Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02. do 09. decembra 2013

I ovih će dana Merkur biti jako aktivan. Poslednji aspekt koji će napraviti pre izlaska iz znaka Škorpiona jeste sekstil sa svojim dispozitorom Marsom, a nakon toga će ući u znak Strelca, ostavljajući iza sebe svoje sarkastično pero, kao i kritički i sumnjičav stav (Merkur u Škorpionu). Nakon ulaska u znak Srelca krajem nedelje, dočekaće ga Neptun svojim kvadratom, pa dok se Merkur sa snovima bori, Mars će polako ući u znak svog izgona – Vagu.

Ulaskom Marsa u znak Vage, mnogi će doživeti promenu u odnosima. Ovo će biti prilično zahtevan period bar kada su odnosi u pitanju, jer se sada u njemu nalazi planeta koja nema baš mnogo svesti o drugima (Mars). S obzirom da će biti i retrogradan u Vagi, imaćemo dosta vremena da naučimo kako da volimo sebe, ali da živimo za druge. Ovih dana ćemo se susresti sa sobom i svojim stranama koje nas ljute i iritiraju (Mars), ali kroz odnose i susrete sa drugim ljudima (Vaga). Naučićemo da balansiramo sebe posmatrajući druge.

Poslednji aspekt koji će Mesec napraviti pre ulaska u znak Strelca jeste sesktil sa svojim dispozitorom, Marsom. Ujedno, ovim aspektom i ova nedelja počinje, pa nebo govori da nam se Mars polako budi. Ulaskom Meseca u znak Strelca doći će do spajanja (konjunkcije) svetala – Sunca i Meseca. Kako su to vrlo osetljivi trenuci na nebu, jer Mesec vlada emocijama, a Sunce svešću, ukoliko osetite kod sebe ili drugih nesigurnost, strah ili nervozu – probajte da se primirite i da iz takvog stanja ništa ne odlučujete. Najosetljiviji je period između ponedeljka i utorka, ali već sredinom nedelje na nebu se situacija menja. Merkur će napraviti sekstil sa Marsom, pa će se mnogi ohrabriti i krenuti u akciju. Ovo je dobar spoj uma i energije. Može vam se javiti potreba za brzom vožnjom, za izletom u nepoznato, za putovanjima gde vas čekaju nova uzbuđenja ili za sportom koji budi adrenalin. Iako je koncentracija dobra, a refleksi brzi, nije preporuka da se ulazi u preveliki rizik ili traže dodatna uzbuđenja od onog što vam sam život nosi.

Ovaj se sekstil dešava sa poslednjih stepenova Device i Škorpiona. Mars je na stepenu pada Venere (27°Device) pa je moguće da uzbuđenje ne donese takvu radost kakvu očekujete. Oprez u saobraćaju, posebno ako niste sami u autu (Mars na padu Venere), a putevi su vam dugi i daleki (Mesec u Strelcu).

U četvrtak Merkur ulazi u znak Strelca, pa iako po dostojanstvu ovaj znak predstavlja njegov izgon, Merkur voli da se u njemu raduje. Strelac je znak optimizma, smeha, putovanja, što Merkur po prirodi Blizanaca uživa u tim laganim i opuštajućim razgovorima, putovanjima... čak i knjigama. Ono što se može desiti je da se u vama javi potreba za duhovnim znanjem i probudi želja za spoznavanjem smisla života. Ukoliko sebe uhvatite u takvim mislima, ovoga puta ipak pokušajte da odolite takvom izazovu, jer Merkur jeste radoznao ali ovakvi razgovori njega znaju da umore. Naime, koliko god on to bude želeo, san će ga savladati baš kada bi trebao saznati najvažniju informaciju. Tako, teška literatura, duboki razgovori i filozofiranje neće imati nekog smisla, ali će zato smisla za humor biti na pretek. Koliko je bio ozbiljan u znaku Škorpiona, skeptičan, sumnjičav i oprezan, toliko će sada biti opušten, prepušten i neozbiljan. Strelac mu može dati i preterivanje u svemu, pa ukoliko pričate priču, nemojte da zaboravite odakle ste počeli i šta ste hteli reći tom pričom.

Rodiće se želja za maštanjem, kreiranjem i stvaranjem novih avantura (Strelac), ali važno je da šta god osmislite, svoju kreaciju sprovedete do kraja. Neptun će vas malo začarati svojim kvadratom krajem nedelje, pa je moguće da će vam se javiti hiljade ideja, slika, reči, planova... No, Neptun je taj koji će vas samo povesti, ali i ostaviti na pola puta, te je lako moguće da silnih ideja nijednu ne realizujete. Ako vam se i to dogodi, onda je najbolje da utonete u san (Neptun), jer sa novim danom rađaju se i novi putevi kojima se može ići.

Dok Merkur spava, Mars uzima Vagu i sada meri koliko je ljubavi dao, a koliko je ko njemu vratio. Nekako u ruci Marsa, njegov je tas uvek teži i nikako da druga strana prevaga... I nikako da Mars bude taj koga više daruju i koji više dobija nego što daje. Ovo je ujedno i dokaz da je Mars u izgonu u znaku Vage, te da su stvari koje radi malo drugačije nego što on vidi ili razume. Retrogradnost će ga dočekati u ovom znaku, pa će se prilično zadržati u njemu, a mi ćemo dobiti priliku da naučimo „svog Marsa“ da se balans i ravnoteža postižu samo kada se ljubav i darivanje ne meri, jer sve što se odmerava i o čemu se razmišlja nije od srca.

U narednom periodu, svak u svom kardinalnom znaku, puno će toga naučiti. Venera će biti u Jarcu, a Mars u Vagi, pa dok kvadriraju jedno drugo, moraće lekcije njima nepoznate da nauče. Dok On bude učio o drugima (Vaga) i davanju dotle će Ona morati da nauči puno toga o sebi i lakoći primanja (Jarac).

Ali ma koliko ovaj period izgledao izazovno, mnoge će ljubavi u njima svoju priču započeti, neke će se svojih starih ponovo prisetiti, ali neke će možda pasti i u zaborav (retrogradna Venera u Jarcu). Ovi su dani samo pripreme za događaje koji su pred nama. Zato polako svoj sat okrenite da vam kuca u suprotnom smeru i priviknite se na taj ugao posmatranja, jer vreme nećete vratiti, ono će i dalje ići unapred, ali vi ćete uz malo truda i vremena spoznati jedan sasvim suprotan smer i čaroban put koji vas vodi ka ljubavi (Mars u Vagi).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD