Tel: (+381) 11.267.0711, (+381) 60.767.3192, (+381) 64.387.2224   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Aktuelnosti Faze Meseca Ritam broja-7 Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Astrološki Arhetipovi Local Space Horarna astrologija Mundana astrologija Karmička astrologija AstroHealing Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Kurs: Vitalnost, zdravlje i sinteza natalnog horoskopa Zdravlje i bolest žive u jednom horoskopu kao suprotni principi, kao stvar uzroka i posledice koji se mešaju. Bolesti nastaju kao rezultat nekadašnjih akcija, zato što Mars (naše akcije) vremenom postaje Saturn (karma, posledica naših akcija). Ovaj dvomesečni kurs počinje 11.05. i održavaće se svake srede od 19h u online varijanti.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Inicijacije Venere 2022 U prodaji je nova knjiga „Inicijacije Venere 2022“ od autorke Ivane Šaljić. Knjiga je zamišljena kao vodič za Veneru i osvetljava nam sva važna mesta inicijacije za prevazilaženje toka inercije i instaliranja višeg kvaliteta naše Venere. Zato je važno da razumemo kako se Venera oseća u svakom znaku, kako izgleda njena priča ako je živi po inerciji i kako može da izgleda kada podigne energiju i kada je u balansu.
» prikaži celu vest
Astrološki kalendar za 2022. godinu Astrološki kalendar, vaš jedinstveni vodič za 2022. je u prodaji! Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu manifestacije, obilja i kreiranja novih uverenja na najbolji način, a Astrološki kalendar će nam pokazati koje su to sve važne tačke koje se aktiviraju u predstojećoj godini.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
NOVA KNJIGA: Reinkarnacijska Astrologija Izašla je nova knjiga Aleksandra Imširagića ''Reinkarnacijska Astrologija''. Pođite sa nama na putovanje vaše Duše i otkrijte kako da promenite prošlost i kreirate još sjajniju budućnost. Svi potrebni odgovori, kao i alati, kriju se u sasvim posebnoj astrološkoj oblasti – Reinkarnacijskoj Astrologiji.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

15. - 22. VII 2013

Velika novost prošle nedelje je bilo upravo ono što smo opisali u našem prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: “Ako slušate berzanske TV komentatore, oni će vam reći da to znači da će FED do septembra ili oktobra ukinuti ili postepeno ukidati program kvantitativnih olakšica. Očigledno, (njima) ovo znači da će cene rasti, a ko želi da poseduje beskamatne medveđe investicione akcije poput zlata i srebra, kada kamate rastu? Ali, razmislite o tome… Kada oslabi uticaj retrogradnog Merkura, sentimentalnost investitora se može dramatično promeniti po ovom pitanju - naročito ako (ili kada) Bernanke ponovo izjavi da neće menjati svoj prilagodljiv stav. On će možda skromno smanjiti FED-ovu mesečnu kupovinu obveznica, ali nije verovatno da će je u ovom trenutku potpuno zaustaviti, ili da će je uopšte zaustaviti, do kraja svog mandata. Kao i to da on neće dopustiti da kratkoročne kamatne stope dođu na nulu ili se približe nuli. On zna da, ako kamatne stope budu rasle - akcije će padati. On neće izaći u javnost kao predsedavajući FED-a čija je politika dovela do kraha berze, iako je istina da se berze “pune” ne zbog politike FED-a, već zbog fiskalne politike američke vlade koja je puna trikova…. Još jedna napomena: Mars ulazi u Raka 13. jula. Ovo je bitno za horoskop Odbora Federalnih rezervi (osnovan 23. decembra 1913.). Nemojte biti iznenađeni ako čujete neke neočekivane vesti iz FED-a. Često se dešava da se preokrene trend državnih obveznica.”

U sredu, 10. jula, nakon što su se berze zatvorile, Bernanke je zaista ponovo dao izjavu u vezi sa politikom Federalnih rezervi, osvrćući se na komentare od pre dve nedelje da investitori pogrešno tumače kao signal da će se ukininuti sve kvantitativne olakšice i da će se omogućiti rast kamatnih stopa. Ali sada - još uvek pod uticajem retrogradnog Merkura - on je vrlo jasno naglasio (retrogradan Merkur – oksimoron, da budemo sigurni) da kratkoročne kamatne stope neće rasti, a da se kvantitativne olakšice neće ukinuti, čak i ako stopa nezaposlenosti padne na 6,5%. Odmah nakon objavljivanja njegovih komentara u sredu uveče, akcije, obveznice i plemeniti metali su skočili širom sveta. Na osnovu ovih "neočekivanih vesti iz FED-a", koje su objavljene manje od tri dana pre nego što će Mars promeniti znak i ući u Raka, državne obveznice su preokrenule svoj oštar trend pada koji su imale prethodne četiri nedelje.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Još jednom da kažemo, da, u nedeljnom berzanskom izveštaju nismo dali savete za nove trgovine (Merkur je retrogradan), ali smo savetovali da možete ostvariti profit na dvema valutama. Brze brokere smo savetovali za nedeljne ugovore za dolar-jen: "Hajde da prodate sve dugoročne pozicije jer sada možete ostvariti profit, a onda sačekajte da vidite koju igru igra ovaj retrogradni Merkur. Verovatno ćemo ih ponovo otkupiti za vreme korektivnog pada sledeće nedelje". Brzi brokeri za evro-jen su takođe bili u dugoročnom i njima smo savetovali: "Ostvarite sada profit, recimo na 130.00 +/- 0.25, ako vam se ukaže prilika, i onda ostanite po strani". Na otvorenom tržištu dolar-jenom se trgovalo za 101.17, maksimum je bio 101,55, a do kraja nedelje je testirao 98.00. Maksimum za evro-jen je bio 130.55, a do petka je bio znatno ispod 130.

Ni u dnevnim berzanskim izveštajima nismo savetovali nove trgovine. Međutim, dobar profit je ostvaren krajem nedelje za 1/3 dugoročnih ugovora koji su nedavno dospeli, krajem prethodne nedelje (5. jula), za zlato, GLD i SLV, baš kao što smo pisali u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što smo rekli prošle nedelje, Mars ulazi u Raka u subotu, 13. jula. Ovo je važno za horoskop Odbora Federalnih rezervi (osnovan 23. decembra 1913.). obzirom da je Merkur retrogradan, obavezno je dati više "pojašnjenja" o tome kakav zapravo značaj ima FED-a ove nedelje, a naročito 19. jula, kada se objavljuje Hamfri-Hokinsov (Humphrey-Hawkins) izveštaj. Ovo je polugodišnje pojavljivanje Bernankea pred Odborom za bankarstvo Senata i Bele Kuće.

Ove nedelje ćemo takođe biti svedoci veoma retkog i moćnog Velikog trigona Jupitera, Saturna i Neptuna, koji će se odvijati 17. – 19. jula. O ovome smo veoma detaljno pisali u prethodnim berzanskim izveštajima, kao i u knjizi Prognoze za 2013. Ono što interesuje finansijske astrologe može biti činjenica da Jupiter i Neptun vladaju sirovom naftom, koja trenutno raste i dostiže svoj najviši nivo u poslednje dve godine. U sledećem pasusu - Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta - takođe ćemo obraditi ovu temu.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Postoje dve glavne geokosmičke konfiguracije koje zaslužuju pažnju, a koje se upravo sada dešavaju. Prva je Veliki trigon Jupitera, Saturna i Neptuna, koji se dešava ove nedelje, 17. – 19. jula. Ova konfiguracija se poslednji put dešavala u februaru 1967, a pre toga, u januaru 1929.

Druga važna geokosmička konfiguracija sada počinje da se dešava, to je T-kvadrat Jupitera, Urana i Plutona, koji će biti u orbisu od jula 2013. do maja 2014. Poslednji put su Jupiter, Uran i Pluton bili u lošem aspektu od 1931. – 1934. godine. Možda već nazirete sliku zbog koje su veoma zabrinuti mnogi finansijski astrolozi.

Sada ćemo dati nekoliko vesti iz prošlonedeljne američke štampe koje govore o ovim retkim i neobičnim konfiguracijama. Kao primer za veliki trigon Jupitera, Saturna i Plutona, pronašli smo sledeću dobru vest: "Američka vlada je u junu dostigla budžetski suficit, što je poslednji znak ubrzanog poboljšanja javnih finansija koje bi moglo da smanji hitnost da Kongres postigne dogovor oko podizanja državnog limita zaduživanja. Rast poreskih prihoda, smanjenje javne potrošnje i velike isplate Trezoru od strane firmi kojima je država vratila hipoteke, pomoglo je vladi da ima 117 milijardi dolara veći prihod, u odnosu na rashod prošlog meseca, objavilo je u četvrtak Ministarstvo finansija SAD. Junski suficit je najveći koji je zabeležen za taj mesec." CNBC, Rojtersova služba izveštavanja, 14. jul 2013. "Iznenađenje! Zabeležen ogroman suficit u američkom budžetu."

Ovo je skoro precizna prognoza koju smo dali za ovu konfiguraciju u knjizi Prognoze za 2013, koja je napisana u novembru 2012, kada su svi bili veoma zabrinuti da li će doći do ekonomskog kraha zbog predstojeće “fiskalne litice” koja je pretila u to vreme. Međutim, Jupiter u ovom Velikom trigonu pada pravo na natalnu konjunkciju Venere i Jupitera na početku Raka u horoskopu SAD, što je znak velikog bogatstva i prihoda, a samim tim se poklapa i sa rekordnim poreskim prihodima u SAD.

A sada vesti koje se odnose na simboliku T-kvadrata Jupitera, Urana i Plutona:

"Možete sami da zaključite da je veoma prilagodljiva monetarna politika u doglednoj budućnosti ono što je potrebno američkoj ekonomiji," izjavio je Bernanke u sredu... pozivajući se na visoku stopu nezaposlenosti, nisku inflaciju i "prilično restriktivnu" fiskalnu politiku. Vol strit žurnal, 11. jul 2013.

Još jednom, Bernanke je nežno, ali jasno svima stavio do znanja da je fiskalna politika vlade SAD pravi teret za ekonomiju. Njemu ponestaje sredstava da nastavi veliku trku za tržište bika. Za one kojima još uvek nije jasno, sadašnje tržište bika svetskih akcija nema nikakve veze sa ekonomskom i fiskalnom politikom vlade SAD. Ono ustvari ima veze sa prilagodljivom monetarnom politikom Bena Bernankea i Odbora Federalnih rezervi, kako bi se oslobodili fiskalnog tereta koji donosi politika vlade SAD. Nažalost, svi (ili bar tako izgleda) u bankarstvu i vladi su postali zavisnici od prilagodljive politike Fed-a, do te mere da odbijaju da se bave “problemom”. Oni ne mogu da podnesu pomisao na rešavanje ili hvatanje u koštac sa izvorom problema, što uzrokuje grč na svetskim berzama.

Loši aspekti Jupitera sa Uranom ili Plutonom su klasični aspekti bankrota. U ovom slučaju, ne odvija se samo jedan, već se odvijaju oba ova aspekta u isto vreme. Ovo je vreme kada su lideri u iskušenju da potroše mnogo više u odnosu na prihod koji imaju. Da, prihod od poreza je veći nego ikada, ali problem je u tome što oni i dalje troše više nego što imaju prihod, a samim tim, rezultat je veći dug.

Prema finansijskoj astrologiji, zašto je to toliko opasno za SAD? Pošto SAD ima natalno Sunce (predsednik) na 13 stepeni Raka i Saturna (Vlada) na 14 stepeni Vage. Upravo preko ovih stepeni će tranzitirati Jupiter, Uran i Pluton u T-kvadratu, u narednih godinu dana.

Za SAD postoje mnoge linije koje su nacrtane u pesku - pa čak i pređene – do sada, i mnogi rokovi za akciju koji se brzo približavaju u mnogim oblastima. Nešto veliko će se desiti (to je Jupiter) što će uticati na budućnost države, a samim tim i na njenu sudbinu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD