Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

30. IX - 07. X 2013

Propuštena je još jedna mogućnost da se dođe do sporazuma prošle nedelje. U SAD nije postignut dogovor oko dužničkog limita i predstojećeg suspendovanja američke vlade. U stvari, uopšte nije ni bilo nikakve rasprave, a Bela kuća je nastavila da ponavlja svoju mantru da neće pregovarati sa Kongresom o podizanju dužničkog limita, a u Beloj kući koju kontrolišu republikanci usvojen je zakon koji će i dalje omogućavati vladi da uzmiče, ali bez sredstava za Obamin program zdravstvenog osiguranja. Oni žele da suspenduju sve nepopularniji Obamin program zdravstvenog osiguranja, ali im neće uspeti. I tako će propasti lep trigon Venere i Jupitera 26. septembra, zbog toga što dve strane nastavljaju beskrajnu svađu, a kriza američkog budžeta je, ponovo, svakim danom sve veća.

U međuvremenu, Nemci su prošle nedelje ponovo, većinom, izglasali kancelarku Angelu Merkel. Prema pisanju Vol strit žurnala od 24. septembra, "Njen uspeh je u očuvanju nemačkog prosperiteta u jeku evro krize... kojim je kancelarka zadobila poštovanje Nemačke, ako ne i obožavanje... za razliku od šefova drugih vlada u Evropi koji se suočavaju sa intenzivnim domaćim kritikama zbog ekonomskog stanja u svojim državama i drugih pitanja, gospođa Merkel kao nacionalni lider sa jakim državnim mandatom stoji praktično sama." U nastavku članka navodi se izjava Merkelove: "Evropa funkcioniše samo ako se čuje svačiji glas. Oni koji me poznaju znaju da sam ja neko ko traži kompromis, ko stvarima prilazi kreativno, i ko pokušava da razume interese drugih".

Sada uporedite to sa drugom pričom u istom žurnalu u četvrtak, pod naslovom "Francuska povećava poreze za svoj najnoviji budžet". Članak počinje rečima: "Francuska vlada predstavila je budžet za 2014, koji se oslanja na povećanje poreza, što preti da poveća potrošnju održavanja domaćinstava, što i dalje smanjuje rekordno nisku popularnost predsednika Fransoa Olanda... Mere su dodate na teret poreza koji je već među najvišima u Evropi... Francuska preduzeća i domaćinstva su teško pogođena neprekidnim povećanjem poreza, od kako je, pre 16 meseci, izabran gospodin Oland... Njegovi planovi do sada nisu dali očekivane rezultate". To je priča o dva grada... dve zemlje, sa dve različite filozofije onih koji su na vlasti. To je razlika u poverenju, što se postiže ispunjenjem obećanja biračima, i pruža osećaj da se iskreno zalažete za njihove interese. Ovo se postiže: "...traženjem kompromisa onih koji kreativno prilaze stvarima i koji pokušavaju da razumeju interese drugih". Drugi svetski lideri mogu naučiti ovu lekciju.

S obzirom na opasnost od suspendovanja vlade SAD, što bi trebalo da se desi do sredine oktobra, berze širom sveta su prošle nedelje opadale. Pre samo nekoliko dana, 19. septembra, mnoge berze su dostigle nove maksimume svih vremena ili višegodišnje maksimume. Jedini izuzetak je bio pad u Australiji, gde je All Ords, krajem prošle nedelje, skočila na novi 5-godišnji maksimum. Zlato i srebro su u istom opsegu kao i prethodne nedelje, dok je sirova nafta pala na najnižu cenu od 5. jula.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Saveti koje smo dali u nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike za najbolju trgovinu bili su za decembarske S&P E-mini ugovore: "Pozicionirani brokeri su još uvek u kratkoročnom, i mogu da izađu ako cena ponovo padne na nivo nedeljne potpore (1683 - 1684.50) i tu se zaustavi". Brzi brokeri su uradili isto. Minimum prošle nedelje bio je 1680, a trgovalo se za 1696.50. 

Saveti koje smo dali u dnevnom berzanskom izveštaju za pretplatnike u ponedeljak, 18. septembra, za najbolju trgovinu bili su za decembarske NASDAQ E-mini ugovore: "Brzi brokeri mogu da idu u dugoročno za 3200 - 3210, uz zaustavljanje kupovine ispod 3160". Minimum je u ponedeljak bio 3198. Trgovalo se za 3223.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ovo će biti važna nedelja na mnogim berzama, zbog objavljivanja izveštaja o nezaposlenosti u SAD u petak - osim u slučaju da ovaj izveštaj ne bude objavljen zbog suspendovanja delova vlade sledeće nedelje. Ukoliko se izveštaj objavi, brokeri će ga vrlo pažljivo pratiti, jer on može da da indicije o tome da li će Fed početi da smanjuje svoj program kvantitativnih olakšica, ili će ostati izuzetno prilagodljiv u nadi da će se inflacija vratiti na 2% i da će se povećati zaposlenost.

Ti izveštaji treba da se objave neposredno pre mladog Meseca, kasnije u toku dana 4. oktobra. Ovaj mlad Mesec će biti značajan iz više razloga. Prvo, zato što je u Vagi. Prema našim istraživanjima, mlad Mesec u Vagi ima najveći istorijski uticaj na nagle preokrete na američkim berzama, od svih lunarnih kombinacija u Vagi, sa Suncem. Takođe, ovaj mlad Mesec će formirati T-kvadrat sa kvadratom Urana i Plutona. Sunce će formirati opadajući kvadrat sa Plutonom 1. oktobra, i opoziciju sa Uranom 3. oktobra. Opasnost od suspendovanja vlade postaje sve realnija kada se kvadrat Urana i Plutona aktivira nekim drugim tranzitom - kao što je Sunce. Međutim, tranzitni Mars je takođe veoma važan sledeće nedelje, jer će on aktivirati kvadrat Merkura i Plutona u horoskopu berze, poznat kao "Butonvudov" horoskop. Obično u ovom periodu prestaje nagli pad cena akcija. Možda to znači da su izveštaji o nezaposlenosti povoljni. Možda to znači da Kongres i Bela kuća pregovaraju o povećanju dužničkog limita, ali sa mladim Mesecom u Vagi u lošem aspektu sa Uranom i Plutonom, ne bismo se kladili u ishod ovog poslednjeg.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD