Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Full Moon Project “Lakoća misli” Pozivamo te da sa nama kreiraš Lakoću misli, čije se kapije otvaraju sa novim Punim Mesecom 5. jula. Tvoj zadatak je da kroz ovaj Pun Mesec osvestiš da je tvoje energetsko telo ono koje ti daje mogućnost da materijalizuješ sve stvari. Lakoća misli predstavlja aktivaciju inteligentnog tela koje na kraju stvara realnost postojanja. Ono je po svojoj prirodi veoma lagano i ima zabeležna sva sećanja.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02. do 09. decembra 2013

I ovih će dana Merkur biti jako aktivan. Poslednji aspekt koji će napraviti pre izlaska iz znaka Škorpiona jeste sekstil sa svojim dispozitorom Marsom, a nakon toga će ući u znak Strelca, ostavljajući iza sebe svoje sarkastično pero, kao i kritički i sumnjičav stav (Merkur u Škorpionu). Nakon ulaska u znak Srelca krajem nedelje, dočekaće ga Neptun svojim kvadratom, pa dok se Merkur sa snovima bori, Mars će polako ući u znak svog izgona – Vagu.

Ulaskom Marsa u znak Vage, mnogi će doživeti promenu u odnosima. Ovo će biti prilično zahtevan period bar kada su odnosi u pitanju, jer se sada u njemu nalazi planeta koja nema baš mnogo svesti o drugima (Mars). S obzirom da će biti i retrogradan u Vagi, imaćemo dosta vremena da naučimo kako da volimo sebe, ali da živimo za druge. Ovih dana ćemo se susresti sa sobom i svojim stranama koje nas ljute i iritiraju (Mars), ali kroz odnose i susrete sa drugim ljudima (Vaga). Naučićemo da balansiramo sebe posmatrajući druge.

Poslednji aspekt koji će Mesec napraviti pre ulaska u znak Strelca jeste sesktil sa svojim dispozitorom, Marsom. Ujedno, ovim aspektom i ova nedelja počinje, pa nebo govori da nam se Mars polako budi. Ulaskom Meseca u znak Strelca doći će do spajanja (konjunkcije) svetala – Sunca i Meseca. Kako su to vrlo osetljivi trenuci na nebu, jer Mesec vlada emocijama, a Sunce svešću, ukoliko osetite kod sebe ili drugih nesigurnost, strah ili nervozu – probajte da se primirite i da iz takvog stanja ništa ne odlučujete. Najosetljiviji je period između ponedeljka i utorka, ali već sredinom nedelje na nebu se situacija menja. Merkur će napraviti sekstil sa Marsom, pa će se mnogi ohrabriti i krenuti u akciju. Ovo je dobar spoj uma i energije. Može vam se javiti potreba za brzom vožnjom, za izletom u nepoznato, za putovanjima gde vas čekaju nova uzbuđenja ili za sportom koji budi adrenalin. Iako je koncentracija dobra, a refleksi brzi, nije preporuka da se ulazi u preveliki rizik ili traže dodatna uzbuđenja od onog što vam sam život nosi.

Ovaj se sekstil dešava sa poslednjih stepenova Device i Škorpiona. Mars je na stepenu pada Venere (27°Device) pa je moguće da uzbuđenje ne donese takvu radost kakvu očekujete. Oprez u saobraćaju, posebno ako niste sami u autu (Mars na padu Venere), a putevi su vam dugi i daleki (Mesec u Strelcu).

U četvrtak Merkur ulazi u znak Strelca, pa iako po dostojanstvu ovaj znak predstavlja njegov izgon, Merkur voli da se u njemu raduje. Strelac je znak optimizma, smeha, putovanja, što Merkur po prirodi Blizanaca uživa u tim laganim i opuštajućim razgovorima, putovanjima... čak i knjigama. Ono što se može desiti je da se u vama javi potreba za duhovnim znanjem i probudi želja za spoznavanjem smisla života. Ukoliko sebe uhvatite u takvim mislima, ovoga puta ipak pokušajte da odolite takvom izazovu, jer Merkur jeste radoznao ali ovakvi razgovori njega znaju da umore. Naime, koliko god on to bude želeo, san će ga savladati baš kada bi trebao saznati najvažniju informaciju. Tako, teška literatura, duboki razgovori i filozofiranje neće imati nekog smisla, ali će zato smisla za humor biti na pretek. Koliko je bio ozbiljan u znaku Škorpiona, skeptičan, sumnjičav i oprezan, toliko će sada biti opušten, prepušten i neozbiljan. Strelac mu može dati i preterivanje u svemu, pa ukoliko pričate priču, nemojte da zaboravite odakle ste počeli i šta ste hteli reći tom pričom.

Rodiće se želja za maštanjem, kreiranjem i stvaranjem novih avantura (Strelac), ali važno je da šta god osmislite, svoju kreaciju sprovedete do kraja. Neptun će vas malo začarati svojim kvadratom krajem nedelje, pa je moguće da će vam se javiti hiljade ideja, slika, reči, planova... No, Neptun je taj koji će vas samo povesti, ali i ostaviti na pola puta, te je lako moguće da silnih ideja nijednu ne realizujete. Ako vam se i to dogodi, onda je najbolje da utonete u san (Neptun), jer sa novim danom rađaju se i novi putevi kojima se može ići.

Dok Merkur spava, Mars uzima Vagu i sada meri koliko je ljubavi dao, a koliko je ko njemu vratio. Nekako u ruci Marsa, njegov je tas uvek teži i nikako da druga strana prevaga... I nikako da Mars bude taj koga više daruju i koji više dobija nego što daje. Ovo je ujedno i dokaz da je Mars u izgonu u znaku Vage, te da su stvari koje radi malo drugačije nego što on vidi ili razume. Retrogradnost će ga dočekati u ovom znaku, pa će se prilično zadržati u njemu, a mi ćemo dobiti priliku da naučimo „svog Marsa“ da se balans i ravnoteža postižu samo kada se ljubav i darivanje ne meri, jer sve što se odmerava i o čemu se razmišlja nije od srca.

U narednom periodu, svak u svom kardinalnom znaku, puno će toga naučiti. Venera će biti u Jarcu, a Mars u Vagi, pa dok kvadriraju jedno drugo, moraće lekcije njima nepoznate da nauče. Dok On bude učio o drugima (Vaga) i davanju dotle će Ona morati da nauči puno toga o sebi i lakoći primanja (Jarac).

Ali ma koliko ovaj period izgledao izazovno, mnoge će ljubavi u njima svoju priču započeti, neke će se svojih starih ponovo prisetiti, ali neke će možda pasti i u zaborav (retrogradna Venera u Jarcu). Ovi su dani samo pripreme za događaje koji su pred nama. Zato polako svoj sat okrenite da vam kuca u suprotnom smeru i priviknite se na taj ugao posmatranja, jer vreme nećete vratiti, ono će i dalje ići unapred, ali vi ćete uz malo truda i vremena spoznati jedan sasvim suprotan smer i čaroban put koji vas vodi ka ljubavi (Mars u Vagi).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD