Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Mundana astrologija

Holandija i 29º Raka

Svaku zemlju možemo vezati za određeni astrološki znak, ali isto tako unutar samog Zodijaka postoje i specifični stepenovi na koje je konkretna zemlja „osetljiva“. Zemlja vetrenjača, lala, klompi, ali i zemlja najliberalnijih zakona na svetuHolandija, primarno se vezuje za znak Raka (između ostalog jer je ovo i znak egzaltacije Jupitera, a baš u ovoj zemlji se nalazi međunarodni sud pravde), dok sam stepen koji bismo mogli pripasati ovoj zemlji jeste – 29º Raka! Radi se o vrlo posebnom mestu u Zodijaku budući da je baš ovo mesto gde se spajaju dva svetla, Mesec i Sunce, mesto koje vezujemo za šestu čakru (Jupiter), poznatiju kao „Treće Oko“, za koju je i svojstveno da može da „vidi dalje“. Holandija je baš takva, ona „vidi dalje“... Kako se u blizini 29º Raka nalazi i Južni čvor (prošlost, preci...) u karti ove zemlje, onda bih rekla da je sposobnost da se „vidi dalje“ – nasleđena od predaka...

Sunce-Neptun na 29º Raka

Ako pođemo prvo od same natalne karte Holandije, onda na 29º Raka nalazimo tačku srednjeg rastojanja Sunca i Neptuna.

Sunce govori o ugledu jedne nacije, a ovde je i vladar 10 (reputacija zemlje, vladari...), dok nam Neptun priča o imidžu države, a posebno je poznata kao zemlja koju svoju teritoriju (Rak) uzima od okeana (Neptun), pa i ne treba da nas čudi što je baš poslednji stepen znaka Raka srednje rastojanje Sunca i Neptuna. Naime, poslednji stepen svakog znaka je uvek i Neptunovski, naglašavajući ponovo činjenicu da je teritorija (Rak) dobijena i od okeana (29º). Konačno, budući da sam ovaj stepen naglašava mesto u kome se susreću svetla i tako opisuje i 6. čakru (Jupiter) ovo je i zemlja koja je u mnogim stvarima „otišla dalje“... Preko šeste čakre se menjaju stvari izmenom svojih stavova i uverenja... Tako je Holandija i zemlja legalizovane prostitucije, „lakih droga“ (hašiš, marihuna i psilociba, poznatija kao „magične pečurke“), eutanazije, brakova između osoba istog pola... Holandija je bila i među prvim zemljama koja je ženama dala pravo glasa, što svakako potvrđuje njenu astralnu povezanost baš sa znakom Raka.

S’ druge strane, Holandija je i dalje monarhija gde je sama institucije kraljice majke (a od nedavno i kralja) veoma bitna budući da ona imenuje mandatara za formiranje vlade nakon izbora i na taj način ima indirektan uticaj na formiranje izvršne vlasti (inače, najvažnije) u zemlji.

Period od Drugog svetskog rata do danas

Ono što je meni kroz ovo istraživanje bilo vrlo upečatljivo je to da je, posmatrajući unazad (tačnije od perioda nakon završetka Drugog svetskog rata pa do danas), u sva tri slučaja dolaska novog monarha na čelo krune – bio aktivan upravo 29º Raka! Dakle, reč je o periodu novije istorije u kojoj je Holandija i trasirala put liberalne i posebne, drugačije zemlje...

Krenimo prvo od kraljice Juliane, inače rođene 30. aprila (dan kada se u Holandiji obeležava nacionalni praznik poznatiji kao “rođendan kraljice majke”) 1909. godine. Juliana postaje kraljica 04. septembra, 1948, nakon majčine abdikacije. Ako uradimo sekundarne progresije za taj datum, nalazimo njen sekundarni Ascendent (pomera se oko 1º za 1 godinu) baš na 29º Raka!

Kraljica Juliana je abdicirala na svoj rođendan (30. aprila) 1980. godine, i od tada Holandijom vlada njena kćerka, kraljica Beatrix. Upravo je u toj godini direktivni Mesec (narod, ali i kraljica majka) Holandije prelazio preko 29º Raka! Inače, ono što je zajedničko i za Julianu i za Beatrix je to da su obe za svoje supruge odabrale Nemce, što je izazvalo duboke podele u zemlji, negodovanje javnosti, proteste na ulicama, jer je sećanje na Drugi svetski rat bilo sveže. No, ako Holandiju vezujemo za 29º Raka, koji iza sebe ostavlja 28º Raka (stepen pada Marsa – rat), onda je i bilo za očekivati da će, ipak, Holandija ostaviti iza sebe sećanje (Rak) na ratna dešavanja (...Mars u padu), što se i pokazalo u realnom životu jer je holandska nacija kasnije toliko zavolela kralja Clausa (suprug od kraljice Beatrix) da je njegova iznenadna smrt duboko rastužila naciju...

I konačno, ono po čemu je Holandija u ovoj, 2013. godini, bila poznata, jeste sam početak godine (28. januar) kada je kraljica Beatrix najavila da se povlači (abdicira) u korist svog sina princa Willem Alexandera. I tako je Holandija nakon više od 120 godina dobila kralja. Novi kralj u prvoj polovini 2013. godine (kada i postaje kralj – tačnije, 30. aprila, 2013.) ima direktivnu Veneru (koja sobom nosi Sunce iz Bika kao vladara 10 – on kao kralj) baš na 29º Raka, što mi je već bilo više nego dovoljno da zaista posumnjam u važnost 29º Raka po ovu zemlju, budući da je automatski „prozvana“ tačka srednjeg rastojanja Sunca i Neptuna koju sam pomenula na samom početku teksta.

Rekla bih da i u periodu ispred, sa novim monarhom, Holandiju vidim kao zemlju koja nastavlja da „vidi dalje“...

Ugovor iz Maastrichta

Kao jedna od zemalja potpisnica Rimskog ugovora 1957. godine (preteča današnje Evropske Unije) ova zemlja je odigrala važnu ulogu u daljem stvaranju EU. Naime, kako je na njenoj teritoriji (Maastricht) 1991. godine potpisan čuveni Ugovor iz Maasrichta, onda je zanimljivo pogledati sekundarne progresije Holandije za 01. novembar, 1993., datum kada je ugovor i stupio na snagu, jer upravo tu nalazimo sekundarni Mesec (narod) baš na 29º Raka!

Takođe, ne mogu a da ne spomenem i kartu za trenutak kada je Rimski ugovor stupio na snagu (01. januar, 1958.) iz razloga što je Ascendent takođe na vrlo specifičnom stepenu (29º) ali znaka Device, što je sada i egzaktan sekstil sa 29º Raka pa je sve ovo i slika važnosti Holandije u ovom događaju... Dvadeset i deveti stepen na samom Ascendentu sasvim sigurno govori o tome da će se ovde stvari menjati u vremenu, jer 29º zna da ukaže i na neki kraj, što se kasnije i pokazalo kroz usvajanje Ugovora iz Maastrichta kojim je praktično stavljen van snage (zamenjen) Rimski ugovor...

Jupiter u Raku u karti novog kralja

Kako novi kralj ima u svojoj karti Jupitera (šesta čakra, „Treće Oko“) u Raku, u 9. polju (prirodno polje za Jupiter) i veoma blizu 29º Raka, onda i te kako kroz kartu ovog čoveka možemo da pratimo dalju sudbinu Holandije iz ugla 29º Raka!

Naime, Jupiter je i vrh kardinalnog T-kvadrata sa retrogradnim Marsom u izgonu, ali na stepenu egzaltacije Saturna (20º Vage), koji sobom nosi i Neptuna (kanali...) iz Škorpiona, ali i Merkuru na 21º Ovna na zvezdi BATEN CAITOS (Stomak Kita), prirode Saturn, iz konstelacije Cetus (Morski Kit) koja se vezuje za potonuća, potope (sa kojim Jupiter isto gradi pomenuti kardinalni T- kvadrat).

Ovde postoji mogućnost da budete „progutani“ od vode... I sada dolazimo do, možda, glavnog problema sa kojim se Holandija suočava, a to su poplave... Poznato je da se za Holandiju kaže da je „niska zemlja“ i da joj „preti“ potop...

Ako pogledamo dispozitora Jupitera iz Raka (konačno stanje stvari), onda vidimo da je to Mesec na 21º Strelca koji Jupiter praktično dovodi u znak svog sedišta, kao i na strelčevski stepen i u 2. polje (Venerino polje) što je sve skupa veoma obećavajuće. Posebno je važno to što se ovde rešava i početni T-kvadrat, te možemo zaključiti da se dolaskom novog monarha na čelo krune, tj. prvog kralja nakon više od 120 godina, Holandiji otvaraju vrata da u budućnosti reši i probleme sa vodom i poplavama. Tačnije, ovde postoji mogućnost da druga čakra (Venera) i šesta čakra (Jupiter) naprave prsten oko centralne čakre (Mesec), i da se tako dođe do Neptuna (polje kolektivnih emotivnih odnosa). Naravno, biće potrebno vreme (Saturn), kao i strpljenje (Saturn) iza kojeg, uvek i samo, treba da stoji vera (Neptun)...

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD