Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Karmička astrologija Mundana astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Jedinstveni webinar “Zakon privlačenja i lakoće” Jedinstveni webinar posvećen Veneri pod nazivom “Zakon privlačenja i lakoće” je vaš vodič kroz uživanje, kroz mogućnosti da radite i živite sa lakoćom, da osetite svim čulima svet oko vas i da ljubavlju i srećom, kreirate svoju budućnost. Seminar će održati dr Lea Imširagić u subotu, 09. novembra od 17h do 20h kao ONLINE webinar.
» prikaži celu vest
Seminar: Tehnologija Svesti Venere Uvek je Venera bitna, bilo da smo je nazvali ljubavlju ili lepotom, lakoćom ili zadovoljstvom - ona je uvek tema života, tema našeg rada na svesnom, nesvesnom i podsvesnom nivou. Kurs Tehnologija Svesti Venere će se održati u subotu, 09. novembra sa početkom od 12h, a svi oni koji nisu u mogućnosti da prisustvuju, kurs mogu pohađati i u dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Kurs: Astrološke Tehnike Progresija Na našem Institutu počinje šestonedeljni kurs Astrološke Tehnike Progresija u sredu, 06. novembra od 18h. Na ovom kursu, polaznici će biti upoznati sa tehnikama kao što su sekundarne, tercijarne, minorne i konverzne progresije, harmonične progresije i progresirane deklinacije. Kurs je moguće pohađati u redovnoj ili dopisnoj, online varijanti.
» prikaži celu vest
Seminar: Prosperitet i planiranje U nedelju, 03. novembra od 12h do 15h, dr Lea Imširagić će se održati ONLINE predavanje iz modula Meridijani Tela, ali ovog puta radimo na drugom i trećem meridijanu koje su zapravo povezane. Meridijan treće kuće zadužen je za donošenje odluka.
» prikaži celu vest
Nova knjiga: Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti Najnovija knjiga Aleksandra Imširagića “Anđeli Zodijaka – Stubovi Svesti” detaljno objašnjava astrološku vezu između Anđela i odgovarajućih planetarnih kodova. Takođe, pored posebne povezanosti 72 Anđela Zodijaka i 72 draga kamena / minerala – u knjizi su objašnjene tehnike otkrivanja 5 ključnih Anđela za svaku osobu: Anđela Zvezde, Anđela Čuvara, Anđela Prelaza, Anđela Višeg Ja i Anđela Poruke.
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti
Poslovna prognoza

08. - 15. VII 2013

Ovonedeljni berzanski izveštaj će biti kratak ali sladak zbog činjenice da je u Americi još uvek praznična nedelja. Praznične nedelje nose notorne zablude sa tehničke tačke gledišta zbog manjeg prometa na berzama nego što je uobičajeno. Ali, prošla nedelja je bila možda još nepouzdanija, obzirom da je i Merkur retrogradan (od 26. juna – 20. jula), a to je takođe bila i nedelja kada izlazi izveštaj o nezaposlenosti.

Izveštaj o nezaposlenosti bio je veoma povoljan. Nezaposlenost je ostala na stabilnom nivou od 7,6%, dok je zarada porasla na 195.000. Berze su proslavile dobru vest, ali državne obveznice i plemeniti metali su se naglo rasprodavali. Ako slušate berzanske TV komentatore, oni će vam reći da to znači da će FED do septembra ili oktobra ukinuti ili postepeno ukidati program kvantitativnih olakšica. Očigledno, (njima) ovo znači da će cene rasti, a ko želi da poseduje beskamatne medveđe investicione akcije poput zlata i srebra, kada kamate rastu? Ali, razmislite o tome. Koliko će rasti 10-godišnje kamatne stope? Možda 3%? Da li zaista želite da zarobite svoj novac u 10-godišnje državne obveznice sa kamatom od 3%, i da li će vam to doneti dobru zaradu? 3%?

Kada oslabi uticaj retrogradnog Merkura, sentimentalnost investitora se može dramatično promeniti po ovom pitanju - naročito ako (ili kada) Bernanke ponovo izjavi da neće menjati svoj prilagodljiv stav. On će možda skromno smanjiti FED-ovu mesečnu kupovinu obveznica, ali nije verovatno da će je u ovom trenutku potpuno zaustaviti, ili da će je uopšte zaustaviti, do kraja svog mandata. Kao i to da on neće dopustiti da kratkoročne kamatne stope dođu na nulu ili se približe nuli. On zna da, ako kamatne stope budu rasle - akcije će padati. On neće izaći u javnost kao predsedavajući FED-a čija je politika dovela do kraha berze, iako je istina da se berze “pune” ne zbog politike FED-a, već zbog fiskalne politike američke vlade koja je puna trikova.

Kad smo kod toga – Merkur - varalica, ponovo je u svojoj ulozi. Pre samo nedelju dana, a samo dva dana nakon što je Merkur krenuo retrogradno, izgledalo je da su zlato i srebro spremni za novu bikovsku trku, a da se akcije spremaju za pad. Mnogi berzanski komentatori su počeli da misle da će metali započeti tržište bika, ali su oni poleteli pa bubnuli. Izgleda da su metali medveđi, a akcije bikovske, i još jednom su berzanski posmatrači vrteli glavom (a i mi smo malo previše gledali levo-desno). Ipak, zlato i srebro su uradili upravo ono što je i najavljeno u specijalnom MMA upozorenju koje je MMA poslao svojim pretplatnicima i gde smo sugerisali šta treba učiniti. Sve se odvija upravo kao što se očekivalo, i još uvek je aktuelno.

Kao što smo prošle nedelje rekli, zlato je ponovo ispod 1220 dolara za uncu, srebro je bilo ispod 19.00 dolara za uncu, a Dow Jones Industrial Average je ponovo iznad 15.000. Još jednom, ove berze su, pre samo nedelju dana, skočile i potonule, upravo na način na koji Varalica voli da radi. On je kao Road Runner. Prvo, ide u ovom pravcu, a onda, odjednom okreće na suprotnu stranu. On je vrlo sličan Uranu, što ne daje veliku utehu onima koji vole da stvari budu stabilne i uredne. Uran kreće retrogradno 17. jula. Ako želite da se vozite rolerkosterom i padate niz tobogan smrti - bolja zabava će biti na kraju puta. Na kraju krajeva, leto je, a zabavni parkovi su popularni – popularni su otprilike kao i berzanski indeks dolara ovih dana.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U nedeljnom berzanskom izveštaju nismo savetovali da započinjete trgovinu, ali se približavamo periodu koji smo naveli u specijalnom izveštaju za plemenite metale.

Jedina nova nedeljna trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je za zlato i srebro. Na kraju prošle nedelje niko nije bio pozicioniran u novcu, ali i dalje su svi daleko iznad svoje tačke zaustavljanja trgovine i relativno blizu svoje polazne tačke.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ali, ovo nije kraj. Ovo će biti još jedna važna nedelja u smislu geokosmičkih aktivnosti. Vremenski period sredine retrogradnog hoda Merkura je u ponedeljak, 8. jula. Berze koje nisu završile ciklus u vreme njegovog retrogradnog kretanja (26. juna) su glavni kandidati da to urade na sredini retrogradnog perioda. Pored toga, Saturn menja pravac 7. jula, i iz retrogradnog kreće direktno. Ovo može imati otrežnjujuće dejstvo na sentiment berzi, jer Saturn pre vidi čašu dopola praznu i pada, nego što vidi čašu dopola punu i raste. Sa Saturnom u Škorpiji, čaša se može čak i slomiti, jer to je "vreme za svođenje računa", a svaki put kada je Saturn naglašen, pitanja duga i deficita vraćaju se u prvi plan. Ipak, možda ovaj put i nije sve tako loše, ili tako hitno, jer se Saturn približava Velikom trigonu Neptuna i Jupitera, koji će se formirati od 17. – 19. jula. Ako je Saturn kao da patite od simptoma odvikavanja od droge - lakog novca, Jupiter i Neptun su, da tako kažemo, sledeći korak – ili sam lek ili druga šansa.

Međutim, 20. jula, Merkur kreće direktno, a Veliki trigon izlazi iz orbisa i nema više uticaj. Šta ostaje? Jupiter zatim kreće u T-kvadrat sa Uranom i Plutonom. U finansijskoj astrologiji postoje tri klasična aspekta bankrota: Jupiter u lošem aspektu sa Uranom, Neptunom ili Plutonom. Dvadesetog jula započinje devetomesečni period u kome će se odvijati čak dva, od ukupno tri ova aspekta.

Još jedna napomena: Mars ulazi u Raka 13. jula. Ovo je bitno za horoskop Odbora Federalnih rezervi (osnovan 23. decembra 1913.). Nemojte biti iznenađeni ako čujete neke neočekivane vesti iz FED-a. Često se dešava da se preokrene trend državnih obveznica.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD