Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

16.-23. IX 2013

Svetske berze su prošle nedelje uglavnom rasle, nakon povlačenja pretnje SAD vojnom intervencijom na Siriju, kao rezultat mirovne inicijative koju je pokrenuo niko drugi do Vladimir Putin predsednik Rusije. Prva tri dana prošle sedmice, Dow Jones Industrial Average je zabeležila uzastopne trocifrene dobitke. Ovo je klasično kretanje berze kada uđe u novi osnovni ciklus, a takođe se uklapa i sa našom izjavom o geokosmičkoj situaciji koja je objavljena u prošlonedeljom berzanskom izveštaju: "Sledeće subote, 14. septembra Mars pravi trigon sa Uranom, a Venera sa Neptunom. Trigoni se generalno, u astrologiji, smatraju povoljnim aspektima, pa će možda u ovom periodu akcije (Venera) nastaviti svoj oporavak  +/- 3 berzanska dana".

Zlato i srebro nisu bili te sreće. Oba metala su naglo pala, nakon što je pokrenuta ruska mirovna inicijativa - a zatim uslovno prihvaćena od strane SAD. Do kraja prošle nedelje, zlato je testiralo 1300. Pre samo dve nedelje, dostiglo je najvišu vrednost od 1434. Srebro je krajem prošle nedelje palo ispod 2150. Dana 28. avgusta, bilo je iznad 2500. Kasno u petak, međutim, oba plemenita metala su se impresivno preokrenula. Sirova nafta je pala (ali ni približno kao zlato i srebro), u nadi da će Sirija predati svo hemijsko oružje predstavnicima Ujedinjenih nacija, čime bi se sprečio neposredan sukob na Bliskom istoku. Ovo će biti veoma interesantno, jer mirotvorac Putin i dalje insistira da Asad nema hemijsko oružje, iako Asad pristaje da ga preda ako SAD zauzvrat prestanu da mu prete vojnim napadom, čak i ako to bude "neverovatno mali" napad, kako je rekao državni sekretar Džon Keri. Sa sledećim egzaktnim aspektom rastućeg kvadrata Urana i Plutona, koji se vrlo brzo približava 1. novembra, moramo se zapitati koliko će trajati ova "neizbežna antipatija"... i koliko dugo će se poštovati ova "crvena linija u pesku", II deo.

Sudeći po berzama prošle nedelje, investitori shvataju ozbiljno i pozitivno ovu Putinovu mirovnu inicijativu. Smatramo da bi većina mundanih astrologa molila Boga da je drugačije. Pitamo se šta Angela Merkel misli? Treba to što pre da saznamo jer se izbori u Nemačkoj održavaju ove nedelje - 22. septembra. Takođe će biti zanimljivo posmatrati Federalne rezerve. Svi sada posmatraju Federalne rezerve, da vide da li će oni, u stvari, najaviti početak sopstvenog povlačenja iz svojih mesečnih programa kupovine državnih obveznica koje su sprovodili poslednje tri godine, kada je kardinalni klimaks u leto 2010. bio u punom zamahu. Ako se to desi, može biti... turbulencija, u zavisnosti od veličine njihovog popuštanja - ako uopšte popuste.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike bila je za Dow Jones Industrial Average: "Brzi brokeri su sada u dugoročnom sa zaustavljanjem kupovine ispod 14.640... Hajde sada pokrite sve i prodajte kratkoročno za 15.350 +/- 50, sa zaustavljanjem kupovine iznad nedavnog maksimuma od 15.658". Nedeljni maksimum u petak je bio 15.380, ali se trgovalo za 15.376, tako da je suviše rano da se kaže da li će ova trgovina biti povoljna ili ne.

Najbolja trgovina bila je za septembarske E-mini NASDAQ, a u dnevnom berzanskom izveštaju koji je izašao u sredu, 11. septembra, savetovali smo: "... Brzi brokeri su na nuli i mogu kupovati po ceni dnevne potpore (3162 - 3164) sa zaustavljanjem kupovine ispod 3149". Minimum je bio 3159, a prodavalo se za 3177. Ili, za GLD, ETF zlato, za šta smo u petak, 13. septembra, savetovali brokerima: "...kupite danas za 127 +/- 10 ako imate takvu ponudu, sa zaustavljanjem kupovine ispod 124". Minimum je bio 126.21, a kada se berza zatvorila, trgovalo se po ceni iznad 128.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Povoljni trigonski aspekti, 14. septembra su ustupili mesto teškoj konjunkciji Venere i Saturna 18. septembra, nakon čega sledi još oštrije stacionarno direktno okretanje Plutona 20. septembra. U međuvremenu, tu je Pun Mesec 19. septembra. Ipak, još je moćnija konjunkcija Saturna i Severnog čvora (mesečevog) koja se dešava na početku Škorpije - 25. septembra.

Kao i kod svih tranzita Saturna, konjunkcija Venere i Saturna nudi mogućnost kupovine na bilo kojoj berzi koja pada, u okviru od dva berzanska dana (mislimo na metale). Dešava se da istog dana - 18. septembra - heliocentrični Merkur ulazi u Strelca, ulazak koji je finansijski astrolog Žana Long, pre nekoliko godina, identifikovala kao posebno nestabilan period za zlato i srebro. Upravo smo našim brokerima koji trguju zlatom i srebrom, poslali specijalan berzanski izveštaj u kome se kaže šta mogu da očekuju. Međutim, od ovog izveštaja gospođe Long 1980, o ovoj geokosmičkoj konstelaciji, videli smo da i druge berze, takođe, imaju velike oscilacije cena, uključujući valute i soju. Pun mesec 19. septembra (dan kasnije) takođe može aktivirati oštre preokrete na tržištu soje ove nedelje. Pluton će sledećeg dana, 20. septembra, biti stacionaran, što je takođe signal mogućih prijava štete na usevima u roku od nedelju dana.

Ipak, Pluton kreće direktno, zatim Saturn pravi konjunkciju sa Severnim mesečevim čvorom 25. septembra, što su veoma ozbiljni pokazatelji drugih problema u svetu... kao što je u Siriji, Rusiji i SAD. Kao što smo naveli u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju; "Konjunkcija Saturna i Severnog Mesečevog čvora je 11-godišnji ciklus. Poslednji put se desila 6. juna 2002. Svetske berze su pale na svoja dna 4-godišnjeg ciklusa, u oktobru 2002. u SAD, a u martu 2003. u ostalim delovima sveta. To je takođe bilo vreme kada je SAD pokušavala da izgradi međunarodnu koaliciju za obaranje Sadama Huseina. Tvrdili su da Husein i Irak nagomilavaju hemijsko oružje za masovno uništenje. Vidite da se ove teme ponavljaju u mundanoj astrologiji i pitate se: zašto "oni" to ne vide." Pa, prošle nedelje, su oni možda ovo i videli. Ko zna? Možda je neko, posle svega, u Moskvi ili u Vašingtonu shvatio vezu između onog i ovog perioda.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD