Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

MerKaBa i Davidova Zvezda

Posle divne energije velikog vodenog zmaja, imamo još jedan izuzetan događaj u ovom mesecu, koji nam nosi procvetavanje i omogućava nove uvide izvan zemaljske ravni. U ponedeljak, 29. jula na nebu će se u periodu od 12h do 20h obrazovati šestokraka zvezda, poznata kao Davidova zvezda, ili Merkaba.

Formiraju se dva velika trigona sa ukupno šest sekstila i tri opozicije. Sve planete koje su u kombinaciji tih par sati su u savršenoj ravnoteži, omogućujući nam na taj način da lakše pronađemo svoj sopstveni centar.

Mesec koji oko 12h dolazi na mesto svoje egzaltacije, te svojom energijom omogućava obrazovanje ovog heksaedra, idealan je provodnik ove suptilne energije na samu planetu Zemlju. Budući da se nalazi u znaku svoje egzaltacije (Bik), to ga čini najboljim provodnikom Eterčinog sveta (Mesec) u Fizički svet (Bik, planeta Zemlja).

Ova zvezda sastoji se od jednog zemljanog i jednog vodenog trigona. Kombinacija ovih energija vode i zemlje pojačava vibraciju prva dva sloja – fizičkog i eteričnog omotača – bilo da je u pitanju čovek ili sama planeta, noseći mogućnost menjanja našeg, kao i sveopšteg holograma.

Sa ovom retkom konfiguracijom dolazi do pojačavanja kreativnosti, intuitivnosti, kao i do osnažene sposobnosti materijalizacije, tj. mogućnosti konkretnog doživljaja putem čulne percepcije. Ovo je idealno vreme za stvaralaštvo i plasiranje svojih želja.

Mesečevi aspekti

Kako se Davidova zvezda formira baš u ponedeljak (što je Mesečeva dan) i kako Mesec, kao najbrži, upravo kompletira ovu konfiguraciju – posmatraćemo upravo poruke koje on nosi gradeći aspekte sa ostalim činiocima ove šestokrake zvezde.

Tako, prvi sekstil Mesec pravi sa Neptunom, što naglašava ulazak u svet čarolije, mašte, snova, meditacije... Ovaj sekstil omogućava nam i senzitivnost, protočnost, kao i upliv nepoznatih vibracija do granice uočavanja i konkretizacije, jer je sledeći aspekt sa Saturnom (opozicija). To je kao kada se magla pretvori u inje i pokaže se sva čudesnost šara. Zatim Mesec novim sekstilom aktivira treću planetu, a to je egzaltirani Jupiter, pa uz malo vere možemo zarotirati ovaj vodeni trigon. Ovo je trenutak kada aktivira treće oko i kada možemo da doživimo jednu novu stvarnost putem vizualizacije. Ono što bi kod svakog od nas ovaj vodeni trigon trebao da probudi, jesu osećaj vere (Neptun), osećaj sopstvene odgovornosti za svoj život (Saturn) i osećaj nade (Jupiter). Ovaj trigon aktivira šestu (Jupiter), sedmu (Saturn) i devetu čakru (Neptun) – nebo.

Veliki Zemljani Trigon

Zatim Mesec vrši spajanje ovog vodenog trigona sa zemaljskim, preko aspekta koji formira sa Venerom (trigon). Naime, Mesec, Venera i Pluton će u roku od nekoliko sati međusobno formirati perfektan Veliki Zemljani Trigon! Ovaj prvi aspekt Velikog Zemljanog Trigona, koji nastaje trigonom između Meseca i Venere u 23:49, doneće osećaj unutrašnjeg zadovoljstva koji možemo osetiti preko fiziologije. U tom trenutku se spajamo sa Zemljinom (Venera) središtem (Pluton) i središtem našeg bića (Mesec). Ovaj trigon aktivira drugu čakru (Venera) i desetu (Pluton) – jezgro Zemlje, kao i četvrtu čakru (Mesec) – Anahatu – bez koje ne bi bilo aktivacije nijednog trigona.

Poslednja planeta iz ove konfiguracije sa kojom će Mesec napraviti aspekt je Mars (prva čakra) sa kojim će imati sekstil. Ovaj poslednji aspekt omogućava konfiguraciji da zaživi i da dobije potrebnu energiju.

Sinhronizacija suprotnosti

Sada smo spremni da sinhronizujemo osnovne suprotnosti unutar nas, sumnju i veru (osa Device-Ribe), kao i sva razočarenja i nadanja i to prevashodno na nivou ljubavi (Venera-Neptun). Sinhronizacija Bika i Škorpiona donosi uravnoteženje života i smrti, straha i radosti, kao i svih ograničenja i rigidnih stavova u nama (Mesec-Saturn). Treća opozicija na osi Jarac-Rak, donosi uravnoteženje svih predaka u nama, menjanje kolektivne svesti, kao i razumevanje pulsacije Univerzuma, tj. potrebu za širenjem i skupljanjem (Jupiter-Pluton).

Davidova zvezda se sastoji iz dva trougla. Jedan je okrenut vrhom na dole, predstavljajući pasivnu, žensk, energij, dok je drugi okrenut sa vrhom na gore i trougao sa vrhom na gore – predstavljajući aktivnu mušku energiju. Tako ova konfiguracija simbolično predstavlja ujedinjenje muškog i ženskog principa, koje svi nosimo u sebi, pa je ovo trenutak da svi unutar sebe osetimo to uravnoteženje, kroz simbol skalda između Yin-a i Yang-a. Na taj način, mi aktiviramo svoje svetlosno telo i pojačavamo “zaštitni omotač”, preko koga možemo kontaktirati i sa višim dimenzijama.

Planeta Zemlja je akter ovih događaja, jer ona zajedno sa Suncem pravi vertikalu. Uočljiv je veliki fiksni krst koji formiraju dve opozicije između Meseca i Saturna (Bik-Škorpion), kao i prirodna osa Zemlje i Sunca (Vodolija-Lav), naravno i četiri kvadrata samim tim. To su kvadrat Sunca i Saturna, što čini kičmeni stub, kao i zadnja četvrt Meseca, koja opisuje proces degeneracije svega nepotrebnog i pripremnu fazu za novi ciklus. To ovoj Davidovoj zvezdi daje veliku energiju i omogućava joj rotaciju.

Da bi razumeli ovu konfiguraciju i šta ona konkretno nama donosi, potrebno je obratiti pažnju na kuće koje ona aktivira – neparne (muške) ili parne (ženske). Sve u zavisnosti da li mi treba da preduzmemo akciju ili da budemo “zdela” u koju će se sipati.

Ako nam zvezda aktivira 1, 3, 5, 7, 9. ili 11. kuću, ovo je idealno vreme da preduzmemo akciju, preuzmemo odgovornost u svoje ruke i ličnim zauzimanjem, mislima, kreativnošću verom i osećajem pripadnosti preduzmemo korake u ostvarivanju svojih zamisli i onoga čemu stremimo. Ako neznamo ka čemu idemo, ovo je dobro vreme i za otkrivanje svoje svrhe. Promene se mogu očekivati u promeni uverenja, pozicije u društvu, odnosima i to prevashodno partnerskim.

Ako nam zvezda aktivira 2, 4, 6, 8, 10. ili 12. kuću ovo je idealno vreme da naučimo da prihvatamo sve što nam je Univerzum namenio i od prethodnih ispravnih akcija možemo očekivati dobrobit. Promene se mogu dešavati u materijalnoj egzistenciji, vrednovanju života, porodičnim i intimnim odnosima, psiho-fizičkom zdravlju, primanju i davanju, statusu…

Takođe, ako se i neka lična planeta uhvatila u ovo zvezdano kolo, Davidova zvezda će joj omogućiti uzdizanje na viši nivo ističući njene dobre osobine, posebno u onim oblastima kojima ona vlada.

Deca rođena u ovom periodu biće posebno obdarena. Kreativnost ove dece će biti jako izražena sa mogućnošću da svoju maštu materijalizuju, dok će sama njihova energija umnogome obogatiti naš svet.

MerKaBa

U drevno vreme se verovalo da je Merkaba vozilo vaznesenja (svetlosno vozilo). Ono se u posebnim uslovima (putem meditacije) može aktivirati. Na taj način se oko nas formira svetlosno telo kojim možemo bezbedno putovati između dimenzija.

Ključ za razumevanje Merkabe leži u razumevanju svete geometrije, odnosno u svesnosti postojanja elektromagnetne energije u obliku trodimenzionalne zvezde oko svega što postoji, pa i nas samih. Ona sobom nosi savršeno jedinstvo muško-ženske energije. Aktivira se posebnom tehnikom disanja, koja povezuje sve naše svetlosne centre, te na taj način nastaje svetlosno polje oko nas prečnika oko 60 metara, koje se koristi kao vremeplov.

MER-predstavlja kontra rotaciono polje svetlosti

KA- predstavlja duh

BA- predstavlja telo

MerKaBa se aktivira u stanju mira, meditacije, ljubavi i istovremene vizalizujte dva tetraedra, pri čemu je jedan usmeren ka gore (ka Nebu) sa zlatnom svetlošću, a drugi je usmeren ka dole (ka Zemlji) sa zelenom svetlošću. Ove dve piramide se presecaju (prožimaju jedna drugu) u predelu druge čakre. Zarotirajte zlatnu piramidu u obrnutom smeru kretanja kazaljke na satu, a zelenu u smeru kojim se kreću kazaljke na satu. Dok dišete, osetite ovu pulsirajuću energiju oko vas, a u isto vreme budite u svome srcu, sa osećajem zahvalnosti, ljubavi i blagosti.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD