Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

21. - 28. X 2013

Bilo je brutalno. Jedan dan pre nego što je SAD trebalo da bankrotira, Kongres je konačno doneo zakon kojim se podiže granica zaduživanja, a sa kojim se predsednik slaže.

Za sve u svetu, koji su začuđeno posmatrali ovaj posmrtni marš republikanaca i predsednikovo odbijanje pregovaranja, neka ovo posluži kao podsetnik koliko je moćan rastući kvadrat Urana i Plutona koji je sada na polovini svog trogodišnjeg tranzita i sedam egzaktnih aspekata (jun 2012. - mart 2015.). Ovako to izgleda: Jedna strana odbija da sedne, razgovara i postigne kompromis, dok druga strana preti da će zatvoriti vladu ukoliko se ne pregovara i ukoliko se ne postigne kompromis, čak i ako to znači da neće biti ispunjene državne finansijske obaveze, što bi moglo dovesti do smanjenja strašnog "kreditnog limita".

Analitičari širom sveta su raspravljali šta bi ovde bila veća katastrofa: pokretanje Obaminog programa zdravstvenog osiguranja, ili propast strategije republikanaca da stopiraju ovaj program? Kao olujni oblaci koji dolaze, ovo je pogodilo svetske berze. Dow Jones Industrial Average je pao skoro 1000 poena, sa rekordnog maksimuma od 15.709 koji je dostigao 18. septembra, na minimum od 14.719 - 9. oktobra. U roku od 2 dana, nakon što je Bela kuća konačno pristala da spreči dalju katastrofu, u sredu, 16. oktobra do kraja nedelje, S&P je skočila na novi maksimum svih vremena.

Ali, da li je najgore prošlo? Možda jeste, možda nije. Finansijski Astrologija sugeriše da možda jeste, obzirom da se ovo desilo u sredini perioda kvadrata Urana i Plutona (sredina je zapravo četvrti egzaktan aspekat 1. novembra). Ali u konačnom sporazumu, zapravo nije mnogo postignuto u pogledu suočavanja sa eskalacijom državnog duga. Sve što su oni - opet – uradili bilo je da šutnu konzervu niz put do januara i februara, kada će ponovo biti potrebno doneti iste odluke, osim ako do tada uspeju da se dogovore oko budžeta.

Politički komentatori pokušavaju da proguraju priču da republikanci ne mogu sebi priuštiti još jedan smrtonosni marš poput ovoga, i naravno da će se složiti. Mi smatramo da je to pusta želja. Peti egzaktan kvadrat Urana i Plutona će se odvijati od 21. – 22. aprila 2014, sa kojim će Mars i Jupiter napraviti Veliki krst, i sve planete će biti na 13 stepeni kardinalnih znakova. To će biti drugi "Kardinalni klimaks". Možda se sećate prvog egzaktnog kvadrata, krajem jula, početkom avgusta 2010, kada su Jupiter i Uran ušli u Ovna, i bili u opoziciji sa Marsom i Saturnom koji su tek ušli u znak Vage, a sve to u kvadratu sa Plutonom na počtku Jarca. Tada je Odbor Federalnih rezervi inicirao kvantitativne olakšice, lek koji je razvio zavisnost svetskih investicija i bankarske zajednice. Kada se to zaustavi, neće biti dobro. Sa kvadratom Urana i Plutona, a Pluton vlada dugom, zajedno sa Saturnom u Škorpiji ("vreme za svođenje računa" u vezi pitanja koja se odnose na dug), i sve to se dešava od 2012. - 2015, kada konzerva može da bude bačena sa litice, kojoj je sve više približava.

Svetske berze i njihovi investitori su srećni jer se pomračenje završava ove nedelje, a katastrofa je izbegnuta - privremeno. Zlato i srebro su dobro završili nedelju, posle pada na nove 2-mesečne minimume 15. oktobra. Dolar je pao na najniži nivo od februara, i Amerika treba da se zapita: kada će druge zemlje početi da zahtevaju plaćanje u drugim valutama, pa čak i u plemenitim metalima? Sumnjamo da će se to dogoditi negde u ovoj deceniji, možda kada Jupiter, Saturn i Pluton dođu (skoro) u konjunkciju u Jarcu 2020. godine. Možda se i oni pitaju kada će se konačno pojaviti treća politička stranka u SAD, a verovatno će i četvrta uslediti odmah nakon toga. Ovo je sve o smrti i ponovnom rađanju od 2012. - 2015.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U ovonedeljnim berzanskim izveštajima za pretplatnike nismo savetovali da otvarate nove pozicije.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je na DJIA. U berzanskom izveštaju za četvrtak smo savetovali: "Brzi brokeri su na nuli i savetovali smo im da "... Prodaju po ceni otpora (15,441 - 15,475) ili da kupe po ceni potpore (15,238 - 15,272), šta pre nastupi, sa zaustavljanjem kupovine iznad cene potpore - otpora". Minimum je bio 15.229, a kupovalo se toga dana za 15.371. Berzanska nedelja je zatvorena na 15,399.65, blizu nedeljnog maksimuma od 15.412.

Kratkoročna geokosmička kretanja

U ponedeljak, 21. oktobra, Merkur počinje svoje tronedeljno retrogradno kretanje. Od subotu, 19. oktobra, Mars je već u opoziciji sa Neptunom. Nedelja se oblikuje da bude... puna konfuzije i protivrečnih poruka, i politički i ekonomski. Imajte na umu da je američka vlada odlučila da svoj platni spisak i izveštaj o nezaposlenosti objavi u utorak 22. oktobra. Sa Mesecom koji će toga dana biti u Blizancima, i njegovim vladarem Merkurom koji upravo kreće retrogradno, pretpostavljamo da će ovi izveštaji sadržati sve vrste izjava i kvalifikacija, do te mere da se analitičari češu po glavi i žele da ni ne budu objavljeni, sve do normalno zakazanog vremena za objavljivanje - prvog petka u novembru (1. novembar, ili će to biti ovaj put - 8. novembar?). Budite spremni za oštre poteze nakon objavljivanja izveštaja u utorak, i za još jedan suprotan oštar potez u narednih 48 sati, pogotovo sa cenama državnih obveznica, kada Sunce iz Vage uđe u Škorpiju, iz znaka sporazuma - u ​​znak dugova, aktivnosti iza scene, kao i pokušaja da se prekroji istorija i trenutna situacija. Činjenice neće biti važne, iako se mogu odnositi na ono što je netačno, i ne u maloj meri na pristrasnost u pokušaju da nas ubede ili skrenu sa određene stvarnosti.

A onda dolazi prva nedelja novembra, donoseći sa sobom jedinstvene trikove. Prvo dolazi Uran u kvadratu sa Plutonom, četvrti i središnji egzaktan aspekat ove najmoćnije konstelacije naše generacije. Odmah posle toga, 3. novembra, će uslediti pomračenje Sunca u Škorpiji, u znaku nad kojim vlada Pluton (i Mars). Teme deficita, dugova, poreza će se vratiti u centar pažnje tokom sledeće godine. Ni malo ne olakšava stvar što je ovo pomračenje u konjunkciji sa Saturnom u Škorpiji, u blizini natalnog Meseca u horoskopu Odbora Federalnih rezervi. U najboljem slučaju, oni koji prave novac mogu početi da razvijaju ozbiljan plan o tome kako da započnu proces povlačenja. S obzirom da rukovodeći Lavovi izgleda da imaju želju da povećaju poreze, a s obzirom da su francuz Oland, amerikanac Obama i sledeći glavni FED-a Dženet Ielen svi Lavovi, ovo bi trebalo da učini srećnim članove Čajanke sa anticipacijom za stvarni napredak u pregovorima o smanjenju deficita i duga o čemu se razgovara u Evropi i SAD. Umesto "Dajte šansu miru", uskoro će biti skandiranje "Dajte šansu rastu".

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD