Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket "Lakoća postojanja" u 90 dana Sada je pravi trenutak da napišeš svoja pravila za igru zvanu ŽIVOT tako da u njoj uživaš! Zato smo ti pripremili tokom ovog divnog letnjeg perioda, koji je istovremeno lagan i izuzetno dubok (budući da putujemo sve vreme kroz talas eklipsi), nove tri Full Moon radionice LAKOĆA POSTOJANJA U 90 DANA, sa popustom i posebnom podrškom za sve koji se prijave do 4. jula.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Prihvatam, volim i poštujem sebe

Ova rečenica je vodilja lunacije (mladog Meseca) u Devici, koja se dešava na na 13º Device – stepenu egzaltacije pameti, reči, ideja! Četiri elementa koji čine celinu bića nose u sebi poruku postojanja. Vazduh, kao najdalji element, nosi u sebi ideju, misao. Mi dišemo. Vatra boji strast i volju da ideja siđe u realni svet. Sa Vatrom u sebi nosimo posvećenost nečemu ili nekome. Kada imamo ideju i volju, neophodno je da kroz element Vode osetimo jedinstvo sa tom idejom i voljom za materijalizacijom. Voda, naše eterično biće, jeste naš dvojnik koji ima mogućnost da vreme ne meri linearno već da se jednako kreće i kroz „prošlost“ i kroz „budućnost“. Ipak, nama najbliži element kroz koga se manifestuje život jeste Zemlja. Zemlja je element koji nosi simboliku našeg tela, odnosno fiziologije. To je element koji nam samo pozajmljuje telo dok se nalazimo u ovoj učionici koja se „život“ zove. Kada izađemo iz života mi samo ostavljamo telo, zemlju – zemlji. Ideje, osećanja i posvećenost ukoliko su bili produktivni u ovom životu prenosimo kao talente. Ukoliko ova tri elementa nisu bila produktivna u ovom životu, stvaraju se okolnosti za inkarnaciju u sledećem životu sa upravo ovim lekcijama. Stoga su mnogi autori obeležili Devicu kao najpametniji znak jer njom vlada i u njoj je egzaltiran Merkur, vladar vazdušnih Blizanaca, ali zemljane Device. Univerzum vrlo jednostavno povezuje dva krajnja elemnta – Vazduh i Zemlju kroz naše telo, našu fiziologiju. Vreme je da znanje koje nosimo u telu oživimo rađanjem sebe novog, iskrenog i nadasve jednostavnog!

Smisao ove lunacije jeste podizanje frekvencije svesti na kojoj vibriramo. Ljubav prema samom sebi podiže frekvenciju i uma i tela. Negativno razmišljanje, bes, mržnja, tuga, stres, nemir, briga, usamljenost, nose niske vibracije, pa se te niske vibracije prenose na telo. Suprotno tome, ljubav, vedrina, radost, pozitivan stav, unutrašnji mir, kreativno izražavanje, kao i meditativno stanje podižu vibraciju naše svesti, pa takođe i našeg tela. Ne smemo zaboraviti da se naše telo sastoji od miliona ćelija od kojih svaka ima svoju svest. Hajdemo komunicirati sa našim telom, sa našim organima, sa našim ćelijama!

Ovu vrstu aktivnosti i ljubavi primarno treba da nauče pripadnici znaka Device, a i svi mi ostali imamo u svom horoskopu znak Device koja pokriva neku oblast u našem životu. Kroz tu oblast u narednom periodu možemo doći do ljubavi, te nasušne potrebe svakog živog bića, a ne samo čoveka!

Devičanski partneri su u narednom periodu raspoloženi za prijateljski odnos. Zato bi bilo poželjno da se odnos zaista dovede na nivo poverenja, što Devicama najčešće predstavlja osnovnu blokadu za prepuštanje lepim emocijama i ljubavi. Poverenje je u narednom periodu značajno i zbog same pozicije Venere u 2. polju, jer će tako Device uspostaviti svoj sistem verovanja i vrednosti. U narednom periodu Device treba da obrate pažnju oko 10. i 11. septembra da ne ulaze u neke tajne sfere emotivnih doživljaja jer mogu doživeti neprijatnosti. Kratkotrajna kriza u partnerskom odnosu će za Device biti oko 15, 16. i 17. septembra, kada Merkur bude napravio opoziciju sa Uranom, a potom i kvadrat sa Jupiterom.

Vage su u narednom periodu na izvestan način u povlaštenom položaju sve dok je Venera u njihovom znaku. Svoj na svome. Prelazak Venere u znak Škorpiona 11. 9. Vagama može doneti zaljubljenost, strast a potom prekid te, naizgled, romantične ljubavi. Ukoliko budu pozvane na nekakvu žurku ili prijateljsku zabavu, mogu imati veoma strastveno iskustvo oko 16. septembra. Ako bude znakova depresije, a moglo bi u narednom periodu biti i toga kod Vaga, raspoloženje će se popraviti ulaskom Sunca u znak Vage 22. u mesecu u kasnim večernjim satima. Od 23. septembra Vage mogu kroz posao imati i putovanje gde su okolnosti pogodne za neku blic vezicu (seksi veza).

Škorpionima se lunacija dešava u 11. polju, pa je dobro da se okrenu i nahrane svoju umornu dušu pre svega kroz prijateljski odnos. Od 11. septembra u prepodnevnim satima Venera ulazi u znak Škorpiona i donosi lepotu u hladno i mračno raspoloženje Škorpionima. Posle duge emotivne slabosti, sve dok je bio Mars u Raku, Škorpioni su se loše osećali i loše im je išlo baš u partnerskim odnosima. Oni naročito zauzeti – „porodični Škorpioni“ – su imali turbulencije. Mars je ušao u znak Lava 28. avgusta i ovi mlađi Škorpioni su se najedanput osetili bolje i snažnije. Pojavila se želja za izlascima i zabavom. Izvesne energetske blokade su moguće oko 8. i 9. septembra. Oko 27. septembra stvaraju se okolnosti za snažno seksualno (Škorpionsko) iskustvo!

Strelčevsko ushićenje je i dalje veoma prisutno, naročito od kada je njihov vladar ljubavi (vladar 5- kuće) – Mars – ušao u znak Lava, odakle velikodušno navodi Strelčeve na avanturu. Kada Venera bude ušla u znak Škorpiona, Strelčevi (naročito „Strelice“) imaće veoma dobra iskustva sa zrelijim parterima koji mogu biti povezani sa inostranstvom. Izloženost tajnim, paralelnim vezama nije isključena sve dok je Venera u 12. Strelčevskom polju. Lunacija podržava Jupitera iz Raka i daje mogućnost da slobodni Strečevi dođu na ideju ulaska u brak. Saturn to podržava, pa je u narednom periodu izvesna i ova mogućnost!

Jarčevima lunacija pada u 9. polje, pa se kroz ove oblasti života mogu očekivati novi emotivni počeci. Ulaskom Venere u znak Škorpiona Jarčevima će biti data prilika da zaštite prijateljicu (prijatelja), te da se iz takvog odnosa lako razvije dublja emocija. Zanimljiv je i period za pripadnice znaka Jarca koje su dugo vremena čekali začeće, da im se baš ta želja ispuni oko 18. septembra, kada mogu saznati lepe vesti na tom polju! Ambiciozni Jarčevi mogu i u ovom polju da dožive uspeh i sreću, kao posledicu strpljenja i istrajavanja u želji!

Vodolijama se ringišpil zavrteo od kada je Mars ušao u znak Lava, kada se njihovo polje partnera popunilo energijom, željom i akcijom. Akcija je reč koja kod Vodolija budi ljubav i strast. Stariji pripadnici znaka Vodolije mogu doživeti prekid veze ili ljubavi, naročito ako je partnerka znatno mlađa oko 8. ili 9. septembra. Mlađi pripadnici znaka Vodolije će se izuzetno zabavljati u narednom periodu i neće im biti dosadno. Samo oprez da vas Jupiter ne navede na preterivanje! Ne zaboravite da vas Pluton, ma kako dalek, posmatra i čeka!

Ribama lunacija pada u 7. polje pa je ovo veoma povoljan period za rađanje nekih novih ideja u kombinaciji sa partnerom. Izuzetno dobro lunaciju podržava Jupiter, vladar Riba, koji se nalazi u njihovom 5. polju. Takođe, je ovo povoljan period za trudnoću za pripadnike znaka Riba. Odlično iskustvo u ljubavi Ribe mogu doživeti na nekom putovanju kada Venera uđe u znak Škorpiona i to će da bude veoma podržano od Jupitera iz Raka. Tajanstvenost je prva reč koja se vezuje za pripadnike znaka Riba, ali bojim se da u ovom periodu tajne nisu baš u modi.

Ovnovima se lunacija dešava u 6. polju. Da li su Ovnovi strpljivi da sačekaju mudro i pametno rešenje iz Device i da „oslušnu svoj stomak“? Naravno da nisu. Ovnovi idu glavom kroz zid. Period u kojem je Mars ušao u znak Lava je izuzetno značajan za Ovnove na svim poljima. Posle „stomakobolje“ koju su osećali dok je Mars bio u Raku u kvadratu sa Uranom, sada su ušli u poletnu fazu. Ovnovi će zaista pomisliti da mogu da lete! Izašli su iz nesporazuma sa partnerom, odustali od razvoda i sada grade biznis, a za „ljubav ćemo lako.“ Oko 9. septembra budite oprezni, jer nisko letite, a bilo bi dobro da hodate! Dan za strasti bez mnogo očekivanja za Ovnove je tek oko 27. septembra.

Bikovima lunacija pada u 5. polje i donosi zaista mogućnost za rađanje nove ljubavi. Ova ljubav bi zaista mogla biti više mentalna nego emotivna, jer Bikovi vide u tome ineres i korist. Ništa to nije, naravno, loše – ali je neophodno biti veoma iskren prema sebi. Bikovska sporost će doživeti ubrazanje kada Venera 11. septembra uđe u znak Škorpiona. Znak Škorpiona je Bikovsko 7. polje – polje partnara, i već izvesno vreme je tu Saturn. Mislim da će se Bikovi baš u tom periodu odlučiti na pomirenje sa starim partnerom uz kompromis, jer Jupiter iz 3. polja obećava dobar automobil! Što da ne?

Blizancima je ovo veoma zanimljiv period, pre svega jer im je vladar Merkur direktni učesnik u lunaciji u njihovom 4. polju. Za Blizance primarna porodica nema mnogo značaja. Ovog puta, ipak, može baš da to bude nova faza Blizanaca, jer se mogu stvarno odlučiti za stvaranje svoga doma. Venera im boravi već izvesno vreme u 5. polju i donosi osećaj dobrog raspoloženja (a možda i ljubavi). Od 9. septembra Merkur, vladar Blizanaca, prelazi u znak Vage, pa će želja za partnerstvom biti vrlo prisutna. Iluziju o braku prvo će razbiti Pluton sa nekim nemogućim okolnostima oko 15. septembra. Potom će potpuno izbrisati idelju o braku Uran oko 16. septembra. Šta drugo Blizanac može da uradi osim da se dobro provede sa prijateljima već oko 17. septembra? Hteli su Blizanci, ali nešto ne ide!

Rakovima je lunacija u 3. polju. Rakovi su uvek, preko svog predstavnika Meseca, prisutni u svakoj lunaciji, da je osete i prikupe sve utiske. Onda će ih narednih mesec dana raznositi po zodijaku samo za dobrobit čovečanstva. Oni se brinu za sve i svakog. U ovom periodu su razapeti. Ipak, posle zaista velikih lomova, ovaj period će ponuditi Rakovima malo trajnije rešenje u ljubavi. Saturn boravi u znaku Škorpiona, u njihovom 5. polju, pa je već neko vreme ovo period kada oni sreću svoje karmičke ljubavi, a to je najizvesnije baš tokom perioda boravka Venere u znaku Škorpiona. Možda vam se ne učini tako moćan taj novi (stari) partner, ali nemate šta da izgubite! Imaćete utočište za regeneraciju. Jupier budi u vama nadu da će biti sve u redu. Naravno da će biti sve u redu!

Lavovima je ova lunacija u 2. polju. Dotok energije je očigledan, ali i potreba da se krene u akciju. Lavovi uopšteno, a naročito muški pripadnici ovog znaka, trebalo bi da budu malo oprezniji. Kada Sunce uđe u znak Vage, to više nije vreme za isticanje, već za mudro ponašanje. Svaka neumerenost, pa i u emotivnom životu biće osujećena. U ovom periodu je važan trenutak kada Sunce iz 3. Lavovskog polja napravi kvadrat sa Plutonom, što će biti na samom kraju ovog meseca. Čuvajte se nekakve odluke vezane za posao, naročito sopstveni biznis. Ne mešajte ljubav i posao. Mlađi pripadnici znaka Lava mogu se ludo zabavljati sa svojim partnerom sve dok Mars ne uđe u kvadrat sa Saturnom oko 8. septembra. Ne savetujem Lavovima nikakve tajne veze bez obzira što im Jupiter iz 12. polja obećava kule i gradove.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD