Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Sankt Petersburg

U nedelju 23.09.2012. putnički brod Marco Polo je krenuo na jedan od svojih najpopularnijih kruzeva, Baltic Capitals & Russia. Nizali su se gradovi na obali Baltičkog mora, Kopenhagen, Varnemunde, Talin… Negde oko Talina, kada shvatih da idemo prema Sankt Peterburgu, obuze me čudan osećaj da ga moram videti. U prvom trenutku sam pomislila na koleginicu Viktoriju – ona je ukrajinka sigurno će hteti da izađe, a ja bih volela da ovaj grad vidim uz pomoć nekog ko ga poznaje i voli…

“Zašto ne bih išla na ekskurziju?” – pomislih u tom trenutku. Posada je mogla da se pridruži organizovanim izletima, ali kako sam imala samo tri dana da se upišem – vreme mi je bilo prilično ograničeno. Sa nestrpljenjem sam ušla kod organizatora i pitala ga da li mogu u nešto da se uklopim, tako sam se ipak upisala za posetu Petropavlove tvrđave…

Moja Venera (izlet), koja je vladar 9. kuće (inostranstvo), nalazazi se u konjunkcji sa Suncem (značajno, centralno, kraljevsko…) i u sekstilu sa Saturnom (tvrđava) u Ribama (more)… Eto slike mog izleta u Sankt Petersburgu, koji se inače i vezuje za Ribe i zvezdu Ahernar, baš tu gde se i nalazi moj Saturn.

“Obećanje natalnog horoskopa da ću posetiti ovaj grad, upravo se obistinjava” – radosno zaključih.

Petar Veliki

Na žalu pustom, On[1] je stao,

Zamislio se, zagledao

Daleko. Pred njim rašireno

Površje reke; pohitao

Čun bedni njime usamljeno.

Uz močvarne i blatne vale

Kolibe crne ponicale,

Ubogog Finca gnezdo milo;

I šume koje nisu znale

U maglu sunce što se skrilo,

Svud šumile su.

Sankt Peterburg je osnovao Petar Veliki 1703. na močvarnom zemljištu u blizini mora, osiguravajući time ruski pristup Baltičkom moru. Car – vizionar je na prvi pogled odlučio da močvarno zemljište na ušću Neve pretvori u svoju buduću raskošnu prestonicu i ruski „prozor na Zapad”. Konjička statua Petra Velikog, Bronzani konjanik je simbol grada i predstavlja pobedu nad svim teškoćama na koje je Petar Veliki nailazio. Dan kada je položen kamen temeljac za Petropavlovsku tvrđavu, koja je imala ulogu da strateški osigura ušće Neve za Ruse, smatra se i danom osnivanja grada.

Mihail I Fjodorovič je bio prvi ruski car iz dinastije Romanov, kojeg nasleđuje njegov sin Aleksej I Mihajlovič. Tokom svog života car Aleksej je imao veliki broj dece ali je njihovo zdravstveno stanje bilo problematično, Petar Veliki rodio se iz drugog braka s Natalijom Nariškinom. Na presto je došao nakon mnogih dvorskih intriga i zavera. U početku je vladao zajedno sa svojim bolesnim bratom Ivanom V, posle čije smrti je postao car. Titulu cara je odbacio 1721. i zamenio je titulom imperatora.

…Stavili smo slušalice i prvo što sam čula bilo je: “Petar Veliki je bio veoma krupan, visok skoro dva metra i veoma snažan, poletan, izuzetne radne energije, neretko svirep, nagao i razvratan… Sunce je u Blizancima, u konjukciji sa Belatriks iz sazvežđa Orion – konstelacije za koju se vezuju naročito visoki i snažni muškarci, skloni vojnim veštinama. Sa Suncem vidimo veoma moćnog muškarca. Ascendent je u znaku Ovna, koji mu donosi militantnost, ali i naglost, autoritativnost, pa čak i svirepost. U znaku njegovo Ascendenta – Ovnu – nalazi se i Saturn na samom početku, te je ovo slika osnivača, a kako je u trigonu sa Mesecom (koji je njemu i vladar četvrte kuće) – eto i osnivača nekog novom mesta i to baš na močvarnom području (Mesec je u 8. kući – močvare).

Karmičke strune

Nešto me je vuklo prema njemu, njegov Južni Čvor je egzaktno na mom Ascendentu, zajedno sa Jupiterom u kojem žive vladar Ascendenta Mars i Uran iz Riba.

Tako ispada kao da su nam Mars i Mars u konjukciji, a tu je kroz dispoziciju i njegov Uran u konjukciji sa mojim Uranom i Plutonom. U Jupiteru živi i njegov Mesec, a njegovo Sunce nalazi se na mom Severnom Čvoru. Ovo sve ukazuje na neko prepoznavanje koje mora postojati na nekom nivou…

Nadalje, vladar mog Ascendenta je Merkur i on se nalazi baš na Ascendentu Petra Velikog. Svakako je zanimljiva i konjukcija mog Saturna u Ribama sa njegovim Severnim Čvorom i Uranom (neki astrolog iz budućnosti, koji putuje na brodu i posećuje tvrđavu koja nosi njegovo ime…).

U uporednim horoskopima, Mesečevi čvorovi ukazuju na jake karmičke veze, kao i sve konjukcije, govore o odnosima koji su već postojali u nekoj ranijoj inkarnaciji.

Poseban osećaj mi je izazvala i njegova statua, za koju se inače veruje da ima neke čudne moći. U svakom slučaju, moj Saturn (statua) nalazi se upravo na mestu koje se vezuje za ovaj grad, što sada najdirektnije upotpunjuje ovu sliku. Postoji čak i verovanje da kada mu se protrljaju dugi prsti, možete postati bogati i srećni.

Kako su prsti predstavljeni Neptunom i serijom 3 – eto opet potvrde za ovo verovanej (Neptun) kod mene, jer ova statua (Saturn) kod mene pravi baš trigon (sreća) sa Neptunom u 3. kući (prsti).

Katedrala

Najdominantnija zgrada pored tvrđave je Katedrala (što je u mom slučaju opet Saturn u Ribama) u baroknom stilu. Sa svojom zlatnom spiralom na vrhu zvonika i visinom od 122,5 metara, ovo je najviša zgrada u gradu. Zlatni anđeo (Saturn sekstil Sunce – zlato i trigon Neptun – Anđeo) sedi na samom vrhu.

Ova Katedrala je mesto sahranjenih careva, jer su svi carevi i carice od Petra Velikog do Aleksandra III sahranjeni ovde, kao i ostaci poslednjeg cara, Nikolaj II i njegova porodica. Ako je moj Saturn ova katedrala, nije li aspekt sa planetom iz Škorpiona (Neptunom) ona koja će reći da se u njoj i groblje nalazi?

Sankt Peterburg je i muzej mostova (Saturn u opoziciji sa Uranom, na mom Ascendentu), leži na močvarnim obalama reke Neve (Saturn u Ribama opozicija Pluton), grad sa najviše ostrva (Saturn trigon Neptun). Grad se nalazi na ušću Neve u more, što jeste slika zvezde Ahernar na kojoj se nalazi moj Saturn. Uvek osetim oduševljenje kada ponovo otkrijem ovu holografsku povezanost u kojoj se u jednoj tački (u ovom slulaju mog Saturna) vidi čitav svet oko nas.

Horoskop grada

Ascendent grada je u znaku Lava, što samo naglašava pompeznost grada, koji je pun najlepših arhitektonskih građevina. Zlatni grad palata, bulevara, pozorišta, biblioteka… moja poseta je krunisana vožnjom čamcem, rekom Nevom, pogledom na velelepne građevine… Palata Carice Katarine Velike ostavlja bez daha, Palata Aleksandrovski, Ermitaž, Zimski dvorac...

Vladar Ascendenta Sankt Peterburga je egzaktno na mom MC-u, pa ga ja posećujem u toku pauze, dok radim na brodu. Jupiter Sankt Peterburga je egzaktno na mojoj Veneri koja vlada mojom 9. kućom inostranstva, putovanja, pa je bio nezaobilazan grad! Moj vladar Asc (Merkur) je u konjukciji sa Neptunom grada, pa ja pravim fotografije.

***

Tog predivnog popodneva, tranzitno Sunce je bilo u trigonu sa mojim Jupiterom i sa Suncem grada, a tranzitni Jupiter na mojim čvorovima, i na natalnom Suncu Petra Velikog.

Mesec je bio na zadnjim stepenima znaka Riba i ja sam se vratila na brod stisnutog grla, naježene kože i sa suzama u očima, zadivljena onim što sam videla i osetila…

 


[1] Petar Veliki (1682-1725))

Aleksandar Puškin – Bronzani konjanik

 

 

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD