Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

10.-16.oktobar 2011.

Na dinamizam jednog perioda utiče broj egzaktnih planetarnih aspekata, a kako će se ove sedmice odviti čak sedam, pri čemu nam uz Veneru, i Merkur prelazi u znak Škorpiona, to će sedmica pred nama obilovati burnim dešavanjima na raznim nivoima i vrlo raznovrsne prirode.

Sedmicu otpočinjemo s Venerom na nultom stepenu Škorpiona, a kako Venera simboliše ljubav, zadovoljstvo, emotivna stanja, i odnose uopšte, to otpočinje tronedeljni period kada ćemo svi biti strastveniji nego inače, kada će nam osećanja i emotivne potrebe biti intenzivniji, kao i način njihovog ispoljavanja, pa ćemo očekivati sve ili ništa, biti spremni da idemo do granica do kojih obično ne idemo, što može rezultirati preteranom ljubomorom, osvetoljubivošću, kao i degradacijom bilo sebe, bilo onih sa kojima odnose gradimo. Potreba za dominacijom će takođe biti naglašena, na šta posebno upućuje Venerin dispozitor Mars u Lavu, ali i Pluton u Jarcu – pa su ovo odnosi koji vibriraju na relaciji „zavadi pa vladaj“, pri čemu nam Venera ima veći izbor kada je u pitanju onaj koji će njom vladati (kao vladari Škorpiona) i zbog kojeg bi se mogla poniziti, a koji joj može dati i određenu moć (putem dispozicije). I evo potrebe da se ponizimo zbog slave, popularnosti kojom sija Mars u Lavu, bilo da nas emotivno privuče takva osoba, bilo da želimo sami da zablistamo, ili da se poistovetimo sa Persefonom, pa se usmerimo na trajnu, ali ne tako „svetlu“ vladavinu uz Hada, odnosno Plutona u Jarcu sa kojim će Venera i formirati prvi aspekt u svom hodu kroz Škorpiona. Sa Marsom dobijamo svojih pet minuta, ali ne i stabilnost, jer će Venera doći u kvadrat sa njim, a Mars uskoro ući u znak Venerinog pada, a sa Plutonom možemo dobiti sve, ali to zahteva i potpunu predaju, za šta mnogi nisu spremni i otvoreni, pa opozicija sa Jupiterom koja sledi nakon susreta sa Plutonom, će u Persefoni probuditi želju da se vrati odakle je došla (Jupiter u Biku – kod majke Demetre), ili prevelika očekivanja (koja kao vladarka Jupitera iz Bika Venera već nosi kao potencijal), ili određena razočarenja, promenu planova, ili velika ulaganja koja mogu biti i rizična, a Venera u Škorpionu voli da rizikuje (egzaltacija Urana) u svemu. Kako će posladnji aspekt pre izlaska iz ovog za nju fatalnog znaka biti kvadrat sa Neptunom iz Vodolije, pre čega prethodi kvadrat sa Marsom, to svakako treba biti obazriv ma koje oblasti da su u pitanju, jer je moguća obmana, iluzija, na šta upućuje i Merkur, koji prelazi u znak Škorpiona tik nakon susreta Venere i Plutona, i koji će, poput mlađeg brata savetodavca, ili glas razuma, pratiti ovu našu Veneru (ljubav, zadovoljstvo, odnos) sve vreme na tom škorpionskom putu, a istovremeno ukazati na moguća dva izbora, paralelne veze, proračunatost.

Uz Veneru i Merkura bitnu ulogu odigraće i Sunce koje će se spojiti sa svojim antipodom Saturnom na samom stepenu Saturnove egzaltacije istog dana kada i Venera pravi kontakt sa Plutonom i Merkur prelazi u Škorpiona (13.10.), ukazujući simbolično na potpunu predaju Saturnu, na prihvatanje odgovornosti, na status nakon određenog pada, na spajanje suprotnosti, na šta upućuju i Venera i Pluton, kao vladari opozitnih znakova. Kako u Veneri žive i Sunce i Saturn, a u Suncu Mars, to sekstil Venere i Plutona objedinjuje sve i daje veliki potencijal u meri u kojoj smo ispravni, čisti i nepristrasni.

*

Atmosfera na Nebu „proziva“ one sa srodnom natalnom energijom, pa su tokom ove sedmice prozvani oni koji imaju Veneru u Škorpionu, aspektu sa Plutonom, kao i Jupiterom. Krajem sedmice aktiviraće se i oni sa Merkurom u istom znaku i aspektima. Na odgovornost će biti pozvani svi sa aspektom Sunca i Saturna, posebno oni sa Suncem u Vagi ili Škorpionu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD