Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

07. - 14. X 2013

Prošla nedelja je bila divlja kao što se i očekivalo sa Mladim Mesecom koji je pravio T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona. Vlada SAD je u režimu fiskalne blokade, sve dok dve grane Kongresa i Bela kuća ne mogu da se dogovore da makar sednu i razgovaraju o ćorsokaku u koji je budžet zapao.

Sa povećanjem limita duga koji treba da bude 17. oktobra (dan pre pomračenja Meseca), nedostatak liderstva i saradnje između grana vlasti počinje da deluje zastrašujuće, pogotovo za republikance. Zbog ovog saznanja, krajem prošle nedelje, Dow Jones Industrial Average se razbila i pala ispod 15.000. Pre samo dve nedelje dostigla je maksimum svih vremena od 15.709.

Ipak, iako su berze prošle nedelje bile divlje, to je bleda slika u odnosu na ono što se dešavalo sa zlatom i srebrom. U utorak, 1. oktobra, oko 2:00 ujutru po istočnom vremenu, objavljeno je da je neko dao nalog za prodaju 8.000 ugovora za zlato na COMEX-u. To je 800.000 unci zlata, ili oko 100 miliona dolara. Kako u to vreme nije bilo likvidno na tržištu, zlato je naglo palo, na 1276.90 u roku od 24 sata, što je najniži nivo od 7. avgusta.

Da, ovakva stvar može da se desiti kada Sunce aktivira T-kvadrat Urana i Plutona. Ali, postavlja se pitanje: ko bi to mogao da uradi i zašto? Ko ima zlata u vrednosti od 100 miliona dolara da proda? Kao i zašto, jer je očigledno namera bila da se naglo spusti cena zlata. U suprotnom, zašto ga onda prodaju, kada je cena tako niska? Ako neko želi visoku cenu, on bi ga prodao kada je likvidno i tako drži cenu prilikom prodaje. Sa vladom koja se tako agresivno bavi bankama i drugima koji veruju da manipulišu cenom na berzama (mislimo da je to JPMorgan, koje Ministarstvo pravde hoće da kazni zbog nedela prema Bear Stearns pre nego što je vlada primorala JPMorgan da kupiti Bear Stearns krajem 2007. – 2008.), zašto se to nije odrazilo na kretanja berzi, kao što se odrazilo na zlato? Postoji razlog, a u vezi je sa željama (nečijim) da zadrži nisku cenu zlata.

Situacija sa zlatom je posebno uznemiravajuća za brokere, jer jednako postoji pritisak da dolar bude slab. I, kao što svi znaju, (da li znaju?) pad dolara stvara bikovsko tržište zlata - osim, u ovom slučaju, i u slučaju prošle nedelje. Pošto je zlato palo na najniži nivo u gotovo dva meseca, evro se oporavio na najviši nivo od februara. To može da bude sve u vezi sa manipulacijom, što je sve u vezi sa kvadratom Urana i Plutona, gde se poslovi odvijaju iza kulisa, i van pogleda javnosti. Može biti deprimirajuće za brokere koji čeznu za čistim berzanskim okruženjem, a ne za onim u kome veliki i nevidljivi entiteti mogu da pomeraju berze u noćnoj tmini (Pluton u Jarcu), bez ikakve odgovornosti ili pažnje.

Dakle, hajde da razmotrimo to na trenutak. Uran dolazi do svog četvrtog (od sedam) egzaktnih rastućih kvadrata sa Plutonom (u Jarcu) 1. novembra. Ovo je središnji period ove najintenzivnije geokosmičke konstelacije u našem životu. Svi to osećaju. Osećanje je kao da ste se zaglibili u porok koji se vrti sve jače i jače. Ne postoji olakšanje, a ne može biti olakšanja ako nacionalni lideri odbiju da komuniciraju i da reše nesuglasice jedni sa drugima. Ali, ovo je više od toga.

Sada je takođe središnji period tranzita Saturna kroz Škorpiju, od oktobra 2012. - septembra 2015. Saturn vlada Jarcem, a Pluton vlada Škorpijom, tako da su oni u vladajućem znaku onog drugog, što je poznato kao "uzajamna recepcija". To čini ovu planetarnu postavku dvostruko jačom. Saturn i Jarac se odnose na odgovornost, a Pluton i Škorpija se odnose na otkrovenje - iznoseći na videlo ono što je urađeno ili sakriveno iza scene, često u svrhu kontrole i moći. Pluton vlada dugom, pa zbog toga upravo sada – u sredini perida trogodišnjeg kvadrata Urana i Plutona, kao i u sredini perioda Saturnovog tranzita kroz Škorpiju – je "vreme za svođenje računa", kao što je opisano u poslednje dve knjige Prognoza. Ne iznenađuje da je upravo sada svetski finansijski sistem pred propašću. Ne iznenađuje da su nacionalni lideri ukopali svoje pete i odbijaju da pregovaraju ili naprave kompromis, posebno u SAD, jer je u horoskopu SAD (2. ili 4. jula 1776.) Sunce u kvadratu sa Saturnom, i pravi Veliki krst sa tranzitnim kvadratom Urana i Plutona koji će biti na vrhuncu u aprilu 2014.

Tako počinju revolucije i pobune. Uran u kvadratu sa Plutonom ukazuje da je vlada u disfunkciji, gde suprotstavljene strane koje su izabrane da vladaju, odbijaju da pregovaraju jedni sa drugima. Uran (tehnologija) u kvadratu sa Plutonom (špijuniranje) je takođe simbol vlasti koja vas nadgleda, prikuplja informacije o vašem privatnom životu bez vaše saglasnosti (mislimo na NSA u Americi). Mnogo toga se dešava iza kulisa (Pluton u Jarcu) što uključuje novac - ogromne sume novca - i samu valutu. To može biti jedan od razloga zašto SAD žele da pregovaraju sa Iranom, jer Iran preti da će uplate za naftu uzimati samo u evrima - a ne u američkim dolarima - a SAD ne može da dozvoli da se desi da nespremno padne. To je svetska drama kvadrata Urana i Plutona i Saturna u Škorpiji, od 2012. - 2015.

Mlad Mesec u Vagi je dodirnuo kvadrat Urana i Plutona blizu srednjeg rastojanja. A za dve nedelje, kada će biti probijen dužnički limit u SAD, osim ako ga prvo ne podignu, biće pomračenje Meseca na kraju Ovna, koje će praviti veliki kvadrat sa opozicijom Merkura i Plutona u horoskopu SAD (cenzura vesti?). Dve nedelje posle toga (3. novembra) je pomračenje Sunca, u konjunkciji sa Saturnom u Škorpiji, dok kometa Ison - takozvana "kometa veka" - nastavlja da se kreće ka svom najbližem sastanku sa Zemljom - krajem novembra. Ovo je "vreme za svođenje računa".

Sve zvuči i izgleda zaista loše. Ali, ne mora da bude. Put kroz jedan ćorsokak uvek uključuje spremnost da se sedne i da jedna strana komunicira sa drugom. Ne može se napredovati ako nema komunikacije. Na kraju krajeva, krajnji rezultat će biti zasnovan na odlukama koje ljudi prave, a posebno lideri. Sve što astrologija i ciklusi mogu jeste da ukažu na vreme kada treba da se donesu teške odluke, i na prirodu konstelacija koje se trenutno odvijaju. Oni ukazuju na vremena kada dolazi do kolektivnog emotivnog vrhunca, kao što je sada slučaj. Zbog toga je finansijska astrologija tako divan alat za određivanje berzanskog tajminga, jer berze odražavaju kolektivno emocionalno stanje. Kada je ono na vrhuncu, berze se preokreću ili probijaju nivoe koje niko nije mislio da je moguće probiti. Sada se nalazimu u takvom trenutku, i možemo ostati na ovom vrhuncu u narednih mesec dana. Ukoliko ostave na miru berze da normalno trguju, bez velikih i nevidljivih entiteta sa zakulisnim motivima, koji daju ogromne naloge u noćnoj tmini, čovek bi pomislio da bi to bilo idealno okruženje da cena zlata raste. To se može desiti i ako nevidljivi entitet bez traga, zauzme kretkoročne pozicije i cena počne da raste iznad 1350, a on mora da proda to kratkoročno.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju za naše pretplatnike bila je za decembarske NASDAQ e-mini ugovore: "Brzi brokeri su i dalje u kratkoročnom i hajde da prestanemo sa kupovinom iznad 3250. U međuvremenu, hajde da pokrijemo sve kratkoročne pozicije ako cena padne do 3185 +/- 10. Ako ste to ispunili u sredu ili četvrtak, možete ići u dugoročno (u ovom izlazu), sa zaustavljanjem kupovine ispod 3140". Bingo! Minimum je u četvrtak, 3. oktobra bio 3189.25, a u petak se kupovalo za 3235.50. Najbolja trgovina je možda bila sirova nafta, što smo savetovali i pozicioniranim i brzim brokerima, da kupuju po ceni nedeljne potpore. Evo šta smo savetovali brzim brokerima: "Brzi brokeri su (još uvek) u kratkoročnom koje treba da pokriju... i da pređu u dugoročno, ako cena padne na nivo nedeljne potpore (101.41 - 101.66), sa zaustavljanjem kupovine ispod 99.00". Ove pozicije su krajem avgusta bile kratkoročne do oblasti od 110. Nedeljni minimum je bio 101,05, a kupovalo se za 103.84, tako da je ovo bila veoma profitabilna kratkoročna trgovina, a do sada i najbolja u odnosu na nove dugoročne.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom berzanskom izveštaju je bila za decembrske ugovore za zlato, gde su se brzi brokeri zaustavili u utorak na dan velikog pada, a već u sredu, 2. oktobra, smo im savetovali: "Brzi brokeri neka izađu iz dugoročnog... pa kupite ponovo, sa zaustavljanjem kupovine ispod potpore". Zlato se toga dana prodavalo za 1287, a tokom nedelje za oko 1310. To je bio samo jedan dan nakon što smo našim pretplatnicima poslali specijalni ažuriran izveštaj za zlato, gde smo im savetovali da kupe jer se na tržištu cena kretala oko 1285.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD