Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

19. - 26. VIII 2013

Tranzitni Jupiter je u T-kvadratu sa Plutonom i Uranom, a svetske berze nisu tako euforične, kao što najčešće biva kada Jupiter pravi aspekte sa drugim planetama. Kada tranzit Jupitera ne donosi euforiju, obično počinje histerija i panika, što može dovesti do veoma oštrih padova na berzama, kao i oporavka plemenitih metala. To je uglavnom ono što se dogodilo od pretprošle nedelje, dok su mnogi svetski berzanski indeksi prilično naglo pali sa drugog maksimuma od 7. avgusta, kada je Jupiter napravio svoju prvu opoziciju sa Plutonom. U to vreme, Dow Jones Industrial Average je bio iznad 15.550, u blizini maksimuma svih vremena dostignutog 2. avgusta. Prošle nedelje, 7. avgusta (kada je bila opozicija Jupitera i Plutona), DJIA je bio ispod 15.100, a zlato je palo na 1271. U petak, 16. avgusta (posle samo nedelju dana), zlato je testiralo 1380. Nešto se dešava, a to nije uobičajen uticaj Jupitera, osim na trgovce plemenitim metalima.

Nekoliko svetskih berzi je sledilo isti pravac kao DJIA. U Evropi, holandski AEX je 15. avgusta skočio na novi višegodišnji maksimum od 380.15. Međutim, nijedan drugi evropski berzanski indeks koji pratimo nije to uradio. Kako se nedelja bližila kraju, sve je počelo rasprodavanjem, što stvara slučaj međutržišnog odstupanja medveda. Svi ostali evropski berzanski indeksi su 20. – 22. maja dostigli nove višegodišnje maksimume (pa čak i maksimume svih vremena), u okviru trećeg (od ukupno sedam) egzaktnih kvadrata Urana i Plutona.

U Aziji i Pojasu Pacifika, bilo je malo drugačije. Do kraja prošle nedelje, umesto dostizanja novih maksimuma, indijske berze su testirale svoje minimume za 2013. Druge azijske i pacifičke berze su se oporavile, ali su ostale znatno ispod svojih minimuma na koje su pale u maju mesecu, pa čak i ranije.

Dakle, kada pogledamo svetske berze, vidimo da su mnoge od njih dostigle maksimum od 20. – 22. maja 2013, kao što se i očekivalo, sudeći prema mnogim izvorima finansijske astrologije (Jupiter na 14 – 24 Blizanaca, Uran u kvadratu sa Plutonom, itd.). Međutim, u avgustu su samo američki berzanski indeksi i holandski AEX skočili na nove maksimume, a sada su i oni počeli da se rasprodaju. A ovo rasprodavanje je počelo kada je Jupiter napravio svoj prvi od tri egzaktna T-kvadrata sa Plutonom i Uranom, od 7. – 21. avgusta. Tipično, ovo nije pozitivan znak za svetske berze, jer kada počnu da padaju pod dugoročnim tranzitom Jupitera kao što je ovaj, mogu uzeti zamah za preokret. Kao što je navedeno ranije, Jupiter u T-kvadratu sa Uranom i Plutonom je klasičan aspekt bankrotstva, a to može da dovede do histerije, panike i velikih gubitaka. Budite oprezni.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Najbolja trgovina koju smo savetovali u nedeljnom berzanskom izveštaju biće u septembru na NASDAQ berzi: "Brzi brokeri su bili u dugoročnom, od minimuma prethodne nedelje od oko 3090, sa zaustavljanjem trgovine ispod 3070, te smo im savetovali: ...sada pokrite i prodajte kratkoročno za 3130 - 3140 sa zaustavljanjem trgovine iznad 3177". Nedeljni maksimum je bio 3147,50, a trgovalo se za 3070, što je blizu nedeljnog minimuma. Neki pretplatnici mogu reći da je trgovina dugoročnim ugovorima za metale iz protekle dve nedelje bila najbolja, ali to je bilo pre dve nedelje (prošle nedelje nije bilo berzanskog izveštaja zbog MMTA Kursa 3, koji je ponovo bio sjajan doživljaj... veliki učenici i polaznici... pogledajte njihove radove koji su postavljeni na www.merrimanmta.com).

Najbolja trgovina koju smo savetovali u dnevnom izveštaju bila je za zlato. U dnevnom izveštaju od utorka (13. avgust) za zlato smo savetovali: "Brzi brokeri su na nuli i mogu kupovati u okviru nove zone bika (1319 - 1321) ako ima ponuda, sa zaustavljanjem trgovine ispod 1290". Toga dana, minimum je bio 1317.80. Do petka, cena je bila daleko iznad 1370. Brokeri su takođe, toga dana kupovali zlato po ceni blizu minimuma.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Vremenski period u naredne dve nedelje je geokosmički veoma snažan. Počinje sa Jupiterom u kvadratu sa Uranom, rano u sredu, 21. avgusta, pre nego što se otvore berze u SAD. Aspekti Jupitera i Urana su najznačajniji od svih geokosmičkih aspekata, kao što smo govorili na MMTA Kursu 3 koji je održan prošle nedelje. Preokret za dno ili vrh primarnog ciklusa istorijski se dešava u okviru od 12 berzanskih dana, a često i mnogo manje. U ovom trenutku, ovaj aspekt možda ima uticaj na dvostruki maksimum dostignut 8. avgusta, ili možda na polovinu ili ceo primarni ciklus koji se sada odvija, ili i jedno i drugo. I dalje ćemo o tome obaveštavati naše pretplatnike putem naših nedeljnih i dnevnih izveštaja, kao što smo to učinili i ovog meseca u MMA izveštaju o berzanskim ciklusima, koji će izaći u ponedeljak.

Ovaj period je takođe važan, jer Venera sada ulazi u Vagu, gde je u svom sedištu, i gde će ostati od 19. avgusta - 13. septembra. Moglo bi se očekivati da tokom ovog perioda dođe do zdravog oporavka akcija. Takođe bi se moglo očekivati da se plemeniti metali povuku u istom ovom vremenskom periodu, kako smo naveli u knjizi Prognoze za 2013.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

"Bum cena kukuruza koji je pomogao da se pokrene američka poljoprivredna ekonomija bledi usred očekivanja za rekordno visokom žetvom". Vol strit žurnal, "Vesti - biznis i finansije", naslovna strana, 12. avgust 2013.

"Jupiter će napraviti veliki trigon sa Neptunom i Saturnom u vodenim znacima tokom leta 2013, i očekuje se da donese idealne uslove za uzgoj. Očekujte veliki prinos većine žitarica, posebno u junu i julu... Očekujte da će cene svih žitarica dostići maksimum pre 1. maja 2013. Kukuruz i soja su možda već dostigli maksimum u avgustu - septembru 2012. Očekujte da će sve žitarice pasti na dno srednjoročnog ciklusa tokom vegetacije 2013, što će možda trajati do početka 2014, pre još jednog perioda loših uslova za gajenje koji će biti 2014, i dovesti do skoka cena svih žitarica... Generalno, čini se da su vreme i temperature bili idealni za uslove gajenja u proleće i leto 2013, i zbog toga očekujemo rekordni rod. Poljoprivrednicima smo savetovali da se zaštite, i osiguraju sebi visoke cene od žetve 2013". Rejmond Merimen, knjiga Prognoze za 2013, napisana je u novembru 2012, autorska prava, decembar 2012. Seek-IT publikacija.

Ponekad je vrlo zanimljivo kako astrologija i astrolozi tako dobro rade. Posebno kada čujete vest u gotovo istom duhu kako je prognozirana 8 - 9 meseci ranije. Velika je vrednost tačnih prognoza, što smo mogli da vidimo na slučaju žitarica i poljoprivrednika u protekle tri godine.

Kao što sada prolazimo kroz ovaj izuzetni letnji period geokosmičkih planetarnih obrazaca, možemo da se osvrnemo i vidimo kako su se stvari razvijale, ili zaustavljale, ili preokretale.

Prvo, pogledajte na Bliski istok i videćete da se Egipat ponovo vratio korenima Arapskog proleća, koje je započelo u prvom delu Kardinalnog klimaksa od 2008. – 2015. Sa Jupiterom i konjunkcije sa Uranom, u periodu 2010. - 2011, kada su obe planete formirale prvi kardinalni T-kvadrat sa Saturnom i Plutonom, sada dolazimo do rastućeg kvadrata Jupitera i Urana (90°, ili četvrta faza 14-godišnjeg ciklusa Jupitera i Urana). Evo nas, u fazi prve četvrtine ciklusa Jupitera i Urana nakon faze konjunkcije 2010. - 2011, kojom je započeo ceo planetarni ciklus Jupitera i Urana.

Takođe je značajno da je Jupiter sada u opoziciji sa Plutonom, od 7. avgusta 2013. do aprila 2014. To je polovina ciklusa Jupitera i Plutona, koji je započeo konjunkcijom u decembru 2007. Možda se sećate da je to bilo kada je zvanično započela velika recesija.

Dakle, vidimo da se dva važna ciklusa Jupitera i Plutona i Jupitera i Urana događaju u isto vreme, od avgusta 2013. do aprila 2014. Oni su vremenski veoma blizu početka Kardinalnog klimaksa. Ukratko, smatramo da to znači da se događaji s kraja 2007, sredine 2010. i sredine 2011, vraćaju, ovaj put svi zajedno. Mesec avgust je veoma značajan, jer 1) Jupiter je u T-kvadrat sa Uranom i Plutonom, i 2) Venera će napraviti veliki kvadrat do kraja avgusta (24. – 27. avgusta). Veliki trigon je prošao, Veliki krst počinje... počevši sa Venerom (ovog meseca), a završavajući se sa Marsom 21. – 22. aprila 2014. To će biti na na 13 Vage, sa Jupiterom na 13 Raka, Uranom na 13 Ovna i Plutonom na 13 Jarca.

Oh, i samo u slučaju da je neko zaboravio, Sunce SAD je na oko 13 Raka, a Saturn na oko 14 Vage. Astrolozi znaju šta to znači, čak i ako nisu sigurni kako će se to konkretno manifestovati, oni sigurno imaju zanimljive ideje.

Kakav dramatičan komičan prelazak sa Velikog heksagona, Velikog sekstila, Davidove zvezde i Velikog trigona Jupitera, Saturna i Neptuna u julu 2013, na ovaj Veliki kvadrat i sledeće izdanje 7-godišnjih nevolja - 2008. - 2015! To je kao cena kukuruza i soje. To je kao vreme i atmosferske prilike. To je vreme na koje je vredno obratiti pažnju iz mnogo razloga, a najmanje zbog toga koja se kosmička i geokosmička poravnavanja odvijaju. Ne znamo kada su se poslednji put dogodile ove kombinacije planeta u tako kratkom vremenskom periodu. To je novo za sve nas.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD