Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

04. - 11. XI 2013

Ovo je bila specifična nedelja za svetske berze, upravo u skladu sa retrogradnim Merkurom i četvrtim egzaktnim rastućim kvadratom (od sedam) Urana i Plutona.

Najčudesnije kretanje berze je bilo na Bliskom istoku, gde je u petak, 1. novembra, indijski Sensex indeks skočio na novi maksimum svih vremena od 21.293, upravo na dan egzaktnog kvadrata Urana i Plutona. Australijski All Ords takođe su skočili na novi višegodišnji maksimum. Hongkongški Hang Seng je takođe porastao, ali ni blizu novog maksimuma. Međutim, kineski Shanghai i japanski Nikkei su ostali nepromenjeni.

U Evropi, nemački DAX je u sredu, 30. oktobra, dostigao novi maksimum svih vremena od 9070. Holandski AEX je istog datuma, takođe, postavio novi višegodišnji maksimum. Ali oporavak londonskog FTSE i ciriškog SMI indeksa nije prevazišlo maksimume od 22. maja, kada je bio poslednji egzaktan rastući kvadrat Urana i Plutona.

U severnoj Americi situacija je bila slična kao u Evropi, pošto su 30. oktobra Dow Jones Industrial Average i S & P indeksi dostigli nove maksimume svih vremena. NASDAQ Composite je takođe, prošle srede dostigao višegodišnji maksimum. Ali posle toga, svi indeksi su pali, nakon otkrića da Obamino obećanje da se "može zadržati postojeći plan zdravstvene zaštite ako neko želi.", nije sasvim tačno. Tek sada smo razumeli da možete zadržati svoj plan zdravstvene zaštite ako on to želi – ukoliko se uklapate u kvalifikacije koje napravi njegova administracija. U suprotnom, bićete usmereni na plan za koji uprava smatra da je bolji za vas, nije važno da li su vaša primanja u većini slučajevima prešla trocifren broj. Ideja da vlada preuzima odluku da ona – a ne vi ili vaš nosilac osiguranja - zna šta je najbolje za vas, bila je jedan od faktora za pad na berzama u drugoj polovini nedelje. Ovim se dovodi u opasnosti predsednikov kredibilitet u javnosti. Više o tome ćemo govoriti kasnije.

Zlato i srebro su bili snažni na početku nedelje, zlato je bilo 1360, a srebro 2300. Međutim, kada su se pojavili izveštaji da se deflacija vratila u Evropu kao ozbiljan problem, evro se rasprodavao, a takođe i zlato i srebro. Šta Evropa treba da uradi? Oni moraju da obore evro, ili će uskoro izgubiti svoju konkurentnost u svetu. Da li je pomoglo što je vlada SAD održala predavanje, kritikujući ekonomsku politiku Nemačke, koja ima najuspešniju privredu u evro zoni i daleko je jača u borbi protiv svojih fiskalnih problema nego SAD? Pa, Pluton je u Jarcu, to je "vreme za vraćanje duga". Njemačka je bila besna zbog toga što se u poslednjih nedelju dana otkrilo da NSA (Agencija za bezbednost SAD) prisluškuje privatne razgovore nemačke kancelarke Angele Merkel, što je postala velika međunarodna sramota za Belu kuću.

Kako sve ovo utiče na SAD i njenu vladu u pogledu svetskog liderstva? Ne baš dobro. Međutim, to je u skladu sa rastućim kvadratom Urana i Plutona, koji će u 2014. formirati Veliki krst sa natalnim kvadratom Sunca i Saturna u horoskopu SAD, a sve to na srednjim stepenima kardinalnih znakova.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja nedeljna trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju je za S & P fjučerse: "Brzi brokeri mogu… kupovati (kratkoročno) za 1770 - 1775 sa zaustavljanjem trgovine iznad 1800". Nedeljni maksimum je bio 1773,25, a prodavalo se za 1754,75.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom berzanskom izveštaju bila je za evro i zlato. Brokeri su bili u kratkoročnim ugovorima za evro od prošle nedelje, cena se kretala iznad 1,3825, a u berzanskom izveštaju od petka za evro smo savetovali: "Brzi brokeri su u kratkoročnom sa zaustavljanjem kupovine iznad 1,3805. Sada možete prodati 1/3 ovih kratkoročnih pozicija da biste došli do gotovine i ostvarili profit, jer je kritičan geokosmički vremenski okvir od 31. oktobra – 3. novembra". U petak, evro je pao na 1.3480. Pozicionirani brokeri su već prodali nekoliko dugoročnih ugovora za zlato, a brzi brokeri su od prethodne nedelje bili u kratkoročnom za 1350 - 1355. U berzanskom izveštaju za petak smo savetovali: "Pozicionirani brokeri su u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod xxx pošto su ranije prodali polovinu pozicija. Možete ih ponovo kupiti za 1305 +/- 5, ukoliko se u bilo kom trenutku ponudi takva cena." U petak, 1. novembra, cena je bila 1305.60.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Novi vremenski period sa nekoliko geokosmičkih konstelacija počeće u sredu, 6. novembra, kada će Sunce biti u konjunkciji sa Saturnom i Jupiterom koji kreće retrogradno, samo jedan dan pošto Venera napusti ekspanzivni i preuveličavajući znak Strelca, i uđe u znak Jarca koji pravi sporazume i zahteva odgovornost. U periodu od 6. do 15. novembra, odvijaće se sedam važnih geokosmičkih konstelacija, a najmanje tri od njih uključuju Jupiter i Neptun, koji vladaju sirovom naftom.

Kraj ovog vremenskog perioda je takođe važan, jer će Venera u Jarcu napraviti konjunkciju sa Plutonom i kvadrat sa Uranom. Možda se sećate finansijske krize od 22. – 26. januara 2008, koja je počela sa Venerom i Plutonom koji su u konjunkciji, zajedno, ušli u Jarca. Ovo nije samo vreme "plaćanja računa", to su takođe, ponovo, slični finansijski problemi koji su i tada postojali - naime, to je potencijal za bankarske krize. Ovo se takođe, uklapa u simboliku pomračenja Sunca koje se dešava u nedelju (3. novembra), u Škorpiji, koja je znak duga, poreza i pokrića. Ipak, to je takođe znak čišćenja i otkrovenja, pa možda ćemo u naredne dve nedelje konačno saznati neke vrlo zanimljive informacije o tome šta se stvarno desilo u vezi sa Bengazijem, američkom poreskom upravom i NSA.

Ovo je vreme za istragu (Škorpija). Ne možete se sakriti kada su Pluton i Škorpion u isto vreme naglašeni. Možete da pokušate, ali to obično, kada se otkrije, rezultira velikim bolom. A sa Venerom i Plutonom u Jarcu, zahteva odgovornost. Bilo bi dobro da sada budete transparentni. U suprotnom, rezultat može da bude štetan.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Ako vam odgovara vaš zdravstveni plan, bićete u mogućnosti da zadržite svoj plan zdravstvene zaštite". – rekao je predsedenik Obama 2009. i nekoliko puta u 2010, Vol strit žurnal, "Otkazana politika rasplamsava borbu za zdravstveno osiguranje”, Luiz Radnofski i Timoti V. Martin, 30. oktobar 2013.

Pod uticajem Urana u kvadratu sa Plutonom, stvari se brzo menjaju. Pre tri nedelje, Amerikanci su bili ljuti na republikance zbog ne puštanja strategije, koja je siguran gubitak, za finansiranje Obaminog programa zdravstvene zaštite (ACA) koja je naciju dovela do ruba naplate duga, i zatvorila američku vladu na 16 dana. Danas je taj bes iznenada prešao na demokrate i Belu kuću u kojoj realnost tone i - suprotno drugačijim obećanjima - Amerikanci ne mogu "...da zadrže svoj plan zdravstvene zaštite", osim u slučaju da se ispostavi da je u skladu sa planom zdravstvene zaštite Bele kuće. Ne samo to, već su i cene veće - mnogo veće - u mnogim slučajevima, kako ocenjuju građani SAD. I ne samo to, već sada Bela kuća i njene pristalice kažu da su planovi koji su prekinuti bili lažni - ne samo plan zdravstvenog osiguranja, za koji je već dokazano da je netačan. Ne samo to, ne samo to, ne samo to, već i ovo i ono... ako zakon o zdravstvenoj zaštiti bude donet, još mnogo toga se može otkriti što nisu razumeli oni koji su najviše pogođeni ovom monumentalnom promenom. Bes Amerikanaca nastavlja da raste, kako se ide od jednog objekta gneva do drugog da bi se objasnilo zašto se produžavalo prikrivanje.

Ovo nije povoljno vreme za predsednika Obamu, koji je pod oblakom (maglom) lošeg tranzita Neptuna (koji kvadrira njegov natalni Mesec i pravi opoziciju sa njegovim natalnim Plutonom). To je počelo u februaru 2013, i trajaće do februara 2015. Rekli smo to ranije i ponovićemo: Neptun vlada poverenjem. Pod tako teškim tranzitom Neptuna, možete imati bilo šta i sve, sve dok vam drugi veruju. Međutim, ako se poverenje izgubi, rizikujete da izgubite sve što ste uložili u životu. Sve se ruši kao kula od karata. Dolazi do niza skandala i uzaludnih napora, jedno za drugim, kako nedostatak kredibiliteta osobe tone sve niže i niže. Ljudi počinju da sumnjaju u vašu iskrenost i kompetentnost, a vi počinjete da sumnjate u sebe kako se razočarenje sve više približava licu stvarnosti. Sledeći korak je da oni koji su vas nekada podržavali počinju da napuštaju brod.

Kao što smo rekli prošle nedelje, iz ovoga postoji izlaz. To podrazumeva istinu, prihvatanje odgovornosti, odgovorno ponašanje, moleći za oproštaj i razumevanje. To je put kojim Neptun najlakše napreduje. Neptun nije u vezi sa moći i vlašću. Tu se radi o poverenju i saosećanju, praštanju i brizi za druge. Zanimljivo je napomenuti da je magazin Forbs prošle nedelje, spustio rejting predsednika Obame od najmoćnijeg čoveka na svetu na mesto broj 2. Vladimir Putin je sada najmoćniji čovek na svetu - prema Forbsovoj listi.

Ali, vratimo se obavezama i odgovornostima... reći samo da ste odgovorni (Obama je to učinio, kao i sekretar Sibelius) nije ništa više od reči. Osoba mora da trpi posledice svojih postupaka ili nedostatka odgovornosti. Mora da postoji nešto što sledi kada je neko odgovoran, i napor ne urodi plodom. Izbori imaju posledice za one koji gube. Neuspeli napor - posebno vrlo veliki neuspeli napor - takođe ima posledice. Do sada je jedina posledica pad rejtinga, koji pokazuje da, po prvi put, ima preko 50% Amerikanaca koji ne odobravaju obavljanje posla predsednika Obame, što je potpuni preokret u odnosu na situaciju koja je bila u februaru, kada je više od 50% odobravalo njegovo vođstvo. Takva je sudbina osobe pod uticajem Neptuna, i traži se njena reč i integritet, naročito kada ostatak sveta prolazi kroz središnji period rastućeg kvadrata Urana i Plutona. Uran i Pluton se mogu manifestovati kao bes, zajedno sa zahtevima za promenom (Uran u Ovnu) i odgovornost (Pluton u Jarcu). Neptun je žrtveni jarac, ili predmet tog besa zbog povrede (pretpostavljene ili stvarne) poverenja.

Ovo je velika stvar. Ovo nije mala neprijatnost koja će brzo proći. Mnogo rizika mora da preuzme predsednik, pa čak i čitav progresivni pokret koji on sam personifikuje. Pre tri nedelje, u ovom berzanskom izveštaju naveli smo da bi samoubistvo republikanske stranke moglo da ne uspe i da, na kraju, eventualno, dovede do jedne ili dve nove političke partije. Danas vidimo istu pretnju demokratama. Ako ACA ne uspe, to će podeliti koaliciju liberala i naprednjaka, što je upravo u skladu sa uticajem kvadrata Urana i Plutona koji formiraju Veliki krst sa natalnim kvadratom Sunca i Saturna u horoskopu SAD, od sada do početka 2015. Pod uticajem Sunca i Saturna vlada se ponaša očinski (tj. "vaše zdravstveno osiguranje je prevara, a mi ćemo da vas usmerimo na bolji plan, bilo da vam se vaš plan dopada ili ne"), a pod uticajem Urana i Plutona, narod reaguje kao buntovni tinejdžer, zahtevajući da bude tretiran i veruje da zaslužuje da ima prava kao i odrasli. Ili je obrnuto?

Ovo je era Kardinalnog klimaksa (2008. – 2015.). To će završiti praskom kao najmoćnija geokosmička konstelacija koja se odvija u našem životu: Uran u rastućem kvadratu sa Plutonom, od 2012. - 2015. Mi smo sada u središnjem periodu tog kvadrata - novembar 2013. Živimo u vreme istorijske društvene, političke i ekonomske transformacije. Ako ste duhovno orijentisana osoba, onda možda razmišljate: Zašto sada i zašto nas? Postoji razlog zašto ste sada ovde. A to je zbog toga da ne dozvolite da se svet uništi. Mi smo odgovorni, i mi imamo odgovornost. Mi treba ponovo da uspostavimo poverenje jedni u druge, što se može postići našim izborom lidera koji ostvaruju naše poverenje svojim namerama, rečima i korektnim delima u ime veće celine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD