Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Letnji raspust i radno vreme Instituta Dragi naši, malo obaveštenje za sve vas: škola neće raditi od 30. juna sve do 26. avgusta usled letnjeg raspusta. Uživajte u letu, a od septembra kreiramo još više radosti, energije i lepote!
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2019. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2019. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu ispunjenja želja i velike vizije na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2019. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
Alex Trenoweth - Astrološka konferencija u Beogradu 2018. Astrolog, Alex Trenoweth je napisala članak o svom iskustvu na astrološkoj konferenciji u Beogradu, u martu 2018.
» prikaži celu vest
Knjiga ''Energija Senke'' Nedavno je izašla iz štampe najnovija knjiga Aleksandra Imširagića "Energija Senke - Vodič za integraciju prošlih života". Svi zainteresovani za ovu knjigu mogu je naručiti direktno od nas.
» prikaži celu vest
Novi ISAR-ov predstavnik za Srbiju Međunarodna Asocijacija za Astrološka Istraživanja (ISAR) izabrala je Zoranu Stanojević za novog potpredsednika ISAR-a za Srbiju u naredne tri godine.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Hronike neba

Od 15. do 22. jula 2013

Pred nama je jedan prilično uzbudljiv period. Prvo će se ove nedelje formirati veliki vodeni trigon između Jupitera, Saturna i Neptuna, a nakon toga će Jupiter, putujući kroz znak Raka, ući u jedan T-kvadrat, da bi se kasnije ulaskom Marsa u znak Vage na nebu se stvorila jedna prilično izazovna konfiguracija Velikog Krsta. Šta će kome doneti ove promene na nebu sve zavisi od ličnog nivoa. Promene su izvesne, jer je preko puta Jupitera, Pluton koji ovaj veliki trigon spušta na zemlju i materijalizuje ga. Neki će imati velikh dešavanja, burnih promena, ali neko će baš u ovom periodu materijalizovati svoj talenat, ostvariti svoje želje ili sebe duhovno uzdići.

Ovaj period promene započeo je još prvim kvadratom Urana i Plutona, a za njim su se nizali drugi, pa treći, eklipse i lunacije... Svakako, jedan prilično izazovan period. Ipak, dugo očekivani ulazak Jupitera u znak svoje egzaltacije je stigao. Sada je vreme da prikupimo energiju i snagu za dalje i da predahnemo, jer su se na nebu Bogovi ujedinili i daju nam podršku!

Prvog dana nedelje Mesec iz znaka Vage pravi izazovne aspekte sa Plutonom, Uranom i Mekurom. Kao da su se svi urotili protiv njega i niko ne razume (retrogradni Merkur kvadrat Mesec) kojim jezikom govori. Vaga je uvek za diplomatiju, ali niko kao Vaga ne zna da napravi pometnju u odnosima. Uvek joj nešto nedostaje i svi su protiv nje, a ona je tako sama i svima želi dobro. Ukoliko se pronađete u ovakvoj situaciji ili prepoznate takve misli u sebi, izađite iz te energije, ne treba vam. Vi ste gospodar svojih misli. Nebo vas priprema za mnogo važnije događaje i nemojte pridavati značaja sitnicama koje vas okružuju. Stvari se događaju na mnogo dubljem nivou i tiču se vas u mnogo daljem vremenu.

Bilo kako bilo, doći će i drugi dan i Mesec će se polako povući u vodeni svet i pridružiti Saturnu u iščekivanju Jupitera (Jupiter trigon Saturn). Gleda taj Mesec iz donjeg sveta (Škorpiona), gleda na gore i ipak – svetlost vidi. Neko bi rekao «tužnog li Meseca i punog patnje» (Mesec konjunkcija Saturn), ali sada patnja ne postoji. Tuge su sve nestale i jedino je volja za životom prisutna. Jupiter je svetlo i svaki Saturnov korak osvetliće... Za brigu daje lakoću, za problem rešenje, za tugu radost, za siromaštvo novac, za bolest izlečenje. Ovo su dani kada će posebno na ispitu biti vaš moral, sistemi vrednosti, briga o drugima (Jupiter trigon Saturn), religija, vera i duhovnost (Jupiter trigon Neptun), ali će se pojaviti i dileme između optimizma (Jupiter) i opreza (Saturn).

Vodeni znakovi sa sobom nose velike prednosti, jaku intuiciju, ljubav, snove, osećanja, samilost, ali kao i svaki element – imaju i svoje slabosti. Mogu se pojaviti osećaji nesigunosti, ljubomore i posesivnosti, ali ne dozvolite da vas ti osećaji savladaju.

Ono što se bude razvijalo u periodu koji je pred vama daće samo naznaku ovih dana. Možete imati i neki neočekivani poziv koji će vam kasnije doneti rešenje za trenutnu finansijsku situaciju. Porodica i porodični odnosi biće jako aktivirani, ali nije vreme za njihovo rešavanje, vreme je da u sebi pokušate da izbalansite te nesklade. Jupiter i Neptun molitvom i tišinom planine pomeraju. Važno je da budete iskreni, jer istina nikad nije bolna.

Kako su ove tri planete u aspektu i sa Plutonom to na nebu stvara konfiguraciju velikog Zmaja. Ovo je slika velike energije i mnogi će osetiti njegovo dejstvo u narednom periodu. Pluton u Jarcu je uvek neka dužnička priča, uvek slika nečeg što smo radili, a što nam se sada dešava. Prepoznajte te male događaje, reči ili situacije, jer se nikad ne događaju drugima već nama samima, pa neka je i to u obliku obične priče, ali vi ste je čuli. Izvucite pouku iz nje, ispravite prošlost u sadašnjem trenutku i automatski menjate i svoju budućnost!

Mesec u znaku Strelca krajem nedelje, umnogome će vam pomoći da sve sa lakoćom prihvatite i sagledate stvari iz novog, pozitivnog ugla.

U subotu Merkur kreće svojim direktnim hodom. Dočekao je i taj trenutak kada su veliki Bogovi sedeli za okruglim stolom, bio je svedok razgovora i dan nakon što su Jupiter, Saturn i Neptun napravili kontakt, on će sad krenuti polako ka svojoj misiji. Toga dana i Mars će se pridružiti Neptunu i Saturnu (Mars trigon Saturn i Neptun). Neke su bitke davno završene i sad je i on to shvatio, ali trebaće još vode da proteče dok svi utisci i sećanja ne pronađu svoju reku.

Poslednjeg dana sedmice Mesec iz Jarca polako prikuplja utiske i pokušava da nađe u sebi neki odgovor za postavljena pitanja, za započete teme i mnoge misli koje su okupirale njegovu dušu. Iako je nedelja obećavajuća, energije su prejake, pa možete osetiti izvesni umor. Kao da je duša mnogo toga prošla i iskusila.

Svi imamo neki zadatak na Zemlji i iz nekog razloga je duša želela da se rodi na ovom svetu. Ukoliko ste se bar jednom u životu zapitali koja je vaša misija, verujte da je itekako bitna. Možda je do sada niste spoznali, možda niste sagledali iz pravog ugla, ali niko ne postavlja sebi takvo pitanje ukoliko u njegovom Univerzumu nešto posebno ne postoji. Ove vam se nedelje pruža idealna prilika da postavite neka pitanja ili zamislite neku želju i da oslušnete odgovor koji ćete dobiti. Budite tihi, jer ovo nije vreme nikakvih razgovora, niti bilo kakvih mentalnih aktivnosti. Lagano u carstvo tišine i snova, znakova i simbola... I odgovor će doći. Ko zna, možda su neki već sada dobili svoje odgovore? :-)

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD