Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Kod za astrologa

Astrolog -Liz Greene

Psihološka astrologija, ili astropsihologija, rezultat je ukrštanja područja astrologije sa humanističkom i transpersonalnom psihologijom. Horoskop se u psihološkoj astrologiji analizira kroz arhetipove da bi se dobio uvid u psihološku unutrašnjost pojedinca. Koreni psihološke astrologije mogu se pratiti već od spisa drevnih grčkih filozofa poput Talesa, Platona i Aristotela (pogotovo njegova De Anima monografija). Njihova teorija o “prirodi Duše” prilagođena je od strane istorijski važnih astrologa kao što su Ptolomej i Al-Kindi.

Jung i astropsihologija

U XX veku ezoterijska tradicija je inspirisala švajcarskog psihijatra i osnivača analitičke psihologije, Carla Gustava Junga, koji je formulisao svoju arhetipsku hipotezu iz Platonove teorije ideja ili formi . U svom istraživanju Jung je dao simboličko značenje snovima, razgovorima i slikama pacijenta, te je primetio da se teme mitskih arhetipova ponavljaju. On je predložio da ovi univerzalni i bezvremeni arhetipski kanali iskustava i emocija, rezultiraju u prepoznatljive i tipične obrasce ponašanja s određenom verovatnoćom ishoda. Posmatrajući povezanost između arhetipskih slika i astroloških tema ili tradicionalnih “bogova”, Jung je utvrdio i njihovu povezanost sa planetama i znakovima zodijaka. On je zaključio da su simbolični nebeski likovi opisani kroz konstelacije bili izvorno nadahnuti projekcijama slika nastalih iz kolektivnog nesvesnog.

Sam Jung je izjavio da "Astrologija predstavlja sažetak svih psiholoških znanja antike".  

Liz Greene

Liz Grin je jedna od najpoznatijih astrologa današnjice, kao jedna od utemeljivača moderne psihološke astrologije. Njena biografija je veoma impozantna jer pored toga što je ona doktor psihologije i sledbenik Jungovog učenja, sa Hauardom Sasportasom (Howard Sasportas) je osnovala Centar za psihološku astrologiju (The Centre for Psychological Astrology) u Londonu. Ona je i osnivač izdavačke kuće CPA Press koja je fokusirana na objavljivanje astrološke literature iz oblasti psihološke astrologije. Pored toga, ona često održava predavanja i kurseve širom sveta i upravlja sertifikovanjem programa psihološke astrologije. Liz je uradila veoma obimna istraživanja o uticaju spoljnih planeta i naročito Neptuna.

Objavila je preko petnaestak knjiga, što samostalno što u saradnji sa drugim astrolozima, a njene najpoznatija astrološka knjiga je: “Saturn: novi poglede na starog đavola(1976) – koja je prevedena na srpski jezik

Godine 1989, Liz Grin je dobila Regulus nagradu na UAC Konferenciji, a inače živi i radi u Švajcarskoj.

Kôd za astrologa

Kao što znamo, primarni faktori koji ukazuju da neko poseduje kôd za astrologa su povoljna povezanost kroz poziciju ili dispoziciju serije 3 (3. kuća, vladar 3. kuće, Merkur i znak Blizanaca), sa serijom 11 (11. kuća, vladar 11. kuće, Saturn i Uran i znak Vodolije) kao i serijom 12 (12. kuća, vladar 12. kuće, Jupiter i Neptun i znak Ribe).

Liz Gren je rođena sa Suncem u analitičkom znaku Device, koje joj je postavljeno u ugaonoj 10. kući, što je doprinelo da ona bude poznata ne samo po svom veoma visokom obrazovanju psihologa, već i po svojim predavanjima i objavljenim astrološkim knjigama, jer je Sunce vladar 9. kuće, u kojoj se nalazi upravo Saturn. Treba imati u vidu da je njeno najpoznatije delo upravo posvećeno Saturnu, a kako je Sunce baš vladar 9. kuće, eto i izdavaštva i knjige o Saturnu koja će postati svetski poznata! Sunce se takođe nalazi na fiksnoj zvezdi Zosma koja je još u drevnim civilizacijama bila poštovana kao “zvezda mudrih i proroka”.

Njen Ascendent se nalazi u znaku Škorpiona, a vladar Ascendenta (Mars) joj se nalazi u znaku Vage u 11. kući (astrologija), te je on u sekstilu sa suvladarom Ascendenta (Plutonom) u znaku Lava u 9. kući, što je jedan od najvažnijih faktora koji su uticali na to da se ona opredeli za studiranje psihologije, kao i da postane jedan od utemeljivača psihološke astrologije.

Vrh njene 3. kuće se nalazi u astrološkom znaku Vodolije, što u startu predstavlja povezanost serije 3 i 11. Uran, kao suvladar 3. kuće, se nalazi u znaku Blizanaca (povezanost serija 11 i 3) na kraju 7. kuće, što ukazuje na to da je Liz Grin u javnosti poznata i po saradnji sa programerom Eloisom Trendlom (Alois Treindl) specijalistom za „veštačku inteligenciju“ i koji je u periodu od 1985.-1987. u saradnji sa Liz razvio svoj program kompjuterske analize horoskopa, u kojem je simulirao njen lični metod tumačenja horoskopa pod nazivom „Astro*Intelligence“, koji se i danas smatra za jedan od najboljih kompjuterskih horoskopskih interpretacija. Ovo se vidi i kroz trigon Urana sa Venerom koja je vladar 7 (saradnik, partner) u 11. kući (astologija).

Treba imati u vidu da se Uran nalazi na fiksnoj zvezdi Capela iz sazvežđa Auriga (Kočijaš). Njen opšti uticaj nagoveštava počasti, daje sklonost ka učenju i izražavanju, ali isto tako i okrenutost ka svemu što je novo, kao i javnu poziciju od poverenja. S druge strane, Uran se takođe nalazi u konjunkciji sa fiksnom zvezdom Fakt iz sazvežđa Kolumba (Columba – Golubica). Ona daje sklonost ka otkrivanju novih stvari, ka nauci i povezivanju ljudi, a isto tako je i donosilac dobrih vesti.

Esencijalni signifikator serije 3 (Merkur) je u sekstilu sa Venerom koja je vladar 11. kuće tako da i sa ove strane imamo povezanost serije 3 i 11, a kako je sama Venera dispozitor Marsa koji je natalni vladar 12. kuće, ovim imamo i povezanost ove dve serije sa serijom 12.

Stelijum u 11. kući

Ne možemo a da ne primetimo ovako snažan stelijum u 11. kući, koji ne govori samo o njoj kao astrologu, već i mnogobrojnim učenicima, jer je Mars njen vladar 5. kuće (učenici) u ovom stelijumu i u egzaktnom trigon-sekstilu sa osom čvorova, što sve daje budućnost ove važne grane astrologije. Uostalom, ovaj Mars je i vladar njenog Ascendenta, te će kao takav u izuzetnom aspektu sa osom čvorova svakako budućnost mnogih nejnih ideja (11. kuća) koje je upravo u psihološkoj astrologiji ona inicirala (Mars).

A u zaključku svoje knjige „Saturn-novi pogled na starog đavola“, Liz Grin je između ostalog napisala: “Takođe verujem da nije moguće ni približno razumeti Saturna bez dodatnih uvida jer verujem da je Saturn ključ za ovo dozivanje sopstva sa njegovim potencijalom za transformaciju. U ezoteričnom učenju Saturn je planeta učenja, a učenik je prosto onaj koji uči. Saturn nije malefik; on nema negativan uticaj i štetan je samo za one koji ne razumeju edukacionu vrednost bola. Njegov put nije put mučenika i onoga koji je pod stegom, već naprotiv, sadrži seme radosti. Njegovo poreklo je drevno i bezgranično, njegove su asocijacije u svetu mita, religije, folklora i bajki bezbrojne i različite, a ipak obojene idejom da će se đavo, ako mu čovek umesto da od njega beži priđe i poljubi ga, pretvoriti u sunce.“

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD