Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu U sredu, 24. novembra u 19h na Kepler Institutu će početi dvomesečni kurs “Psihološki profil, ljubav i brak u natalnom horoskopu” koji se može pohađati kako u redovnoj, tako i u online varijanti. Na ovom kursu će se, kroz izučavanje astroloških serija, učiti o slikama odnosa različitih planeta, kuća i znakova koji nam govore o predispozicijama u ljubavi, zatim braku, periodu koji povezuje ljubavnu vezu i stupanje u brak, kodovima različitih tipova seksualnosti, a pre svega toga – psihološkom profilu natusa.
» prikaži celu vest
Astro Vodič za 2022 U sredu, 08. decembra, Lea i Aleksandar Imširagić će održati posebno predavanje u formi online webinara Astro vodič za 2022. od 18:30h do 20:30h. Astro vodič za 2022-tu, godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja. Na ovom predavanju će biti predstavljen i jedinstveni Astrološki kalendar za 2022. godinu!
» prikaži celu vest
Kurs: Karmička Astrologija Budućih Života Od 16. novembra na Kepler Institutu počinje šestonedeljni kurs iz Karmičke Astrologije Budućih Života. Neke od tema ovog kursa su Petlje Budućeg Života, Otvaranje Budućeg sećanja, Duša Budućeg života, Lice Buduće inkarnacije, Hiron – Kosmička Duša i Lanac Budućih inkarnacija. Kurs se može pohađati redovno ili online.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

03.-09. X 2011

Mlad Mesec u Vagi prošle nedelje uticao je da se osećate kao na steroidima. Vaga bi trebalo da bude znak ravnoteže, kao što govori i sam njen simbol - terazije. Boginja pravde u ruci drži terazije i pokušava da pronađe optimalnu ravnotežu. Ali, prošlonedeljno kretanje berzi pokazuje šta se dešava kada Uran i Pluton imaju upliv na znak Vage, izazivajući poremećaje u bankarskom sistemu i strahove. Američka banka nije nimalo pomogla najavom da će svojim klijentima, samo za korišćenje debitnih kartica, početi da naplaćuje mesečnu naknadu od 5 dolara. Ovo je nova politika koju će druge banke razmotriti zbog gubitka prihoda koje je posledica opterećujuće Dod-Frenkove bankarske zakonske reforme koja zapravo nije sprovedena do kraja kako je obećavano. Ovo je sada jedno od glavnih pitanja koje će definisati kampanju predsedničkih izbora 2012. Republikanci žele da ukinu ovaj zakon, a čak su i demokrate ljute što banke pronalaze načine da prenesu svoje nove zakonske troškove na štediše, a ne balansiraju ih sa ogromnim profitima i gotovinskim rezervama do kojih dolaze gomilanjem gotovine posle vladinog spasavanja poreskih obveznika od krize 2008. - 2009. Zar ne bi trebali taj novac da daju kao pozajmicu za pomoć vlasnicima nekretnina i malih preduzeća koji su u hipotekarnom problemu?

Ali, vratimo se berzama... ovo je teško vreme da terazije Vage postignu ravnotežu, čak i posle mladog Meseca koji je bio prošlog utorka, 27. septembra. Ali mlad Mesec je napravio loš T-kvadrat sa Uranom (planeta nestabilnosti i pronalazaka) i Plutonom (planeta duga, deficita, kao i straha od svega što se podrazumeva, i od reformi). Nisu samo SAD i Evropa oni koji zabrinjavaju svet u ovom trenutku. Kineska berza je pala na najnižu vrednost u poslednjih više od godinu dana. Kineski Shanghai indeks je u petak 30. septembra, pao na 2348, što je najniži nivo koji nije viđen još od jula 2010. Hongkongški Hang Seng je pao na 16,999, i prvi put je bio ispod 17.000 od maja 2009! Indijski Nifty berzanski indeks je prošle nedelje pao ispod 4800, testirajući tako svoje najniže vrednosti iz novembra 2009. Japanski Nikkei berzanski indeks pao je na 8359, i ponovo testirao svoju godišnju najnižu vrednost od 8227, zabeleženu 15. marta, kada je ta zemlja bila pogođena jednim od najrazornijih zemljotresa u istoriji, smrtonosnim cunamijem i topljenjem jezgra u nuklearnoj elektrani. Ovaj indeks se, ipak, održao iznad ovih najnižih vrednosti, i berza je na kraju prošle nedelje, zapravo, zatvorena uz bikovski signal. To samo pokazuje krajnosti kroz koje će Boginja pravde prolaziti da bi pronašla dovoljno vesti koje mogu da podstaknu optimiste - bikove - čak i kada se druge berze u regionu raspadaju.

Ali ovo ne ograničava njene napore za pravičnost i ravnotežu samo na Aziju i Pojas Pacifika. Ona stvara međutržišna odstupanja i u drugim regionima sveta. U Evropi, na primer, holandski AEX je prošlog petka 23. septembra, pao na 256.30, samo jedan berzanski dan pre našeg kritičnog datuma preokreta sa tri zvezdice koji smo prognozirali za ponedeljak, 26. septembra, kada su i druge berze (ali ne sve), takođe zabeležile značajne padove. To je bio najniži nivo AEX-a u proteklih više od dve godine. Ali druge berze koje pratimo u Evropi nisu zabeležile takvu novu najnižu vrednost, iako je u isto vreme nemački DAX pao na 4973, što je nešto više u odnosu na najnižu vrednost od 12. septembra od 4965. U suprotnosti sa ovim bikovskim obrascem, švajcarski SMI berzanski indeks, prošlog četvrtka, 29. septembra, porastao je na najvišu vrednost zabeleženu od kraha svetskih berzi u julu mesecu. Njegova vrednost je bila preko 5637, što je više od 13% preko svoje najniže vrednosti od 4967, zabeležene 9. avgusta. Švajcarska berza je iznenada postala atraktivna, dok je ostatak Evrope bio onesposobljen.

Na američkom kontinentu, prošle nedelje, samo je argentinski Merval indeks pao na novu mesečnu najnižu vrednost. Ovo je značajno kada uzmete u obzir da je vodeći indeks ove zemlje dostigao novu najvišu vrednost svih vremena pre samo 9 meseci, i ponovo je testirao u julu. Ali do petka, Merval je pao na novu godišnju najnižu vrednost. Brazilska Bovespa takođe je padala tokom cele nedelje, sve dok u petak nije pala na 52.000, što je još uvek znatno iznad njene najniže vrednosti na koju je pala 8. avgusta, a koja je bila ispod 48,000. Dow Jones Industrial Average se, u utorak na mlad Mesec, ponovo vinuo nazad na 11,369, nakon što je prošlog četvrtka, 22. septembra, pao na dno od 10,597. Ali, to je bilo sve, jer je u petak pre zatvaranja berze, ponovo bio blizu 10.900. Obrazac je bio sličan i za NASDAQ Composite. Razlika je bila u njegovoj najnižoj vrednosti od prethodne nedelje od 2420, koja je bila daleko iznad najniže vrednosti od 2331, na koju je pao 9. avgusta. Najniža vrednost na koju je DJIA pao 23. septembra, s druge strane je bila niža od one na koju je pao 9. avgusta (10,604), što je još jedan slučaj međutržišnog odstupanja bika u vreme kritičnog perioda preokreta 26. septembra, +/- 3 berzanska dana.

Naš kritični datum preokreta sa tri zvezdice koji smo prognozirali za ponedeljak, 26. septembra, bio je naglašen i na drugim berzama, pre svega na tržištu plemenitih metala. Srebro je tokom vikenda, tačno 26. septembra, doživelo krah, i palo na višemesečnu najnižu vrednost od 2615. U isto vreme, zlato je palo na 1535, što je pad od skoro 400 poena u odnosu na njegovu najvišu vrednost svih vremena od 1923,70, koju je dostiglo pre tri nedelje. U knjizi Prognoze za 2011, predvideli smo da će zlato, u roku od tri meseca od avgusta 2011, pasti na najnižu vrednost 34-mesečnog ciklusa, i da bi cena mogla da padne za 140 - 480 dolara. Nije loše... Sirova nafta je, prošle nedelje, takođe pala značajno ispod 80.00 dolara za barel (najniža vrednost je bila 77.11). Pre samo dve nedelje se prodavala za više od 90.00 dolara.

Uran vlada tornadima i zemljotresima. To je kao kada Boginja pravde pokušava da održi ravnotežu terazija u sred tornada i zemljotresa. Mislimo da joj je šešir verovatno već oduvan. Ali, Boginja kakva je ona, će to graciozno podneti i zadržati svoj položaj, bar dok ne dođe Škorpija da je ponovo omete svojim ubodom.

 

Kratkoročna geokosmička kretanja

Možda će se stvari sledeće nedelje malo smiriti, jer Venera (vladar Vage) sve do 9. oktobra nastavlja svoj prolazak kroz Vagu. Obično je ovaj tranzit povoljna za berze (a nije tako povoljan za plemenite metale). Ali, s obzirom da su se nedavno akcije na američkoj berzi rasprodavale, malo je verovatno da će nedelja početi smireno, a još više zbog toga što će na samom početku nedelje, u ponedeljak, Mars napraviti kvadrat sa Jupiterom. Zapamtite: u periodima u kojima su Mars, Jupiter i/ili Uran u međusobnim aspektima, postoji tendencija da dođe do velikih oscilacija cena na berzama. Mi se upravo nalazimo u jednom od takvih perioda. Još jedna stvar koju treba zapamtiti je da mlad i pun Mesec, kada je Sunce u Vagi, mogu da utiču na veoma važne preokrete na berzama. Prošlonedeljna najviša vrednost dostignuta je u utorak, 27. septembra, tačno na dan mladog Meseca. Pun Mesec će biti 11. oktobra, neposredno pred izuzetno nestabilan period tranzita heliocentričnog Merkura kroz znak Strelca, koji će trajati od 15. - 27. oktobra. I vrlo je zanimljivo da se taj tranzit završava upravo pre početka ultra nestabilne godišnje opozicije Sunca i Jupitera, koja će se desiti 28. oktobra.

Ako ove berze, do sredine ove nedelje, ne pronađu neki stabilan oslonac, to bi do kraja meseca mogla biti “reli vožnja”. Ali zatim, Jupiter pravi trigon sa Plutonom, tako da reforme dolaze. Nadajmo se da će te reforme dati bolje rezultate za potrošače od neželjenih posledica koje je donela američka reforma bankarskog sistema koja se sada realizuje kroz napore Dod-Frenkovog zakona koji je usvojen prošle godine. Zar to nije bio zakon koji je u Americi usvojen u periodu retrogradnog Merkura? Zar nisu svi problematični federalni zakoni od prošle godine usvojeni u periodu retrogradnog Merkura? Ne smatramo da je kosmička slučajnost što će se izbori u Americi sledeće godine odvijati takođe, baš u vreme kada Merkur započne svoje retrogradno kretanje.

 

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Znamo da vesti u poslednje vreme zvuče vrlo depresivno, i da moramo snažno pokušati da pronađemo razloge za nadu (g. Merimen ima karakter Merkura u Strelcu, tako da će naporno raditi na tome). Ali, vesti su depresivne i uznemiravajuće kada je u pitanju formiranje dna dugoročnih ciklusa. Ni ovaj put nije drugačije. Dno dugoročnog ciklusa, poznato kao dno 15.5-mesečnog ciklusa, će se desiti u roku od tri meseca od oktobra 2011. Kao i kod svih dugoročnih ciklusa, jednom kada se dno formira, najverovatnije će za 2 - 5 meseci započeti oporavak. Dakle, umesto da se fokusirate na osude i tugu koja se provlači na svim TV stanicama, internet blogovima, u novinama i po kuloarskim pričama, želeli bismo da vam sugerišemo da gledate na ovaj period kao na priliku za kupovinu. Ljudi su zaista depresivni i na granici panike, i zbog toga prodaju. Ali, ljudska psihologija ovakvih vremena je da prodaju kada su cene vrlo blizu dna. Svi to znaju, ali svi to zaboravljaju kada zapravo počne da se dešava. A posao g. Merimena je da vas na to podseti kada zaboravite ono što zapravo znate - ukoliko i on uspe da se seti.

Želeli bismo da podsetimo sve koji proučavaju finansijsku Astrologiju, da upravo ulazimo u vremenski period od 7. oktobra – 7. marta, kada je Jupiter retrogradan i vraća se u deo Zodijaka od 0 - 7 stepeni Bika. To započinje ove nedelje. Kao što je g. Merimen naveo prošle nedelje: “Očekujem da u ovom periodu berze naprave još jedan značajan oporavak, i da cene skoče najmanje 10% (biće bolje ako to bude 20%) u odnosu na najnižu vrednost koja je nedavno formirana. Idealno bi bilo da se ovo dogodi do kraja oktobra, ako ne baš i sada.” “Baš sada” je moglo da bude prošlog ponedeljka, ali to do petka to nije bilo toliko očigledno.

Ali, mogućnosti ne treba da tražimo samo u akcijama. G. Merimen je našim pretplatnicima upravo poslao specijalan izveštaj koji se odnosi na zlato i srebro, jer će i ova tržišta uskoro pasti na dno dugoročnog ciklusa. G. Merimen: “Ukoliko ste zainteresovani, treba samo da se pretplatite na bilo koji izveštaj i da zatražite kopiju ovog specijalnog najnovijeg izveštaja o plemenitim metalima (izvinjavam se - ponekad Merkur u Strelcu ne može da odoli mogućnosti da nešto ponudi). Ali vredi i vredeće, sve dok nisam pod lošim tranzitom Neptuna - a trenutno nisam, niti ću biti još nekoliko godina. Još uvek uživam u lošim tranzitima Urana i Plutona! Oni su bar stvarni, s vremena na vreme, možda i previše stvarni. Kao i Boginja pravde, i ja osećam da ovaj berzanski tornado zahteva da se posebno pozabavite balansiranjem. Ali, mislim da znam u kom pravcu vetar duva. I većim delom prošle nedelje, naši klijenti su veoma dobro trgovali na berzama, sa plemenitim metalima, i državnim obveznicama, hvatajući nedeljne uspone i padove.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD