Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Full Moon Project - Usklađenost Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Usklađenost“ koja će se održati u utorak, 12. novembra s početkom od 19h, u hotelu Tulip Inn Putnik. Ovaj Pun Mesec radi na usklađenosti ta dva dela kod nas i u okviru njega, otkrivamo svoju viziju koja je dovoljno prihvaćena na polju naše energije da možemo da je ostvarimo.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Od 02. do 09. decembra 2013

I ovih će dana Merkur biti jako aktivan. Poslednji aspekt koji će napraviti pre izlaska iz znaka Škorpiona jeste sekstil sa svojim dispozitorom Marsom, a nakon toga će ući u znak Strelca, ostavljajući iza sebe svoje sarkastično pero, kao i kritički i sumnjičav stav (Merkur u Škorpionu). Nakon ulaska u znak Srelca krajem nedelje, dočekaće ga Neptun svojim kvadratom, pa dok se Merkur sa snovima bori, Mars će polako ući u znak svog izgona – Vagu.

Ulaskom Marsa u znak Vage, mnogi će doživeti promenu u odnosima. Ovo će biti prilično zahtevan period bar kada su odnosi u pitanju, jer se sada u njemu nalazi planeta koja nema baš mnogo svesti o drugima (Mars). S obzirom da će biti i retrogradan u Vagi, imaćemo dosta vremena da naučimo kako da volimo sebe, ali da živimo za druge. Ovih dana ćemo se susresti sa sobom i svojim stranama koje nas ljute i iritiraju (Mars), ali kroz odnose i susrete sa drugim ljudima (Vaga). Naučićemo da balansiramo sebe posmatrajući druge.

Poslednji aspekt koji će Mesec napraviti pre ulaska u znak Strelca jeste sesktil sa svojim dispozitorom, Marsom. Ujedno, ovim aspektom i ova nedelja počinje, pa nebo govori da nam se Mars polako budi. Ulaskom Meseca u znak Strelca doći će do spajanja (konjunkcije) svetala – Sunca i Meseca. Kako su to vrlo osetljivi trenuci na nebu, jer Mesec vlada emocijama, a Sunce svešću, ukoliko osetite kod sebe ili drugih nesigurnost, strah ili nervozu – probajte da se primirite i da iz takvog stanja ništa ne odlučujete. Najosetljiviji je period između ponedeljka i utorka, ali već sredinom nedelje na nebu se situacija menja. Merkur će napraviti sekstil sa Marsom, pa će se mnogi ohrabriti i krenuti u akciju. Ovo je dobar spoj uma i energije. Može vam se javiti potreba za brzom vožnjom, za izletom u nepoznato, za putovanjima gde vas čekaju nova uzbuđenja ili za sportom koji budi adrenalin. Iako je koncentracija dobra, a refleksi brzi, nije preporuka da se ulazi u preveliki rizik ili traže dodatna uzbuđenja od onog što vam sam život nosi.

Ovaj se sekstil dešava sa poslednjih stepenova Device i Škorpiona. Mars je na stepenu pada Venere (27°Device) pa je moguće da uzbuđenje ne donese takvu radost kakvu očekujete. Oprez u saobraćaju, posebno ako niste sami u autu (Mars na padu Venere), a putevi su vam dugi i daleki (Mesec u Strelcu).

U četvrtak Merkur ulazi u znak Strelca, pa iako po dostojanstvu ovaj znak predstavlja njegov izgon, Merkur voli da se u njemu raduje. Strelac je znak optimizma, smeha, putovanja, što Merkur po prirodi Blizanaca uživa u tim laganim i opuštajućim razgovorima, putovanjima... čak i knjigama. Ono što se može desiti je da se u vama javi potreba za duhovnim znanjem i probudi želja za spoznavanjem smisla života. Ukoliko sebe uhvatite u takvim mislima, ovoga puta ipak pokušajte da odolite takvom izazovu, jer Merkur jeste radoznao ali ovakvi razgovori njega znaju da umore. Naime, koliko god on to bude želeo, san će ga savladati baš kada bi trebao saznati najvažniju informaciju. Tako, teška literatura, duboki razgovori i filozofiranje neće imati nekog smisla, ali će zato smisla za humor biti na pretek. Koliko je bio ozbiljan u znaku Škorpiona, skeptičan, sumnjičav i oprezan, toliko će sada biti opušten, prepušten i neozbiljan. Strelac mu može dati i preterivanje u svemu, pa ukoliko pričate priču, nemojte da zaboravite odakle ste počeli i šta ste hteli reći tom pričom.

Rodiće se želja za maštanjem, kreiranjem i stvaranjem novih avantura (Strelac), ali važno je da šta god osmislite, svoju kreaciju sprovedete do kraja. Neptun će vas malo začarati svojim kvadratom krajem nedelje, pa je moguće da će vam se javiti hiljade ideja, slika, reči, planova... No, Neptun je taj koji će vas samo povesti, ali i ostaviti na pola puta, te je lako moguće da silnih ideja nijednu ne realizujete. Ako vam se i to dogodi, onda je najbolje da utonete u san (Neptun), jer sa novim danom rađaju se i novi putevi kojima se može ići.

Dok Merkur spava, Mars uzima Vagu i sada meri koliko je ljubavi dao, a koliko je ko njemu vratio. Nekako u ruci Marsa, njegov je tas uvek teži i nikako da druga strana prevaga... I nikako da Mars bude taj koga više daruju i koji više dobija nego što daje. Ovo je ujedno i dokaz da je Mars u izgonu u znaku Vage, te da su stvari koje radi malo drugačije nego što on vidi ili razume. Retrogradnost će ga dočekati u ovom znaku, pa će se prilično zadržati u njemu, a mi ćemo dobiti priliku da naučimo „svog Marsa“ da se balans i ravnoteža postižu samo kada se ljubav i darivanje ne meri, jer sve što se odmerava i o čemu se razmišlja nije od srca.

U narednom periodu, svak u svom kardinalnom znaku, puno će toga naučiti. Venera će biti u Jarcu, a Mars u Vagi, pa dok kvadriraju jedno drugo, moraće lekcije njima nepoznate da nauče. Dok On bude učio o drugima (Vaga) i davanju dotle će Ona morati da nauči puno toga o sebi i lakoći primanja (Jarac).

Ali ma koliko ovaj period izgledao izazovno, mnoge će ljubavi u njima svoju priču započeti, neke će se svojih starih ponovo prisetiti, ali neke će možda pasti i u zaborav (retrogradna Venera u Jarcu). Ovi su dani samo pripreme za događaje koji su pred nama. Zato polako svoj sat okrenite da vam kuca u suprotnom smeru i priviknite se na taj ugao posmatranja, jer vreme nećete vratiti, ono će i dalje ići unapred, ali vi ćete uz malo truda i vremena spoznati jedan sasvim suprotan smer i čaroban put koji vas vodi ka ljubavi (Mars u Vagi).

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD