Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Oba oka sklopi, dobri anđele

Kada sklopiš oba oka, Sunce i Mesec na 11º Škorpiona, najmanje što možeš da uradiš je da prođeš s'one strane duge.

Solarna eklipsa, ili pomračenje Sunca je najveća magija u prirodi. Često je pomračenje Sunca tumačeno kao dramatičan trenutak koji ostavlja posledice na čoveka. Ovo pomračenje se dešava u znaku Škorpiona na 11º (egzaltacija Urana) gde se nalazi fiksna zvezda AKRUKS, zvezda u dnu krsta.

Opšti uticaj: okrenutost ka okultnom i mističnom delu stvarnosti. Sposobnost da se duhovnost praktično živi – što se vidi u sposobnosti materijalizacije, odnosno konkretizacije. Zato su za ovu zvezdu tipična sva praktična polja okultnog kao i astrologija. Ovo će biti posebno snažno izraženo ukoliko je Jupiter povoljno postavljen, jer će tada natus moći da ostvari (materijalizuje) sve što poželi. (Preuzeto iz knjige „Stubovi sudbine“, Aleksandar Imširagić)

Ovu eklipsu, pored dispozitora Marsa i Plutona, podržava i Jupiter kao preduslov pozitivne manifestacije ovog magičnog trenutka.

Škorpionima je ovo trenutak dramskog zapleta na emotivnom planu. Strast je toliko snažna da ona sad nema vibrira i kroz telo i kroz dušu. Zaista je potrebno da se umirite i prepustite. Ne ulazite u nikakve partnerske borbe, jer borba će doneti gubitak. Možda će vam se učiniti da vas partner vara. Ipak, budite nežni prema sebi. Venera menja znak već 5. novembra i prelazi u znak Jarca gde će se sresti sa Škorpionskim dalekim vladarem Plutonom. Stariji pripadnici znaka Škorpiona će biti u prilici da dožive strast i ljubav oko 15. novembra, dok će mlađi pripadnici ovog znaka sebi priuštiti ljubavne doživljaje oko 20. u mesecu. Uživajte u tišini i ljubavi!

Strelčevima se pomračenje dešava u 12. polju. Možda je malo neudobno saznanje da vam neko nešto čini iza leđa ili u tajni. Još neki dan je Venera u vašem prvom polju i veoma vas motiviše na seksualne aktivnosti, zagrljaje i nežnosti. Ne propustite priliku za tim. Mnogi Strelčevi će se u narednom periodu „okrenuti unazad“. Neki će posmatrati iskustveno proživljene događaje, a neki će se okrenuti može-biti starim ljubavima. Već 5. novembra Venera menja znak i prelazi u znak Jarca, pa razvija Strelčevima sistem vrednosti koji može da bude baš u suprotnosti sa njima samima! Oko 29. novembra treba imati samo malo strpljenja i ne donositi nikakve odluke jer mogu biti pogrešne.

Jaračevima se lunacija dešava u 11. polju. Predstavnik Jarčeva – Saturn – važan je učesnik u ovoj Solarnoj eklipsi. Jarčevi su veoma otvoreni, pa će im ova eklipsa omogućiti da se desi „čudo“. Kako od 5. novembra Venera (vladarka njihovog polja ljubavi) ulazi u ovaj znak, motivisaće pripadnike znaka Jarca na pozitivne propmene. Naime, Venera će se posle 18 meseci naći u retrogradnom hodu u Jarcu (od 22. 12. 2013 do 1. 2. 2014). Do tada će se čarolija zahuktavati. Oko 14. novembra mogu se desiti nekakvi ispadi ljubomore i posesivnosti što nije odlika Jarčeva. Neki autori tumače da su Jarčevi „nosači vatre ispod leda“. Ovo je upravo vreme da se taj „led“ otopi!

Vodolije su u svojoj fazi sagledavanja događaja. Uran je u retrogradnom hodu i pravi svoj četvrti kvadrat sa Plutonom u petak, 1. novembra. Moglo bi se reći i da je ovo najvažniji kvadrat od svih sedam koje ova dva tela formiraju tokom ove tri godine. U ovom periodu se budi 4. energetski centar – Anahata. Prihvatanje samoga sebe je ključni zadatak svakog čoveka i to je svrha buđenja čovečanstva i smisao duhovnog putovanja koje se Život zove. Motiv i inspiraciju za lep život nosi u sebi Venera. Vodolijanski vladar 5. polja (ljubav) je Merkur, koji je takođe retrogradan u znaku Škorpiona. Ovo je zaista vreme ljubavi, ljubavi prema sebi. Ipak, Vodolijanski osnovni „klik“ u ljubavi jeste ljubav prema zajednici, pa ova kombinacija naglašava snažno vreme empatije za pripadnike ovog znaka. To je ok. Vreme je za bliskost. Počnimo ljubav od početka, od prvog zagrljaja... Dispozitor eklipse je Pluton i napraviće duboku unutrašnju imploziju kod Vodolija sve u nameri rušenja ranije usvojenih stavova.

Ribama se eklipsa dešava u 9. polju – polju svrhe ili misije u ovom životu. Pripadnici znaka Riba su u odličnom sinhronicitetu sa sobom i svojim okruženjem. Vreme ljubavi je za starije pripadnike znaka Riba na pomolu. Može biti iz nekog prijateljskog starog odnosa da krene neka nova emocija. Mlađi pripadnici znaka Riba su već izvesno vreme egzaltirani i spremni na promene. Ova eklipsa će doneti promene na emotivnom polju posle nekih raskida. Neophodno je prihvatanje sebe, bez upoređivanja sa drugim ljudima.

Ovnovi su u narednom periodu vredni i radni. Prvo što će uraditi je da će pospremiti svoju svakodnevnicu. U tom spremanju može se podići energija do usijanja, a potom oko 15. novembra može doći i do eksplozije. Sve ima svoju svrhu, pa možda neki ljudi treba i da odu iz sveta Ovnova jer su odigrali svoju ulogu. Prelazak Sunca u znak Strelca 22. novembra će Ovnovima doneti novu svetlost i probuđenu svest o novim mogućnostima u ljubavnom životu.

Bikovima se eklipsa dešava u 7. polju – polju braka. Izvesno je da će ženski pripadnici znaka Bika biti u nekakvim nesporazumima sa svojim partnerom. U narednom periodu žene Bikovi mogu doživeti razočarenja upravo iz razloga nesporazuma. Situacija će se promeniti kada Venera promeni znak i uđe u Jarca. Vladar 5.polja (ljubav) – Merkur – je u retrogradnom hodu i ovaj nesporazum tek može da se koriguje oko 28. novembra kada Merkur izađe iz senke (stepen sa koga je krenuo retrogradno). Strpljenje nije strano Bikovima, mogu oni da čekaju!

Rakovi su u periodu svoje ogromne transformacije na emotivnom polju. Eklipsa se dešava u Rakovskom 5. polju. Najvažnije od svega je da spoznaju šta oni u stvari žele. Boravak Jupitera u Raku donosi Rakovima neumerenost i lutanje tipa „sad ću ovo – sad ću ono“. U stvari – „neću ni to, ni to, već nešto drugo!“ Žene Rakovi će morati malo brže da se probude jer mogu u narednom periodu doživeti razočarenje zbog svoje neodlučnosti. Na sam dan eklipse 3. novembra žene Rakovi su u svojoj depresivnoj fazi, a već se 6. novembra i muški pripadnici ovog Raka mogu osećati nestabilnije.

Lavovima je ovo već izvesno teži period od kada ih Saturn, vladar njihovog 7. polja (partenra) veoma oštro gleda iz znaka Škorpiona. Lavovi koji su probuđeni će ovu eklipsu doživeti kao priliku za emotivno balansiranje u postojećem partnerskom odnosu. U protivnom mogu, ovih dana mogu otkriti da je njihov partnerski karmički odnos završio svoj ciklus. Kako god bilo – uskoro će biti oslobođeni. Budite korektni, tihi. Pokušajte prihvatiti pre svega sebe, a potom i nekakve nerazumne odluke vaših partnera. Oko 6. novembra ćete imati priliku za intenzivan partnerski dan. Venera napušta lavovsko 5. polje, pa će se doživljaji u ljubavi neminovno smanjiti i postati oskudniji. Lavovi mogu svašta da podnesu ali nekakve restrikcije u ljubavi, to ne – nikako!

Device se bave pitanjem šta je to što treba da promene u svom emotivnom životu? Eklipsa im pada u treće polje (način razmišljanja), a dispozitor eklipse (Mars) je u Devici. Ovo je kruženje energije kroz donje nivoe Vode i Zemlje. Ovo vraćanje na unutra će trajati sve dok je Merkur retrogradan (do 11. novembra). Prelazak Venere u znak Jarca je istovremeni ulazak u Devičino 5. polje (ljubav). Ipak, i tu će doći do predomišljanja jer će Venera u znaku Jarca imati svoj retrogradni hod od kraja godine sve do početka februara. Ovo je slika stare ljubavi koja se vraća u Devičin fokus interesovanja.

Vaga se posle avanturističkog perioda sprema za hibernaciju u Jarcu. Oko 15. novembra aktiviraće se snažne strasti koje mogu da prekinu nekakav ljubavni odnos koji je već odavno podriven Uranovim delovanjem. Partnerski odnos je bitna aktivnost za Vage, ali u narednom periodu bilo bi dobro balansirati, ne prosuđivati i prihvatati sve, pa i sebe same. Ovo se naročito odnosi na ženske pripadnice znaka Vage. Mogao bi ovaj period da bude dobra investicija za vreme koje će doneti prelazak Venere u znak Vodolije početkom marta naredne godine.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD