Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

15. - 22. VII 2013

Velika novost prošle nedelje je bilo upravo ono što smo opisali u našem prošlonedeljnom berzanskom izveštaju: “Ako slušate berzanske TV komentatore, oni će vam reći da to znači da će FED do septembra ili oktobra ukinuti ili postepeno ukidati program kvantitativnih olakšica. Očigledno, (njima) ovo znači da će cene rasti, a ko želi da poseduje beskamatne medveđe investicione akcije poput zlata i srebra, kada kamate rastu? Ali, razmislite o tome… Kada oslabi uticaj retrogradnog Merkura, sentimentalnost investitora se može dramatično promeniti po ovom pitanju - naročito ako (ili kada) Bernanke ponovo izjavi da neće menjati svoj prilagodljiv stav. On će možda skromno smanjiti FED-ovu mesečnu kupovinu obveznica, ali nije verovatno da će je u ovom trenutku potpuno zaustaviti, ili da će je uopšte zaustaviti, do kraja svog mandata. Kao i to da on neće dopustiti da kratkoročne kamatne stope dođu na nulu ili se približe nuli. On zna da, ako kamatne stope budu rasle - akcije će padati. On neće izaći u javnost kao predsedavajući FED-a čija je politika dovela do kraha berze, iako je istina da se berze “pune” ne zbog politike FED-a, već zbog fiskalne politike američke vlade koja je puna trikova…. Još jedna napomena: Mars ulazi u Raka 13. jula. Ovo je bitno za horoskop Odbora Federalnih rezervi (osnovan 23. decembra 1913.). Nemojte biti iznenađeni ako čujete neke neočekivane vesti iz FED-a. Često se dešava da se preokrene trend državnih obveznica.”

U sredu, 10. jula, nakon što su se berze zatvorile, Bernanke je zaista ponovo dao izjavu u vezi sa politikom Federalnih rezervi, osvrćući se na komentare od pre dve nedelje da investitori pogrešno tumače kao signal da će se ukininuti sve kvantitativne olakšice i da će se omogućiti rast kamatnih stopa. Ali sada - još uvek pod uticajem retrogradnog Merkura - on je vrlo jasno naglasio (retrogradan Merkur – oksimoron, da budemo sigurni) da kratkoročne kamatne stope neće rasti, a da se kvantitativne olakšice neće ukinuti, čak i ako stopa nezaposlenosti padne na 6,5%. Odmah nakon objavljivanja njegovih komentara u sredu uveče, akcije, obveznice i plemeniti metali su skočili širom sveta. Na osnovu ovih "neočekivanih vesti iz FED-a", koje su objavljene manje od tri dana pre nego što će Mars promeniti znak i ući u Raka, državne obveznice su preokrenule svoj oštar trend pada koji su imale prethodne četiri nedelje.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

Još jednom da kažemo, da, u nedeljnom berzanskom izveštaju nismo dali savete za nove trgovine (Merkur je retrogradan), ali smo savetovali da možete ostvariti profit na dvema valutama. Brze brokere smo savetovali za nedeljne ugovore za dolar-jen: "Hajde da prodate sve dugoročne pozicije jer sada možete ostvariti profit, a onda sačekajte da vidite koju igru igra ovaj retrogradni Merkur. Verovatno ćemo ih ponovo otkupiti za vreme korektivnog pada sledeće nedelje". Brzi brokeri za evro-jen su takođe bili u dugoročnom i njima smo savetovali: "Ostvarite sada profit, recimo na 130.00 +/- 0.25, ako vam se ukaže prilika, i onda ostanite po strani". Na otvorenom tržištu dolar-jenom se trgovalo za 101.17, maksimum je bio 101,55, a do kraja nedelje je testirao 98.00. Maksimum za evro-jen je bio 130.55, a do petka je bio znatno ispod 130.

Ni u dnevnim berzanskim izveštajima nismo savetovali nove trgovine. Međutim, dobar profit je ostvaren krajem nedelje za 1/3 dugoročnih ugovora koji su nedavno dospeli, krajem prethodne nedelje (5. jula), za zlato, GLD i SLV, baš kao što smo pisali u prošlonedeljnom berzanskom izveštaju.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Kao što smo rekli prošle nedelje, Mars ulazi u Raka u subotu, 13. jula. Ovo je važno za horoskop Odbora Federalnih rezervi (osnovan 23. decembra 1913.). obzirom da je Merkur retrogradan, obavezno je dati više "pojašnjenja" o tome kakav zapravo značaj ima FED-a ove nedelje, a naročito 19. jula, kada se objavljuje Hamfri-Hokinsov (Humphrey-Hawkins) izveštaj. Ovo je polugodišnje pojavljivanje Bernankea pred Odborom za bankarstvo Senata i Bele Kuće.

Ove nedelje ćemo takođe biti svedoci veoma retkog i moćnog Velikog trigona Jupitera, Saturna i Neptuna, koji će se odvijati 17. – 19. jula. O ovome smo veoma detaljno pisali u prethodnim berzanskim izveštajima, kao i u knjizi Prognoze za 2013. Ono što interesuje finansijske astrologe može biti činjenica da Jupiter i Neptun vladaju sirovom naftom, koja trenutno raste i dostiže svoj najviši nivo u poslednje dve godine. U sledećem pasusu - Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta - takođe ćemo obraditi ovu temu.

Razmišljanja o dugoročnim kretanjima planeta

Postoje dve glavne geokosmičke konfiguracije koje zaslužuju pažnju, a koje se upravo sada dešavaju. Prva je Veliki trigon Jupitera, Saturna i Neptuna, koji se dešava ove nedelje, 17. – 19. jula. Ova konfiguracija se poslednji put dešavala u februaru 1967, a pre toga, u januaru 1929.

Druga važna geokosmička konfiguracija sada počinje da se dešava, to je T-kvadrat Jupitera, Urana i Plutona, koji će biti u orbisu od jula 2013. do maja 2014. Poslednji put su Jupiter, Uran i Pluton bili u lošem aspektu od 1931. – 1934. godine. Možda već nazirete sliku zbog koje su veoma zabrinuti mnogi finansijski astrolozi.

Sada ćemo dati nekoliko vesti iz prošlonedeljne američke štampe koje govore o ovim retkim i neobičnim konfiguracijama. Kao primer za veliki trigon Jupitera, Saturna i Plutona, pronašli smo sledeću dobru vest: "Američka vlada je u junu dostigla budžetski suficit, što je poslednji znak ubrzanog poboljšanja javnih finansija koje bi moglo da smanji hitnost da Kongres postigne dogovor oko podizanja državnog limita zaduživanja. Rast poreskih prihoda, smanjenje javne potrošnje i velike isplate Trezoru od strane firmi kojima je država vratila hipoteke, pomoglo je vladi da ima 117 milijardi dolara veći prihod, u odnosu na rashod prošlog meseca, objavilo je u četvrtak Ministarstvo finansija SAD. Junski suficit je najveći koji je zabeležen za taj mesec." CNBC, Rojtersova služba izveštavanja, 14. jul 2013. "Iznenađenje! Zabeležen ogroman suficit u američkom budžetu."

Ovo je skoro precizna prognoza koju smo dali za ovu konfiguraciju u knjizi Prognoze za 2013, koja je napisana u novembru 2012, kada su svi bili veoma zabrinuti da li će doći do ekonomskog kraha zbog predstojeće “fiskalne litice” koja je pretila u to vreme. Međutim, Jupiter u ovom Velikom trigonu pada pravo na natalnu konjunkciju Venere i Jupitera na početku Raka u horoskopu SAD, što je znak velikog bogatstva i prihoda, a samim tim se poklapa i sa rekordnim poreskim prihodima u SAD.

A sada vesti koje se odnose na simboliku T-kvadrata Jupitera, Urana i Plutona:

"Možete sami da zaključite da je veoma prilagodljiva monetarna politika u doglednoj budućnosti ono što je potrebno američkoj ekonomiji," izjavio je Bernanke u sredu... pozivajući se na visoku stopu nezaposlenosti, nisku inflaciju i "prilično restriktivnu" fiskalnu politiku. Vol strit žurnal, 11. jul 2013.

Još jednom, Bernanke je nežno, ali jasno svima stavio do znanja da je fiskalna politika vlade SAD pravi teret za ekonomiju. Njemu ponestaje sredstava da nastavi veliku trku za tržište bika. Za one kojima još uvek nije jasno, sadašnje tržište bika svetskih akcija nema nikakve veze sa ekonomskom i fiskalnom politikom vlade SAD. Ono ustvari ima veze sa prilagodljivom monetarnom politikom Bena Bernankea i Odbora Federalnih rezervi, kako bi se oslobodili fiskalnog tereta koji donosi politika vlade SAD. Nažalost, svi (ili bar tako izgleda) u bankarstvu i vladi su postali zavisnici od prilagodljive politike Fed-a, do te mere da odbijaju da se bave “problemom”. Oni ne mogu da podnesu pomisao na rešavanje ili hvatanje u koštac sa izvorom problema, što uzrokuje grč na svetskim berzama.

Loši aspekti Jupitera sa Uranom ili Plutonom su klasični aspekti bankrota. U ovom slučaju, ne odvija se samo jedan, već se odvijaju oba ova aspekta u isto vreme. Ovo je vreme kada su lideri u iskušenju da potroše mnogo više u odnosu na prihod koji imaju. Da, prihod od poreza je veći nego ikada, ali problem je u tome što oni i dalje troše više nego što imaju prihod, a samim tim, rezultat je veći dug.

Prema finansijskoj astrologiji, zašto je to toliko opasno za SAD? Pošto SAD ima natalno Sunce (predsednik) na 13 stepeni Raka i Saturna (Vlada) na 14 stepeni Vage. Upravo preko ovih stepeni će tranzitirati Jupiter, Uran i Pluton u T-kvadratu, u narednih godinu dana.

Za SAD postoje mnoge linije koje su nacrtane u pesku - pa čak i pređene – do sada, i mnogi rokovi za akciju koji se brzo približavaju u mnogim oblastima. Nešto veliko će se desiti (to je Jupiter) što će uticati na budućnost države, a samim tim i na njenu sudbinu.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD