Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

11. - 18. XI 2013

Prošla nedelja je imala sve karakteristike trenutnih mundanih i finansijskih astroloških aspekata u svakom smislu.

Prvo, nedelja je počela sa moćnim "prikrivenim" uticajem nedavnog pomračenja Sunca u konjunkciji sa tranzitnim Saturnom u Škorpiji, koja je znak tajnosti i napora-iza-scene da bi stvari ostale skrivene. Međutim, sa retrogradnim Merkurom u Škorpiji u kvadratu sa Uranom i Plutonom (vladar Škorpije), nije se tako dešavalo, i druga strana Škorpije je preuzela uticaj. Uložen je veliki napor da bi se nastavilo sa razotkrivanjem i prikazalo ono što je bilo skriveno ili poricano. U Sjedinjenim Američkim Državama, to smo videli na primeru debakla pristupačnosti zakona o zdravstvenoj zaštiti, koji je takođe poznat pod nazivom Obamacare. Prvo je bio šok da predsednikovo obećanje koje je dao najmanje 36 puta, da, "Ako želite, možete da zadržite svoje zdravstveno osiguranje...", zapravo nije istina. Onda je došla sledeća izjava sredinom nedelje: "Rekao sam vam da možete da ga zadržite ukoliko se vaše zdravstveno osiguranje nije promenilo nakon što je izglasan ACA (2010.)." Ali ni to nije ispoštovano, jer: 1) to nije ono što je on rekao, i 2) uslovi zdravstvenog osiguranja menjaju se svake godine.

Konačno, u četvrtak, posle brzinski sazvanog sastanka sa nekoliko demokratskih senatora "...koji će se suočiti sa posebno teškom situacijom sledećeg novembra... i brige koja se produbila u demokratskim krugovima da će stalni problemi oko sprovođenja zakona o zdravstvenom osiguranju dati podsticaj republikanskim kandidatama…" predsednik se izvinio (Vol strit žurnal, 8. novembra 2013, "Zabrinuti senatori pritisnuli Obamu"). To je bila klasična priča retrogradnog Merkura (promena strategije, različiti signali), ali to je takođe bio klasičan uticaj Plutona i Škorpiona (sakrivanje činjenica, otkrivanje činjenica, poricanje činjenica, izviniti se kada istina više ne može da se zataška, itd.). Sada se postavlja pitanje da li će to izvinjenje biti dovoljno da povrati gubitak poverenja. Pod uticajem Neptuna koji nastavlja da visi nad predsednikovim horoskopom početkom 2015, to neće biti dovoljno. To je kao i u svim vezama: dobro funkcionišu dokle god postoji poverenje. Ali, kada je poverenje poljuljano, teško je oporaviti vezu, ona nikada više nije ista.

Retrogradni Merkur i snažan uticaj Plutona i Škorpiona se takođe odražavaju na privredu. U ekonomskim vestima, evropska centralna banka je iznenadila sve u četvrtak snižavanjem svoje ključne kamatne stope za četvrtinu. Evro valuta (i plemeniti metali) su oštro pali, a dolar je porastao. U petak, kao što su berzanski analitičari očekivali možda mali rast od 125.000 novih radnih mesta u SAD, Odeljenje za zapošljavanje je objavilo iznenađujući rast od 204.000! Zar nisu berze nedavno bile uznemirene zbog odluke FED-a u septembru da ne smanjuje (eliminiše ili redukuje) mesečnu kupovinu državnih obveznica da bi održali niske dugoročne kamatne stope, jer su poslovi i tržišna ekonomija bili slabi? I nisu li se svi složili da Fed neće početi da smanjuje kupovinu do pred kraj sledeće godine? Ta diskusija se iznenada pokrenula u petak zbog iznenađujuće velikog broja radnih mesta, a sada se opet govori da će se to smanjenje FED-a verovatno desiti ranije.

Ali, sačekajte samo malo! Fed je upravo prošle nedelje objavio studiju u kojoj savetuje da kamatne stope treba držati oko 0%, dok stopa nezaposlenosti ne padne na 6% ili čak 5,5%, a ne iznad 6,5% kao što su rekli početkom ove godine. Govorimo o mešovitim signalima za vreme retrogradnog Merkura! Ili, hajde da unesemo malo škorpionske intrige u ovu diskusiju, posle dobrih izveštaja o nezaposlenosti, ali i iznenađujućeg skoka revizija u izveštajima za prethodna dva meseca. Pošto je objavljen izveštaj, cenjeni ekonomista Mark Zandi iz Mudis CNBC rekao je: "Mislim da je ovo bizarno. Ne bi me iznenadilo da ovaj izveštaj bude revidiran u izvesnoj meri... i smanjen".

Berze su imale fascinantnu nedelju, što se poklapa sa svim ovim kontradiktornim vestima, politikom i ekonomskim izveštajima. Dow Jones Industrial Average i S & P su u četvrtak skočile na novi maksimum svih vremena (ali ne i NASDAQ), DJIA je stigla skoro do15.800. Do kraja dana, vredela je preko 200 poena manje. U petak ujutru je nastavila da pada, pre nego što se ponovo vratila na dnevni minimum od 15.579, a zatim se prodavala za skoro 200 poena više. Epizode kao ova će dovesti do velike potražnje kiropraktičara!

Zlato i srebro nisu bili te sreće. Posle neuspeha da se proda iznad 1320, prva četiri dana prošle nedelje, zlato je konačno, u petak značajno palo na 1280,50, posle "dobrih vesti" o visini zarada. Prodavalo se za 1289. Srebro je cele nedelje koketiralo sa 2200, da bi se smirilo na 2150. Evro, kojim se pre nedelju dana trgovalo iznad 1,3800, pao je ispod vrednosti od 1,3300 koja je zabeležena u četvrtak. Pred zatvaranje berzanske nedelje kretao se oko 1,3350. Sa Plutonom koji sedi na Suncu mnogih zemalja koje pripadaju evro uniji, i sa Uranom u kvadratu sa tim natalnim Suncima na 10 stepeni znaka Ovna u odnosu na Jarca, ovaj nagli pad bio je odložen. Pluton vlada dugom i novčanim zajednicama (savezi sa sličnim valutama). Tranzit Plutona preko Sunca svih tih zemalja može da znači da su prolazili - i da sada prolaze kroz dužničku krizu koja ometa njihov put ka budućnosti.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja nedeljna berzanska trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju bile su ponovo akcije. Na osnovu kretanja DJIA, brokerima smo savetovali: "Možete ići u dugoročno po ceni nedeljne potpore (15,521 - 15,525) sa zaustavljanjem kupovine ispod 15.235". Minimum je bio upravo 15.522. Kako smo to uspeli? To ćemo objasniti na MMTA kursu 5 koji se održava u martu sledeće godine.

Najbolja berzanska trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bile su, takođe, DJIA akcije. U berzanskom izveštaju za utorak naveli smo: "Brzi brokeri su još uvek u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 15.450, pošto su prodali 2/3 ovih dugoročnih ugovora, i ostvarili profit prošle nedelje. Hajde da izađete iz ostatka dugoročnog za 15,800 +/- 10, ukoliko budete imali ponudu. U međuvremenu, još uvek možete ponovo da  kupite za 15,530 - 15,550". Minimum tog dana je bio 15.522. Maksimum je kasnije te nedelje bio 15.797, gde smo izašli iz samo 1/3 tih dugoročnih za 15,800 +/- 10 u četvrtak.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Novi vremenski period u kome se odvija nekoliko geokosmičkih konstelacija, počeo je praskom u sredu, 6. novembra! Evro je značajno pao, zajedno sa zlatom i srebrom, a DJIA je skočila na novi maksimum, i kasnije istog dana, akcije su se rasprodavale za 200 poena, a zatim je, u petak, povratila izgubljene poene. Kao što je navedeno u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: "...(od 6. novembra), Sunce će biti u konjunkciji sa Saturnom i Jupiterom koji kreće retrogradno, samo jedan dan pošto Venera napusti ekspanzivni i preuveličavajući znak Strelca, i uđe u znak Jarca koji pravi sporazume i zahteva odgovornost. U periodu od 6. do 15. novembra, odvijaće se sedam važnih geokosmičkih konstelacija, a najmanje tri od njih uključuju Jupiter i Neptun, koji vladaju sirovom naftom... kraj ovog vremenskog opsega je takođe važan, jer će Venera u Jarcu napraviti konjunkciju sa Plutonom i kvadrat sa Uranom."

Ove nedelje, kada počinje ovaj vremenski period preokreta, naša pažnja biće usmerena na mnoge finansijske astrološke faktore. Prvo, Merkur ovog vikenda, 10. novembra završava svoje retrogradno kretanje. Po sebi, to je pozitivno, mada obično traje nedelju dana da se poslednji tehnički detalji vrate na mesto i počnu normalno da funkcionišu. Međutim, Neptun će takođe, završiti svoje retrogradno kretanje 13. novembra. Dakle, to će i dalje biti period Merkura (informacije) i Neptuna (lažne i obmanjujuće). Morate biti oprezni i razmisliti da li treba da verujete u ono što ste čuli, i uvek dovoditi u pitanje motivaciju koja stoji iza onoga što ljudi otkrivaju (i ne uspevaju da otkriju, što je potrebno da znate da bi doneli ispravne odluke). Ovo je vrsta nedelje sa klasičnom pričom "Kupite glasine, prodajte činjenice" ili suprotno. To je i dalje naglašeno 14. – 15. novembra, kada će Venera u Jarcu biti u konjunkciji sa Plutonom i u kvadratu sa Uranom. To bi moglo da se poklopi sa više iznenadnih najava iz centralnih banaka u svetu, što opet znači više iznenadnih poteza na berzama. Ovo nije vreme da budemo samozadovoljni. To nas može skupo koštati. A ako se usmerite na ključna pitanja i delujete brzo, to može biti veoma profitabilno.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD