Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

25. XI - 02. XII 2013

Naši komentari od prošle nedelje koji se odnose na uticaj rastućeg kvadrata Urana i Plutona na ogromne tržišne intervencije Banke federalnih rezervi kao razlog zašto berze rastu - i zašto će nastaviti da rastu – na nove maksimume svih vremena – nisu naišli na dobar prijem kod mnogih čitalaca. Međutim, prošle nedelje, stvari su se ponovo dešavale prema ovom nebeskom skriptu, američki berzanski indeksi su skočili na još jedan novi maksimum svih vremena i/ili višegodišnji maksimum. Međutim, većina drugih svetskih berzanskih indeksa se oporavila, ali nisu uspeli da dostignu nove maksimume svih vremena. Dakle, možda postoji razlog za zabrinutost.

Nema sumnje da se investicioni svet može promeniti u jednom trenu. Uostalom, to je kvadrat Urana i Plutona. Kad god su pod uticajem Urana, berze mogu da se vinu više nego što bilo ko očekuje, to je astrološka simbolika kraha i  balona. Uran ne poštuje ograničenja, zakone, pravila, pa čak ni ustav. U stvari, granice i pravila na berzama (kao i u vladi) su jednostavno izmišljene granice koje čekaju da budu slomljene u potrazi za više slobode - sloboda da radimo ono što želimo, i da imamo ljudska prava i slobodu, koje zaslužujemo. Ali u pogledu berze, Uran takođe ima reaktivnu stranu, te kada skoči na novi maksimum svih vremena, isto tako brzo će se preokrenuti ka dnu i onda pasti ispod granice potpore, mnogo niže nego što bilo ko očekuje. Možete dobiti vrtoglavicu tokom dugog perioda dok traje aspekt Urana sa nekom drugom planetom. U ovom slučaju, rastući kvadrat sa Plutonom će trajati 33 meseca, što je najduži planetarni aspekt u našem životu (osim možda Neptun sekstil Pluton, koji nije baš tako značajan kao ovaj rastući kvadrat).

Dakle, ovo je dilema finansijske astrologije. Uran kvadrat Pluton je u korelaciji sa ogromnim FED berzanskim intervencijama, a samim tim i manipulacijama, koje omogućavaju rast cena akcija. Ali, dve stvari ovo mogu iznenada promeniti. Prvo, Federalne rezerve mogu objaviti da će uskoro modifikovati, ili ukinuti svoj program kvantnih olakšica. Uostalom, Venera će biti retrogradna od 21. decembra do 31. januara. To je vreme kada centralne banke često menjaju svoju politiku. Čak i misao o tome može poljuljati investicione zajednice i dovesti ih u tešku situaciju. Drugo, Uran i Pluton uskoro mogu uticati na promenu pažnje investitora iz sveta kvantitativnih olakšica, gde su bili kao drogirani, ka realnosti političkog prevrata i socijalnog haosa. To takođe može proizvesti potrese, još nasilnije od simptoma odvikavanja koji će sigurno pratiti početak smanjenja koje će Fed sprovesti. Jedna ili obe ove situacije su u skladu sa T-kvadratom koji sada Jupiter formira sa Uranom i Plutonom (avgust 2013. do aprila 2014).

FED je ove nedelje najavio da bi uskoro mogao početi svoje manevre smanjenja. Samo prethodno treba da shvati u koji okvir da smesti svoju priču, svoje "napredne smernice", pa investitori nemojte paničiti, isto se desilo i prošlog maja - septembra, kada je isplivala ista ova ideja - i onda propala. Naše pitanje za FED je: zašto mislite da će reči ili retorika učiniti da se lek lakše ispije? Kao što je ranije navedeno, ove kvantitativne olakšice i istorijski ekstremno akomodativna monetarna politika olakšica je sada kao droga od koje ste zavisni. Pokušajte da ubedite nekoga ko pokušava da se oslobodi bolesti zavisnosti od alkohola ili heroina da će savetom - i samo savetom – postići da sve ide mnogo lakše. Reči neće imati uticaja, ukoliko se ne započne pravi tretman - akcija. To je fizički, a ne intelektualni nivo.

Ovo je takođe razlog zašto će zlato i srebro uskoro, ponovo, značajno ojačati. Znam, znam... zlato je "juče" već ojačalo, prema jednom analitičaru koga ovde nećemo imenovati. U vreme finansijske i političke nesigurnosti, dolazi do velike potražnje za zlatom kao sredstvom razmene. To se ne mora desiti ove nedelje, ili čak pre sredine naredne godine. Ali kada dođe dno ovog dugoročnog polu-ciklusa, on će se preokrenuti i po našem mišljenju, napraviće još jedan maksimum svih vremena. Što nas podseća na to da smo: upravo prošle nedelje izbacili još jedan poseban izveštaj za zlato za naše pretplatnike. Ako želite da dobijete ovaj izveštaj, javite nam se. Takođe vam možemo poslati prošlomesečni MMA izveštaj o berzanskim ciklusima, čak i probno. I naravno, g. Merimen je pri kraju pisanja knjige Prognoze za 2014. Geokosmičke konstalacije koje će se odvijati sledeće godine baš su nas prodrmale. Spektakularne su. To nam govori da će biti promena u finansijskim i političkim arenama koje će takođe biti spektakularne. U kakvom vremenu živimo!

Dakle, na kraju, držimo se prošlonedeljnih komentara da će berzanski indeksi nastaviti da skaču dok će centralne banke nastaviti svoje ogromne intervencije na berzama. Ali na to, želimo još da dodamo... "ili dok se pažnja investitora ne usmeri sa centralne politike banaka na političke i socijalne promene". Obe ove mogućnosti (smanjenje i politički haos) zavise od uticaja ovog moćnog kardinalnog T-kvadrata Jupitera, Urana i Plutona, sve do aprila 2014. U stvari, na samom kraju, Mars će im se pridružiti i formirati skoro egzaktan veliki kardinalni krst, od 20. – 25. aprila. Čim Venera krene retrogradno, 21. decembra, počećemo da uočavamo znake ove promene politike i preusmeravanja pažnje investitora. Da li je moguće da će FED iskoristiti vreme praznika, kada su berze nekoliko dana zatvorene, da pokuša da izbaci nove napredne smernice za smanjivanje?

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali bila je za berzanske indekse. U nedeljnom berzanskom izveštaju, za DJIA smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu kupovati za 15,850 +/- 25, sa zaustavljanjem kupovine ispod 15.150. Brzi brokeri su u kratkoročnom i njima smo savetovali da prodaju i da idu u dugoročno, ako budu imali ponudu za 15,850 +/- 25, sa novim zaustavljanjem kupovine blizu ispod 15.700". Nedeljni minimum je bio upravo 15.865, a prodavalo se za rekordnih 16.064. Nedeljni berzanski izveštaj za S&P je brzim brokerima savetovao: "Gledajte da prodate (kratkoročno od prošle nedelje) i da se vratite na dugoročno na 1780 +/- 5, sa zaustavljanjem kupovine ispod 1765". Nedeljni minimum je bio 1774,50. Na kraju berzanske nedelje prodavalo se po ceni maksimuma svih vremena od 1801.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom izveštaju takođe je bila za akcije. U berzanskom izveštaju od srede za S&P fjučerse savetovali smo: "Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu ići u dugoročno kada cena padne na 1773 +/- 3 sa zaustavljanjem kupovine ispod 1745 ili 1760, u zavisnosti od visine rizika koji želite da preuzmete". Minimum tog dana je bio 1774,50, a prodavalo se iznad 1800. Dnevni berzanski izveštaj je savetovao dugoročno za DJIA i NASDAQ. Takođe smo rekli da će se zlato dobro kretati, i na kraju prethodne nedelje (14. novembar) brzim brokerima smo savetovali: "Hajde da ponovo prodate za 1290 - 1295, sa zaustavljanjem kupovine iznad 1295". Maksimum je tog dana bio 1293.80, a zlato se na kraju berzanske nedelje prodavalo za oko 1242.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ove nedelje će se odvijati neke važne geokosmičke konstelacije koje će pratiti finansijski astrolozi. Prvo, Sunce je u četvrtak, 21. novembra započelo svoj jednomesečni tranzit kroz znak Strelca. To je implikacija za tržište bika, čak i eksplozivna implikacija za tržište bika, za akcije. Sunce će, u nedelju, formirati opadajući kvadrat sa Neptunom, koji se u našim proučavanjima rangira kao Prvi nivo (najmoćniji i najdosledniji) konstelacije preokreta u okviru od 12 berzanskih dana. Ovo je verovatno samo još jedna "igra blamaže" koja će se odigrati u Vašingtonu. Neptun u lošem aspektu jeste dezinformacija, često namerno plasirana da izazove zabunu i da skrene pažnju sa realnih problema koji imaju veze sa pitanjem poverenja.

Berze će u SAD, narednog četvrtka, biti zatvorene, zbog proslave Dana zahvalnosti, ali će tada Venera biti u opoziciji sa Jupiterom. A sledeće subote, 30. novembra, Sunce će napraviti trigon sa Uranom. Sve ove konstelacije nastavljaju da podržavaju cene akcija, iako one takođe mogu odgovarati privremenom maksimumu. U periodu od 17. – 21. decembra, treba da budemo oprezni, jer tada Uran i Venera menjaju pravac. Gledajte kako će različiti delovi vlade ili centralnog bankarskog sistema takođe promeniti pravac, ili će bar pričati o promenama koje uskoro treba da se dese. "Razgovor" može biti čak uznemirujući, s obzirom da je Uran u kvadratu sa Plutonom. Stanica Urana će naglasiti aspekt između Urana i Plutona. Sve je vezano za promene - nagle promene - i onda opet promene kada promene ne budu tako dobro funkcionisale.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD