Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Banket večera - Obuci Svoj Horoskop U okviru 20. Međunarodne Astrološke Konferencije “The Age of Aquarius” održaće se banket večera “Obuci svoj horoskop”, na kojoj će biti svečana dodela sertifikata i diploma Kepler studenata, kao i posebne nagrade za najinspirativniju odeću u odnosu na sopstvenu natalnu kartu.
» prikaži celu vest
Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija Aleksandar Imširagić će održati dvodnevni seminar “Saturnova Karma i Lanac Prethodnih Inkarnacija” u Ljubljani, Slovenija, 22. i 23. februara. U okviru ovog dvodnevnog seminara Aleksandar će objasniti sećanja prošlih života koja se otvaraju pomoću posebnih Persona Horoskopa, kao i kroz razumevanje Saturnove karme i specifične karme koju u sebi nose retrogradne planete.
» prikaži celu vest
Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji U sredu, 29. januara, počinje kurs „Planetarni Povratci u Prediktivnoj Astrologiji” na Kepler Insitutu. Polaznici kursa će biti upoznati sa jednom od najpopularnijih prognostičkih tehnika - solarni povratak, kao i sa jednom od najinteresantnijih tehnika za razmatranje prilično uskih vremenskih perioda – solarni eneidi. Ovaj kurs je moguće pohađati kako u redovnoj, tako i u dopisnoj varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Procena profesionalnog života, finansija i izbora studija U utorak 11. februara, u 18h na Kepler Institutu će početi tromesečni kurs najčešćih oblasti života koje se tumače u astrološkoj konsultaciji, a to su: profesija, finansije, talenti i studije. Kurs je moguće pohađati u dopisnoj i online varijanti.
» prikaži celu vest
20. Međunarodna Astrološka Konferencija u Beogradu Od 20. do 22. marta u Beogradu će se održati jubilarna 20. Međunarodna Astrološka Konferencija na Balkanu „The Age of Aquarius”. Tema Konferencije je posvećena Velikim Konjunkcijama koje se dešavaju u ovoj godini, a posebno konjunkciji Jupitera i Saturna koja će se odigrati 21.12.2020. Na ovoj Konferenciji ćemo imati 8 sjajnih predavača koji će nam iz različitih astroloških pristupa govoriti o Astrologiji koja otvara kapije Doba Vodolije.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

02. - 09. IX 2013

Prošle nedelje su mnoge svetske berze bile pod pritiskom, kao odgovor na sve veće uverenje da će SAD (i druge zemlje) pokrenuti vojnu intervenciju u Siriji. Da li je ironično (ili alarmantno?) da osnov za pokretanje vojne intervencije bude navodna upotreba hemijskog oružja od strane predsednika Asada – isto ono što je bilo upotrebljeno kao navodni razlog i protiv Sadama Huseina u Iraku pre 10 godina.

Još jednom, svi znaju da je pravi razlog za umešanost u Siriji isti kao i u Iraku pre 10 godina: nafta. Zbog čega je inače Rusija tamo? Zbog čega je SAD tamo? Da, naravno - ljudska prava. To su dve strane Neptuna u Ribama, Ribe i Neptune vladaju sirovom naftom, kao i saosećanjem za one koji pate. Međutim, kako mundani astrolozi jasno razumeju, to je bitka svetskih sila za kontrolu nad prirodnim resursima, koju simbolizuje Uran u Ovnu, u kvadratu sa Plutonom u Jarcu.

Mundani astrolozi znaju da pod ovim aspektima vlada velika opasnost. Ljudski životi su u pitanju. Zar to nije važnije od kontrole tuđih naftnih polja? Obično nije, ne pod uticajem Urana u kvadratu sa Plutonom. Izgleda da je kolateralna šteta ljudskih života u drugom planu, ali lideri nikada to neće priznati. Tako se ne osvajaju glasovi. Zaštita ljudskih prava je bolja priča za osnovne političke i korporativne težnje ka vlasti i ekonomskom rastu.

Najvažniji datum prošle nedelje bila je sreda, 28. avgust, poslednja četvrt Meseca. Mnogi svetski berzanski indeksi su pali na najnižu cenu od avgusta, uključujući Dow Jones Industrial Average, koji je pao na 14.760. Njegov maksimum svih vremena je bio 15.658 - 2. avgusta.

Ista priča je i u Evropi, Indiji, Hong Kongu i Japanu. Berze svih ovih zemalja su prošle nedelje, posebno u Indiji - Sensex - pale na najniži nivo od 6. septembra 2012.

Zlato i srebro, kao i sirova nafte, i soja su takođe imali zanimljiv dan na poslednju četvrt Meseca u sredu, 28. avgusta. Svi su dostigli nove višemesečne maksimume, a zatim do petka naglo pali. To je bio dan kada se srebrom ponovo trgovalo iznad 2500, po prvi put od kraha u aprilu mesecu. Zlatom se trgovalo za čak 1434. Međutim, do petka, zlato je ponovo bilo ispod 1400 a srebro ispod 2350. Sirova nafta je 28. avgusta u toku dana, dostigla maksimum od 112.00 za barel, ali je do petka bila ispod 107. Novi ugovori za soju su 27. avgusta skočili na 1409, značajno iznad svog godišnjeg minimuma od 7. avgusta od 1162. Ali do petka, novembarski ugovori za soju su ponovo bili ispod 1350.

Sve u svemu, to je bio prilično divlji period na berzama pred prazničnu nedelju u Americi, u potpunosti u skladu sa Venerom u kardinalnom Velikom krstu sa Uranom, Plutonom i Jupiterom, i fazom poslednje četvrti Meseca u Blizancima.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U prošlonedeljnom nedeljnom berzanskom izveštaju za pretplatnike, nismo savetovali da pokrećete nove trgovine. Odličan profit smo uzeli za zlato, GLD, srebro i SLV blizu maksimuma i pre pada, ali nismo uspostavili nove kratkoročne pozicije.

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom berzanskom izveštaju, za sredu, 28. avgust, bila je za zlato, te je navedeno: "Brzi brokeri su u dugoročnom (od ispod 1290), nakon što su, takođe, prodali 1/3 i uzeli dobar profit prošlog petka (23. avgusta). Brokerima smo juče savetovali da: "...prodaju još 1/3 pozicija, kao i poslednju 1/3, ako cene dostignu 1420 +/- 0.5". Tako da smo sve naše pozicije prodali i uzeli izuzetan profit (cene su skočile na 1424). Sada uđite u kratkoročno za 1420 - 1430, sa zaustavljanjem kupovine iznad 1430..." Maksimum 28. avgusta je bio 1434, a do petka, zlato je bilo 1390. Brokeri su takođe 29. avgusta ušli u kratkoročno GLD, kao što smo savetovali u berzanskom izveštaju za četvrtak: "Brzi brokeri mogu da prodaju kratkoročno za 136.40 - 136.50, ako cene budu ispod 136.51, sa zaustavljanjem kupovine iznad 136.75". Tako se i dogodilo, a u petak se prodavalo za 134.62.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Jedini značajan aspekt u ovom periodu je opadajući kvadrat Marsa i Saturna u ponedeljak, 9. septembra. Ovo je aspekt rata, kao i onaj koji ukazuje na visoke temperature u sezoni, što može da se poklopi sa visokim cenama žitarica u periodu od dve nedelje. Takođe počinje 24-dnevni period u kojem će se odigravati devet važnih geokosmičkih konstelacija. Stvari će se, ponovo tada, širom sveta - usijati.

O toj mogućnosti ćemo govoriti sledeće nedelje. Za sada, amerikanci neka uživaju u odmoru i činjenici da se krećemo ka Mladom Mesecu u Devici - 5. septembra. To je dobro vreme da racionalno razmislimo i da napravimo praktične planove za budućnost - planove koji mogu da uspeju ako se dobro i promišljeno isplaniraju.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta će se nastaviti sledeće nedelje, zajedno sa drugim kosmičkim i političkim dramama. U međuvremenu, g. Merimen će uživati u pisanju "Prognoza za 2014." u Zandvortu (Severno more) i Amsterdamu, Holandija. Uživajte i vi u narednoj nedelji.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD