Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

Šta ako horarni horoskop „ne radi“?

Prvo pravilo kome se trudim da naučim učenike glasi: „Morate imati jasan sistem za tumačenje horarnih horoskopa i držite se tog jednog sistema.“ Potom, dolazi na red drugo značajno pravilo: „Nemojte se držati sistema u situacijama u kojima vam je jasno da on ne funkcioniše.“ Ovde je reč upravo o ovom drugom pravilu.

U poslednje vreme mi se par puta dogodilo da već na prvi pogled horarni horoskop ne odslikava realnu situaciju i ne odgovara činjenicama koje klijent iznosi, a zbog kojih i postavlja pitanje. Ovo se uglavnom ne događa kada klijent tokom našeg razgovora postavi pitanje za neki svoj problem, nego u slučajevima kada je pitanje stiglo mejlom, preko neke druge osobe ili kada osoba pita za nekog bliskog.

Horarni horoskop se po pravilu pravi za trenutak kada je astrolog čuo i razumeo pitanje. Dakle, ako klijent pošalje mejl, sms ili zamoli treću osobu da prenese pitanje astrologu, vreme koje uzimamo kao relevantno je ono u kome je pitanje konačno stiglo do astrologa. Trenutak u kome je osoba pisala sms ili objašnjavala posredniku šta je interesuje bi predstavljao momenat kada je pitanje začeto, a smatramo da je pitanje rođeno tek kada ga čuje onaj ko ume i da protumači njegov horoskop. Ovde želim da podelim sa vama jedan izuzetak od ovog pravila.

Primer 1

Nedavno sam dobila mejl od klijentkinje koja kaže: Trenutno mi je jako teško i jako sam uplašena. Imam uskoro jedan operativni zahvat pod totalnom anestezijom. Zanima me da li će sve proći kako treba i da li ću posle toga biti dobro.“

Klijentkinja je ovde predstavljena vladarem Ascendenta, Jupiterom koji se nalazi u znaku svoje egzaltacije u 5. kući. Kako je ona? Sjajno! Ushićena je, puna samopouzdanja i negde se zabavlja. Mesec je njen kosignifikator i upravo je napustio znak svog izgona. Iako je peregriniran, trenutno nema neki značajan problem. Kako Mesec predstavlja emocije pitača, jasno nam je da se ona osećala loše, ali je izašla iz teškog emotivnog stanja. Da li se ovo uklapa u njenu tvrdnju da joj je trenutno jako teško i da je uplašena? Apsolutno ne.

Pomislih kako je Mesec doskora bio u Jarcu i kako bi takva pozicija daleko bolje opisala njeno emotivno stanje. Ona je mejl napisala nekoliko sati pre nego što sam ga ja pročitala i to upravo u atmosferi koju je u tom trenutku pravio Mesec u Jarcu. Odlučih da napravim i horoskop za trenutak u kome je poslala mejl.

U ovom horoskopu već na samom Ascendentu imamo znak Škorpiona, znak koji može ukazati na operaciju, ali i na strah. Vladar Ascendenta je sada Mars u Raku u 8. kući. Kada se vladar 1. kuće nađe u 8. kući kažemo da je osoba uplašena ili zabrinuta zbog predmeta pitanja. Mogli bismo da zaključimo i da to samo znači da je zainteresovana za operaciju, ali bi za taj zaključak Mars pre trebalo da se nađe u znaku na vrhu 8. kuće (u ovom slučaju u Blizancima jer bi time pokazao svoje interesovanje za Merkura, koji kao vladar 8. kuće ovde predstavlja operaciju). Činjenica da je Mars u znaku svog pada nam govori da klijentkinja nije dobro.

Mesec je u Jarcu, znaku svog izgona, što nam daje jasnu sliku da je klijentkinji emotivno teško. Kako se ovaj drugi horoskop savršeno uklapa u ono što je klijentkinja napisala, jasno je da je u ovom slučaju on relevantan.

Možemo se zapitati zbog čega ovaj primer predstavlja izuzetak od pravila. Moguće je da je reč o emocijama kojima je klijentkinja bila preplavljena u trenutku dok je pisala mejl, te da je zbog toga energija tog trenutka bila daleko jača od one u kome sam ja čitala pitanje, a samim tim je i taj momenat bio autentičan.

Ko je postavio pitanje?

Ukoliko se postavljeno pitanje ne odnosi na pitača nego na neku drugu osobu, važno je da proverimo ko je postavio pitanje. Moguće je da je klijent samoinicijativno odlučio da pita za nešto što muči nekog njemu bliskog, poput pitanja: „Kada će moja supruga naći posao? ili „Da li će moj brat ove godine diplomirati?“ U tom slučaju pitač je klijent (osoba koja je postavila astrologu pitanje), a osobu za koju pita ćemo naći u horoskopu u zavisnosti od toga u kavom su odnosu (supruga – vladar 7. kuće, brat – vladar 3. kuće...)

Međutim, ne treba bez provere isključiti ni mogućnost da je osoba na koju se pitanje odnosi zamolila našeg klijenta da postavi određeno pitanje astrologu. U tom sučaju osoba na koju se odnosi pitanje je predstavljena vladarem 1. kuće (ona je pitač), dok posrednika koji je samo preneo pitanje tada ni ne tražimo u horoskopu. Kao i u prethodnom slučaju, i ovde se mogu pojaviti izuzeci.

Primer 2

Pre nekog vremena mi se javila jedna stara klijentkinja vrlo uznemirena zbog kćerke. Naime, kćerka je raskinula s momkom s kojim je godinu dana bila u vezi. On je prilično nervozan zbog nekih problema vezanih za postdiplomske studije, propao mu je višemesečni rad i sada mora da se usredsredi na rešavanje tih problema. Kako studiraju u inostranstvu, a ona je trenutno ovde na raspustu, rekao joj je da će razgovarati kada se vrati na fakultet. Kćerka ne može da poveruje da se to zaista dogodilo i potpuno je van sebe. Kaže da ne može da živi bez njega i ne razume kako je mogao da raskine s njom kada tvrdi da je voli. Nekoliko dana je klijentkinja gledala kako kćerka pati i, zabrinuta zbog njenog stanja, odlučila da postavi pitanje: „Da li će se moja kćerka pomiriti s momkom?“

Kako smo i tokom prethodnih godina razgovarale o devojci, ali ona sama nije bila uključena u to, podrazumevala sam da će klijentkinja biti predstavljena 1. kućom, dok će kćerkin signifikator biti vladar 5. kuće. Pogledajmo u kojoj meri takva postavka odgovara situaciji „na terenu“.

Kćerka je predstavljena Venerom u Lavu u 8. kući, dok je momak predstavljen vladarem 11. kuće (7. od 5.), Marsom u Blizancima. Osma kuća bi ukazala da je ona trenutno u problemu. Međutim, na 14 stepeni Lava je Mars peregriniran. Ako se ona toliko potresla zbog raskida, očekivali bismo ili da nam njen signifikator pokaže da ga ona mnogo voli (da je Venera u znaku u kome je Mars u sedištu ili egzaltaciji) ili da je u znaku njegovog izgona ili pada, što bi značilo da je jako ljuta na njega. Međutim, ovde imamo sliku devojke koja je potpuno ravnodušna prema momku.

Mars je na 27 stepeni Blizanaca, pa ni on ne pokazuje apsolutno nikakvo interesovanje za nju, a nije ni ljut na nju. Ni jedna od ove dve planete nije u skorijoj prošlosti menjala znak, što bi ukazalo na promenu interesovanja, niti imamo neki separacioni aspekt koji bi bio u skladu sa prethodnim dešavanjima. Dakle, ovakvo tumačenje ne možemo uzeti u obzir jer ne odgovara realnoj situaciji.

S obzirom da su konsultaciji prisustvovale i majka i kćerka, pitala sam ko je postavio pitanje. Na to je majka rekla da je kćerka danima nju to pitala, a onda je ona odlučila da pita mene. Bez obzira na ovakav odgovor, pogledala sam situaciju iz drugog ugla da vidim da li ću dobiti realniju sliku.

Ako smatram da je kćerka postavila pitanje, tada će mi ona biti predstavljena Jupiterom (vladarem 1. kuće), Mesecom i Venerom. Momak je u tom slučaju predstavljen Merkurom (vladarem 7. kuće) i Suncem.

Mesec i Venera su u znaku kojim vlada Sunce, što nam govori da ona njega zaista voli. Takođe se nalaze u 8. kući, što nam govori da je situacija u kojoj se nalazi jako plaši. Merkur i Sunce su u znaku kojim vlada Mesec i u kome je Jupiter egzaltiran, odakle zaključujemo da i on nju mnogo voli. Merkur je u kazimi konjunkciji sa Suncem, što će nam reći da je situacija potpuno u njegovim rukama – ona će pristati na sve. Takođe, Merkur je nedavno napravio kvadrat sa Uranom, što je slika stresne situacije kroz koju je momak nedavno prošao (zanimljivo je da je njegov natalni Ascendent na mestu gde je Descendent u horarnom horoskopu, a u sekundarnoj progresiji mu je Merkur u konjunkciji s Uranom). Takođe, možemo da kažemo i da je fakultet predstavljen Merkurom (vladar 9. kuće), a Merkur je u srcu Sunca (momka), pa je trenutno sva njegova pažnja usmerena ka fakultetu. Za razliku od prethodne slike, ova potpuno odgovara stvarnom stanju stvari, te ćemo ovaj horoskop tumačiti kao da je mama bila samo posrednik u postavljanju pitanja.

Ako se zapitamo zašto je kćerka ovde predstavljena kao da je sama postavila pitanje, možemo izvesti sličan zaključak kao i u prethodnom slučaju. Njene emocije su bile vrlo intenzivne, kao i želja da zna šta će biti s njima.

I na kraju, podsetimo se da do Urana ne možemo doći dok ne savladamo lekciju Saturna, ali ne treba po svaku cenu da ostajemo u granicama koje nam Saturn postavlja. Drugim rečima, imajte sopstveni sistem, ali budite slobodni da, kada je to potrebno, izađete iz njegovih okvira.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD