Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 21. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu Na Kepler Institutu, 26. novembra će početi dvomesečni kurs iz natalne astrologije. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Dvodnevna radionica: Isceljenje Unutrašnjeg Deteta Da li ste spremni za duhovnu avanturu kroz isceljivanje i duboku integraciju? Pridružite nam se u dubokom i moćnom vikendu radosti, isceljenja i ličnog rasta uz pomoć neverovatnih Wild Earth Animal esencija i njihovog tvorca, šamana Danijela Mejpla (Daniel Mapel) iz Virdžinije koji živi sa životinjama u šumi i komunicira sa njima. Njegov rad je dobio međunarodno priznanje za svoju originalnost i sposobnost da na licu mesta pravi izuzetne promene.
» prikaži celu vest
Predavanja u Kini Od 22. novembra do 24. novembra 2019. godine, održava se prva Međunarodna Astrološka Konferencija u Pekingu, Kini. Tom prilikom, Aleksandar i Lea Imširagić će po prvi put držati predkonferencijske seminare 21. novembra 2019. godine.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

99% i Wall Street

Prvi efekti kvadrata Urana i Plutona događaju se upravo sada, kroz demonstracije u New York-u i Washington-u pod nazivom “Okupirajmo Wall Street”.

Iako bi mnogi pomislili da je ova godina već i počela sa takozvanim “Arapskim prolećem” u kome je došlo do masovnih pobuna i demonstracija širom Arapskog sveta – to je, ipak, primarno delo kvadrata Plutona u Jarcu i njegovog dispozitora Saturna u Vagi, a mnogo manje rezultat kvadrata Plutona sa Uranom. Radi se o tome što je na Bliskom Istoku primarna ideja bila svrgavanje diktatora (Pluton u Jarcu) i borba za demokratiju (Saturn u Vagi) – dok su demostracije u Sjedinjenim Državama pokrenuti sasvim drugim motivom. Wall Street predstavlja finansijski centar moći izraženog u prirodi Plutona, a samo činjenica da se ova ulica najsnažnije finansijske ustanove u svetu zove “Zid” (Wall) jasno ocrtava ovog Plutona baš u znaku Jarca (zid, stena, kamen…). Sa druge strane – Uran iz Ovna koji je u kvadratu sa njim veoma opisuje mlade (Ovan) pobunjene (Uran) ljude koji žele novi početak i prosperitet, ali se osećaju zakočeni od starijih generacija (…kvadrat Pluton u Jarcu), odnosno dugova koje su oni stvorili, a nove generacije moraju da otplaćuju.

Dakle, ova priča se otvara 17.09.2011. u 10:00 na Wall Street-u u New York-u, kada su zakazani prvi protesti i koji od tada traju neprestano već skoro mesec dana.

Sama pozicija Ascendenta na 3º Škorpiona već snažno opisuje ne samo akere događaja – koji su izvesno veoma ljuti, već i osnovnu temu protesta koja jeste uperena protiv bankarskog (Škorpion i još stepen egzaltacije Plutona) sistema. Nadalje, Mesec u znaku Bika jasno ukazuje da je glavna atmosfera vezana za finansije. Da će to veroavtno dugo potrajati upravo govori fiksni kvalitet ovih znakva (Ascendenta i Meseca).

Ipak, jedan od vladara Ascendenta je Mars koji se nalazi na 29º Raka. Ovo je zaista poseban znak, jer se sa jedne strane radi o znaku Marsovog pada i gotovo njegovom samom stepenu pada, pa tako on opisuje ljude koji su izvesno već izgubili puno toga (Mars odlazi sa 28º - koji je sam stepen njegovog pada) i sada predstavljaju najveći deo ljudi – ili kako sami kažu “99% smo mi”. Zar se ovo ne uklapa potpuno u sliku Marsa na 29º znaka narodnih masa?!

Takođe – svaka planeta na 29º “nema jasan cilj”, pa je i jedna od osnovnih zamerki kritičara ovih demonstracija što demonstranti jednostavno nemaju jasno definisane zahteve! Koliko je ovo naglašeno govori i činjenica da je Mars u kvinkunksu sa Neptunom, dok je njegov dispozitor (Mesec) u kvadratu sa istim tim Neptunom – što samo dodatno naglašava nepostojanje konciznog cilja.

Uran – Pluton i Sjedinjene Države

Horoskop početka demonstracija neobično snažno opisuje samu situaciju i kroz činjenicu da je drugi vladar Ascendenta – Pluton – upravo na samom vrhu 3. kuće (ulica) u znaku Jarca (zid) i da sam predstavlja koliko u konkretnom slučaju demonstrante – toliko i sam Wall Street kao centar finansijske moći (Pluton) i to u svom punom imenu!

Ne možemo se a ne zapitati zbog čega je kvadrat urana i Plutona već sam po sebi bitan za Sjedinjene Države? Da li oni imaju u svom natalnom horoskopu neku “lošu vezu” koja predstavlja negativno sećanje između njih što bi dovelo do aktiviranja ovog kvadrata baš kod njih?

Na prvi pogled se čini da Uran i Pluton nisu ni u kakvoj vezi, ali ako pogledamo dispozitora Urana (Merkur) videćemo da se on nalazi u opoziciji sa Plutonom – što je veoma slično kao i da su i Uran i Pluton u opoziciji – odakle se vidi da je čitava nacija osetljiva na teške aspekte ove dve spore mundane planete.

Setimo se samo velike depresije u Americi krajem dvadesetih godina prošlog veka kada su takođe ove dve planete bile u kvadratu i demonstracija koje su zatim sledile. Nadalje, u drugoj polovini 1960-ih godina tokom konjunkcije Urana i Plutona bile su brojne protesti protiv rata u Vijetnamu, kao i demonstracije Martina Lutera Kinga protiv rasne diskriminacije.  Stoga ne treba da iznenađuje da su se sada demonstracije u Americi ponovo pojavile sa novim kvadratom ove dve planete.

 

Progesije Američkog horoskopa

Ako pogledamo sekundarnu progresiju horoskopa Sjedinjenih Država za dan početka demonstracija, pored nekoliko veoma interesantnih pozicija, neminovno zapažamo i gotovo egzaktan kvadrat Sunca i Urana (sa orbisom od samo 13’) koji sam po sebi jeste snažan pokazatelj nemira i nezadovoljstva uperenog protiv vlasti (Sunce).

I opet se pitamo – da li su Sjedinjene Države naklonjene ovoj vrsti problema (Sunca u lošem aspektu sa Uranom) preko svog natalnog horoskopa? Ponovo se na prvi pogled čini da o “nije njihova priča”, jer Sunce i Uran nemaju nikakav zajednički aspekt. Ipak, ako pogledamo njihove dispozitore (Mesec i Merkur) – što su isto oni – slika postaje sasvim drugačija: Mesec i Merkur im se nalaze u kvinkunksu! Dakle, ovo je nacija koja je oseljiva na ovu vrstu aspekta, pa su čak naredne pune dve godine (koliko će kvadrat sekundarnog Sunca trajati prema sekundarnom, a zatim i natalnom Uranu!) veoma kritične upravo za odnos naroda (Uran, a ne treba zaboraviti da u njemu živi i Mesec SAD, budući da se on nalazi u Vodoliji) i vlasti (Sunce, kao i vladar 10. kuće).

Sama pozicija sekundarnog Meseca na 5º Vage u početku demostracija nalazila se u egzaktnoj opoziciji sa natalnim Jupiterom (valadarem druge kuće) horoskopa SAD, što je definitivno slika nezadovoljstva naroda (Mesec) finansijskim stanjem (Jupiter, vladar 2).

Kako je Mesec tokom oktobra prešao na 6º Vage – došao je i u egzaktni kvinkunks sa sekunranim Suncem (6º Riba), pa su se demonstracije nastavile i proširile i na glavni (Sunce) grad.

Ako je suditi po kretanju sekundarnog Meseca – tokom novembra on će preći na 7º Vage odakle će formirati egzaktan trigon sa Sekundarnim Uranom – što bi trebalo dovesti do delimičnog “rešenja problema”, bar što se tiče samih demonstracija.

To je, međutim, samo mali predah u nastojećem dvogodišnjem periodu egzaktnog kvadrata sekundarnog Sunca i Urana, pri čemu je horoskop 17.09.2011. definitivno znak uvoda u period većih promena, kako u samim Sjedinjenim Državama – tako i u ostatku sveta.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD