Tel: 011.267.31.92, 064.387.222.4   |   E-mail: info@profesionalnaastrologija.com   |   Facebook
Početna   |   O nama   |   Astro News   |   Astrološke usluge
Članci po kategorijama
Hronike neba Poslovna prognoza Ritam broja-7 Faze Meseca Aktuelnosti Astrološki članci Ljuboskop Astro teme Kod za astrologa Astrologija dece Local Space Astrološki Arhetipovi Horarna astrologija AstroHealing Mundana astrologija Karmička astrologija Astrološki razgovori Astro Mitologija Duša čoveka Liber Aeternus Astrologija kristala
Webinar: Tehnologija Svesti Urana Tri nivoa svesti, Kopče astralnog i eteričnog sveta, Univerzalni provodnik, Povezivanje uma i tela, Mentalni provodnik, Proces oživljavanja mentalnog tela, Otkrivanje sopstvenog simbola - samo su neke od tema o kojima će biti reči na webinaru Tehnologije Svesti Urana koji će se održati u subotu 11.04. od 12h do 15h.
» prikaži celu vest
Webinar: Buđenje U subotu 11. aprila, dr Lea Imširagić će održati webinar Energetske Astrologije Urana, sa početkom od 17h. Ovaj put učimo igru transformacije i oživljavamo biće Urana. Webinar će vam omogućiti da osvestite svoju vezu sa Univerzumom (na svoj lični način), da prepoznate i razvežete obrasce koje ponavljate, kao i navike u kojima ste zaglavljeni, da se oslobodite povećane mentalne napetosti i ubrzanosti i da naučite da disanjem kroz 8. čakru dovodete svoj nervni sistem u balans, kao i svoj odnos sa vremenom.
» prikaži celu vest
Kurs: Rektifikacija i elekciona astrologija U petak, 03. aprila od 18h počinje online četvoronedeljni kurs iz Rektifikacije natalnog horoskopa i Elekcione astrologije. Ovaj kurs je namenjen svima koji imaju osnovno astrološko predznanje ali žele da izračunaju tačno vreme svog rođenja, kao i da usvoje sistem izračunavanja tačnog vremena rođenja klijenta i takođe onima koji žele da otkriju veštinu pravilnog odabira trenutka za započinjanje znaćajnih životnih projekata (poslovi, venčanja, selidbe, itd...).
» prikaži celu vest
Full Moon Project Radionica „Inspiracija“ Pozivamo vas na novu Full Moon Project Radionicu „Inspiracija“ koja će se održati u sredu, 8. aprila 2020. godine. Sam znak Vage u kojem se odigrava ovaj Pun Mesec govori o ravnotežu koju je izuzetno važno uspostaviti na nivou svog tela, dovodeći unutar sebe sve strahove predaka u jedno stanje mira. Ova radionica će biti online i trajaće od 19.00h do 20.30h.
» prikaži celu vest
Astrološki Kalendar za 2020. godinu Nedavno je izašao novi astrološki kalendar za 2020. godinu. Pozvani smo da iskoristimo ovu godinu aktiviranja Viših Stanja Svesti na najbolji način, a Astro Kalendar će nam pokazati koje su to predivne tačke u 2020. godini i kako najbolje možemo da iskoristimo potencijal ove divne godine koja je pred nama!
» prikaži celu vest
» prikaži još vesti

08. - 15. VII 2013

Ovonedeljni berzanski izveštaj će biti kratak ali sladak zbog činjenice da je u Americi još uvek praznična nedelja. Praznične nedelje nose notorne zablude sa tehničke tačke gledišta zbog manjeg prometa na berzama nego što je uobičajeno. Ali, prošla nedelja je bila možda još nepouzdanija, obzirom da je i Merkur retrogradan (od 26. juna – 20. jula), a to je takođe bila i nedelja kada izlazi izveštaj o nezaposlenosti.

Izveštaj o nezaposlenosti bio je veoma povoljan. Nezaposlenost je ostala na stabilnom nivou od 7,6%, dok je zarada porasla na 195.000. Berze su proslavile dobru vest, ali državne obveznice i plemeniti metali su se naglo rasprodavali. Ako slušate berzanske TV komentatore, oni će vam reći da to znači da će FED do septembra ili oktobra ukinuti ili postepeno ukidati program kvantitativnih olakšica. Očigledno, (njima) ovo znači da će cene rasti, a ko želi da poseduje beskamatne medveđe investicione akcije poput zlata i srebra, kada kamate rastu? Ali, razmislite o tome. Koliko će rasti 10-godišnje kamatne stope? Možda 3%? Da li zaista želite da zarobite svoj novac u 10-godišnje državne obveznice sa kamatom od 3%, i da li će vam to doneti dobru zaradu? 3%?

Kada oslabi uticaj retrogradnog Merkura, sentimentalnost investitora se može dramatično promeniti po ovom pitanju - naročito ako (ili kada) Bernanke ponovo izjavi da neće menjati svoj prilagodljiv stav. On će možda skromno smanjiti FED-ovu mesečnu kupovinu obveznica, ali nije verovatno da će je u ovom trenutku potpuno zaustaviti, ili da će je uopšte zaustaviti, do kraja svog mandata. Kao i to da on neće dopustiti da kratkoročne kamatne stope dođu na nulu ili se približe nuli. On zna da, ako kamatne stope budu rasle - akcije će padati. On neće izaći u javnost kao predsedavajući FED-a čija je politika dovela do kraha berze, iako je istina da se berze “pune” ne zbog politike FED-a, već zbog fiskalne politike američke vlade koja je puna trikova.

Kad smo kod toga – Merkur - varalica, ponovo je u svojoj ulozi. Pre samo nedelju dana, a samo dva dana nakon što je Merkur krenuo retrogradno, izgledalo je da su zlato i srebro spremni za novu bikovsku trku, a da se akcije spremaju za pad. Mnogi berzanski komentatori su počeli da misle da će metali započeti tržište bika, ali su oni poleteli pa bubnuli. Izgleda da su metali medveđi, a akcije bikovske, i još jednom su berzanski posmatrači vrteli glavom (a i mi smo malo previše gledali levo-desno). Ipak, zlato i srebro su uradili upravo ono što je i najavljeno u specijalnom MMA upozorenju koje je MMA poslao svojim pretplatnicima i gde smo sugerisali šta treba učiniti. Sve se odvija upravo kao što se očekivalo, i još uvek je aktuelno.

Kao što smo prošle nedelje rekli, zlato je ponovo ispod 1220 dolara za uncu, srebro je bilo ispod 19.00 dolara za uncu, a Dow Jones Industrial Average je ponovo iznad 15.000. Još jednom, ove berze su, pre samo nedelju dana, skočile i potonule, upravo na način na koji Varalica voli da radi. On je kao Road Runner. Prvo, ide u ovom pravcu, a onda, odjednom okreće na suprotnu stranu. On je vrlo sličan Uranu, što ne daje veliku utehu onima koji vole da stvari budu stabilne i uredne. Uran kreće retrogradno 17. jula. Ako želite da se vozite rolerkosterom i padate niz tobogan smrti - bolja zabava će biti na kraju puta. Na kraju krajeva, leto je, a zabavni parkovi su popularni – popularni su otprilike kao i berzanski indeks dolara ovih dana.

Najbolji berzanski potezi protekle sedmice

U nedeljnom berzanskom izveštaju nismo savetovali da započinjete trgovinu, ali se približavamo periodu koji smo naveli u specijalnom izveštaju za plemenite metale.

Jedina nova nedeljna trgovina koju smo savetovali u dnevnim berzanskim izveštajima bila je za zlato i srebro. Na kraju prošle nedelje niko nije bio pozicioniran u novcu, ali i dalje su svi daleko iznad svoje tačke zaustavljanja trgovine i relativno blizu svoje polazne tačke.

Kratkoročna geokosmička kretanja

Ali, ovo nije kraj. Ovo će biti još jedna važna nedelja u smislu geokosmičkih aktivnosti. Vremenski period sredine retrogradnog hoda Merkura je u ponedeljak, 8. jula. Berze koje nisu završile ciklus u vreme njegovog retrogradnog kretanja (26. juna) su glavni kandidati da to urade na sredini retrogradnog perioda. Pored toga, Saturn menja pravac 7. jula, i iz retrogradnog kreće direktno. Ovo može imati otrežnjujuće dejstvo na sentiment berzi, jer Saturn pre vidi čašu dopola praznu i pada, nego što vidi čašu dopola punu i raste. Sa Saturnom u Škorpiji, čaša se može čak i slomiti, jer to je "vreme za svođenje računa", a svaki put kada je Saturn naglašen, pitanja duga i deficita vraćaju se u prvi plan. Ipak, možda ovaj put i nije sve tako loše, ili tako hitno, jer se Saturn približava Velikom trigonu Neptuna i Jupitera, koji će se formirati od 17. – 19. jula. Ako je Saturn kao da patite od simptoma odvikavanja od droge - lakog novca, Jupiter i Neptun su, da tako kažemo, sledeći korak – ili sam lek ili druga šansa.

Međutim, 20. jula, Merkur kreće direktno, a Veliki trigon izlazi iz orbisa i nema više uticaj. Šta ostaje? Jupiter zatim kreće u T-kvadrat sa Uranom i Plutonom. U finansijskoj astrologiji postoje tri klasična aspekta bankrota: Jupiter u lošem aspektu sa Uranom, Neptunom ili Plutonom. Dvadesetog jula započinje devetomesečni period u kome će se odvijati čak dva, od ukupno tri ova aspekta.

Još jedna napomena: Mars ulazi u Raka 13. jula. Ovo je bitno za horoskop Odbora Federalnih rezervi (osnovan 23. decembra 1913.). Nemojte biti iznenađeni ako čujete neke neočekivane vesti iz FED-a. Često se dešava da se preokrene trend državnih obveznica.

© Kepler asocijacija profesionalnih astrologa, Beograd, Srbija. Sva prava zadržana, 2011. // Design & Coding by studio triD