to uzvišeno bilo. Takođe, kod njih je potrebno da se razvija strpljivost, istrajnost, smisao za organizaciju, opreznost i u neku ruku kritičnost, jer imaju jako veliku veru i poverenje u sve i svakoga.

Ovo je jedan od najromantičnijih znakova u Zodijaku, a ova deca su prepuna ljubavi uglavnom prema svima, što oduševljeno i pokazuju, a isto tako veruju da i njih svi vole. Spontanog i otvorenog karaktera, zaljubljive su prirode, ali njihova ljubav će mnogima biti nestalna. Ako ih neko iole malo pritiska i guši svojom ljubavlju, oni to doživljavaju kao ograničenje i sputavanje svoje slobode i onda se jako brzo povlače, ali isto tako mogu biti vrlo posesivna prema bliskom osobama.

Oni od ranog detinjstva vole prirodu, životinje, slobodu i širinu, ali najviše vole putovanja i eskurzije, tako da će najveći deo vremena i preokupacije, kako u detinjstvu, tako i kada budu odrasli, da im bude usmereno na ove oblasti. Zapravo, putovanja su neophodna za njihovu prirodu, jer oni će uživati da putuju u inostranstvo daleko od kuće. Vole da upoznaju različite zemlje, ljude, kulture i lako se prilagođavaju drugim načinima života, tako da im svakako treba što češće omugućavati da upoznaju svet. Ovo su deca koja ne mogu da žive sputana i ograničena na bilo koji način, naročito u prostornom smislu i u četri zida, pa će zato većina njih kasnije ili da živi u inostranstvu, ili na bilo koji način biti povezana sa njim.

 

Animirani filmovi koje vole deca Strelčevi:

 

Mia i ja: Mia i ždrebe jednoroga

Poleti s Miom u carstvo vilenjaka i jednoroga!
Oliver, ždrebe jednoroga, samo što se rodio kada je njegovu majku Liriju otela zla Pantea. Sada se o ljupkom ždrebetu brižno brine Mia, zajedno sa svojim prijateljima, vilenjacima Juko i Miom. 
Oliver mora još mnogo toga da nauči. Na primer, kako se pravi prah jednoroga koji je neophodan Sentopiji, jer od njega zavisi opstanak u toj zemlji. Povrh svega, ovaj mališa moraće da izbavi Miu iz jedne vrlo nelagodne situacije! 

Robin Hud

Kralj Ričard konačno se vraća kući. Robin Hud čini svoja uobičajena dobra dela boreći se protiv šerifa od Notingema.Medjutim dolazi do saznanja da kraljev brat zli princ Džon sprema napad na kralja.Trka počinje – Robin Hud mora stići do kralja pre ozloglašenog Notingemskog šerifa princa Džona ili je i kralj i kraljevstvo zauvek izgubljeno!

Alisa u zemlji čuda

Kada Alisa krene da prati zeca u zečijoj rupi zatiče se u čudnoj zemlji prepunoj neobičnih likova. Bilo da se nadje na čajanki kod Ludog Šeširdžije bilo da prima savet od znatiželjnog mačka Cerekala bilo da je smanjena ili uvećana Alisa prolazi kroz najuzbudljiviju avnturu svog života.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD