Tel: 060.7673.192, 064.387.222.4, 011.267.31.92   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Uvod u tumačenje natalnog horoskopa Astrologija je specifičan jezik, čije specifično pismo - nebesku abecedu je potrebno znati čitati i tumačiti. Ona je veština sklapanje reči i rečenica koje nastaju kombinovanjem astroloških simbola. Kurs "Uvod u tumačenje natalnog horoskopa" počinje u sredu, 8. septembra od 19h na Kepler Institutu.
» prikaži celu vest
Kurs: Tehnike Tranzita u Astrologiji U ponedeljak, 6. septembra, od 19h na Kepler Institutu počinje dvomesečni kurs iz tehnika tranzita u astrologiji. Svi događaji iz života jedne osobe su sadržani u njenom natalnom horoskopu. Međutim, da bismo mogli da ih procenimo kada će se oni dogoditi, neophodno je da na određeni način “oživimo” natalne planete, da ih pomeramo u vremenu i na osnovu tih promenjenih pozicija zaključimo kada će se realizovati određeni natalni potencijal.
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Prošlih Života Ono što mi treba da tražimo u karmičkoj astrologiji i u ovom reinkarnacijskom otkrivanju potovanja Duše, jesu različite potrebe nas samih koje se ispoljavaju u različitim životima, trenucima koje negde živimo. Kurs iz karmičke astrologije počinje u utorak, 7. septembra od 19h na Kepler Institutu u trajanju od 10 nedelja. Ovaj kurs je moguće pohađati i online.
» prikaži celu vest
Upis u školu je u toku! Da li biste želeli da steknete astrološko obrazovanje po svetskim standardima koje će vam omogućiti da se profesionalno bavite astrologijom? U toku je upis u prvu godinu studija astrologije na Institutu za Astrološka Istraživanja i Edukaciju “Johannes Kepler”!
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2021. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2021. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu hrabrosti i inspirativnih akcija na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Sankt Petersburg

U nedelju 23.09.2012. putnički brod Marco Polo je krenuo na jedan od svojih najpopularnijih kruzeva, Baltic Capitals & Russia. Nizali su se gradovi na obali Baltičkog mora, Kopenhagen, Varnemunde, Talin… Negde oko Talina, kada shvatih da idemo prema Sankt Peterburgu, obuze me čudan osećaj da ga moram videti. U prvom trenutku sam pomislila na koleginicu Viktoriju – ona je ukrajinka sigurno će hteti da izađe, a ja bih volela da ovaj grad vidim uz pomoć nekog ko ga poznaje i voli…

“Zašto ne bih išla na ekskurziju?” – pomislih u tom trenutku. Posada je mogla da se pridruži organizovanim izletima, ali kako sam imala samo tri dana da se upišem – vreme mi je bilo prilično ograničeno. Sa nestrpljenjem sam ušla kod organizatora i pitala ga da li mogu u nešto da se uklopim, tako sam se ipak upisala za posetu Petropavlove tvrđave…

Moja Venera (izlet), koja je vladar 9. kuće (inostranstvo), nalazazi se u konjunkcji sa Suncem (značajno, centralno, kraljevsko…) i u sekstilu sa Saturnom (tvrđava) u Ribama (more)… Eto slike mog izleta u Sankt Petersburgu, koji se inače i vezuje za Ribe i zvezdu Ahernar, baš tu gde se i nalazi moj Saturn.

“Obećanje natalnog horoskopa da ću posetiti ovaj grad, upravo se obistinjava” – radosno zaključih.

Petar Veliki

Na žalu pustom, On[1] je stao,

Zamislio se, zagledao

Daleko. Pred njim rašireno

Površje reke; pohitao

Čun bedni njime usamljeno.

Uz močvarne i blatne vale

Kolibe crne ponicale,

Ubogog Finca gnezdo milo;

I šume koje nisu znale

U maglu sunce što se skrilo,

Svud šumile su.

Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. na močvarnom zemljištu u blizini mora, osiguravajući time ruski pristup Baltičkom moru. Car – vizionar je na prvi pogled odlučio da močvarno zemljište na ušću Neve pretvori u svoju buduću raskošnu prestonicu i ruski „prozor na Zapad”. Konjička statua Petra Velikog, Bronzani konjanik je simbol grada i predstavlja pobedu nad svim teškoćama na koje je Petar Veliki nailazio. Dan kada je položen kamen temeljac za Petropavlovsku tvrđavu, koja je imala ulogu da strateški osigura ušće Neve za Ruse, smatra se i danom osnivanja grada.

Mihail I Fjodorovič je bio prvi ruski car iz dinastije Romanov, kojeg nasleđuje njegov sin Aleksej I Mihajlovič. Tokom svog života car Aleksej je imao veliki broj dece ali je njihovo zdravstveno stanje bilo problematično, Petar Veliki rodio se iz drugog braka s Natalijom Nariškinom. Na presto je došao nakon mnogih dvorskih intriga i zavera. U početku je vladao zajedno sa svojim bolesnim bratom Ivanom V, posle čije smrti je postao car. Titulu cara je odbacio 1721. i zamenio je titulom imperatora.

…Stavili smo slušalice i prvo što sam čula bilo je: “Petar Veliki je bio veoma krupan, visok skoro dva metra i veoma snažan, poletan, izuzetne radne energije, neretko svirep, nagao i razvratan… Sunce je u Blizancima, u konjukciji sa Belatriks iz sazvežđa Orion – konstelacije za koju se vezuju naročito visoki i snažni muškarci, skloni vojnim veštinama. Sa Suncem vidimo veoma moćnog muškarca. Ascendent je u znaku Ovna, koji mu donosi militantnost, ali i naglost, autoritativnost, pa čak i svirepost. U znaku njegovo Ascendenta – Ovnu – nalazi se i Saturn na samom početku, te je ovo slika osnivača, a kako je u trigonu sa Mesecom (koji je njemu i vladar četvrte kuće) – eto i osnivača nekog novom mesta i to baš na močvarnom području (Mesec je u 8. kući – močvare).

Karmičke strune

Nešto me je vuklo prema njemu, njegov Južni Čvor je egzaktno na mom Ascendentu, zajedno sa Jupiterom u kojem žive vladar Ascendenta Mars i Uran iz Riba.

Tako ispada kao da su nam Mars i Mars u konjukciji, a tu je kroz dispoziciju i njegov Uran u konjukciji sa mojim Uranom i Plutonom. U Jupiteru živi i njegov Mesec, a njegovo Sunce nalazi se na mom Severnom Čvoru. Ovo sve ukazuje na neko prepoznavanje koje mora postojati na nekom nivou…

Nadalje, vladar mog Ascendenta je Merkur i on se nalazi baš na Ascendentu Petra Velikog. Svakako je zanimljiva i konjukcija mog Saturna u Ribama sa njegovim Severnim Čvorom i Uranom (neki astrolog iz budućnosti, koji putuje na brodu i posećuje tvrđavu koja nosi njegovo ime…).

U uporednim horoskopima, Mesečevi čvorovi ukazuju na jake karmičke veze, kao i sve konjukcije, govore o odnosima koji su već postojali u nekoj ranijoj inkarnaciji.

Poseban osećaj mi je izazvala i njegova statua, za koju se inače veruje da ima neke čudne moći. U svakom slučaju, moj Saturn (statua) nalazi se upravo na mestu koje se vezuje za ovaj grad, što sada najdirektnije upotpunjuje ovu sliku. Postoji čak i verovanje da kada mu se protrljaju dugi prsti, možete postati bogati i srećni.

Kako su prsti predstavljeni Neptunom i serijom 3 – eto opet potvrde za ovo verovanej (Neptun) kod mene, jer ova statua (Saturn) kod mene pravi baš trigon (sreća) sa Neptunom u 3. kući (prsti).

Katedrala

Najdominantnija zgrada pored tvrđave je Katedrala (što je u mom slučaju opet Saturn u Ribama) u baroknom stilu. Sa svojom zlatnom spiralom na vrhu zvonika i visinom od 122,5 metara, ovo je najviša zgrada u gradu. Zlatni anđeo (Saturn sekstil Sunce – zlato i trigon Neptun – Anđeo) sedi na samom vrhu.

Ova Katedrala je mesto sahranjenih careva, jer su svi carevi i carice od Petra Velikog do Aleksandra III sahranjeni ovde, kao i ostaci poslednjeg cara, Nikolaj II i njegova porodica. Ako je moj Saturn ova katedrala, nije li aspekt sa planetom iz Škorpiona (Neptunom) ona koja će reći da se u njoj i groblje nalazi?

Sankt Peterburg je i muzej mostova (Saturn u opoziciji sa Uranom, na mom Ascendentu), leži na močvarnim obalama reke Neve (Saturn u Ribama opozicija Pluton), grad sa najviše ostrva (Saturn trigon Neptun). Grad se nalazi na ušću Neve u more, što jeste slika zvezde Ahernar na kojoj se nalazi moj Saturn. Uvek osetim oduševljenje kada ponovo otkrijem ovu holografsku povezanost u kojoj se u jednoj tački (u ovom slulaju mog Saturna) vidi čitav svet oko nas.

Horoskop grada

Ascendent grada je u znaku Lava, što samo naglašava pompeznost grada, koji je pun najlepših arhitektonskih građevina. Zlatni grad palata, bulevara, pozorišta, biblioteka… moja poseta je krunisana vožnjom čamcem, rekom Nevom, pogledom na velelepne građevine… Palata Carice Katarine Velike ostavlja bez daha, Palata Aleksandrovski, Ermitaž, Zimski dvorac...

Vladar Ascendenta Sankt Peterburga je egzaktno na mom MC-u, pa ga ja posećujem u toku pauze, dok radim na brodu. Jupiter Sankt Peterburga je egzaktno na mojoj Veneri koja vlada mojom 9. kućom inostranstva, putovanja, pa je bio nezaobilazan grad! Moj vladar Asc (Merkur) je u konjukciji sa Neptunom grada, pa ja pravim fotografije.

***

Tog predivnog popodneva, tranzitno Sunce je bilo u trigonu sa mojim Jupiterom i sa Suncem grada, a tranzitni Jupiter na mojim čvorovima, i na natalnom Suncu Petra Velikog.

Mesec je bio na zadnjim stepenima znaka Riba i ja sam se vratila na brod stisnutog grla, naježene kože i sa suzama u očima, zadivljena onim što sam videla i osetila…

 


[1] Petar Veliki (1682-1725))

Aleksandar Puškin – Bronzani konjanik

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD