Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 19. do 26. avgusta 2013

Venera se raduje što je konačno napustila znak svog pada – Devicu, ali u isti znak ove nedelje ulaze čak dve planete: Sunce i Merkur. Njima neće biti tako tužan tranzit kroz ovaj znak, naprotiv – Merkur će se čak jako veseliti jer je došlo vreme njegove egzaltacije (Merkur u Devici). Ali pre ovih promena, Sunce će na „Regulusu“ opisati neki pad, neku pogrešnu procenu i nečiji strah, pa će i do nekih finansijskih gubitaka doći. Jupiter će sa Uranom napraviti kvadrat pa će mnoge povući želja za rizikom (Uran) i pogrešnom investicijom.

Uran će ove nedelje da se suprotstavi svemu što se dobrota, moral i vera zove. Večiti ateista tražiće dokaze da Bog postoji, da dobro uvek pobeđuje zlo i da ljubav uvek poslednju reč ima.

Venera će se naći u izazovnoj situaciji sa Plutonom, pa neće biti baš najbolji dokaz da ljubav i nežnost (Venera u Vagi) nailaze uvek na toplu i blagu reč (Venera kvadrat Pluton). Ali svaki izazovan aspekt je poput pozorišne predstave u trenutku zapleta, ali kako će se ona nastaviti, da li kao tragedija, drama ili romantična ljubavna komedija koja gotovo uvek ima „happy end“ – to već zavisi od dispozitora i, svakako – od nas samih!

Prvi dan nedelje započinje ulaskom Meseca u znak Vodolije. Mesec kao da nagoveštava ono što će biti naglašeno tokom nedelje. Vodolija će probuditi osećaj slobode, trigon sa Venerom prijatne susrete, ali kvadrat sa Saturnom postaviće neke granice Vodoliji, kojoj to nikako neće prijati. Važno je samo da sve što radite bude usklađeno sa obavezama i određenim rokovima (Saturn) koje ste u stanju da ispoštujete.

Kako se Mesec bude približavao znaku Riba i polako se na nebu bude stvarala opozicija sa Suncem, u vama se mogu javiti osećaji nemira, nerazumevanja i neusklađenosti. Emotivni deo je suprotan Suncu koje je prilično jako, ali na fiksnoj zvezdi „Regulus“, koja opisuje uspeh i moć, no i mogućnost pada usled sopstvenog straha. Strah izaziva uvek pogrešne odluke i procene, pa je moguće sredinom nedelje da budete izazvani da jednu takvu grešku načinite. Jupiter će odmah nakon opozicije Meseca sa Suncem, napraviti kvadrat sa Uranom, pa jedan pogrešan korak može izazvati velike probleme. Ukoliko se bavite ekonomijom, berzom ili bilo kojom vrstom investicija, pokušajte koliko je moguće da toga dana (sreda) ne odlučujete o velikim poslovima ili bar da ne obavljate važne dogovore.

Kako su ovo spori tranziti, njihovo dejstvo se ne odnosi samo na dan kada je aspekt egzaktan, već će cela nedelja biti u simbolici ovog aspekta. Jupiter-Uran kvadrat utiče i na putovanja kao i na svaku vrstu pobune. Iznenadni put može se pretvoriti u nezaboravnu avanturu, ali ukoliko vaš život nije poput života Indiana Jones-a, ne krećite u takvu vrstu ekspedicije. Ipak, kako je toga dana Mesec u znaku Riba – sada Jupiter dispozicijom iz znaka svoje egzaltacije ide u znak svog sedišta, te će nakon dugog puta punog uzbuđenja, sreća ipak biti na vašoj strani. Međutim, ukoliko niste sigurni za natalnu poziciju, bolje se ne upuštajte u bilo kakvu vrstu izazova. Venera polako putuje svojim znakom, i sva zaokupljena odnosima neće ni primetiti da se približava izazovnim aspektima sa Plutonom – koji je već na kraju nedelje čeka – zatim sa Uranom i Jupiterom.

Dani nemira i pobune (Uran kvadrat Jupiter) polako će se smiriti, prvo ulaskom Sunca u znak Device (petak), a zatim i ulaskom Merkura u znak svoje egzaltacije. Ego se (Sunce u Lavu) polako prepušta razumu (Sunce u Devici). Vaše misli postaće okupirane poslom i obavezama. Devica će želeti da sve stvari posloži na svoje mesto. Došao je kraj izlascima, provodima (Lav) i luksuznom načinu života. Vredna Devica usmeriće svoje „oštro oko“ na ispravljanje grešaka i propusta načinjenih u predhodnom periodu. Ona retko greši, jer njen analitički i racinalan um, pažljivo razmatraju svaku opciju pre nego što donese konačnu odluku. Može vas zadesiti i da vam se odjednom skupe sve obaveze koje ste u proteklih mesec dana mislili da lako možete da odradite. Sada ste postali svesni da male stvari mogu da uzrokuju veliki problem. Sve u svemu, Merkur će skinuti svoj zlatni venac s glave, brendiranu odeću i skupi auto. Na njemu je sada odeća od tvida, već nošena (Devica), ali čista i uredno ispeglana. Umesto skupog parfema, poznate marke (Lav) iza njega ostaje trag sveže oprane odeće i miris čistoće (Devica).

Sunce će polako da se udruži sa Merkurom (Sunce konjunkcija Merkur), a istog će dana (subota) i Venera da napravi kvadrat sa Plutonom. Od ove nedelje Veneru čekaju pravi izazovi. Ona je u kardinalnom znaku i tokom tranzita kroz znak Vage praviće izazovne aspekte sa Uranom, Jupiterom, Plutonom i Marsom. Ovo neće biti baš divan period. Njeno usmerenje ka uspostavljanju balansa i harmonije, kako u odnosima tako i u životu, dovešće mnoge u problem. Venera nema daljeg dispozitora i osetiće se često u tim situacijama poput Andromede, same na steni kraj mora, prepuštena na milost i nemilost talasima. Ono na šta treba obratiti pažnju jeste da, ma koliko da ste posvećeni u nekom odnosu ili nekoj osobi, neke stvari ne treba rešavati. Sve što u životu treba da se reši, uvek samo dolazi i kao takvo nudi i rešenje. Da bi Venera što bezbolnije prošla neka ne prihvata „tragično“ (Venera kvadrat Pluton) šta god da se bude odigravalo krajem nedelje. Možda taj Pluton samo želi malo da joj proširi vidike i promeni neke ustaljene navike. ...ili tek da je malo izvuče iz savršeno uređenog života (Venera u Vagi).

Međutim, Venera sa Plutonom donosi i jake privlačnosti i fatalne strasti. Mnogi će to i doživeti, ali koliko će sebi da dopuste i prepuste se ovom iskušenju zavisi od Merkura koji sad u Devici vlada. Izazova će biti, ali je Venera od Urana stvorena, pa od uzbuđenja ona zna zabavu stvoriti. Merkur je sada pametan i uvek će naći pametno rešenje, ma u kakvoj se situaciji našli. Sunce u Devici opominje da je počelo vreme služenja, učenja i rada, pa se priklonimo Suncu i iskoristimo ono najbolje što nam ovaj znak nudi.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD