Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vremenske i Prostorne tehnike u Karmičkoj Astrologiji Kako se Veliki Okean Duše, koji predstavlja samo zvezdano nebo, pomera stopom precesije koja iznosi 1º na 72 godine, upravo to kretanje predstavlja osnovnu jedinicu “talasa” ili kretanja ovog okeana Duše. Kurs počinje u četvrtak, 11. juna od 19h na Kepler Institutu iz oblasti Karmičke Astrologije u trajanju od 4 nedelje. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Full Moon – Odnos sreće Pozivamo te da sa nama uđeš u portal nove energije koji se otvara u petak, 5. juna 2020. Ovog meseca tvoj zadatak je da kroz kreiranje harmonije na polju emotivnih odnosa i isceciljavanje prošlih karmičkih odnosa otvoriš kapiju za ostvarivanje tvoje životne svrhe. Ovo nije beznačajan zadatak i zato smo ti spremili predavanje da te podržimo na tom putu.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

05. - 12. VIII 2013

Imajte na umu da sledeće nedelje neće biti besplatnog berzanskog izveštaja, zbog održavanja radionice i vebinara Kursa 3 MMA Akademije za berzanski tajming. Tema ovog trodnevnog događaja je "Geokosmički uticaj na berzanske cikluse". Pažnja će biti usmerena na integrisanje ciklusa, tehnike i geokosmička proučavanja radi identifikovanja kritičnih datuma preokreta vrhova i dna ciklusa. Radionica će se fokusirati na berze, zlato, srebro, obveznice, soju, valute, sirovu naftu i kukuruz. Za ovaj događaj još uvek možete da se prijavite do četvrtka uveče, 8. avgusta, na http://www.mmacycles.com/course3/ ili email-om na ordersmma@msn.com.

Pregled berzanske nedelje

Prošle nedelje je započeo novi i divlji geokosmički period. Ludilo o kojem smo govorili u poslednja dva berzanska izveštaja će sada eskalirati pošto su se završili Veliki trigon, Veliki sekstil, Davidova zvezda, heksagram, dijamant, i sve druge veoma retke i harmonične konfiguracije koje su se dogodile u julu 2013. Kada se osvrnemo unazad, videćemo da su svetske berze jednostavno volele poslednjih mesec dana. Uglavnom su bile bikovske, a neke su - kao u Sjedinjenim Američkim Državama - zabeležile nove maksimume svih vremena. Kao što smo očekivali, sada se dešava potpuno novi i suprotan set geokosmičkih obrazaca koji će trajati do proleća 2014. Budućnost će biti mnogo nestalnija za svetske berze, i mi imamo dobar uvid u ono što nas čeka u naredne tri nedelje, kada Jupiter započinje prvi od ova tri egzaktna T-kvadrata sa Uranom i Plutonom. To je još jedan Kardinalni klimaks, istog tipa kao onaj koji nam je doneo početak politike kvantitativnih olakšica Centralne američke banke u leto 2010. Bićemo nestrpljivi da vidimo koju vrstu nove monetarne politike (i rizika) će ovo doneti. Poslednji je ispao mnogo bolje nego što se očekivalo za svetske cene kapitala. Možda će i ovaj biti takav, a možda i neće.

Prošlonedeljna dešavanja na berzama su donela nove maksimume svih vremena u SAD i Holandiji. Nekoliko drugih svetskih berzanskih indeksa zabeležilo je pozitivne rezultate, ali većina nije prevazišla svoje maksimume od 20. – 23. maja, kada se desio treći egzaktan rastući kvadrat Urana i Plutona, dok je Jupiter bio na 22 stepena Blizanaca, formirajući veliki trigon sa konjunkcijom Neptuna i Jupitera, u trigonu sa Plutonom, u horoskopu američke berze (osnovane 17. maja 1792.). Očekivali smo da berze dostignu maksimume, i dostigle su. Nismo očekivali da ovi maksimumi budu prevaziđeni, ali su u SAD prevaziđeni.

Prošle nedelje su na nekim svetskim berzama pale cene - u Indiji, Švajcarskoj i Južnoj Americi. Evropska berza je bila zanimljiva. Holandski AEX je dostigao svoj najviši nivo od februara 2011, dok je ciriški SMI pao na minimum u poslednje tri nedelje u skraćenoj berzanskoj nedelji.

Iako na prvi pogled opseg kretanja nije izgledao značajan, zlato i srebro su divljali. Zlato je u sredu, 31. jula testiralo 1340, ali u petak ujutro, palo je na 1283. Ali onda, nakon razočaravajućeg izveštaja o nezaposlenosti u Americi, koji je izašao u petak ujutro, cena je ponovo skočila, i testirala 1320. Obrazac je bio sličan i kod srebra, kojim se u petak ujutru trgovalo za nešto manje od 1918, a zatim je ponovo skočilo na 2026, nakon objavljivanja izveštaja o nezaposlenosti. Sirova nafta je divljala još više, u utorak 30. jula, je pala ispod 103, a zatim je do četvrtka skočila iznad 108 za barel.

Međutim, značajnija situacija je bila na tržištima žitarica. Decembarski ugovori za kukuruz (novi usev) pali su na 4.64 dolara za bušel, što je najniži nivo od novembra 2010. Pre samo tri nedelje, julski ugovori koji uskoro dospevaju skočili su na 8 dolara. Sve ove povoljne planetarne konfiguracije stvorile su idealne uslove u julu, kao što smo i očekivali, prema knjizi Prognoze za 2013.

Da, divlji dani se vraćaju, kada se Uran vrati u prvi plan. To će zauzeti centralno mesto, kada se formira opozicija Jupitera i Plutona u snažnom kardinalnom T-kvadratu, koji će biti u punoj snazi od 7. – 21. avgusta.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U nedeljnom izveštaju nismo savetovali iniciranja novih trgovina. Jedina promena je bilo to što smo uzeli dobar profit za 1/3 dugoročnih pozicija za zlato, početkom nedelje i 1/3 kratkoročnih pozicija za soju.

Najbolje trgovine koje smo savetovali poslednje nedelje u dnevnom berzanskom izveštaju bile su u tri navrata za evro iznad 1,3300.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što je pomenuto u uvodu, sada počinje veoma divlji vremenski opseg novih, moćnih geokosmičkih konstelacija. To je početak drugog kardinalnog T-kvadrata, posle onog sa sredine 2010. i početka 2011. Ovaj formiraju Jupiter, Uran i Pluton, ali tokom narednih 8 meseci, Venera, Merkur, Sunce i Mars će ući u Vagu i svaka planeta će na svom putu napraviti Veliki krst.

Prvi egzaktan aspekat ovog novog Kardinalnog klimaksa počinje u sredu, 7. avgusta. Tada se dešava prva od tri egzaktne opozicije Jupitera i Plutona. Dana 21. avgusta, dešava se prvi od tri egzaktna rastuća kvadrata Jupitera i Urana. Koliko će to biti divlje? Pa, sa tako naglašenim Uranom u Ovnu, teško je to predvideti. Kada je Uran naglašen ništa ne ide baš kao što očekujemo, o čemu svedoči prošla nedelja kada je Mars bio u kvadratu sa Uranom (31. jula). Sa Jupiterom, sve što se dešava će biti mnogo veće nego što je iko spreman da zamisli (osim vas). Sa Plutonom, to možda neće biti lepo. Ovde ne govorimo samo o berzama i klimi trgovine. Ova konstelacija se proteže i na socijalni i politički milje života. Ovde autoritarni svetski lideri mogu oteti slobodu, ili su ljudi zauzeli stav da brane svoja prava i/ili svoj nacionalni ustav. Ovo je vreme kada se velike grupe organizuju u znak protesta. Setite se 2010. i 2011. (Čajna partija, Okupirati Vol strit, Arapsko proleće, i drugi pokreti širom sveta koji su poremetili normalno upravljanje). To je ponovo Deja vu, samo su različiti igrači. Ili su možda isti igrači sa različitim žalbama.

Tako su prošla nedelja (kada je Mars bio u konjunkciji sa Jupiterom i formirao T-kvadrat sa Uranom i Plutonom), kao i naredne dve nedelje (kada Jupiter pravi svoj prvi od tri egzaktna T-kvadrata sa Uranom i Plutonom) važne za finansijske i mundane astrologe. To će nam ponuditi uvid u probleme mase, koji izazivaju kolektivno buđenje, nemire i traženje promena. Ako su svetski lideri zaista otvoreni za razgovor o ovim pitanjima, može doći do velikog napretka u razumevanju. Ako nisu, onda će protesti eskalirati i ishod će biti vrlo nepredvidiv za mnoge svetske lidere i njihov narod. Kao i uvek, to zavisi od izbora. Kao i uvek, mi smo na kraju optimisti, jer verujemo da se evolucija i budućnost čovečanstva kreću prema inovacijama i miru u svetu, a ne ka trajnom uništenju. Ali, takođe, verujemo da ovi izazovi neće biti laki, posebno imajući u vidu da je ovaj aspekt takođe pokazatelj snažnih zahvata autoritarnih svetskih lidera, a možda, takođe i bankara.

Pre nekoliko nedelja smo rekli da mislimo da je svet bio na pragu nečeg velikog, nečeg zapanjujućeg, možda kroz valute i svetski dug. Pa, tu smo, i to će se dešavati u narednih 8 meseci. Jupiter je u opoziciji sa Plutonom ove nedelje (što se dešava svakih 13 - 14 godina). To je vrh ciklusa koji je počeo konjunkcijom Jupitera i Plutona u decembru 2007. Možda se sećate da su berze dostigle vrh u oktobru 2007, i da su tada započeli krah i recesija u svetu, kao rezultat drugorazredne bankarske krize, što je dovelo do sadašnjeg stanja blizu nulte kamatne stope i politike kvantitativnih olakšica centralnih bankara, posebno Odbora Federalnih rezervi. Ovakva politika je spasla svet od finansijskog kolapsa u to vreme (dobro, i sačuvala je banke), ali je uništila štediše širom sveta. Ciklus koji je počeo tada, dostići će vrh u narednih 8 meseci, počevši od ove nedelje. Međutim, u naredne dve nedelje će se ponuditi snažno rešenje. Nije verovatno da će trgovina ili investicioni ambijent biti laki.

Predlažemo vam, da, ako želite da održite zdrav razum, uzmete slobodne naredne dve nedelje i počnete da pohađate Kurs 3 na MMTA. Nećete moći da odolite da se ne priključite. Želimo vam lepu nedelju!

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD