Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 22. septembra od 13h do 17h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 13h do 16h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Švedska i 19º Ovna

Zemlja mira i blagostanja, zemlja koja nije ratovala 200 godina, poznata po svojoj neutralnosti – Švedska – primarno se vezuje za znak Vodolije, znak koji je po svemu prvi, ispred ostalih... Međutim, ovo je znak gde je Sunce (kralj, vladari...) u izgonu, te se ova zemlja u novijoj istoriji (čak dva puta) suočavala i sa gubitkom svojih vladara (švedski premijer Olof Palme je ubijen u atentatu 01. marta 1986., da bi se 11. septembra 2003. dogodio atentat i na švedsku ministarku spoljnih poslova, Anu Lind). Sve je ovo simbolika znaka Vodolije, ovde je Sunce (vladar) u oslabljenom dostojanstvu. Ipak, sam stepen unutar Zodijaka koji se može pripisati ovoj skandinavskoj zemlji jeste ipak sam stepen egzaltacije Sunca – 19º Ovna! Naime, ovo je primarno zemlja u kojoj je ustanovljena prestižna Nobelova nagrada koja se decembra svake godine (počev od 1901.) dodeljuje iz oblasti fizike, hemije, medicine, književnosti i mira. Nobelova nagrada podrazumeva diplomu, novčanu nagradu, ali i zlatnu medalju (simbolika egzaltiranog Sunca na 19º Ovna)!

Baš na 19º Ovna se u karti Švedske nalazi Južni Mesečev Čvor (gubici), i to na vrhu 12 (neko ko nam dolazi iza leđa, polje nevidljivih neprijatelja), te ovo zaista jeste slika potencijalnih gubitaka vladara. S’ jedne strane imamo sliku jakog, „nepobedivog Sunca“ čija je krilatica „Svi za jednog, jedan za sve“ (što je i odlika Socijaldemokratkse partije koja ovom zemljom vlada kako u prošlom veku, tako i danas), a s’ druge strane sve je obojeno simbolikom Južnog čvora (gubici)...

Samo onaj ko je svestan sebe, sopstva, nikad niukome preko puta sebe neće videti konkurenciju, neprijatelja, neće imati potrebu da ulazi u sukobe, ratove i možemo reći da im je takva osobina u nasleđe ostavljena od predaka (Južni Čvor). Švedska jeste primer takve zemlje. Iako je u ovoj zemlji Sunce retka pojava, a kada ga ima – to je za njih praznik – pogotovo na dan letnjeg solsticija kada ih Sunce obasjava do kasnih večernjih časova – ovu zemlju možemo mapirati iz ugla 19º Ovna! Švedska nije ni članica NATO-a, a zadržala je i svoju nacionalnu valutu, krunu (opet simbolika egzaltiranog Sunca na 19º Ovna), iako je članica Evropske Unije. Sve ovo samo govori o tome da su oni kao nacija svesni sebe i da im nije potrebno da pošto-poto budu deo nečeg kako bi se osećali jačim i sigurnijim. Na 19º Ovna Sunce sija najjače, te je nazavisno od bilo čega!!!

Kraljevska porodica

Trenutni monarh Švedske, Carl XVI Gustaf, takođe u svojoj karti ima aktivan 19º Ovna. Naime, sam MC (on kao kralj) mu se nalazi upravo na 19º Ovna, što aktivira i samu osu čvorova iz karte Švedske (19º Ovna –Južni Čvor, 19º Vage – Severni Čvor). Možemo zaključiti da je potreba da se ostane neutralnim, uzvišenim iznad svake situacije i dovoljno svesnim sebe – ovde još nasleđena od predaka, zar ne?!

Sistem jedanke primogeniture 1980. godine

Švedska i jeste prva monarhija na svetu koja je uspostavila jednaku primogenituru, tako da je princeza Viktorija (kao najstarije dete trenutnog monarha Švedske, Carla XVI Gustafa, i kraljice Silvie, sa kojom ima još jednu kćerku ali i sina) – danas jedina prestolonaslednica na svetu i prva žena u istoriji koja drži tu poziciju. Isto tako, Švedska je i zemlja koja je prvi put u istoriji olimpijskih igara okupila takmičare sa svih pet (simoblika Sunca) kontinenata, ali u isto vreme te Pete Olimpijske igre su bile i poslednje na kojima su dodeljivane medalje od čistog zlata (opet simbolika egzaltiranog Sunca, 19º Ovna).

Pogledajmo sada na kom se stepenu našla sekundarna Venera (kćerka, devojka) u trenutku kada je Akt o nasleđivanju iz 1810. (kojim je pravo na nalseđivanje bilo davano samo muškarcima) stavljen van snage, 01. janaura, 1980. godine. Kao što vidimo, radi se upravo o 19º Ovna, o samom stepenu egzaltacije Sunca!

Olimpijada 1912. u Stockholmu i poslednji put medalje od čistog zlata

Pete olimpijske igre održane su u glavnom gradu Švedske, Stockholmu, 05. maja, 1912.. Kao što sam već rekla gore u tekstu, to su bile prve igre koje su okupile učesnike sa svih pet (simbolika Sunca, serija 5, Sunce vlada petim znakom u Zodijaku, Lavom) kontinenata, ali i poslednje na kojima su se dodeljivale medalje od čistog zlata (simbolika egzaltiranog Sunca). Pogledajmo poziciju tercijarnog Meseca (kreće se 1º za 2 dana) Švedske za dan početka olimpijskih igara. Uviđamo da se upravo radi o 19º Ovna, što nam samo dodatno potvrđuje značaj ovog stepena po ovu skandinavsku zemlju.

Victoria, krunisana princeza od Švedske

I u karti švedske princeze (buduće kraljice Viktorije) nalazimo 19º Ovna, jer njena osa čvorova ide preko 19º Ovna – 19º Vage, tačnije – identična je osi čvorova iz karte same Švedske, pa je očigledno da će ova mlada žena i te kako imati značajnu ulogu po budućnost svoje zemlje. Ako joj pogledamo Mesec (narod) nalazimo ga u emotivnom znaku Raka koji aplicira u kvadrat sa Plutonom (rat, opasnosti), te ovo baš i nije povoljan znak za zemlju koja dugo nije ratovala i koja je uglavnom neutralna kada je reč o svetskim sukobima. No, kako ovaj Mesec sobom nosi Sunce sa 22º Raka u 9 (inostrastvo) od 10 (ona kao monarh), onda se ovde verovatno može raditi o „umešanosti“ Švedske u neke sukobe van teritorije svoje zemlje. Doduše, Švedska inače učestvuje u brojnim vojnim i mirovnim vežbama na Kosovu, Bosni i Hercegovini, Kipru, Avganistanu, a ima i razvijenu vojnu industriju koju izvozi. Kako god, ali u takvim situacijama bilo bi poželjno uraditi onako kako su preci (Južni čvor) nekada uradili, ostati neutralan i svestan sebe, ne videti u onom preko puta sebe neprijatelja i opasnost (19º Ovna).

No, ono što je ovde zanimljivo je i sledeće: Viktorija ima tačku srednjeg rastojanja Sunca (vladari) i Meseca (narod, a ovde je Mesec i vladar 8 i 9 od 10 – sukobi u inostranstvu) na 13º Raka 53’, na Suncu (predsednik) Sjedinjenih Država, dok je tačka srednjeg rastojanja Meseca (narod) i Marsa (sukobi) iz karte Švedske na 12º Vage 49’ (gotovo na 13º), što će sve skupa 21. aprila, 2014. biti aktivirano Velikim Uskršnjim Kardinalnim Krstom preko 13º. Radiće se o petom Uran-Pluton kvadratu kojim će biti aktivirana peta, grlena, Merkur čakra, te je ovde potrebno promeniti stavove i uverenja, da bi se i okolnosti ispred nas promenile...

Inače, i sam Ascendent Švedske na 26º Blizanaca u blizini zvezda iz konstelacije Orion koja se dovodi u direktnu vezu sa Sjedinjenim Državama, upućuje na snažnu vezu između ove dve zemlje. Postoje podaci da je između 1850. i 1910. više od milion Švejđana napustilo domovinu i naselilo Sjedinjene Američke Države.

U vreme petog Uran-Pluton kvadrata, sekundarni Merkur Švedske (inače vladar Ascendenta u Blizancima, te stoga opisuje prilike i u samoj zemlji) biće upravo na 19º Ovna, na Južnom čvoru (preci) iz natalne karte Švedske. Da li će ovde preci „tiho tražiti“ od svoje zemlje da ostanu neutralni u nekom sukobu negde u svetu? Ostaje da vidimo, ali ovo bi vrlo lako mogla biti slika „umešanosti“, inače neutralne, Švedske, u neki sukob u svetu...

Sedmi Uran-Pluton kvadrat, mart 2015.

U karti princeze Viktorije, na 15º Raka se nalazi i tačka srednjeg rastojanja Jupitera i Merkura. Ove dve planete vladaju njenom osom 10/4, što je osa koja predstavlja nju kao monarha (10) i svakog ko stoji preko puta nje, tj. njene diplomatske odnose. Kako se 17. marta 2015. dešava sedmi Uran-Pluton kvadrat preko 15º Ovna-Jarca, zaključujemo da će biti „zakačen“ i 15º Raka, tj. tzv. midpoint Merkura i Jupitera iz karte princeze Viktorije što može dovesti do velikih promena na polju diplomatskih odnosa. Vrh T-kvadarta je Uran sa 15º Ovna koji upravo preko Marsa ide na 19º Ovna – stepen za koji vezujemo Švedsku, ali koji će napraviti aplikacioni trigon sa Mesecom na 9º Vodolije (koji sobom nosi 15º Raka), te ipak možemo zaključiti da će promena za rezultat imati i neki novi, humaniji (Vodolija) početak...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD