Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

28. X - 04. XI 2013

Posle privremenog dužničkog sporazuma u SAD od prošle nedelje, svetski berzanski indeksi su, prošle nedelje, uglavnom rasli. Međutim, do kraja sedmice neki indeksi su oslabili, posebno na Bliskom istoku.

U Aziji i Pojasu Pacifika, nedelja je bila vrlo neujednačena. Japanski Nikkei je ponovo, u sredu, 23. oktobra, testirao obeleženu vrednost od 14,800 (svoj dvostruki vrh iz septembra). Međutim, akcije su se naglo rasprodavale do kraja berzanske nedelje po ceni minimuma od 14.088. To je značajno ispod godišnjeg maksimuma od 15,942 koji je zabeležen 23. maja. Berze su bile mnogo jače u Australiji i Indiji. Australijski All Ords dostigao je 23. oktobra - 5400, svoju najvišu zabeleženu vrednost od jula 2008. Indijski Sensex se 24. oktobra, oporavio na 21,039, što je najviši nivo od novembra 2010. Međutim, hongkongški Hang Seng nije uspeo da prevaziđe svoj maksimum od 19. septembra, a kineski Shanghai indeks je prošle nedelje pao na najniži nivo od 6. septembra.

U Evropi, akcije su malo više izbalansirane i bikovske, posebno u Nemačkoj, gde je DAX berzanski indeks, u petak, 25. oktobra, prvi put u istoriji, prešao 9000. Ovo se uklapa u naše analize koje smo izložili u prošlonedeljnom MMA izveštaju za evropske berzanske cikluse. Međutim, ostali evropski berzanski indeksi nisu prošli tako dobro. Holandski AEX je 22. oktobra dostigao novi 5-godišnji maksimum od 391, ali ga nije održao do kraja nedelje. Engleski FTSE indeks se u petak, 25. oktobra, oporavio na 6729, ali je to i dalje daleko od njegovog godišnjeg maksimuma od 6875, koji je dostigao 22. maja, za vreme trećeg egzatnog kvadrata Urana i Plutona. Slično je bilo i u Cirihu, gde se SMI u petak oporavio na 8274, ali je i dalje niže od svog godišnjeg maksimuma od 8411 koji je dostigao 22. maja. Ruski Micex indeks skočio je na 1538, što je najviši nivo od februara 2013. Ali, zatim se rasprodavao, i berzansku nedelju završio u blizini svog nedeljnog minimuma.

Na američkom kontinentu je bila prijatna slika tržišta bika. Na Dow Jones Industrial Average akcije su se prodavale po ceni nedeljnog maksimuma od 15,570, što nije daleko od maksimuma svih vremena od 15.709 koji je dostignut 19. septembra. S & P je prošle nedelje dostigao maksimum svih vremena, a NASDAQ Composite je na najvišem nivou od 2000. godine. U Argentini, Merval indeks je takođe prošle nedelje dostigao novi maksimum svih vremena, dok se brazilska Bovespa značajno oporavila na 56,720, ali je i dalje dosta ispod svojih godišnjih maksimuma, pa čak i ispod maksimuma od 16. oktobra od 56,747.

Kada je otkriveno da je nekoliko velikih banaka navodno manipulisalo tržištem zlata, kao što smo i sugerisali u ovom berzanskom izveštaju pre par nedelja, zlato i srebro su se oporavili. Zlato je u petak skočilo na 1356, značajno preko svog minimuma od 1251 od pre samo 10 dana. Srebro je u četvrtak, 24. oktobra, dostiglo 2291, što je značajno ispod minimuma od 2049 na koji je palo 15. oktobra. Sirova nafta je, sa svog godišnjeg maksimuma od 112.24, prošle nedelje, u četvrtak, 24. oktobra, ozbiljno pala na 95.95, pre nego što je u petak ponovo blago skočila.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Merkur je retrogradan, tako da će vrlo malo novih pozicija za trgovinu biti otvoreno pre 10. novembra. Ali, biće tu nekoliko brzih trgovina. Prošle nedelje, jedina nova pozicija koja je otvorena bila je za evro, i tada smo savetovali: "Brzi brokeri mogu ponovo da prodaju kratkoročno po ceni nedeljnog otpora (1.3767 - 1.3800) sa zaustavljanjem kupovine iznad 140.00". Maksimum je bio 1,3825.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom izveštaju je za sirovu naftu. U izveštaju od srede savetovali smo: "Brzi brokeri mogu gledati da kupuju po ceni dnevne potpore (97.23 - 97.53) sa zaustavljanjem kupovine ispod 96,50". Minimum posle toga je bio 95.95, ali se nije trgovalo ispod 96.50. Do zatvaranja berzanske nedelje cena je bila 97,85. Nove pozicije za brze brokere su na kraju nedelje bile za evro, NASDAQ, zlato i GLD, ali sve su berzansku nedelju završile u blizini naše polazne tačke od četvrtka - petka.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Narednih deset dana mogu biti vrlo interesantni, isključivo na osnovu geokosmičkih konstelacija. Prvo, retrogradni Merkur još dve nedelje (21. oktobra – 10. novembra) nastavlja svoj retrogradni hod. Sredina retrogradnog perioda će biti u četvrtak 31. oktobra. Sve berze koje još nisu napravile preokret ciklusa na početku retrogradnog perioda 21. oktobra, verovatno će to učiniti sada, u roku od 1 - 2 dana od sredine retrogradnog kretanja – što je u četvrtak, 31. oktobra.

Četvrti egzaktni kvadrat Urana i Plutona, od ukupno sedam, biće 1. novembra. Pošto je ovo središnji, može da bude veliki u smislu svakodnevnih posledica koje može da donese. Napominjemo da je poslednji - treći - bio 20. maja, kada su, u roku od tri berzanska dana, mnogi berzanski indeksi dostigli svoje godišnje maksimume. Drugi su dostigli vrh primarnog ciklusa, posle čega je, 24. juna, usledio najoštriji pad. Važni preokreti u odnosu na maksimum takođe su se desili u roku od 3 berzanska dana od prva dva egzaktna aspekta.

Pomračenje Sunca je u Škorpiji 3. novembra. Ovo pomračenje pada blizu natalnog Meseca u horoskopu Odbora Federalnih rezervi (23. decembar 1913.), i pravi konjunkciju sa Mesecom i Merkurom u horoskopu kada su Federalne Rezerve počele sa poslovima (današnja valuta američki dolar je u opticaju od 16. novembra 1914... napomena našeg pretplatnika Kena Mekgeja). Pošto pomračenja Sunca imaju orbis od oko 3 meseca pre pomračenja, do 12 - 18 meseci posle, a pošto Mesec predstavlja ženu, ne iznenađuje da će tokom uticaja ovog pomračenja, prvi put u istoriji žena preuzeti predsedavanje Odborom Federalnih rezervi. Srećno, narode, pošto pomračenja imaju uticaj kao konjunkcije Saturna, Urana i Plutona - zajedno. Drugim rečima, žene uglavnom neće imati miran period sa nesputanom podrškom Odbora Federalnih rezervi naredne godine. Najbolje želje za zdravu godinu američkog dolara, državnih obveznica kao valute koja se preferira za poslovne transakcije, jer Merkur predstavlja komercijalne i poslovne transakcije. Možda ćemo naredne godine videti prilagođavanje uloge obveznica federalnih rezervi.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Otvoreno, Obamini partneri zaključuju da ne mogu da posluju sa njim. Ne veruju mu. Bilo da je reč o saudijcima, sirijskim pobunjenicima, francuzima, iračanima, pravim azijatima ili republikancima iz Kongresa, svi oni su blizu zasićenja sa američkim predsednikom... strahuje se da će g. Obama ubrzati proces (revizije poreza i planova potrošnje) izlaska u javnost, a onda poništiti sve Rian - Marej sporazume zajedno sa aranžmanima o uništenju zahteva za veće poreske prihode." Vol strit žurnal, 24. oktobar 2013, "Obamin Kredibilitet se topi", Danijel Heninger.

"Kome ti veruješ? Meni ili sopstvenim očima?" - Braća Marks, iz Vol strit žurnala, 19. - 20. oktobra 2013,  pod naslovom urednika "Sebelius u bekstvu".

Dakle, šta će biti rezultat ovog pomračenja Sunca, u blizini središnjeg perioda egzaktnog kvadrata Urana i Plutona, pod retrogradnim Merkurom? Naša pretpostavka je da će mnogo pažnje biti usmereno na svetski i nacionalni dug, deficit i poreze, gde je potrebno mnogo hrabrosti za sprovođenje revizije poreza. Ali, to su samo reči, a u ovom slučaju, reči neće biti bitne. Republikanci su protiv uvođenja novih poreza, dok su Bela kuća i demokrate za uvođenje. I naravno, Škorpija i Pluton se takođe odnose na zdravstveno osiguranje u SAD, čije polise će pasti na teret IRS (Internal Revenue Service) – agencije za prikupljanje poreza koja je u ovom trenutku pod oblakom sopstvenog skandala. Možda je ovo slučaj za razmišljanje o spajanju dva skandala (IRS-a i lansiranju Obaminog programa zdravstvene zaštite), kako bi svaki za sebe izgledao pozitivan.

Kad smo kod toga... Obamin horoskop je i dalje pod opsadom tranzita Neptuna u kvadratu sa njegovim natalnim Mesecom u Blizancima (nije ni čudo da se smatra "tako nestalnim"?), koji je takođe u opoziciji sa njegovim natalnim Plutonom (da li je čudi što je toliko opsednut povećanjem poreza do te mere da više ni jedan zakon ne može da se usvoji u vezi sa novim porezima). Kao što smo ranije pisali u ovom berzanskom izveštaju, ovaj aspekt je završio svoj "povoljan uticaj" u februaru 2013, i verovatno će biti praćen jednim skandalom i/ili neuspelim planovima u nizu – jedan za drugim, sve dok bude trajao – do 2015. Ovo nije konstelacija koja je pogodna za ostvarenje bilo čega značajnog ukoliko ne postoji poverenje u vezi sa njegovom simbolikom i onim što on predstavlja. Neptun je uvek u vezi sa poverenjem, a uz Pluton, to može biti samo-destruktivni poriv da radimo stvari (često iza scene) kojim ćemo izigrati poverenje, ili želja da sebe predstavimo kao žrtvu drugih koji krše poverenje. Kada se sazna da ste vi – osoba sa lošim tranzitom Neptuna na natalni Mesec - izdali poverenje drugih, preuzmite odgovornost i molite za oproštaj. Ukoliko pokušate da izbegnete ili negirate krivicu ili okrivite druge, samo ćete još pogoršati stvar, što će na kraju, u najboljem slučaju, dovesti do neprijatnosti poniženja i skandala u najgorem obliku. Može biti i gore, ali nećemo ići tako daleko.

Jedini spas kroz Neptun je obnova poverenja. Ako to osigurate, možete imati bilo šta i sve.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD