Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Seminar: Magnet Srca Na ovom seminaru se polaznici obučavaju da preko natalnog horoskopa imaju uvid u nasleđenu energetsku strukturu. Seminar je organizovan tako da kroz lično iskustvo svaki polaznik može prepoznati zakonitosti svojih energetskih centara kao i tehnike isceljivanja. U nedelju, 29. septembra od 16h do 20h, dr Lea Imširagić će održati predavanje iz modula Energetska Astrologija, a ovaj seminar će biti predviđen za rad na 4. čakri, ili tj Mesecu. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija svesti Meseca Tokom kursa Tehnologija Svesti praktikovaćemo određene vežbe koje će nam omogućiti da celu oblast Energetske Psihologije oživimo u svom svakodnevnom životu, u odnosima sa ljudima, ličnom odnosu prema poslu, finansijama, i pre svega prema sebi. Aleksandar Imširagić će održati seminar iz Tehnologije Svesti na temu 4. čakre ili tj Meseca, u nedelju 29. septembra od 12h do 15h. Moguće je i online pohađanje.
» prikaži celu vest
Predavanje: Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju "Možeš postati superwomen ili superman ako naučiš super-komunikaciju sa sobom jer baš od ove primarne svakodnevne komunikacije sa sobom nastaju svi drugi odnosi. Namera ove radionice je da podelim sa vama dar u vidu jednostavnih tehnika Energetske psihologije kojima možete da naučite da komunicirate sa najinteligentnijim delom svog Uma - sa svojim telom. Jer vi zaslužujete da koristite svoj prirodni dar - da naučite svoju energiju da radi za vas." Dr Lea Imširagić će održati predavanje "Superkomunikacija uz Energetsku Psihologiju" u hotelu Tulip Inn Putnik, 20.09. u 19h.
» prikaži celu vest
Predavanje i promocija knjige: Anđeli Zodijaka Svi imamo određenu svetlosnu prirodu, što je u suštini priroda naše Svesti, jer Svetlost predstavlja kvalitet Svesti. I svako od nas ima svoju energetsku strukturu, odnosno svoj energetski zapis kojim privlači sve događaje u svom životu. Čovek je spoj Neba i Zemlje i predstavlja energetsku matricukoja nosi čitav niz svih njegovih sećanja. Aleksandar Imširagić će održati javno predavanje o Anđelima Zodijaka uz istovremeno predstavljanje istoimene knjige, u hotelu Tulip Inn Putnik.
» prikaži celu vest
Kurs: Anđeli Zodijaka “Radost je emocija koju stvara svetlost. Svi astrološki pokazatelji koji opisuju inerciju bića u natusu, govoreći o njegovim nesvesnim potrebama – što ukaz sudbine jeste – dobijaju svoj smisao i srećan ishod onda kada su prožeti svetlošću. Svetlost je inteligentna sama po sebi, a osnovna jedinica inteligencije svetla jeste Anđeo”. Sedmomesečni kurs Anđeli Zodijaka počinje u subotu, 28. septrembra od 12h do 19h na Kepler Institutu. Moguće je pohađati i online.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Astrološki razgovori

Julija

Još pamtim tvoje usne
kako ljube prvi put,
još vidim tvoje oči,
tvoje suze uzalud
i ljubim tlo po kome hodaš
i čujem svaki korak tvoj

D. Cukić

Julija je bila u fazi razvoda braka kada smo se prvi put čule. Bila je prilično uznemirena zbog svoje materijalne egzistencije, a naročito je brinula kako će sa svojim sinom pronaći stan za njih. Ona ima Sunce u Biku u 4. polju, koje je u konjunkciji sa Saturnom, vladarem Ascendenta. Bilo je očigledno da je Julijina svest usmerena na dom i brigu za materijalnu sigurnost.

Astrološki kod

Ovaj događaj je bio inicijacija našeg susreta. Julija je veoma zainteresovana za astrologiju. Voli da čita knjige i da prati „znakove kraj puta“. U svom horoskopu, pored ljubavi prema astrologiji, ima i kod za astrologa! U njenom 3. polju (način razmišljanja) nalazi se Venera u konjunkciji sa Merkurom, vladarem 6. polja (Julija radi u knjižari). Vladar 3. polja (Mars) nosi u sebi Veneru i Merkura i nalazi se u prvom polju, u znaku Vodolije i pravi aplikacioni sekstil sa Jupiterom, vladarem 11. polja (astrologija). Takođe Mars pravi i aplikacioni trigon sa Uranom (ponovo astrologija), sa vrha 9. polja! Izvesna je predispozicija da Julija u vremenu može da se bavi učenjem astrologije na visokom nivou (9. polje), a kasnije to može biti i njena profesija, jer je Mars vladar i njenog 10. polja i u aplikacionom je sekstilu sa Uranom i Mesecom, vladarem 7. polja!

Rani brak

Tek, ljubav je za Juliju važan segment života, ali nešto se ne snalazi u toj oblasti. Ona je imala 11 godina kada su joj se roditelji razveli. Nesigurnost se uselila u njeno malo srce. Strah i neizvesnost su je podsticali da što pre nađe zaštitu i sigurnost u nekom muškarcu. Bila je veoma mlada kada se odselila u Švajcarsku i udala se za našeg čoveka. Imala je samo 19 godina. Njena lepota i mladost su bili ulaznica za vrtlog koji se zove brak. Ona je Ascedentalni Jarac, a ambicija je sinonim za Jarca. Stabilna muška figura (Sunce u Biku...) jeste njena primarna potreba koja treba da joj obezbedi i dom (...u četvrtom polju), kao i sigurnost i porodicu što potvrđuje i znak Raka na vrhu njenog 7. polja. Ona je očekivala nežnost, ljubav, zaštitu...

Život u Švajcarskoj je za Juliju bio težak. Nije praktično ni poznavala čoveka za koga se udala. Upoznavali su se u samom braku. Kao što smo rekli, njoj je pre svega bila potrebna ljubav, sigurnost i podrška, jer je ona sama bila neiskusna i jako mlada. Njezin muž je bio iskusan. Iza sebe je imao promašen brak, nije imao decu i jedino što je od nje očekivao bilo je da mu rodi decu. Ipak, Univerzum je regulisao sve. Ona je bila još dete i nije bila sposobna da bude majka. Njoj je nedostajala njena majka koja je bila veliki borac za svoju decu i svoju kuću. Posle tri ipo godine „braka“ ili upornosti (grubosti) njenog muža da ostane trudna, brak je izgubio smisao. Jednostavno, ljubav i zanos su isparili iz njihovog odnosa. Julija ne ume i ne može da živi bez ljubavi. To je njena jedina i najvažnija hrana. Pokušala je da ostane u Švajcarskoj još neko vreme ali nije išlo: „nedostajala mi je moja ravnica...“ – rekla je.

Studije i novi početak

Majka ju je prihvatila oberučke u želji da je podigne i regeneriše. Njena želja je bila da upiše studije književnosti u Novom Sadu. Majka je i to učinila za svoju kćerku. Obezbedila joj je smeštaj i studije su počele 1997. godine. Taman kada je krenula sa ispitima i kada je prošla gorčina lošeg iskustva, Julija je razvila prijateljstvo sa svojim kolegom sa fakulteta.

„Bili smo samo prijatelji. Volela sam ga, a on je bio dobar drug i podrška.“

Ovaj život između dva braka bio je popunjen radom, učenjem i traženjem svog puta. Tek deset godina kasnije započela je vezu sa ovim kolegom sa fakulteta!

“Tako se ja iz mesta zainteresujem za nekog i mislim – to je ljubav!“ (Venera i Merkur u konjunkciji u 3. polju u Ovnu) – kaže moja Julija.

Julija je pratila svog čoveka, podržavala ga... On je diplomirao, a Julija je ostala u drugom stanju. Bila je sretna... Znala je da će roditi dečaka. Dala mu je ime njenog anđela. Njezin sin ima u svom horoskopu Mesec u Raku i Sunce u Vagi.

Kako dalje?

Napustila je fakultet i posvetila se sinu. Jednog trenutka je samo shvatila da joj nedostaje ljubav muškarca. Tražila je ljubav svog muža... On je bio u nekom drugom svetu. Otac njenog sina je dobar čovek i pažljiv muškarac ali nestala je ona čarolija koja hrani Juliju. Julija ne može da živi u laži sa sobom, jer ne ume i ne može da laže oca svog sina! Kako dalje? Mlada je i veruje u ljubav večnu, a da li ona stvarno zna šta je ljubav, zrela ljubav?

Vreme iskrenosti

Naša konsultacija je imala primarni zadatak da se Julija poveže sa sobom i sa svojim autentičnim potrebama. Potreba njene duše jeste partnerski odnos. Naime, Julija ima Mesec (vladar 7.polja) u Vagi ali u konjunkciji sa Uranom. Teško može Uran u Vagi dati da brak bude sinonim za ljubav. Venera, planeta ljubavi, je u 3. polju (misli) i u konjunkciji sa Merkurom, vladarem 5. polja, ali sve je u opoziciji sa Mesecom i Uranom. Julija traži izlaz i spremna je da se menja.

Na nebu je planetarna pozicija suštinskih promena. Nije više pitanje „hoćeš – nećeš“ – ovo je neminovnost! Julijin Ascendent je u znaku Jarca i baš preko njenog Ascendenta tranzitira Pluton koji zahteva suštinsku i dubinsku promenu. Uskoro će preko njene Venere preći i Uran, koji je natalno u opoziciji sa Venerom, koja je u Ovnu impulsivna i sklona naglim događajima, baš kao i onom onda kada se sa 19 godina udala i otišla u Švajcarsku! I tada je Uran bi aktivan prelaeći joj baš preko Ascendenta (sa kojim je natalno u kvadratu), i gradeći kvadart sa samom Venerom. Sve dok ne pronađeno svoju iskrenu potrebu, život se samo ponavlja u već višenim ciklusima, pa bilo da je to izraženo Uranovim ciklusima kvadrata i opozicije od po oko 20 godina ili onim većim što se prostiru kroz nekoliko inkarnacija – tek iskreni prema sebi moramo biti!

S druge strane, biti slobodan ne znači nemati odgovornost. Odgovornost je primarna prema životu i sebi. To Julija tada još nije znala...

Kada joj Uran dođe na Veneru, Pluton će još uvek biti na Ascendentu i ovo će biti jedan ispit „kosmičke odgovornosti“ prema sebi – što jeste iskrenost, koji će mnogo toga promeniti u njenom životu. Pre nego što do toga dođe, zadatak za Juliju je da se približi sebi, tiho voli sve svoje potrebe i bude otvorena za Život.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD