Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Full Moon paket “90 dana za življenje duhovnosti” Preko sopstvenog tela mi materijalizujemo sve što vidimo, a plan onoga što materijalizujemo strukturisan je na nivou naših uverenja. Kroz energiju naredna tri puna Meseca otvaramo se za jednu veliku promenu unutar našeg života, koju povezujemo sa kvalitetom življenja duhovnosti, zahvaljujući razvoju novih uverenja – jul (uverenja o bliskosti), avgust (uverenja o promeni) i septembar (uverenja o beskonačnosti).
» prikaži celu vest
Full Moon project radionica „Uverenja o bliskosti“ Pridruži nam se na novoj Full Moon radionici „Uverenja o bliskosti“, koja će se održati 13. jula u formi live webinara od 19 do 20.30h. Naš zadatak ovog punog Meseca biće da izbalansiramo sve emotivne kvalitete u našoj genetici, što je osnova za uspostavljanje stanja bliskosti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Znao sam da te volim

„Osećala sam pogled na svom potiljku, na svojim ramenima, na svojoj divljoj kosi... Obuzeo me nekakav osećaj, nepoznat a lep! Kroz moje telo je strujala energija koja budi, isceljuje. Okrenula sam se.... I samo sam prepoznala dušu. Oči, plave i duboke ali nekako setne, gledale su u mene ili kroz mene.“

Bila je ovo neobična ljubavna priča moje dugogodišnje klijentice. Bez obzira što sam ja astrolog koji se primarno bavi partnerskim odnosima, ona je dolazila da razgovara sa mnom o svojoj porodici, o prihvatanju sebe, o strahovima od bolesti, života i smrti. Imala je najveći strah od promene, bilo kakve promene. Pristajala je na sve samo da ostane tu gde jeste. Koliko sati smo provele u razgovoru, objašnjavanjima i vežbanjima prisutnosti.

Koliko puta sam joj ispričala da je Univerzum u najvećoj brzini kretanja kada mi sedimo u miru, da je kretanje, zapravo, jedini put Univerzuma. Pričala sam joj o promenama koje su, u stvari, način da duša napreduje i da dođe na svoj put i pronađe svrhu rađanja... Lagano smo napredovale. Pokušavala sam sa njom da se krećem kroz detinjstvo koje je ona obojila ružičastim bojama. U stvari, sve je za nju bilo dobro i sve je tako najbolje i nema veze što je sedam dana kasnije imala tri hiruške intervencije u stomaku!

Nesvestan život

Probudila se, tako, u šok sobi jedne Beogradske bolnice. Telo je slalo snažne poruke, buneći se njenom prihvatanju svega bez pogovora. Ćutanje i trpljenje joj je kupovalo vreme bola. Vreme je prolazilo, a Žana je sporo prihvatala svaku novost. Imala je strah. Ja sam je razumela, možda sam je više osećala! Žana je imala strah od prihvatanja odgovornosti.

Žana je snažna Lavica, sa Suncem u 8. polju i bilo mi je jasno koliko i čega se boji u životu. Znala sam koliko je otac bitna figura u njenom životu. Prošla je kroz razna otkrivanja očevog paralelnog života i majke koja je uvek govorila: “Kada mi je teško, ja se uvek smejem. Smehom pokrijem suze, pa ja u stvari i nemam suze!“ (Mesec u Blizancima u kvadratu sa Saturnom, Plutonom i Uranom). Njena majka, obrazovana, tiha i odmerena žena, odustala je od sebe davno još kada je Žana bila mala devojčica. Žana ima potpuna sećanja na detinjstvo u kojima joj je otac svoju ljubav poklanjao na jedan neobičan i pomalo surov način. Majka je napravila model žene po kome je Žana vrlo nesvesno živela. Veoma rano se zaljubila u svog školskog druga. Zajedno su se školovali, bolovali od istih bolesti, voleli iste stvari i, logično – ušli u brak...

Godine su prolazile, Žanin jastuk je često bio mokar od suza, od tuge, ali ona o tome nije pričala. Bilo ju je strah. Tako treba, tako mora, nikome ne cvetaju ruže, svako ima svoj krst... Tako je Žana govorila godinama (Saturn u 3. polju – strahovi, a u kvadratu sa Mesecom – tuga). Dobila je kćerku kojoj se posvetila i zamenila sve suze i tuge za osmeh bebe iz kolevke. Mislila je: to je to!

Ipak, devojčica je postajala devojka i polako tražila sebi ljubav među prijateljima, simpatijama ali ne više i u maminom naručju. Žanine ruke su ostajale prazne, a usta nema... Opet strahovi, podočnjaci... Muž je postao stranac u njenom krevetu. Nije bilo ljubavi, nije bilo prijateljstva, nije bilo kafenisanja ničeg nije bilo. Ostala je praznina.

Vreme promene

I kada mi nismo spremni da se menjamo, Univerzum ima svoje ritmove, svoje vreme u kome se dešavaju te ključne promene bez naše specijalne želje za promenama. Obzirom da je Žana ascendentalni Strelac, Jupiter je izuzetno bitna planeta u njenom životu. Kretanje Jupitera kroz cikluse, Žani je zaista donosilo promene u smislu rasta. Njoj je Jupiter u znaku Blizanaca (ona), koji je u kvadratu sa Plutonom (vladar 12. polja – podsvest) i Uranom (vladar 2. polja – sistem vrednosti). Energija straha se nakupljala u Žaninom stomaku, pa kada bi se dovoljno nakupila – praznila se kroz bolest.

Jupiterovo kretanje za Žanu je donosilo novi nivo rasta njene duše. Kada je Jupiter 1988. godine bio u znaku Blizanaca i napravio drugi povratak na svoju natalnu poziciju, Žana se venčala. Prošle godine Jupiter se ponovo našao u znaku Blizanaca, te sam očekivala da će Žana imati doživljaje snažne, prelomne, a moguće i bolne, jer Jupiter je njen natalni u kvadratu sa Saturnom... I zaista, Žana je došla da mi ispriča svoju priču:

„Kada sam potpuno postala tupa i nema, na poslu su me predložili da odem na usavršavanje koje traje samo tri meseca. Zaista mi se nije dopala ideja. Ja se nikada nisam odvajala od porodice. To mi je bilo jako neobično.“ Žana nikada nigde nije otputovala sama. Sa mužem ili sa kćerkom je odlazila gde god bi trebalo. Pre svega, ova vest je Žanu jako uznemirila, ali znala je kakva je kriza i plašila se da ne ostane bez posla. Nije imala izbora – prihvatila je odlazak u susednu zemlju. Dolazila je obavezno vikendom kući. Bilo joj je teško, ali je svoje misli i energiju fokusirala na poslovna usavršavanja i na predstojeći ispit koji je morala da polaže. Poslednja nedelja je bila isplanirana da se u manjim grupama se priprema za završni ispit. Njenoj grupi je dodeljen mlad čovek, sa veoma visokim referencama u struci. On je iz njene zemlje.

Pogled Anđela

To poslepodne kada se okrenula da proveri šta joj to klizi niz umorna leđa, otkrila je pogled anđela. U deliću sekunde pogledi su nam se sreli i zagrlili. Kao oni pogledi ljudi koje se znaju od davnih vremena. Nije bilo reči, nije bilo dodira ali bilo mi je puno srce.

„Ne znam zašto i ne znam kako ali mi se desilo nešto što me je izbacilo iz koloseka straha, briga i tuge.“ Žana mi je još rekla – „Bila sam mirna, sigurna, osećala sam anđele koji plešu oko mene. Čula sam zvuk muzike, verovatno ga niko nije osim mene čuo. Osetila sam miris, ne miris parfema, ne miris poznat iz parfimerije. Bio je to miris duše. Kao da je stigao voz koga sam ceo život čekala. Želela sam ući u taj voz i putovati...“

– «Kakva aktivacija Neptuna u njenom životu» – pomislih odmah. «Neptun je taj koji gradi trigon ka njenom Saturnu (briga, tuga), te joj uklanja strah. Upravo joj on donosi i svet anđela, muziku, miris... Pa i voz koji je pomenula, jer Neptun je baš u 11. kući, koja kao kuća Urana prirodno upravlja i vozovima, kao i svim prevoznim sredstvima masovnog transporta... Dakle, Neptun joj se aktivirao došavši joj baš na vrh treće kuće, u susednu zemlju.»

Jupiter je bio u svom retrogradnom hodu i Žana se vratila unazad da nauči ono što nije znala. Morala je da nauči da uči... Pričala sam Žani o životu nas „zemljana“. Od ljubavi smo načinjeni i stalno smo u traganju za ljubavlju. Tražimo ljubav u drugim ljudima ne shvatajući da tražimo sebe u drugim ljudima. Otuda milion nesporazuma kada otkrijemo različitost onog nasuprot nas. Žana i ja smo krenule na viši nivo spoznaje, polako ali sigurno. Trebalo je da usvojimo kretanje, da saznamo da je ljubav voljenje, da prihvatimo da je znanje učenje!

Žana je svog mlađeg kolegu zvala Anđeo, to je bilo njegovo ime u njenoj glavi i u njenom srcu. S tim osećajem, vratila se u Beograd nova Žana. Ja sam je samo slušala, slušala i povremeno govorila i, i, i... Žana mi je ispričala da je sa svojim Anđelom razgovarala, i samo razgovarala. Ja joj verujem. Žanina Venera je na Regulusu u uklještenom 8. polju, pa teško može da se iskaže u realnom životu lagano i tiho.

I sve bi ovo bila lepa i lagana pričica da Žanu nisu ponovo počeli da opsedaju strahovi i patnje. Osećala je potrebu da se vidi sa svojim Anđelom. Telo je tražilo njegov dodir i njegov miris. Žana je sve češće gubila tlo pod nogama. Njen Anđeo je naposletku došao u Beograd i pozvao je. Bila je uznemirena i ushićena. Želela je da ga vidi bar samo na minut i želja joj se ispunila! On joj, međutim, nije rekao da je došao sa svojom suprugom u Beograd. I tako se Žana okamenila kada je došla da se vidi sa njim. On je bio jednako drag i nasmejan. Njena se utroba nekoliko puta prevrnula u mestu ali ostala je prisebna. Popila je piće sa njima i rekla da joj je drago da su se videli. Na putu do kuće me je pozvala i ispričala svoj bol...

Pitala me je: da li ćemo se mi stvarno nekada videti i biti zajedno? Njih dvoje su ušli u virtuelnu ljubav. Pitala me: zašto? Nisam znala šta da joj kažem, znam da sam je razumela, verovala joj. I danas pokušavam Žanu vratiti na nju samu. Ona živi svoju virtuelnu ljubav na pragu svoje pete decenije. Pitala me da li će ona ikada više nekoga voleti, pitala me šta da mu kaže, pitala me da li je on voli... Žana me je svašta pitala, a ja joj skoro ništa nisam rekla... nisam stigla. Žana je pitala, i sama je odgovarala.

U njenom Neptunu živi sva mašta, nada, a moguće i rešenje za njenu životnu dramu. Drama je već naznačena snažnim Lavom, dok Saturn u 3. polju u Ribama u kvadratu sa Mesecom u Blizancima izaziva teške misli i sklonost hroničnom nezadovoljstvu, pa i depresiji. Neptun gradi trigon ka Saturnu, te nosi i oslobođenje od Saturnovog grča, a njegov ulazak u znak Riba i njenu treću kuću doneo je potpuno nove ideje, ali i moguće zanose... Svakako je njen «Anđeo» upravo baš taj Neptun, čiji je dispozitor Mars u Vagi – pa je on zato i oženjen. Naravno, pitanje koje ona ima, a i mi sa njom je – da li će oni ući u vezu?

Znamo da Sunce u 8. polju u ženskom horoskopu prečesto daje veze sa oženjenim muškarcima, a i već pomenuti Mars (dispozitor Neptuna) gradi aplikacioni trigon sa Jupiterom – što ona jeste – pa zanimljiva slika izvesne priče ovde stoji nagoveštena...

Došlo je vreme za ljubav, ljubav koja isceljuje i koja vraća čoveka sebi. Dok je Saturn bio u znaku Vage ljudi su se razvodili sa razlogom i bez razloga ali nisu mogli da prihvate odgovornost za sebe u toj vezi, jer su svi drugi bili krivi. Od oktobra prošle godine Saturn je ušao u znak Škorpiona, a mojoj Žani znak Škorpiona je u 11. polju i Saturn vadi njene najdublje sakrivene želje. Saturn hodajući kroz Žanino 11. polje preko dispozitora Marsa ulazi u Žanin horoskop i dolazi u znak Vage koji ga egzaltira i pravi trigon sa njenim Jupiterom (vladar Ascendenta). Žanine želje će se ispuniti ali... Saturn će u isto vreme napraviti kvadrat sa Žaninim Suncem, potom vladarem 7. polja (muž), kao i njenom Venerom (vladar 5. polja – ljubavi). Da li će Žana ostati u ovom braku?

Znao sam da te volim

Možda je to intuicija
Ali neke stvari se jednostavno ne dovode u pitanje
Kao što u tvojim očima
Ja vidim svoju budućnost, u tren oka
I tako to ide
Mislim da sam pronašao svog najboljeg druga
Znam da to verovatno zvuči i više nego
pomalo blesavo ali ja verujem da

Znao sam da te volim i pre nego što sam te sreo
mislim da sam te u svoj život usanjao
Znao sam da te volim i pre nego što sam te upoznao
Čitav svoj život sam čekao

Jednostavno nema rime niti razloga
Samo ovaj osećaj upotpunjenosti
I u tvojim očima
Ja vidim delove koji nedostaju
Koje tražim
Našao sam svoj put do kuće
Znam da to verovatno zvuči i više nego
pomalo blesavo ali ja verujem da Hiljadu anđela pleše oko tebe
Ja sam kompletan otkako našao sam tebe

Savage Garden

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD