Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 28. oktobra do 04. novembra 2013

Pred nama je jedna izuzetno važna nedelja. Na početku će Mars sa Plutonom napraviti trigon, a kasnije – kada se Uran po četvrti put sukobi sa Plutonom (Uran kvadrat Pluton) – Sunce i Merkur će sa drugim planetama formirati nekoliko egzaktnih aspekata. I na kraju nedelje Mesec će se Suncu približiti, a poslednjeg dana će sasvim zakloniti njegove zrake ostvarivši pomračenje Sunca.

Dakle, na nebu se ove nedelje aktiviraju snažne energije koje uglavnom neće uticati da se povučemo i utihnemo, već da tišinu iznesemo spoljnom svetu i živimo je. Kako je ascendent u trenutku egzaktnog kvadrata između Urana i Plutona na 26° Strelca, stepenu centra galaksije zajedno sa Venerom na istom stepenu – ovo je trenutak kada trebamo da progovorimo, a glas koji ćemo čuti će biti naš u mnogo stvarnijem smislu nego što je to bio ranije. Ne trebamo ga se stideti, a ne trebamo ga ni skrivati već se veseliti svakom tonu, jer ova Venera ima mnogo toga lepog za reći.

Prvi aspekt ove nedelje biće trigon između Meseca i Venera. Mesec će biti u Lavu, Venera u Strelcu, pa je ovo odličan dan za izlaske i susrete sa bliskim i dragim ljudima. Iskoristite ovaj dan za neke susrete koji su vam od bitnog značaja, jer u ovom danu možete očarati svakog sagovornika (Mesec u Lavu).

Sa utorkom se stvara već i sasvim drugačija atmosfera na nebu. Došlo je vreme Demetre (Mesec u Devici), pa će se i neke brige javiti. Merkur će toga dana napraviti konjunkciju sa Saturnom, pa eto poteškoća u saobraćaju, teških misli i briga. Neki će se setiti obaveza koje nisu na vreme završili (retrogradan Merkur), a stari račun još od prošle godine stići će na naplatu, zajedno sa brigom o posledicama koje mogu čekati zbog nemarnosti. Naravno, sve su to male sitnice koje vam se toga dana, što zbog Meseca u Devici što zbog konjunkcije Mekura sa Saturnom, mogu činiti nepremostivim problemima i jedan veliki razlog za brigu (Saturn).

Sredinom nedelje, ulaskom Meseca u znak Vage neke će se stvari promeniti. Mars iz Device napraviće jedan dobar zemljani kontakt sa Plutonom i učvrstiti tlo po kome hodate (Mars trigon Pluton). Dve jake muške planete ovog puta jedna drugoj daju podršku. Jedna je ideja i razum (Mars u Devici), a druga odgovornost i trajnost (Pluton u Jarcu). Tada je potrebno nakupiti energije, jer će vam ona biti potrebna za dane koji su pred vama. Mesec se prbližava Suncu i polako pokriva njegovu svetlost (pomračenje Sunca). Ali pre tog dodira Meseca sa Suncem, Uran će napraviti četvrti po redu kvadrat sa Plutonom. Ovo je izuzetno jak momenat, jer se istog dana dešava kontakt nekoliko planeta. Sunce će pre spajanja sa Mesecom napraviti egzaktnu konjunkciju sa Merkurom i sekstil sa Plutonom. Slika na nebu će tada izgledati kao da ste se duboko zamislili pred nekim činom, pred nekom važnom odlukom, pred neki izuzetno važan sastanak koji se dešava samo jednom u životu ili pitanje koje se postavlja samo jednom, a odgovor će biti znak u smera u kome treba gledati. Ovde su planete koje predstavljaju svesni nivo (Sunce i Merkur) izuzetno naglašene, ali su snažno povezane sa slikom donjeg sveta preko Merkurove retrogradnosti u Škorpionu koji će praviti dogovor sa Plutonom, bogom noći i podzemlja, a tu je Sunce čije je zrake Mesec polako prikrio, pa i ono odlazi u ovaj nevidljivi svet nesvesnog... Kao da se nalazite u dubokom podzemlju iznad kojeg je izlaz vidljiv, a staza utabana, ali je dozvoljeno samo hodanje po noći. Zbog prejake energije Urana i Plutona koji je u znaku koji ne zaboravlja (Pluton u Jarcu), mogu se neka prijateljstva prekinuti, ali i spoznaja da to, zapravo, i nije bilo prijateljstvo, već ste se vi iz nekog razloga držali tog davno završenog odnosa, ali nije imalo smisla i kvaliteta. Neki će biti posebno uznemireni, pa ukoliko se jave takvi osećaji, bolje se primirite i sačekajte da vam vreme da neke odgovore koji u vama bude nemir.

U petak, kada se kvadrat Plutona i Urana bude odigravao, Hiron će biti na istom stepenu (9º) i gradiće aspekte sa ovim planetama. Mit o Hironu nosi priču o prvom astrologu, Učitelju i isceljitelju, ali i o povredi koju je doživeo od svoje strele i ruke svog prijatelja. Sve je bilo nenamerno, ali povreda je ostala. Treba ovih dana posebno povesti računa o fizičkom telu. Može se neka fizička bol ili povreda javiti tražeči od vas joj se posvetite i izlečite njen uzrok. Neki će se, pak, razočarati u prijateljstva i rešiti da okrenu novi list, te sebi prizovu nove osobe i bolje okruženje.

Kako se sve dešava na 09º, ovi aspekti nose simboliku Strelca i 9. polja. U ovom će periodu neko nov život započeti, negde daleko u nekoj drugoj zemlji (Strelac), neko će shvatiti svoj smisao (9. polje) i put koji vodi ka njemu, a neko će baka ili deka postati (9. polje) i na taj način zaokružiti svoj vatreni trigon (spajanje 1-og, 5-og i 9-og polja) kroz ostvarivanje jedne nove celine.

Ova nedelja će pokrenuti neke nove stvari u našem životu. Iako je ovaj kvadrat jako buran aspekt, pa na mundanom nivou može pokrenuti razne nemire u mnogim zemljama, dovesti do avionskih nesreća, eksplozija vulkana ili raznih havarija u nuklearnim elektranama – na ličnom nivou će, takođe, svi doživeti promene. Kako se u tom trenutku dešava više protočnih aspekata, tako nam se nudi mogućnost da na najblaži mogući način prihvatimo nadolazeće promene. Takođe, odluke će biti ispravne ukoliko se u tišini i samoći donesu (Mesec konjunkcija Sunce), jer dispozitori ovog kvadrata (Mars i Saturn) prave aplikacioni sekstil.

I šta god budete radili tih dana, ne zaboravite da se radujete. Venera je stala na sam Ascendent u trenutku ovog kvadrata, pa jasnu poruku daje da ona vlada ne samo Zemljom, već čitavom Galaksijom (Venera i Ascendent na 26° Strelca – stepen Galaksije)!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD