Tel: (+381) 11.4113.164, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Astrološki kalendar za 2024. godinu Astrološki kalendar je praktični vodič za celu 2024. godinu, koji vam služi da brzo i lako dobijete najvažnije astro informacije svakog dana.

Pomaže da se odredi kvalitet i osobina svakog dana tokom 2024. godine (mundana astrologija), planira aktivnosti (elekciona astrologija) i dobije odgovor na postavljena pitanja (horarna astrologija).
» prikaži celu vest
Knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

23. - 30. IX 2013

Heliocentrični Merkur koji je 18. septembra ušao u Strelca, prošle nedelje je bio u svom najboljem - i najgorem izdanju. To je bio dan kada je Odbor Federalnih rezervi neočekivano najavio da neće početi da smanjuje svoj izuzetan (i sumnjiv) program kvantitativnih olakšica, već će zadržati svoje kratkoročne kamatne stope blizu 0%, i nastaviti kupovinu 85 milijardi dolara hipotekarnih hartija od vrednosti i američkih državnih obveznica, svakog meseca, sve dok ne budu smatrali da je prošao rizik po ekonomiju. U prvom trenutku, neposredno posle toga, berze, kao što je Dow Jones Industrial Average i S&P, su skočile na nove maksimume svih vremena. Zlato je u narednih 24 sata skočilo na više od 80.00 dolara, a državne obveznice i valute su se vinuli u nebesa. Sledećeg dana investitori su počeli sa nezadovoljstvom. Akcije i plemeniti metali su se uglavnom povukli ili je profit ostvaren samo dva dana ranije.

FED je otvoreno kritikovan zbog nemogućnosti da investitorima obezbedi "prave smernice", već ih je "zbunio", kako su rekli berzanski komentatori. Međutim, šta ste očekivali sa Mesecom koji je toga dana bio u znaku Riba, a kasnije je bio Pun Mesec? I ne zaboravimo da je ceo nesporazum počeo u maju, kada je predsedavajući FRB-a Ben Bernanke, pod uticajem Neptuna koji je kretao retrogradno, najavio mogućnost zaoštravanja. Sa tačke gledišta finansijske astrologije, može li biti zbunjujuće više od ovoga? Da li postoji veća verovatnoća da neko može biti pogrešno shvaćen? Mi smo tada upozorili da je ovo jedan veliki nesporazum, i u retrospektivi smo rekli, da je čak i upozorenje bilo veliko potcenjivanje. Nedelja se završila sa Mesecom u Ovnu, koji je znak neslaganja i borbenost. Do kraja nedelje, sasvim odgovarajuće, investitori su bili besni zbog Bernankeovih nedavnih oprečnih političkih izjava. Pre nedelju dana, iste reakcije su izazvale Obamine oprečne izjave u vezi napada na Siriju. Sa ovoliko kontradiktornosti, nije ni čudo da su berze krajem prošle nedelje potonule.

Koliko je bila luda prošla nedelja? Pre Fed-ovog iznenađujućeg saopštenja u sredu popodne, 18. septembra, na DJIA se trgovalo za 15.470. U roku od 2 sata od tog saopštenja, DJIA je dostigao novi maksimum svih vremena od 15.709. Do zatvaranja u petak, ponovo je pao na 15.455. Nije bilo mnogo drugačije ni na tržištu zlata i srebra. U sredu ujutru, zlato se prodavalo za 1291, a srebro za 2122, što je bila najniža cena od početka avgusta. U roku od 24 sata, zlato je skočilo na 1375, a srebro na 2344. Berzanska nedelja se zatvorila (sledećeg dana) na 1325, za zlato, odnosno na 2180, za srebro. U finansijskoj astrologiji, ovo je poznato kao uticaj heliocentričnog Merkura u Strelcu.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Jedini novi položaj koji smo u nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike savetovali da otvorite, bili su novembrski ugovori za soju, i rekli smo: “Pozicionirani brokeri su na nuli i mogu kupovati dok cena pada ispod 1320, sa zaustavljanjem kupovine ispod xxx".  Minimum se desio baš na kraju nedelje, kada je soja pala na 1312, a kupovala se za 1315. Dakle, videćemo kako to sada funkcioniše.

Najbolji savet koji smo dali za trgovinu u dnevnom izveštaju u četvrtak, 19. septembra, je za decembarske državne obveznice, gde smo rekli: "Brzi brokeri mogu da se nadaju da kupe po 125/00 - 125/05 ako im se ponudi, sa zaustavljanjem kupovine ispod 124/16". Minimum toga dana je bio 125/04, a prodavalo se za 125/09.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Prošle nedelje smo imali uvid u ono što donosi heliocentrični Merkur u Strelcu. U prošlonedeljnom berzanskom izveštaju smo upozorili čitaoce na ovu vrstu nestabilnosti na sledeći način: “Dešava se da istog dana - 18. septembra - heliocentrični Merkur ulazi u Strelca, ulazak koji je finansijski astrolog Žana Long, pre nekoliko godina, identifikovala kao posebno nestabilan period za zlato i srebro. Upravo smo našim brokerima koji trguju zlatom i srebrom, poslali specijalan berzanski izveštaj u kome se kaže šta mogu da očekuju.” Još uvek nije sve gotovo. Heliocentrični Merkur ostaje u Strelcu do 29. septembra.

Veća geokosmička konstelacija odvija se ove nedelje, 25. septembra, to je Severni Mesečev čvor (takođe poznat kao Rahu) u konjunkciji sa Saturnom. Ovaj 11-godišnji kosmički ciklus kombinuje principe preuzimanja odgovornosti, dužnosti, ozbiljnosti i posledica za nečije akcije, sa principima reformacije, transformacije i obnavljanja. Njegov orbis uticaja je i do 9 meseci, polovina pre i polovina posle egzaktnog aspekta, tako da ovo nije aspekt za trgovinu. Ovaj aspekt se poslednji put dogodio u junu 2002, samo četiri meseca pre kraja 4-godišnjeg ciklusa i u drugoj polovini medveđeg tržišta u SAD, i devet meseci pre nego što je Amerika započela konflikt u Iraku.

Ali, vratimo se na ovu sedmicu - nedelja počinje 23. septembra, kada Sunce iz sređenog i u detalje metodičnog znaka Device, ulazi u Vagu - znak pravde i pravičnosti. U četvrtak, 26. septembra, Venera (vladar Vage) će napraviti povoljan trigonski aspekt sa Jupiterom. Ovo je još jedna mogućnost da se postigne sporazum. Konjunkcija Saturna i Mesečevog čvora je ozbiljna i puna anksioznosti, a u isto vreme, do četvrtka se mogu čuti ozbiljni predlozi, pod uticajem ovog trigona Venere i Jupitera. Imajte na umu da je konjunkcija Saturna i Mesečevog čvora u trigonu sa Neptunom. Postoji ozbiljan pokret da se postigne mirovni dogovor i izbegne rat. Ali, s obzirom da je konjunkcija Saturna i Mesečevog čvora u Škorpiji, bojno polje se ponovo može prebaciti na oblast finansija. Dug, deficit i smanjenje su i dalje na horizontu. Ako se nade za sporazum oko budžeta ne utvrde do sledećeg vikenda, kada Venera pravi kvadrat sa Marsom, snage će se brzo promeniti kada Sunce uđe u veliki krst sa T-kvadratom Jupitera, Urana i Plutona, od 1. – 12. oktobra. Ubrzo nakon toga, Merkur će početi svoj sledeći retrogradni ciklus (21. oktobra – 10. novembra), baš u vreme velikog obračuna vlade SAD sa smanjenjem.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Možda nikuda niste krenuli, ili ste možda tamo bili i ranije;

Možda odjednom, sebe više uopšte ne poznajete."

- Natalie Kol. "Moraš služiti nekome" (“You Got To Serve Somebody”), iz "Sneg u Sahari" (“Snowfall on the Sahara”) 1999, Elektra Entertainment.

Ovo su teška vremena. Zbunjujuća vremena, o čemu svedoče akcije lidera, kao što su predsednik Obama, Ben Bernanke i svetske reakcije na njihovu promenu stanovišta ili stavova, koje drugi misle da oni zastupaju.

Za sada, hajde da pogledamo slučaju predsednika Obame, jer on će biti sa nama još neko vreme, a Bernanke će uskoro biti penzionisan. Jasno je šta se dešava sa Obamom iz astrološkog ugla: on je pod gustom maglom (možda čak i u zabludi) tranzitnog Neptuna, koji pravi kvadrat sa njegovim natalnim Mesecom u Blizancima i opoziciju na njegovog natalnog Plutona. Ovaj težak tranzit započeo je krajem februara 2013, a kao što je nadugačko pisano u ovom berzanskom izveštaju i u knjizi Prognoze za 2013, to je vreme kada je njegova popularnost već dostigla vrhunac, i počinje da opada do početka 2015. Niz skandala će izbiti, a javnost će zauzeti različite strane po pitanju da li je on uzrok ili žrtva ovih skandala. Ta prognoza još uvek važi.

Ipak, postoji takođe unutrašnja dimenzija ovog tranzita Neptuna, priroda koju je prilično tačno opisao (ako ne i namerno) Daniel Heninger u Vol strit žurnalu od 19. septembra 2013. ("The Obama M.O."). U članku, Heninger piše: "Gospodin Obama ne vodi politiku Vašingtona. Razočarani verni sledbenici kažu da je to zato što je "pasivan". Tu ga potcenjuju. Za gospodina Obamu državni poslovi su u potpunosti u funkciji svega što je u njegovoj glavi... Sa mesta na kome sedi, to je posao kome se u političkom svetu ne treba prilagođavati i gde treba biti u skladu sa predsedničkom putanjom". Ovako Neptun često radi: postoji stvarnost i Realnost, ali Neptun ne vidi liniju u pesku da bi razlikovao ono što je neko nacrtao od onoga što drugi vide. Neptun kaže, "Ako sam ja to nacrtao ovde, onda tu treba i da bude. A ako sam ja to nacrtao tamo, onda se tamo i nalazi. U stvari, nikada je nisam ni nacrtao na onom prvom mestu, to ste vi uradili". Sa Mesecom u Blizancima, ovo postaje neverovatno komplikovano, jer se može dati opravdanje za bilo koju poziciju koju neko odluči da zauzme, kao i kada je promeni. To funkcioniše u zavisnosti od onoga što je u umu osobe koja je pod uticajem Neptuna.

U ovom trenutku u SAD postoji niz kriznih tačaka koje nam se približavaju: drugi dužnički limit, mogućnost suspendovanja vlade, opasnost od nedostatka sredstava za Obamino zdravstveno osiguranje, ističu rokovi da Sirija preda svoje hemijsko oružje, itd. U vezi sa dužničkim limitom, predsednik je rekao da neće pregovarati sa svojim Kongresom o ovom pitanju. Ipak, po pitanju sirijskih rokova, on želi da pregovara o miru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i sirijskim liderom Bašarom Asadom. Po pitanju suspendovanja vlade zbog propusta da plati svoje račune, kao i nedostatka sredstava za Obamino zdravstveno osiguranje, pa... ovo je slučaj gde predsednik ima privilegiju da vidi samouništenje Republikanske stranke. Kako će on to podneti? Da li će pasivno stajati i gledati kako se odvija samouništenje (kao i pristup Siriji za poslednje dve godine)? Ili će se ubaciti u republikanski građanski rat i ime izazvati simpatije opozicije nepromišljenim uvredama koje će ga okarakterisati kao beznačajnog, a ne zaista ozbiljnog za postizanje političkog rešenja u velikim nacionalnim krizama? Neptun može da izabere i jedan i drugi put - i onda da se predomisli.

Ovo su neki od problema sa kojima se investitori susreću pod uticajem konjunkcije Saturna i Severnog mesečevog čvora i dok se približava četvrti egzaktan kvadrat Urana i Plutona. To je jedan od razloga zašto su se akcije i druga imovina prošle nedelje naglo rasprodavale, posle odluke Federalnih rezervi da ne smanji svoje mesečne aktivnosti kupovine državnih obveznica. Samim investitorima se dopala ova odluka. Ali, im se nije dopala činjenica da je to bilo u suprotnosti sa njihovim očekivanjima, a oni ne vole moguće finansijske krize koje se približavaju zbog fiskalne situacije u SAD. Sa ovakvim predstojećim aspektima, ko može da ih krivi? A ko zaista može da krivi Bernanke i saradnike zbog povlačenja dok traje kriza vlade? Ovo je zaista i dalje rizična fiskalna i finansijska klima u SAD.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Tadije Sondermajera 3, Wellport, Novi Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2022. // Design & Coding by studio triD